Book holder
Home
Blog
Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers in de gezondheidszorg
Home
Blog
Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers in de gezondheidszorg

Boekhoudprogramma's voor ZZP'ers in de gezondheidszorg

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 01 september 2023
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 01 september 2023

⚕ Jij werkt als zelfstandige in de zorg. En bent opzoek naar een online boekhoudprogramma waarbij je grip hebt op jouw onderneming. In deze gids vertellen wij jou wat de beste keuze is volgens onze tests. Geen tijd om het hele artikel te lezen? ℹ️ Wij vinden e-Boekhouden en Moneymonk beide een goede keuze voor ZZP'ers in de zorg. 

article-hero
Beste Boekhoudprogramma's voor Zorg
alt
e-Boekhouden
alt
Volledig voor Zorg
5/5
blue-tick
Urenregistratie
blue-tick
Meerdere BTW tarieven
blue-tick
Volledig
alt
Moneymonk
alt
Gemakkelijk en goed
5/5
blue-tick
Beste met urenregistratie
blue-tick
Altijd online
blue-tick
Betaalbaar
Rompslomp
alt
Betaalbaar
4/5
blue-tick
Urenregistratie
blue-tick
Online boekhouden
blue-tick
Gemakkelijk
Tellow
alt
Vernieuwend en snel
4/5
blue-tick
Overal online
blue-tick
Moderne interface
blue-tick
Snelle ontwikkeling (AI)
Digi BTW
alt
Betaalbaar en basic
3.5/5
blue-tick
Gemakkelijk aangifte doen
blue-tick
Urenregistratie
blue-tick
Offertes

Bekijk ook:


Beste Boekhoudprogramma's ZZP 👥 Voor wie is deze gids? 
 

Deze gids is voor ZZP'ers in de volgende vakgebieden:

 

 • Zelfstandige fysiotherapeuten
 • Personal trainers en yogadocenten
 • Zelfstandige verpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers
 • Life coaches en mentale gezondheidscoaches
 • Voedingsdeskundigen
 • Zelfstandige masseurs
 • Acupuncturisten
 • Chiropractors


Werken in de gezondheidszorg is niet zomaar iets. Het is een baan van onschatbare waarde waarin je dag in dag uit voor anderen zorgt. Maar laten we eerlijk zijn: het is ook een baan die veel van je vraagt. Het laatste wat je wilt, is dat de boekhouding je extra stress bezorgt. 
 

Gelukkig zijn er specifieke boekhoudprogramma's ontworpen om het leven van ZZP'ers in de gezondheidssector een stuk makkelijker te maken. Met tools zoals e-boekhouden kun je eenvoudig factureren en zelfs je bonnetjes scannen. Klinkt dat niet als muziek in je oren?

 

Je bent hier waarschijnlijk omdat je je werk goed wilt doen, maar ook omdat je wilt dat je administratie soepel verloopt. Met de juiste software krijg je dat voor elkaar en houd je meer tijd over voor je belangrijke zorgtaken. 

 

Laten we eens kijken naar wat er beschikbaar is, zodat jij je kunt richten op wat écht telt: zorg verlenen aan je patiënten.

 

Dus, ben je klaar om je financiën op orde te krijgen en tegelijkertijd meer tijd te hebben voor hetgeen waar je echt gepassioneerd over bent? Lees dan zeker verder!

 

 

Ben je een zelfstandige professional in de gezondheidszorg? Dan is deze gids echt iets voor jou. Of je nu een rol vervult als arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, voedingsconsulent of diëtist, hier vind je informatie over een boekhoudprogramma dat je financiële administratie sterk vereenvoudigt. 

 

Stel je voor, een programma waarin je je uren naadloos kunt registreren en die met enkele klikken omzet in facturen. Hetzelfde geldt voor het invoeren en beheren van inkomende en uitgaande facturen; een klus die dankzij dit programma eenvoudig en stressvrij wordt.

 

Daar houdt het niet op. Je banktransacties worden automatisch gesynchroniseerd met het programma. Dit betekent dat je boekhouding altijd up-to-date is, zonder dat je zelf elke transactie moet invoeren. En als het tijd is voor de belastingaangifte, biedt het programma hulp voor zowel BTW als inkomstenbelasting, waardoor fiscale rompslomp tot het verleden behoort. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan kun je altijd rekenen op de klantenservice en support van het programma.

 

Prijs-kwaliteitverhouding? Ook daar is aan gedacht. Het is een betaalbare oplossing waarbij je niet hoeft in te leveren op functionaliteit of gebruiksgemak. En het mooiste is dat je overal toegang hebt tot je administratie, dankzij de cloud-functionaliteit van het programma. 

 

Zo kun je waar je ook bent, altijd je financiële status raadplegen, rapportages bekijken en zelfs het programma koppelen met andere bedrijfssoftware zoals je CRM- en sales-systemen. Bovendien is het programma schaalbaar, wat betekent dat het met je mee kan groeien naarmate je praktijk of onderneming groeit.

 

Of je nu een zelfstandige fysiotherapeut, persoonlijke trainer, verpleegkundige in de thuiszorg, life coach of voedingsdeskundige bent, dit boekhoudprogramma biedt je de tools om alle financiële aspecten van je praktijk efficiënt en effectief te beheren, zodat jij je kunt focussen op het leveren van excellente zorg.
 ⚖️ Weging: Op welke punten hebben wij Boekhoudprogramma's voor de zorg getoetst

 

 • Urenregistratie en facturatie voor uren  - 10
 • Gemakkelijke invoer en beheer van facturen - 10
 • Bankintegratie voor snelle boekhouding - 8 
 • Belasting aangifte ondersteuning (BTW, IB) - 9
 • Klantenservice en support - 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding - 8
 • Online toegang (cloud gebaseerd) - 8 
 • Rapportage en dashboard mogelijkheden - 7 
 • Integratie met andere bedrijfssoftware (CRM, Sales) - 7
 • Schaalbaarheid van de software - 6 

 

Vrijwel alle boekhoudprogramma's hebben deze functies. Toch is het ene boekhoudprogramma net wat gemakkelijker inhet  gebruik van specifieke functies dan het andere. Zo vinden wij e-Boekhouden gemakkelijk en volledig en Moneymonk het meest gebruiksvriendelijk voor uren schrijven. Uit onze test is de volgende Top 5 gekomen. 

Zelf vergelijken op functies? Ga dan onze boekhoudprogramma vergelijk tool 👈
 

 

 

Top 5 Boekhoudprogramma voor ZZP'ers in de Zorg 


 

 1. E-boekhouden

 1. Moneymonk

 1. Rompslomp

 1. Tellow

 1. Digibtw


 

e-Boekhouden.nl


e-Boekhouden.nl is uitermate geschikt voor ZZP'ers in de zorg. Dit door de gemakkelijke registratie van uren. Zie hier een video van deze functionaliteit.

E-boekhouden is een uitkomst voor zzp'ers en ondernemers die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun boekhouding te beheren. 

Als startende zzp'er kun je zelfs 15 maanden gratis gebruik maken van deze online tool. Vooral handig voor zorg professionals die veel op locatie zijn, biedt E-boekhouden een reeks voordelen met zijn gebruiksvriendelijke software. Zo kun je je meer focussen op het genereren van inkomsten, in plaats van op je administratie.

 

Voordelen 

 1. 15 Maanden Gratis: Voor startende zzp'ers is E-boekhouden de eerste 15 maanden gratis. Een betere start kun je je nauwelijks wensen.
 2. Gebruiksgemak: De interface is ontworpen om je boekhoudtaken snel en eenvoudig te maken, wat stress vermindert.
 3. Naadloze Btw-aangifte: Met E-boekhouden wordt je Btw-aangifte een fluitje van een cent.
 4. Mobiele Toegankelijkheid: Dankzij de mobiele apps kun je altijd en overal je boekhouding bijhouden, ideaal als je veel op locatie werkt.

 

Nadelen

 1. Leercurve: Omdat het programma veel functies heeft, kan het even duren voordat je het helemaal onder de knie hebt.
 2. Kosten: Hoewel startende zzp'ers de eerste 15 maanden gratis gebruik kunnen maken van E-boekhouden, kunnen de kosten daarna voor sommigen aan de hoge kant zijn.

 

Moneymonk

 

Zoek je als zzp'er in de zorg een boekhoudpakket dat echt bij je past? Moneymonk is jouw online oplossing: alles-in-één, makkelijk en overzichtelijk. Urenregistratie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Plus, een top klantenscore op Trustpilot. Begin met zorgeloos boekhouden!

 


 

Voordelen

 1. Gratis toegang voor boekhouders: Werk je samen met een boekhouder? Geef ze gratis toegang tot je boekhouding, zodat ze je nog efficiënter kunnen helpen.
 2. Gebruiksvriendelijk: Met Moneymonk hoef je geen boekhoudkundige whizzkid te zijn. De interface is intuïtief en makkelijk te begrijpen.
 3. Goede klantenservice: Loop je tegen een probleem aan? Het klantenservice team van Moneymonk staat altijd klaar om je te helpen.
 4. Uitstekend voor zzp’ers die uren noteren: Als je werkt op basis van uren, is Moneymonk dé tool voor jou. Urenregistratie was nog nooit zo simpel!

Nadelen

 1. Minder geschikt voor het MKB: Hoewel perfect voor ZZP'ers, is Moneymonk niet de ideale keuze voor grotere MKB-bedrijven.

 


Rompslomp

 

Rompslomp is jouw go-to boekhoudprogramma als je een zzp'er of een eenmanszaak hebt. Met meer dan 100.000 tevreden gebruikers biedt Rompslomp je een gebruiksvriendelijke manier om je boekhouding te doen, waar je ook bent. En weet je wat nog mooier is? Je kunt je facturen en offertes helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Rompslomp automatiseert veel administratieve taken voor je, zodat jij je kunt concentreren op je werk.

Evenees kan je met Rompslomp makkelijk je uren bijhouden:
 

 

Voordelen 

 1. Speciaal voor ZZP'ers: Rompslomp is ontworpen met zzp'ers en freelancers in gedachten, met name diegenen die veel op locatie zijn.
 2. Gratis Pakket: Een van de fijnste dingen aan Rompslomp is dat je veel kunt doen, zelfs met een gratis pakket.
 3. Snelle Klantenservice: Heb je een vraag? De klantenservice van Rompslomp is er snel bij om je te helpen.
 4. Duurzaam Ondernemen: Rompslomp hecht waarde aan duurzaam ondernemen en is milieubewust.

Nadelen

 1. Beperkt Aantal Boekhoudingen: Rompslomp laat maar een beperkt aantal boekhoudingen toe, wat voor sommigen een nadeel kan zijn.
 2. Kosten voor Bankkoppeling: Voor de automatische koppeling met je bankrekening moet je betalen.

 

 

Tellow

 

Als ZZP'er ben je altijd in de weer, vaak op verschillende locaties. Zit je niet te wachten op een tijdrovende boekhouding? Dan is Tellow jouw oplossing. 

Boekhoudkennis is niet nodig; Tellow regelt het voor je. Met slimme functies als 'scan & herken' wordt de administratie een fluitje van een cent. Manueel transacties invoeren is verleden tijd, en ja, ook het opstellen en verzenden van facturen zit in het pakket.


Ook met Tellow (Ageras) houd je gemakkelijk je uren bij. 

 

 

Voordelen 

 1. Geen boekhoudkennis vereist; Tellow maakt het simpel.
 2. Altijd en overal online toegang tot je financiën.
 3. Supersnel en effectief factureren? Geen probleem.
 4. Urenregistratie? Zit er standaard in.
 5. Automatische synchronisatie met je bank; altijd bijgewerkte financiële data.
 6. Makkelijk te gebruiken app.
 7. Eenvoudige belastingaangifte? Zeker weten.

Nadelen 

 1. Klantenservice kan soms lastig te bereiken zijn.
 2. Inwerktijd nodig om het systeem volledig te begrijpen.

 

 

Digibtw

 

Als ZZP'er of klein bedrijf wil je natuurlijk een betrouwbare administratieve oplossing. Digibtw, met zijn hoge beoordeling van 9,8, staat helemaal voor je klaar. Dit online boekhoudprogramma verzamelt je facturen en helpt zelfs met je belastingaangifte. De gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat je, zelfs als je vaak op pad bent, probleemloos je administratie kunt bijhouden.

 

Voordelen 

 1. Doe eenvoudig zelf je inkomstenbelasting-aangifte.
 2. De overzichtelijke opzet is perfect voor mobiele ZZP'ers.
 3. Begin gratis en zonder verplichtingen aan je online boekhouding.
 4. Bespaar op de kosten van een boekhouder; Digibtw heeft wat je nodig hebt.

Nadelen Digibtw

 1. Het programma is gericht op ZZP'ers die vaak buiten kantoor werken.
 2. Kosten bedragen €10 per maand na de gratis proefperiode.

Veelgestelde vragen

 

Waarom zijn deze boekhoudprogramma's specifiek geschikt voor zorg ZZP'ers die vaak onderweg zijn? 

De besproken boekhoudprogramma's zijn ideaal voor zorg ZZP'ers die veel op locatie werken vanwege hun cloud-functionaliteit. Dit houdt in dat je van overal toegang hebt tot je administratie, mits er een internetverbinding is. Verschillende van deze programma's bieden ook een mobiele app, waardoor je eenvoudig je financiën kunt beheren, zelfs als je tussen cliënten in zit. Zo kun je direct facturen verzenden, uitgaven noteren en altijd en overal je financiële situatie bekijken.

 

Bieden deze boekhoudsoftware ook gratis proefversies aan? 

Ja, de meeste van deze programma's hebben een gratis proefperiode. Dit geeft je de kans om het programma te verkennen en te bepalen of het past bij jouw zorgpraktijk, zonder direct financiële verplichtingen aan te gaan.

 

Is boekhoudkundige kennis vereist om deze programma's te gebruiken? 

Nee, de besproken boekhoudsoftware is gemaakt met gebruiksgemak in gedachten. Met hun intuïtieve design en duidelijke instructies heb je geen boekhoudkundige expertise nodig. Veel van deze tools bieden daarnaast hulpfuncties, tips en online ondersteuning.

 

Zijn deze softwareopties uitsluitend voor ZZP'ers in de zorg? 

Hoewel we in dit overzicht de nadruk leggen op zorg ZZP'ers, zijn veel van deze programma's ook geschikt voor andere kleine tot middelgrote bedrijven. Ze zijn flexibel en kunnen zich aanpassen aan verschillende bedrijfsgroottes en -behoeften.

 

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van deze boekhoudsoftware? 

De in dit overzicht genoemde boekhoudprogramma's zijn over het algemeen zeer betrouwbaar en hebben een goede reputatie. Ze voldoen aan de wettelijke normen en bieden vaak extra beveiligingsfeatures zoals tweefactor authenticatie.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Introductie
Onze top 5
Veel gestelde vragen
23554
0
Dienst
Welke dienst zoek je?