Book holder
Home
Blog
Fiscaal advies
Home
Blog
Fiscaal advies

Fiscaal advies

Gewijzigd, 03 maart 2022
Gewijzigd, 03 maart 2022
article-hero

Verschillende soorten fiscaal advies en kosten

Minimaal per uur

€ 55

Gemiddeld kosten voor fiscaal advies

€ 75

Maximaal per uur
(kan afwijken)

€ 150

Gemiddeld kost fiscaal
advies per uur

€ 75 - € 85

 

Verschillende soorten fiscaal advies en kosten

Het advies van een fiscalist is in veel gevallen essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering.Ook komt het vaak voor dat een fiscalist wordt ingeschakeld op het moment van een overname, fusie of de aan- en verkoop van zakelijk onroerend goed. Een andere belangrijke functie van een fiscalist is naast het geven van advies, ook het voorbereiden en controleren van belastingaangiften. Het voorbereiden en controleren van dergelijke aangiften kan eventueel ook door een AA- of RA-accountant worden gedaan. Goed fiscaal advies is in ieder geval onmisbaar om te voldoen aan het woud aan fiscale wet- en regelgeving.

Een fiscalist of belastingadviseur is specialist op alles wat met belastingen te maken heeft. Hij of zij voorziet je van waardevol fiscaal advies, waarmee je uiteindelijk vaak minder belasting betaalt en tegelijkertijd voldoet aan alle eisen die op verschillende belastinggebieden zijn gesteld, zoals:

  • Omzet-, vennootschaps- en inkomstenbelasting
  • Loonbelasting
  • Fiscaal advies bij (internationale) overnames, fusies of aankopen
  • Aan-/verkoop of (ver)huur van vastgoed
  • Pensioenen
  • Algemeen fiscaal voor ondernemers en particulieren

 

Kosten fiscaal advies

Over het algemeen hanteren fiscalisten of adviesbureaus en accountants geen vaste prijzen voor een bepaald soort fiscaal advies. De reden hiervan is dat het in bijna alle gevallen om maatwerk gaat. Geen onderneming of situatie is namelijk hetzelfde, zeker als het om de financiële administratie of complexe financiële zaken gaat. Daarom werken de meeste fiscalisten op basis van uurprijs. Afhankelijk van het belastinggebied kies je bij voorkeur
voor een in het gewenste vakgebied gespecialiseerde fiscalist.

  
Eerste oriënterend gesprek:gratis
Fiscaal advies particulier / zzp:€35 tot €85 per uur
Fiscaal advies mkb:€55 tot €100 per uur
Fiscaal advies grote ondernemingen:€85 tot €200 per uur
Zeer specialistisch fiscaal advies complexe zaken:€150 tot €300 per uur

Gemiddeld bedragen de kosten van een fiscalist €85 per uur.

Fiscaal advies bij omzet-, vennootschaps- en
inkomstenbelasting

Fiscaal advies over omzet-, inkomsten- en/of vennootschapsbelasting is een van de meest voorkomende soorten fiscaal advies. Iedere ondernemer krijgt ermee te maken. Fiscaal advies bij de aangifte omzetbelasting, vennootschapsbelasting of inkomsten- en loonbelasting levert over het algemeen meer op dan het kost. Fiscaal advies en begeleiding geeft bovendien de zekerheid dat alles netjes geregeld is. Een fiscalist helpt ook graag om een optimale fiscale structuur in de administratie aan te brengen.

Gemiddelde kosten fiscaal advies bij belastingaangiften
  
Inkomstenbelasting voor particulier:vanaf €35 per uur of €100 vaste prijs
Omzetbelasting en inkomstenbelasting ondernemers:vanaf €35 per uur of €150 vaste prijs
Aangifte vennootschapsbelasting:vanaf €40 per uur of €190 vaste prijs voor een B.V.
Algemeen belastingadvies: vanaf €35 tot €85 per uur
Belastingadvies complexe zaken: vanaf €80 tot €250 per uur

Fiscaal advies loonbelasting

Als ondernemer met personeel of externe arbeidskrachten krijg je ook te maken met loonbelasting. Over het loon houd je loonheffingen in, waaronder loonbelasting volksverzekeringen, verschillende werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Als werkgever is het belangrijk om aan alle wettelijke eisen te voldoen. Fiscaal advies zorgt ervoor dat de administratie optimaal is ingericht en er nooit teveel belasting wordt betaald. Ook is een fiscaal adviseur loonbelastingen altijd op de hoogte van de meest actuele regelingen en wetgeving.

Gemiddelde kosten fiscaal advies loonbelasting
  
Algemeen loonbelastingadvies:vanaf €45 tot €120 per uur
Loonbelastingadvies op maat:vanaf €65 tot €150 per uur
Loonbelastingadvies complexe zaken:vanaf €85 tot €175 per uur

Fiscaal advies bij (internationale) overnames, fusies of aankopen

Wil je een ander bedrijf overnemen, fuseren of aankopen? Dan komt daar meestal heel wat bij kijken. Zelf alles regelen is bijna nooit een optie, je hebt hierbij echt de hulp van een fiscaal adviseur nodig. Een fiscalist met als specialisatie (inter)nationale overnames en fusies heeft hier veel ervaring mee. Hij of zij weet precies wat er nodig is voor een nette en correcte afhandeling, waarbij je zo min mogelijk belasting betaalt. Ook houdt hij of zij rekening met belastingstelstels in het buitenland, in het geval van een internationale overname of fusie. Een financieel adviseur sluit bovendien veel risico’s uit.

Gemiddelde kosten fiscaal advies bij overnames en fusies
  
Reken voor fiscaal advies bij (internationale) overnames of fusies op een gemiddeld tarief vanaf € 120 tot € 250 per uur.

Fiscaal advies bij aan-/verkoop of (ver)huur van vastgoed

De meeste mkb-bedrijven en BV’s kopen of huren een bedrijfspand. Zowel de aankoop alsverkoop, huur of verhuur van een pand heeft belastingtechnische gevolgen. Voor de aankoop, maar ook tijdens de periode van eigendom en vervolgens een eventuele verkoop helpt een
fiscaal adviseur om alle zaken goed te regelen en in te richten.

Gemiddelde kosten fiscaal advies vastgoed
  
Reken voor fiscaal advies voor vastgoed op een gemiddeld tariefvanaf €120 tot €250 per uur.

Fiscaal advies bij pensioenen

Ook voor hulp op het gebied van pensioenen is fiscaal advies meestal zeer gewenst. Voor ondernemers heeft fiscaal advies voor pensioenen raakvlakken met de adviezen over loonbelasting. Voor particulieren helpt een fiscaal adviseur graag om alle zaken rondom het pensioen in kaart te brengen en advies uit te brengen. Denk hierbij aan zaken zoals de
gevolgen van eerder willen stoppen met werken, advies over verschillende
pensioenregelingen of de keuze voor een bepaald risicoprofiel, verwachte opbrengsten en premies.

Gemiddelde kosten fiscaal advies voor pensioen
  
Reken voor de diensten van een fiscaal adviseur met als specialiteit pensioenen op een
gemiddeld uurtarief
vanaf €75 tot €125 per uur.

Kortom, fiscaal advies is zowel voor particulieren als ondernemers in veel gevallen onmisbaar. De kennis van fiscalisten levert bijna altijd de financieel meest gunstige situatie op. De kosten voor fiscaal advies betalen zichzelf terug door besparingen en de gemoedsrust die een correcte en goede keuze met zich meebrengen.

Vind je deze informatie nuttig?
2
0
Dienst
Welke dienst zoek je?