Book holder
Home
Blog
Top 14 Beste HR Software 2024
Home
Blog
Top 14 Beste HR Software 2024

Top 14 Beste HR Software 2024

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 06 oktober 2023
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 06 oktober 2023

In dit artikel ontdek je alles over de top HR softwaresystemen van 2024. ℹ️Geen tijd om het hele artikel door te nemen? Volgens onze analyse staat Deel bovenaan als de beste HR software van dit jaar. Echter, monday.com HR, Paycor, BambooHR en Workday zijn ook uitmuntende HR software-oplossingen. ✔️ Review door Joyce van Vliet, bijgewerkt op 01-01-2024.

article-hero
Beste Top 5 HR Software
Deel
alt
Grote Nieuwe Speler
5/5
blue-tick
Payrollbeheer
blue-tick
Wervingsbeheer
blue-tick
Personeel
Monday.com
alt
Levenscyclus beheer
5/5
blue-tick
Tijd en aanwezigheid
blue-tick
Payrollbeheer
blue-tick
Samenwerken
Buddee
alt
Nederlands Pakket
4.5/5
blue-tick
alles-in-één HR
blue-tick
Volledig ontzorgd
blue-tick
Kennis Nederlandse Markt
Hooray HR
alt
Gemakkelijk en Simpel
4/5
blue-tick
Prestatiebeheer
blue-tick
Tijd en Aanwezigheid
blue-tick
Personeelsbeheer
Paycor
alt
Voor US markt
4/5
blue-tick
Schadevergoedingsbeheer
blue-tick
Wervingsbeheer
blue-tick
Volgen van sollicitanten

🏛 Kies het beste HR Software Pakket voor Jouw Organisatie


Op basis van uitgebreide HR-ervaring zijn dit de top 10 keuzes voor de beste HR-software voor kern HR-functies, met gedetailleerde beschrijvingen van hun specialiteiten.


 

🥇 Overzicht: Top HR Software in 2024

 

 1. Deel: Marktleider in internationale contracten en loonadministratie.
 2. monday.com HR: Uitstekende algemene prestaties.
 3. Buddee: Een opkomende speler met unieke eigenschappen.
 4. HoorayHR: Vernieuwend en gebruiksvriendelijk voor moderne bedrijven.
 5. Paycor: Niet in NL beschikbaar
 6. BambooHR: Uitstekend voor zelfbediening door werknemers.
 7. Rippling: Toonaangevend in geautomatiseerde workflows.
 8. Workday: Aanbevolen voor het beheer van een wereldwijde personeelsbestand.
 9. Zenefits: De beste keuze voor het beheren van freelancers.
 10. ClickUp: Ideaal voor organisatorische taken.
 11. UKG Pro: Vooroplopend met door AI aangedreven functionaliteiten.
 12. ADP Workforce Now: Top voor naleving van loonadministratie.
 13. Sage HR: Uitblinkend in aanpassingsmogelijkheden
 14. AFAS Software: Betrouwbare en veelzijdige HR-oplossingen.


 

Hulp nodig bij kiezen?
Moeite met kiezen van de juiste software? Deze gids helpt je de perfecte match te vinden.

 

Over HR Software
Op zoek naar nieuwe HR-software? Deze lijst is een geweldig startpunt. Hoewel de HR-softwaremarkt zeer breed is, is deze lijst een verzameling van de top tools binnen de HR markt. De tools hieronder omvatten salarisadministratie, dashboards, analyses, werving, introductie, personeelsbeheer en meer.

 

Wat is HR Software?

 

HR-software biedt een reeks applicaties om HR-taken en -processen gedurende de gehele werknemers levenscyclus te stroomlijnen. Ongeacht de specifieke naam, richt deze software zich op verschillende verantwoordelijkheden van HR-professionals. Het helpt onder meer bij werving, betrokkenheid van werknemers, leren en ontwikkeling, erkenning, talent beheer, werknemersprestaties, salarisverwerking en algemeen personeelsbeheer.

Overzicht van Aanbevelingen: Op zoek naar de perfecte HR-software voor jouw behoeften? Bekijk onze uitgebreide recensies waarin we de specialiteiten van elk systeem uitlichten. Hier volgen de top 14 HR-software aanbevelingen van dit moment, aangevuld met enkele alternatieve opties voor als je nog verder wilt verkennen.

 

 

🕵️ Laten we inzoomen op de 5 meest populaire HR Systemen 
 

 


 1. Deel:
Marktleider in internationale contracten en loonadministratie.

brand-logo
Boekhouder.nl Rating 5 / 5
Voordelen
cross
Compliance en HR
cross
Gebruiksvriendelijk
cross
Schaalbaar
Nadelen
cross
Niet voor kleine bedrijven
Voor wie is Deel
arrow

Wat is Deel? Deel is een wereldwijde payroll-oplossing gevestigd in San Francisco. Deze software is ontworpen om het beheer van internationale werknemers en contracten te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Deel biedt bedrijven de mogelijkheid om zowel fulltime werknemers als onafhankelijke contractanten wereldwijd in te huren en uit te betalen. Met de technologie die Deel gebruikt, kunnen bedrijven binnen enkele minuten legaal internationale werknemers in dienst nemen.

 

Ervaringen met Deel: Over het algemeen lijkt de tevredenheid onder gebruikers hoog. Uit recente beoordelingen blijkt dat 80% van de gebruikers Deel opnieuw zou aanschaffen, tevreden is met de functies en vindt dat het waarde biedt voor de prijs. Opmerkelijk is dat de implementatie volgens verwachtingen verloopt en dat Deel waarmaakt wat het belooft in verkoop en marketing.

De positieve feedback omvat:

 • De mogelijkheid om internationale contracten en betalingen voor een wereldwijd team in meer dan 30 landen te beheren.
 • Eenvoudig en efficiënt ontvangen van internationale betalingen voor diensten.
 • De capaciteit om legaal talenten van over de hele wereld in te huren, waarbij de juridische en administratieve rompslomp wordt geëlimineerd.

Er zijn echter ook enkele kritieken. Zo was er een gebruiker die Deel "underwhelming" (teleurstellend) vond in het beheer van de payroll en juridische status van externe teams.

 

Kostenstructuur van Deel:

 • Voor contractanten: $49,00 per contractant per maand
 • Voor werknemers: $500,00 per werknemer per maand Bovendien worden er geen opstartkosten in rekening gebracht.

 

Conclusie: Deel positioneert zich als een moderne en efficiënte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een soepele HR- en payroll-ervaring voor hun internationale teams. Hoewel de meeste feedback positief is, is het zoals bij elk product essentieel om het platform eerst te evalueren op basis van specifieke bedrijfsbehoeften.


 
 1. Monday.com HR:
Uitstekende algemene prestaties.

brand-logo
Boekhouder.nl Rating 5 / 5
Voordelen
cross
Handige dashboard pipeline
cross
KPI gefocused
cross
Baanbrekend
Nadelen
cross
Erg veel opties
Voor wie is Monday.com HR
arrow

Wat is Monday.com? 
 


Monday.com Work OS is een open platform dat zo is ontworpen dat gebruikers de tools kunnen creëren die ze nodig hebben voor elk aspect van hun werk. De visuele interface omvat bouwstenen zoals Apps en integraties, waardoor teams hun werkoplossingen kunnen bouwen of aanpassen.

Of het nu gaat om het stroomlijnen van een verkooppijplijn, het opzetten van een marketingcampagneproces, het uitvoeren van een robuuste CRM of het bouwen van een projectmanagementtracker - monday.com heeft als doel teams een samenwerkingsruimte te bieden waarin ze op één lijn blijven, wendbaar en efficiënt, in alles wat ze doen.

Ervaringen met Monday.com: Monday.com biedt een reeks flexibele mogelijkheden die teams in staat stellen hun workflow te personaliseren, variërend van sales tot projectbeheer. Met het aanbod van een 14-daagse gratis proefperiode, zonder dat er een creditcard nodig is, kunnen gebruikers het platform zonder risico uitproberen.

 

Kostenstructuur van Monday.com:

 • Basis: $8 per gebruiker
 • Standaard: $10 per gebruiker

Daarnaast wordt er geen instapkosten in rekening gebracht. Bovendien biedt Monday.com een gratis proefversie en premium consulting/integratiediensten aan voor diegenen die aanvullende ondersteuning nodig hebben bij het opzetten en aanpassen van het platform.

 

Conclusie: Monday.com HR positioneert zich als een flexibele en adaptieve oplossing voor teams en bedrijven die op zoek zijn naar maatwerk in hun workflow-beheer. Met de mogelijkheid om te personaliseren en een eenvoudige prijsstructuur, is het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven van elke omvang. Zoals altijd is het raadzaam om het platform eerst te evalueren op basis van specifieke bedrijfsbehoeften voordat men tot aanschaf overgaat.

  1. Buddee:
Een opkomende speler met unieke eigenschappen. 🇳🇱

brand-logo
Boekhouder.nl Rating 5 / 5
Voordelen
cross
Nederlandse speler
cross
Voor ieder type organisatie
cross
Modern en gebruiksvriendelijk
Nadelen
cross
Nieuwe speler
Voor wie is Buddee
arrow

Wat is Buddee? 

 


Buddee is een innovatieve HR-software speciaal ontworpen voor het moderne midden- en kleinbedrijf (5 – 75 werknemers). De plug & play-software biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface zowel voor desktop als mobiel en is beschikbaar in zowel Nederlands als Engels. De software focust zich op het leveren van essentiële HR-functies, zoals digitaal AVG-proof personeelsdossier, verlof- & verzuimmanagement, beheer van bedrijfsmiddelen, en HR analytics, om maar een paar te noemen.
 

Ervaringen met Buddee: Buddee onderscheidt zich door zijn ready-to-go-aanpak voor slechts EUR 4 per werknemer per maand. Er zijn geen dure implementatietrajecten of opleidingskosten en het platform vermijdt overbodige en ingewikkelde opties die niet direct relevant zijn voor het MKB. Bovendien is de software geïntegreerd met salarisadministratie services, wat een naadloze ervaring biedt voor bedrijven die dit als aanvullende dienst willen.
 

Kostenstructuur van Buddee:

 • HR-software: €4,00 per medewerker per maand
 • Salarisadministratie: tussen EUR 8,50 en EUR 12,50 per loonstrook, afhankelijk van de complexiteit.
   

Conclusie: Buddee biedt een all-in-one HR-oplossing die zowel toegankelijk als betaalbaar is voor het MKB. Met een sterke focus op gebruiksgemak en transparantie in kosten, is het een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar krachtige HR-tool. Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het natuurlijk altijd verstandig om de software eerst te evalueren op basis van de unieke behoeften van je bedrijf.
 1. HoorayHR:
Vernieuwend en gebruiksvriendelijk voor moderne bedrijven.

Wat is HoorayHR? 


HoorayHR streeft ernaar het beheren van HR-zaken te vereenvoudigen en te stroomlijnen. In plaats van te vertrouwen op onhandige spreadsheets en tijdrovende administratieve taken, biedt HoorayHR een centraal platform waar alle HR-gerelateerde zaken efficiënt kunnen worden beheerd. Met de belofte dat "iedereen het kan gebruiken", positioneert het zich als een gebruiksvriendelijke en toegankelijke tool voor bedrijven van alle groottes.

Prijzen en Modellen:

 • Prijs: Begint vanaf €5,00 per maand
 • Prijzenmodel: Abonnement
 • Gratis Proefversie: Beschikbaar (Geen creditcard vereist)
 •  

Voordelen van HoorayHR:

 • Centrale Opslagplaats: Een enkele opslagplaats voor alle werknemersgegevens en -details, wat betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar belangrijke informatie.
 • Tijdsbesparing: Vermindert de tijd die elke week aan HR-administratie wordt besteed, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is.
 • Goed Georganiseerd: Biedt een overzichtelijke en gestructureerde omgeving voor alle HR-gerelateerde zaken.
 • Gebruiksvriendelijk: De software is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, zodat iedereen, ongeacht hun technische expertise, er effectief mee kan werken.
 • Veiligheid en Conformiteit: De tool is beveiligd en voldoet aan de GDPR-vereisten, zodat je erop kunt vertrouwen dat werknemersgegevens veilig en privé worden bewaard.
 • Helder Inzicht: Met duidelijke en eenduidige managementrapporten krijg je inzicht in de structuur en prestaties van je organisatie.

 

Conclusie: HoorayHR biedt een praktische oplossing voor bedrijven die hun HR-processen willen stroomlijnen en moderniseren. Met een betaalbaar prijsmodel en een scala aan functies die zowel gebruiksgemak als efficiëntie benadrukken, is het een waardevolle overweging voor bedrijven die hun HR-administratie willen verbeteren. Zoals altijd is het raadzaam om de software eerst te evalueren op basis van de specifieke behoeften van je bedrijf voordat je een definitieve beslissing neemt.


 1. Paycor:
Aanbevolen voor loonadministratie diensten

Wat is Paycor? 

 

Paycor is een Human Capital Management (HCM) platform dat gericht is op het moderniseren van elk aspect van personeelsbeheer, van werving, onboarding, en ontwikkeling tot betaling en retentie. Met 30 jaar ervaring in de branche heeft de technologie van Paycor HR als doel om gebruikers tijd te besparen, actiegerichte inzichten te bieden door middel van analytics en specifieke ondersteuning te bieden van HR-experts. Het bedrijf is trots op het feit dat meer dan 29.000 middelgrote en kleine bedrijven gebruik maken van Paycor om hen te helpen bij het oplossen van problemen en het bereiken van hun doelen.

Kernfuncties van Paycor:

Strategische Focus: Paycor biedt een centrale HR-oplossing voor alle werknemersgegevens, zodat gebruikers nooit van platform hoeven te wisselen, in meerdere systemen hoeven in te loggen, informatie opnieuw moeten invoeren of meerdere spreadsheets moeten openen. Hierdoor kunnen leiders zich meer richten op hun strategische doelen.

Diepgaand Inzicht: Met Paycor Analytics krijgen middelgrote en kleine bedrijven inzichten op enterprise-niveau, waardoor ze hun bedrijf op een dieper niveau kunnen begrijpen.

Deskundig Advies: Paycor zorgt voor deskundig advies gedurende het hele proces. Dit begint al bij een consultatieve verkoopbenadering waarbij eerst het bedrijf van de gebruiker wordt begrepen voordat er oplossingen worden aanbevolen. Dit wordt voortgezet met voortdurende begeleiding van een toegewijd klantensucces team.

Flexibiliteit voor Kleine en Middelgrote Bedrijven: Paycor is speciaal ontworpen om kern HR-functies te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. Ze bieden ook een geïntegreerd voordeelplatform voor directe koppeling met verzekeringsmaatschappijen en een flexibel tijdsbeheerplatform.

Prijsstelling en Aanbod:

 • Instelkosten: Optioneel
 • Aanbiedingen: Gratis proefversie, Freemium versie en Premium Consulting / Integratiediensten.

Conclusie: 

Paycor presenteert zich als een alles-in-één HR-oplossing, met name voor middelgrote en kleine bedrijven. Door een combinatie van technologie, inzichtelijke analytics en deskundig advies biedt het platform bedrijven de tools die ze nodig hebben om hun HR-processen te stroomlijnen en hun strategische doelen te bereiken. Het overwegen van Paycor kan met name waardevol zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een geïntegreerde oplossing die zowel gebruiksvriendelijk als krachtig is.

 

 

De overige 9 populaire software pakkettenBambooHR: Uitstekend platform dat werknemers de mogelijkheid biedt om zelf hun HR-gerelateerde taken te beheren en uit te voeren.

Rippling: Toonaangevende HR-software die zich onderscheidt met geautomatiseerde workflows, waardoor administratieve taken verminderen.

Workday: Een krachtige tool speciaal ontworpen voor het beheer van wereldwijde personeelsbestanden, ideaal voor multinationals.

Zenefits: Perfecte keuze voor organisaties die freelancers in dienst hebben, biedt specifieke tools voor flexibel personeelsbeheer.

ClickUp: Meer dan alleen HR; een tool die excelleert in het organiseren van taken en projecten binnen het bedrijf.

UKG Pro: Futuristische HR-oplossing die AI-integratie gebruikt om personeelsbeheer naar een hoger niveau te tillen.

ADP Workforce Now: Ongeëvenaarde software voor loonadministratie, zorgt voor volledige naleving van regelgeving en wetten.

Sage HR: Flexibele HR-software die gebruikers de vrijheid geeft om functies aan te passen aan hun specifieke behoeften.

AFAS Software: Biedt een breed scala aan betrouwbare HR-oplossingen, geschikt voor diverse organisaties.

💁 Vergelijking van de beste Top 10 HR Software op de Markt 

 

Dit is een vergelijking van de 10 grootste en populairste HR-softwarepakketten op de markt. Sommige softwarepakketten hanteren prijzen uitsluitend in dollars, vandaar dat sommige prijzen in dollars en andere in euro's zijn weergegeven.
 

SoftwareStartprijsPrijsmodelImplementatieOndersteuningTrainingDetails
Deel$49.00/maandPer gebruikerCloud, SaaS, Web-gebaseerdEmail/Helpdesk, 24/7 (Live), ChatLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in Israël
monday.com HR$8.00/maandPer gebruikerCloud, SaaS, Web-gebaseerdTelefoon, Email/Helpdesk, 24/7, ChatLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in Israël
Buddee€3-€7/medewerkerPer gebruikerNiet gespecificeerdChat (basis)Niet gespecificeerdNiet gespecificeerd
HoorayHR€5.00/maandVast tariefCloud, SaaS, Web-gebaseerdChat, Email/HelpdeskLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in Nederland
Paycor$99.00Niet gespec.Cloud, SaaS, Web-gebaseerdTelefoon, Email/Helpdesk, 24/7, ChatLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in VS
BambooHRNiet gespec.Niet gespec.Cloud, SaaS, Web-gebaseerdEmail/Helpdesk, Telefoon, ChatLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in VS
Rippling$8.00/maandPer gebruikerCloud, SaaS, Web-gebaseerdEmail/Helpdesk, Telefoon, ChatLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in VS
WorkdayNiet gespec.Niet gespec.Cloud, SaaS, Web-gebaseerd24/7 (Live), Chat, Email/HelpdeskLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in VS
ZenefitsNiet gespec.Niet gespec.Cloud, SaaS, Web-gebaseerdChat, Email/Helpdesk, TelefoonLive Online, Videos, WebinarsGevestigd in VS
ClickUpGratis-$12/lidVarieertNiet gespecificeerd24/7 OndersteuningNiet gespecificeerdNiet gespecificeerd

 

Voordelen van HR Software

 

 • Kostenbesparing: Door administratieve processen te vereenvoudigen, kan met een kleiner team hetzelfde werk worden gedaan, wat leidt tot kostenbesparing.
 • Tevreden werknemers: Werknemers kunnen zelf hun werktijden, voordelen en verlofdagen beheren, wat leidt tot meer tevredenheid.
 • Automatisering: Belangrijke functies worden geautomatiseerd en herinneringen worden verstuurd voor andere taken, zodat niets over het hoofd wordt gezien.

 

 

Hoe kies je de beste HR Software?


Voor het kiezen van de juiste HR-software is het belangrijk om de verschillende soorten software en hun essentiële functies te begrijpen. Ook moet je rekening houden met de grootte van je bedrijf en de integratie met je huidige technologie.

Typen HR Software:

 • HRIS (Human Resource Information Systems): Een database voor het opslaan en beheren van werknemersinformatie. Hiermee kunnen HR-teams en werknemers informatie beheren en bijwerken.
 • HRMS (Human Resource Management Systems): Deze biedt meer functionaliteiten dan HRIS en ondersteunt ook managers. Hierin vind je functies zoals werving en prestatiebeheer.
 • HCM (Human Capital Management) software: Deze software biedt geavanceerde functionaliteiten voor strategisch HR-beheer en integreert vaak met CRM- of ERP-platformen.

Essentiële functies van HR Software:

 • Salarisadministratie: Zorgt voor een efficiënte en foutloze salarisadministratie.
 • Voordelenbeheer: Helpt bedrijven bij het kiezen en beheren van de juiste werknemersvoordelen.
 • Automatische meldingen: Stuurt herinneringen voor belangrijke HR-taken.
 • E-handtekeningen: Versnelt processen door documenten elektronisch te verzenden en ondertekenen.
 • Mobiele toegang: Biedt werknemers de mogelijkheid om onderweg toegang te krijgen tot HR-functies.

 

Overwegingen m.b.t. bedrijfsgrootte:


Verschillende HR-software is geschikt voor kleine, middelgrote of grote bedrijven. Het is belangrijk om de huidige en toekomstige grootte van je bedrijf in overweging te nemen bij het kiezen van software.

 

Software-integraties:


Zorg ervoor dat de gekozen HR-software kan integreren met andere applicaties die je bedrijf gebruikt. Dit kan een directe integratie zijn of via API's die handmatig moeten worden opgebouwd.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je de HR-software kiezen die het beste past bij de behoeften en de grootte van je bedrijf.

 

💡Veelgestelde Vragen over HR Software: Een Uitgebreid Overzicht


HR software is een essentieel onderdeel van het moderne bedrijfsleven, dat helpt bij het beheren van werknemersgegevens en het verbeteren van de efficiëntie. Maar wat houdt het precies in? Hieronder beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over HR systemen.

 

Wat zijn de voornaamste soorten HR systemen?
Er zijn drie hoofdtypen als het gaat om HR systemen:

 1. HR Informatie Systemen (HRIS)
 2. Human Capital Management (HCM) software
 3. HR Management Systemen (HRMS)

Elk van deze systemen heeft unieke functies en voordelen, afhankelijk van de behoeften van een organisatie.

 

Hoe kies ik het juiste HR systeem voor mijn bedrijf?
Bij het kiezen van een HR platform zijn er meerdere aspecten om rekening mee te houden:

 • Essentiële functies: Bekijk eerst de basisfuncties die het systeem biedt.
 • Kosten: Zorg ervoor dat de software binnen je budget past.
 • Gebruiksgemak: Een intuïtief systeem bespaart tijd en vermindert frustraties.
 • Integratie & Aanpassing: De software moet naadloos kunnen integreren met andere systemen en aanpasbaar zijn aan specifieke behoeften.

 

Waarom is HR software zo cruciaal?
HR software is onmisbaar omdat het management ondersteunt bij het tijdig uitvoeren van belangrijke taken en tegelijkertijd medewerkers in staat stelt hun eigen gegevens te beheren.
 

Wat is het verschil tussen een HRIS en HRMS?
Hoewel ze op elkaar lijken, is een HRMS een geavanceerdere versie van een HRIS. Terwijl een HRIS zich richt op het opslaan en beheren van basis werknemersgegevens, biedt een HRMS extra functionaliteiten zoals het volgen van sollicitanten en prestatiemanagement modules.

 

Zijn er gratis HR software oplossingen beschikbaar?
Ja, er zijn aanbieders zoals BrightHR, Deel, OrangeHRM en Zoho die gratis versies van hun HR software aanbieden. Het is echter belangrijk om de functies en beperkingen van deze gratis versies te evalueren in relatie tot de behoeften van je bedrijf.

 

Conclusie


Het kiezen van de juiste HR software is essentieel voor het efficiënt beheren van werknemers en het ondersteunen van bedrijfsprocessen. Door jezelf goed te informeren en de juiste vragen te stellen, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij de behoeften van jouw organisatie.


 

Vind je deze informatie nuttig?
43666
0
Dienst
Welke dienst zoek je?