Book holder
lening

Lening aanvragen voor jouw onderneming

Wanneer je extra geld nodig hebt voor je onderneming kun je een lening aanvragen. Welke lening bij jouw aanvraag past leest je hier.

Gewijzigd, 26 juli 2022
Leenbedrag
Selecteer leenbedrag
€ 150 000
vector
vector

Aanbieders zakelijke leningen

Looptijd maanden (* Indicatie)

1
12
BridgeFund
1%*
SwishFund
0,8%*
Qeld
1,25%*
Zakelijke lening aanvragen informatiegids

*Bovenstaande rentes zijn een indicatie en op 26 juli 2022 gepubliceerd

 

Lening aanvragen voor jouw onderneming

 

Wanneer je extra geld nodig hebt voor je onderneming kun je een lening aanvragen. Er zijn diverse soorten zakelijke leningen die je kunt aanvragen. In veel gevallen gaat het hier om een financiering waar je rekening moet houden met rente die je ook weer terug moet betalen. Er zijn verschillende redenen waarom je een zakelijke rekening zou kunnen aanvragen. Zo kun je hiervoor kiezen wanneer je net gaat starten met jouw onderneming en je wat extra geld kunt gebruiken of kun je een lening aanvragen wanneer je bedrijf aan het groeien is, je wilt gaan innoveren of wanneer het niet goed gaat met het bedrijf.


 

Lening aanvragen voor de start van je bedrijf
Ga je een lening aanvragen omdat je een bedrijf bent begonnen? Dan start je in de meeste gevallen eerst met een ondernemingsplan. Hierin komt goed naar voren wat voor onderneming je gaat starten, wat de producten of diensten zijn, wie je doelgroep is, wie je concurrenten zijn en niet geheel onbelangrijk; hoeveel geld je nodig hebt.

Lening aanvragen bij de groei van je onderneming
Wanneer je een zakelijke lening wil aanvragen voor de groei van je onderneming dien je een financieel plan op te stellen. Hierin toon je de investeringsbegroting waarin je aantoont hoeveel geld je nodig hebt en waar je het voor wil gaan gebruiken. 

Lening aanvragen bij zwaar weer
Helaas komt het soms voor dat het niet goed loopt met het bedrijf. Je ziet dit terug in de jaarcijfers en je weet dat er nu echt iets moet gaan gebeuren. In zo'n geval kun je een lening aanvragen voor wanneer het minder goed gaat met het bedrijf.

Succes bij een zakelijke lening aanvragen
Met behulp van een stroomschema kun je kijken welke lening het beste aansluit bij jouw wensen en bij jouw onderneming. Aan de hand van deze stroomschema kun je berekenen hoeveel geld je wil gaan lenen, hoeveel eigen geld je hebt, waar je het geld voor nodig hebt, hoe lang je dit geld nodig denkt te hebben en wat de huidige situatie van het bedrijf is. Zo kun je bijvoorbeeld eerst kijken hoever je komt met het inzetten van je eigen geld. Ook kun je binnen de organisatie wat aanpassingen doen om op die manier geld te kunnen besparen. Wanneer dit allemaal niet helpt of al is geprobeerd kun je kijken of er subsidies of eventuele regelingen zijn die je verder kunnen helpen. Wanneer je kiest voor een zakelijke lening aanvragen kun je contact opnemen met adviseurs die je alles vertellen over een lening aanvragen voor je bedrijf.

Online zakelijke lening aanvragen
Zijn er geen opties meer en wil je graag een zakelijke lening aanvragen? Dan kan dat tegenwoordig eenvoudig online. Je dient hier wel het een en ander voor aan te leveren zodat de bank kan kijken of het verstandig is om een lening te verstrekken. Een onderneming mag een paar duizend euro in het rood staan op een zakelijke rekening. Wanneer dit het geval is dan wil je bank graag zien dat je kunt bewijzen dat je het geleende geld ook weer terug kunt betalen aan de bank. Je hebt diverse keuzes wanneer je kiest voor een lening aanvragen.

Een zakelijke lening openen
Bij een zakelijke banklening leen je een bepaald bedrag van de bank welke je over een verloop van tijd weer terug moet betalen aan de bank. Hier komt ook nog de wettelijke rente bovenop waardoor je dus uiteindelijk meer moet terugbetalen dat je uiteindelijk hebt geleend van de bank.

ABN amro zakelijke lening aanvragen
Zit je bij ABN amro en wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan kun je in veel gevallen direct 250.000 euro online aanvragen. Hierin maak je afspraken over de looptijd van de lening en de rente die je betaalt over het geleende bedrag. Je betaalt voor het afsluiten van een zakelijke lening afsluitkosten, tenzij er een actie. Bij het aanvragen van een zakelijke lening kun je er ook voor kiezen om vergoedingsvrij extra af te lossen. Gaat het bijvoorbeeld beter met je onderneming dan verwacht? Dan kun je tussentijds een deel van de lening alvast terugbetalen. 

 Bij het aanvragen van een zakelijke lening wordt er naar een aantal dingen gekeken. Zo dien je bij de AMB amro bijvoorbeeld gemiddeld een omzet te hebben van 50.000 euro en een positief resultaat te kunnen laten zien. Daarnaast dien je minimaal 15 maanden ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel en moet je geregistreerd zijn in Nederland. Er zijn een aantal branches die geen zakelijke lening kunnen aanvragen zoals; scheepvaart, tabak, drugs, commercieel vastgoed of de financiële dienstverlening. 

Lening aanvragen Rabobank zakelijk
Wanneer je kiest voor de Rabobank kun je binnen 15 minuten online al een lening aanvragen. Bij het invullen kun je direct zien wat het bedrag is dat je kunt gaan lenen en wat de rente is die je hierover moet gaan betalen. Daarnaast dien je wat gegevens in te vullen om de aanvraag compleet te maken. Wanneer dat allemaal is geregeld volgt er een gesprek om alles in orde te maken. Na het ondertekenen van de offerte kun je binnen een paar dagen al gebruik maken van de zakelijke lening van de Rabobank

Zakelijk lening aanvragen startende ondernemer
Als startende ondernemer kan het soms zijn dat je een extra zakelijke lening aan moet vragen om rond te komen. Je kunt dit doen bij verschillende banken zoals onder andere de ING-bank. Voor de aanvraag van een zakelijke lening voor starters dien je een goed ondernemersplan op te stellen welke ook ondertekend is door een accountant of je boekhouder. Zo kan de bank goed inschatten of het zinvol is om een zakelijke lening te verstrekken. Ook ziet de bank graag dat je een eigen startkapitaal hebt. Gemiddeld kun je hier uitgaan van zo'n 30% van je investeringsbehoefte. Daarnaast wil de bank jaarcijfers zien van de afgelopen 12 maanden om zo een goed beeld te krijgen van de financiële situatie. Op die manier is het voor de bank makkelijker om de aanvraag in behandeling te nemen. Ook is het uit den boze om nog ergens andere een lening open te hebben staan. Wanneer dit het geval is wordt de zakelijke lening is veel gevallen niet toegekend om zo betalingsproblemen te voorkomen. Mocht dit het geval zijn dan kun je altijd nog vragen of vrienden of familie je financieel kunnen helpen of kan het opstarten van een crowdfunding interessant zijn.

Zakelijke lening aanvragen zonder cijfers
Ben je echt net begonnen met ondernemen en kun je geen jaarcijfers laten zien of zijn deze niet goed genoeg voor een zakelijke rekening bij de bank? Dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om toch een lening aan te vragen. Een van de voorwaarden is wel dat je minstens een jaar bezig bent met ondernemen. In dat geval kunnen er kwartaalcijfers worden opgevraagd bij de boekhouder om zo toch een goed beeld te krijgen van de financiële situatie. Een nadeel aan de zakelijke leningen zonder de bank kan zijn dat je hogere rentes betaald. De kredietverstrekker wil natuurlijk zeker weten dat zijn geld veilig is bij jou zonder dat er jaarcijfers kunnen worden getoond. Bij de aanvraag van een zakelijke lening zonder omzetcijfers zijn er een aantal punten die de kredietverstrekker graag wil zien zoals:

Waar het geld aan wordt besteed
Wanneer je een goed plan kan laten zien is het aantrekkelijker voor een geldverstrekker om akkoord te geven en is het ook makkelijker om een goede inschatting te maken.

Met of zonder onderpand
Een andere manier om de financiering rond te krijgen is door middel van onderpand. Hierbij geef je de geldverstrekker iets meer zekerheid. Wanneer het geld uitblijft kan de geldverstrekker dus middelen inzetten om toch aan het geld te komen door middel van onderpand.

De maandlasten
Ook wordt er gekeken naar de maandlasten en of deze te betalen zijn. Bij het afsluiten van een zakelijke lening betaal je per maand rente over deze lening. Wanneer je kunt aantonen dat je het bedrag per maand kunt terugbetalen is het makkelijker om een lening te krijgen dan wanneer dit niet het geval is. De geldverstrekker kan bankafschriften opvragen om inzicht te krijgen in de maandelijkse uitgave. 

Ben je al een langere tijd ondernemer met aantoonbare positieve jaarcijfers, dan is het aan te raden om de lening over te zetten naar een zakelijke lening bij de bank. Op die manier bespaar je jezelf maandelijkse kosten doordat de rente naar beneden gaat.


 

Zakelijke lening buitenland aanvragen
Er zijn meerdere mogelijkheden om een zakelijke rekening in het buitenland aan te vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld dochterondernemingen van banken in Nederland die zijn gevestigd in het buitenland. Hierdoor kun je naar de Nederlandse bank gaan en daar alles laten afsluiten voor in het buitenland. Ook hebben veel Nederlandse banken partnerbanken in het buitenland die samen kunnen werken om jouw zakelijke lening te kunnen verstrekken. Wanneer je al in het buitenland bent kun je in veel gevallen ook gebruik maken van de International Desks. Dit zijn Nederlandse ondersteuningen die je kunt vinden in het buitenland waar je expert vindt die de Nederlandse taal spreken en jou kunnen helpen met al jouw bankvragen.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Waarvoor lening
Startende ondernemer
Zonder cijfers
Buitenland
0
0