Book holder
Krediet afsluiten met Boekhouder

Een zakelijke lening afsluiten voor jouw bedrijf

In deze informatie pagina vind je alle informatie over het online afsluiten van een zakelijke krediet of lening

Gewijzigd, 27 juli 2022
Leenbedrag
Selecteer leenbedrag
€ 150 000
vector
vector

Zakelijke lening afsluiten

Looptijd maanden (* Indicatie)

1
12
SwishFund
0,8%*
BridgeFund
1%*
Qeld
1,25%*
Online zakelijke lening afsluiten, vind de beste aanbieder

Bij de start van een onderneming is het altijd de vraag hoe de toekomst eruit komt te zien. Het liefst behaal je elke maand jouw winstmarge, maar in sommige gevallen kan het ook anders lopen. Wanneer jij je hoofd boven water probeert te houden kan een lening afsluiten uitkomst bieden voor jouw onderneming. 

Een lening afsluiten hoeft echter niet altijd te betekenen dat het niet goed gaat met het bedrijf. Misschien gebruik je de lening om uit te breiden of te innoveren. Wat de reden ook is, er zijn talloze mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Dit kun je bij de bank doen, maar het is ook eenvoudig online te regelen.

 Of je nu al jarenlang als ondernemer aan het werk bent of als starter om de hoek komt kijken. Een lening afsluiten is in beide gevallen mogelijk.

Hoeveel kost het afsluiten van een zakelijke lening


Een lening afsluiten brengt wat kosten met zich mee. Zo heb je de maandelijkse kosten van de rente, maar dien je bij sommige banken ook kosten te betalen voor het afsluiten van een rekening. Dit wordt ook wel afsluitprovisie genoemd. Meestal ligt dit bedrag tussen de 2 en 3 procent van het bedrag dat je wil gaan lenen. Ook kan je te maken krijgen met bemiddelingskosten wanneer dit van toepassing is of bij het te laat betalen kan er een boete bovenop de kosten komen. 

De kosten van een lening afsluiten bestaat voor het grootste deel uit de rente van de zakelijke rekening. Per bedrijf kan er worden gekeken wat de rente gaat zijn. Zo betalen kleinere bedrijven meer rente omdat het onzeker is of ze zullen gaan groeien. Dit is voor de bank een risico dus daar dien je als kleinere onderneming rekening mee te houden.

Het maandbedrag van de zakelijke lening hangt af van de looptijd van de lening en het bedrag + de rente. Hoe hoger het maandelijkse bedrag is dat wordt afbetaald hoe korter de looptijd of hoe hoger het bedrag dat wordt geleend.


 

Online een zakelijke lening afsluiten


Tegenwoordig kun je eenvoudig online een zakelijke lening afsluiten. Banken willen  jaarcijfers zien om zeker te weten dat ze het geleende geld ook weer terug kunnen krijgen. Online lening verstrekkers zoals BridgeFund en SwishFund werken met bankbestanden (MT940) welke je upload bij de aanvraag. Op basis van de cashflow wordt vervolgens gekeken of het verantwoord is om een lening te verstrekken.

Bij een meer traditionele bank dien je documenten aan te leveren waarin de bank kan zien dat jouw onderneming financieel gezond is. Wanneer dit het geval is kunnen ze jou een zakelijke lening aanbieden. Hierin geef jij aan welk bedrag je wilt gaan lenen en waar je het voor wil gaan gebruiken. Vervolgens kijkt de bank of dit haalbaar is. 

Bij online lening verstrekkers kan je binnen enkele minuten bij diverse banken online al een aanvraag doen voor een zakelijke lening. Hierin vul je in waar je het geld voor wil gaan gebruiken en binnen welke periode je denkt het bedrag terug te kunnen betalen. Binnen een paar minuten heb je inzicht in de mogelijkheden. In veel gevallen is het mogelijk om kosteloos extra af te lossen. Gaat het bijvoorbeeld heel goed met jouw onderneming en wil je extra aflossen om zo sneller van je lening af te zijn? Dan kun je dit vaak kosteloos doen

Zakelijke lening afsluiten zonder bkr en jaarcijfers
 

Ben je net begonnen met je eigen onderneming en kun je nog geen jaarcijfers overleggen? Dan is het lastig om een lening aan te vragen. Toch zijn er zeker mogelijkheden. Banken zullen niet snel in zee gaan met startende ondernemers die geen jaarcijfers kunnen tonen. In een enkel geval kan er worden gekozen om kwartaalcijfers door te geven. Hieruit kan een inschatting worden gemaakt van de groei en potentie van het bedrijf. 

Doordat veel banken de lening zullen weigeren kun je verder kijken bij andere bedrijven die wel een lening kunnen verstrekken zonder jaarcijfers of zonder bkr registratie. Wel wordt er gekeken of je niet al een lopende lening hebt uitstaan bij een andere bank. Je wil natuurlijk niet in de financiële problemen komen dus een tweede lening is niet aan te raden en wordt in dat geval dan ook 9 van de 10 keer afgekeurd. 

Wanneer je als nieuwe ondernemer geen jaarcijfers kunt laten zien kan er dus worden gewerkt met de cijfers die wel aanwezig zijn. Het is vaak wel van belang dat je minimaal een jaar staat ingeschreven bij de KvK. Mocht het met de gegeven informatie nog niet lukken, dan is het aan te raden om het geld via een andere weg in te zamelen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken bij vrienden of familie of zij je kunnen helpen, kun je een crowdfunding opstartenof kun je binnen het bedrijf kijken waar er eventueel kosten kunnen worden bespaard.


 

Zakelijke lening afsluiten met bkr


Een bkr registratie kan ontstaan uit creditcards, kopen op afbetaling, van een telefoon met abonnement of wanneer je een persoonlijke lening hebt lopen. Een lening vanaf 250 euro met een looptijd van een maand of langer wordt al geregistreerd bij het bkr. Dit kan dus als ondernemer roet in het eten gooien als je een zakelijke lening af wil sluiten. 

Wil je een zakelijke lening afsluiten dan kijkt de bank o.a. naar de bkr registratie. Wanneer deze negatief is gaat de bank ervan uit dat je de maandelijkse kosten niet kunt gaan betalen en wordt de lening in veel gevallen niet gegeven of komt het bedrag van de lening lager uit dan wat je had gehoopt. 

Wanneer je een bank of kredietverstrekker treft die rekening houdt met de bkr registratie kun je altijd nog even verder zoeken. Er zijn namelijk een aantal aanbieders die dit door de vingers zien. Vaak vragen zij wel meer rente omdat het voor hun een risico is. 

Een overzicht van deze aanbieders kun je hier vinden. Wel kijken ze naar de jaarcijfers of willen ze een bepaald inkomen zien voordat ze een lening verstrekken. Ook is het niet geheel onbelangrijk om te benoemen dat eenzakelijke rekeningin bijna alle gevallen noodzakelijk is bij de aanvraag van een zakelijke lening. Op die manier kan er namelijk worden gekeken naar de kasstroom.


 

Zakelijke lening aanvragen en afsluiten info


Er zijn meerdere aanbieders op de markt die je een zakelijke lening kunnen verstrekken. De een stelt meer eisen dan de ander. Ook elke bekende Nederlandse bank kan je helpen met een zakelijke lening afsluiten. 

Wil je online een zakelijke lening afsluiten? Dan kan dat ook. Veel websites geven je de mogelijkheid om aan te geven welk bedrag je wil gaan lenen en waar je het voor wil gaan gebruiken. Na het invullen van het overzicht krijg je vrijwel direct te zien wat je minimaal kunt gaan lenen. Verschillende banken hebben ook elk hun eigen regels en eigen werkwijze. Zo betaal je bij de een geen aansluitkosten en heb je bij de ander geen ondernemingsplan nodig voor een financiering. 

Er zijn meerdere redenen om een zakelijke lening af te sluiten. Of je nu net bent begonnen en in de problemen dreigt te raken of dat je juist goed op weg bent en wilt gaan innoveren en gaan uitbreiden. In veel gevallen is een zakelijke lening afsluiten mogelijk. 

Het maximale bedrag voor een zakelijke lening afsluiten ligt gemiddeld op de 250.000 euro. De rente van een zakelijke lening ligt tussen de 3 en 9 procent. Dit is afhankelijk van de bank en de onderneming. Ook betaal je in veel gevallen eenmalig afsluitkosten voor de zakelijke lening. Wanneer alles akkoord is krijg je direct het geld dat je wil gaan lenen tot je beschikking en begint de aflossing per maand tot het einde van de afgesproken looptijd van de financiering. 

Je kunt bij een lening afsluiten kiezen tussen een lening voor een grote uitgave of voor een lening voor wanneer je een tijdelijk tekort hebt om de onderneming lopende te houden. 

Ga je bijvoorbeeld verbouwen op kantoor of juist uitbreiden? Dan kun je kiezen voor de lening voor grote uitgave. Hiermee betaal je de inrichting en het pand en vervolgens los je het bedrag per maand plus de afgesproken rente af bij de bank waar je de lening hebt afgesloten.


 

Verschillende mogelijkheden voor een zakelijke lening afsluiten


Bij de aanvraag van een zakelijke lening heb je de vrijheid om te kiezen tussen meerdere aanbieders. Sommige kredietaanbieders zijn bijvoorbeeld snel met de aanvraag en keuren ook de lening snel goed waardoor je verder kunt met het ondernemen waar andere er heel lang over doen of de lening zelfs kunnen afkeuren. Ook vraagt de ene verstrekker veel meer documenten en informatie dan de ander. 

Een grote kostenpost is de rente die je betaald. Ook die verschilt enorm per aanbieder dus dat is ook goed om rekening mee te houden. Ook betaal je bij de ene verstrekker wel afsluitkosten en bij de ander weer niet. Dit kan zo honderden euro's schelen. 

Als laatste kun je bij sommige banken kosteloos vervroegd aflossen waar je bij andere aanbieders weer geld moet neerleggen om af te lossen. Door te kijken wat binnen jouw situatie en wensen past kun je een zakelijke lening afsluiten bij een kredietverstrekker die bij jouw onderneming past. Op deze website vergelijk je aanbieders met elkaar → vergelijken.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Hoeveel afsluiten lening
Zakelijke lening afsluiten zonder bkr en jaarcijfers
Zakelijke lening aanvragen info
Verschillende zakelijke leningen
1
0