Help Mij
Help Mij

Visma eAccounting

door Visma Software BV

Visma eAccounting is het boekhoudprogramma van Visma en is speciaal ontwikkeld voor ZZP'ers en MKB'ers. Het platform heeft meerdere koppelingen en is gemakkelijk in gebruik.

8/10 Testoordeel
 • 4,0/5 (297 reviews)
Starters Jaar Gratis 

Prijzen van Visma eAccounting starten bij € 22,00 per maand

Boekhoudpakketten en prijzen van Visma eAccounting

Totale score 8
Gebruiksgemak & gebruikerservaring 8
Functies 8
Klantenondersteuning 9
Prijs-kwaliteitverhouding 8
Integraties 8
Rapportage 9
Beveiliging 9
Belastingaangifte 9
Heb je vragen of opmerkingen over deze review? Je kunt ons mailen op reviews@boekhouder.nl.
Wij proberen binnen een week te reageren.

Productoverzicht

Met Visma eAccounting wordt het voor elke ondernemer, vereniging of stichting mogelijk om zelf de boekhouding te doen. Deels uitbesteden met de hulp van een professional kan via Visma ook. Het pakket is ingericht op een gemakkelijke samenwerking met je accountant of administratiekantoor. Standaard onbeperkt aantal facturen opstellen en versturen, gratis app voor het scannen van bonnen en facturen. Koppelingen met je bankrekening, automatische btw-aangifte. Geavanceerde functies zoals het opstellen en vergelijken van budgetten. Meerdere analyses voor een diepgaand financieel inzicht in je onderneming. Aanvullende modules voor meer mogelijkheden, zoals urenregistratie, voorraadbeheer en webshop. Goed te integreren met bekende software en systemen van partners. Meer dan 50 andere apps en koppelingen beschikbaar.

Visma eAccounting review

Wij hebben 567 reviews verzameld.

Algemeen

Aantal gebruikers: 1 tot 9999999

Bankkoppelingen Visma eAccounting

Prijsoverzicht

Visma eAccounting Standaard

Zelf boekhouden of online samenwerken met je accountant
Koppeling met je bankrekening
Facturen automatisch verwerkt
Btw-aangifte staat automatisch, met 1 muisklik verzonden
Facturen automatisch verwerkt

€ 22,00 Per maandcontract

Visma eAccounting Pro

€ 31,00 Per maandcontract


Beoordeeld door:
Shilpa Sitlani, Bijgewerkt: 08-07-2024

Ons oordeel

Visma eAccounting biedt een betrouwbaar boekhoudplatform voor ondernemers, zelfstandigen en kleine bedrijven. Het platform heeft veel functies voor efficiënte boekhouding, zodat gebruikers het meeste van het boekhoud- en factureringsproces kunnen automatiseren en hun bedrijf efficiënt kunnen runnen. Visma eAccounting wordt geleverd met zowel een webplatform als een mobiele app (android & iOS). Het platform heeft integratie met banken om transacties te automatiseren en af te stemmen, scan- en herkenfuncties om boekhouding te vereenvoudigen, de mogelijkheid om gemakkelijk offertes en facturen te maken en te verzenden, btw-aangiften in te dienen, en nog veel meer.

Vanuit een prijsperspectief biedt Visma eAccounting een goede prijs-kwaliteitverhouding, met 3 verschillende plannen om uit te kiezen. Visma eAccounting valt op door het gebruikers onboarding proces. Het webplatform biedt een vrij eenvoudige en gebruiksvriendelijke onboarding met ondersteuning van een breed scala aan artikelen, videotutorials en nuttige FAQ's, dit is zeer behulpzaam voor gebruikers met beperkte boekhoudkennis. De klantenondersteuning van Visma eAccounting is goed, e-mail- en telefonische ondersteuning wordt geboden. Over het geheel genomen is het een goed op maat gemaakt platform voor ondernemers en kleine bedrijven.

KenmerkenScoreGewicht
Totale Score8 
Prijs (Maandelijks)Afhankelijk van het geselecteerde plan 
Gebruiksgemak & Gebruikerservaring825%
Kenmerken845%
Klantenondersteuning910%
Waar voor je geld810%
Integraties810%
Rapportage915%
Beveiliging95%
Btw-aangifte910%

Prestatietests

We hebben geen prestatieproblemen ondervonden met het webplatform van Visma eAccounting, we konden alle functies soepel gebruiken zonder vertragingen of traagheid. Echter, op het mobiele platform hebben we een paar kleine problemen opgemerkt met laadtijden van schermen, hoewel dit de bruikbaarheid van de functies niet blokkeerde. Dit resulteert in een score van 9 in deze categorie.

Gebruiksgemak & Gebruikerservaring

Het platform biedt een frisse en gebruiksvriendelijke interface en heeft een eenvoudig gebruikers onboarding proces. Na registratie kunnen gebruikers met één klik aan de slag met demo data en alle beschikbare functies vanaf het dashboard visualiseren. Verschillende functies op het platform zijn gemakkelijk toegankelijk via menu-opties. Het platform had geen bruikbaarheidsproblemen, maar er zijn enkele kleine problemen waarbij links en knoppen elkaar overlappen en er kunnen verbeteringen worden aangebracht in hoe het platform invoergegevens van gebruikers verwerkt en tabellen op de pagina presenteert, soms voelt het rommelig aan en dit kan worden vereenvoudigd. Dit resulteert in een score van 8 in deze categorie.

Kenmerken

Met een kenmerken score van 8 op 10 biedt Visma eAccounting uitgebreide functies op hun webplatform en mobiele apps. De functielijst omvat:

 • Boekhouding
 • Offertes
 • Facturering
 • Scan & Herken
 • Mail & Herken
 • Btw-aangiften
 • Bankintegratie
 • Rapportages
 • Betalingen verwerken
 • Ledenadministratie
 • Relatiebeheer
 • Tijdsregistratie
 • Integraties met CRM en webshops

Klantenondersteuning

Klantenondersteuning is beschikbaar via e-mail en telefoon. Live chat-opties ontbreken. We merkten dat veel mensen korte wachttijden meldden van de Visma ondersteuning, wat de ondersteuningsscore verbetert. Dit resulteert in een score van 9 in deze categorie.

Waar voor je geld

Visma eAccounting biedt een 30-dagen proefperiode en 3 verschillende planselecties om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van gebruikers. Plannen komen met een abonnement van 3 of 12 maanden. Dit resulteert in een score van 8 in deze categorie.

Integraties

Visma eAccounting biedt integraties met verschillende banken, webshop integratie met Visma webshop en het heeft aanvullende integraties - Zettle, Zapier en anderen. CRM-integratie ontbreekt. Dit resulteert in een score van 8 in deze categorie.

Rapportage

Op Visma eAccounting kunnen gebruikers gemakkelijk een rapport sjabloon selecteren en het rapport met een druk op de knop genereren. De rapportagemodule biedt verschillende rapporten om inzicht te krijgen in uw boekhouding, balans, btw-overzicht en andere financiële overzichten. Rapporten zijn beschikbaar voor export in PDF en Excel. Dit resulteert in een score van 9 in deze categorie.

Beveiliging

Volgens de details beschikbaar op Visma eAccounting en Visma, gebruikt het platform versleutelde gegevens over het netwerk. De diensten zijn hoog beschikbaar, draaien op Microsoft Azure, en het platform heeft geautomatiseerde systemen om ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen te detecteren. Visma eAccounting gebruikt Anycast netwerk voor DNS-diensten en heeft beveiligde datacenters met frequente back-up beleidslijnen. Ze voeren beveiligingsaudits uit met externe experts. Dit resulteert in een score van 9 in deze categorie.

Btw-aangifte

Gebruikers kunnen automatisch de te betalen btw berekenen en deze rechtstreeks vanuit het platform indienen bij de Belastingdienst. Het platform haalt automatisch de gegevens voor de huidige periode uit de boekhouding, valideert eventuele afwijkende data en bedragen en markeert deze. Gebruikers hebben ook de optie om btw-rapporten naar andere gebruikers te sturen voor goedkeuring voordat ze naar de Belastingdienst worden verzonden. Dit resulteert in een score van 9 in deze categorie.

Conclusie

Visma eAccounting biedt een volwassen boekhoudplatform met uitgebreide functies gericht op ondernemers en MKB's. Het platform biedt alle benodigde functies voor boekhouding en facturering. Het heeft zowel een webplatform als een mobiele app voor Android en iOS. Vanuit een prijsperspectief is het betaalbaar en het is zeker een goede keuze voor ondernemers, maar we vinden het duurder worden bij het selecteren van extra functies met lagere abonnementen, dus kies uw plan zorgvuldig. Wij geloven dat Visma eAccounting een eenvoudig gebruikers onboarding proces heeft met een gedetailleerde lijst van artikelen, FAQ's en videotutorials, dit is vrij nuttig voor beginners met beperkte boekhoudkennis. De gebruikerservaring op het platform is goed met een frisse uitstraling. De klantenondersteuning is ook goed, ondersteuning is beschikbaar via e-mail en telefoon. Over het geheel genomen, naar onze mening, biedt Visma eAccounting een geweldig platform voor boekhouding en efficiënte administratie.

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost Visma eAccounting? Visma eAccounting biedt 3 verschillende plannen: Solo, Standaard en Pro. Gebruikers moeten een abonnementsperiode van 3 of 12 maanden selecteren, ze kunnen niet maandelijks betalen. Bij het selecteren van een abonnementsperiode van 3 maanden, beginnen de prijzen vanaf EUR 19, EUR 25 en EUR 34 betaald maandelijks. Echter, bij het selecteren van een abonnementsperiode van 12 maanden, beginnen de prijzen vanaf EUR 16, EUR 22 en EUR 31 betaald maandelijks.

Kun je Visma eAccounting uitproberen voordat je het koopt? Ja, Visma eAccounting biedt een proefperiode van 30 dagen en een demo dataset om de platformfuncties te verkennen.

Wat is de proefperiode? Visma eAccounting heeft een proefperiode van 30 dagen.

Biedt Visma eAccounting klantenondersteuning? Ja, klantenondersteuning is beschikbaar via telefoon en e-mail.

Is Visma eAccounting veilig? Ja, volgens de details gedeeld op Visma eAccounting, gebruikt het platform versleutelde gegevens over het netwerk. De diensten zijn hoog beschikbaar en ze hebben geautomatiseerde systemen om ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen te detecteren. Ze gebruiken Anycast netwerk voor DNS-diensten en hebben beveiligde datacenters met frequente back-up beleidslijnen. Ze voeren beveiligingsaudits uit met externe experts.

Over de Reviewer

Shilpa Sitlani is een Software Quality Analyst met uitgebreide ervaring in software SaaS-producten. Ze biedt diepgaande reviews en inzichten over verschillende softwareproducten.

Boekhouders die Visma eAccounting gebruiken 

Alternatieven voor Visma eAccounting

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

by Skillsource BV

 • 4,6/5 (1.422 reviews)

e-Boekhouden.nl is volledig en heeft een product review score van 4.7/5 met meer dan 1.216 reviews op Trustpilot. Het boekhoudprogramma is populair en behoort tot de Top 3 meest gebruikte ...

Bezoek website
Snelstart

Snelstart

by SnelStart B.V.

 • 3,1/5 (81 reviews)

SnelStart is een gespecialiseerd bedrijf dat al 40 jaar dé boekhoudsoftware biedt aan alle soorten ondernemers. Van zzp’ers en midden- en kleinbedrijf tot boekhouders en accountants. Van simpel bonnen ...

Bezoek website
Exact

Exact

by

 • 4,1/5 (1.552 reviews)

In essentie is Exact Online een boekhoudpakket. Via het overzichtelijke dashboard is in één oogopslag te zien hoe het bedrijf ervoor staat. Verschillende overzichten zorgen voor goed inzicht in de ...

Bezoek website