Help Mij
Help Mij
Aantal boekhouders en accountants voor in de bouw gevonden: 698

698 Boekhouders gevonden

Sorteer op
Filters:LandbouwWis alle filters

Deze boekhouder is gevestigd in Ridderkerk op Rijksstraatweg 17. De boekhouder heeft 4 tot 4 medewerkers en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Deze boekhouder is gevestigd in Dodewaard op Edisonring 3. De boekhouder heeft 50 tot 50 medewerkers en is actief in Gelderland.

Hendriksen Accountants en Adviseurs is gevestigd in Rijssen op Karel Doormanstraat 2. De accountant Hendriksen Accountants en Adviseurs heeft tot medewerkers en is actief in Overijssel.

Werkt met:Exact Exact

BBG & Co Accountants en Belastingadviseurs is gevestigd in Hoogeveen op Van Goghlaan 1. De belastingadviseur, accountant BBG & Co Accountants en Belastingadviseurs heeft tot medewerkers en is actief in Drenthe.

Werkt met:Exact Exact

Alfa Accountants en Adviseurs is gevestigd in Barneveld op Stationsweg 62. De boekhouder Alfa Accountants en Adviseurs heeft 50 tot 50 medewerkers en is actief in Gelderland.

Deze accountant is gevestigd in Beringe op Kanaalstraat 108. De accountant heeft tot medewerkers en is actief in Limburg.

BM-Advisering is gevestigd in Hulsberg op Schoolstraat 1. De boekhouder BM-Advisering heeft 49 tot 49 medewerkers en is actief in Limburg.

Werkt met:Exact Exact

Deze boekhouder is gevestigd in Sneek op Oosterom 11. De boekhouder heeft 50 tot 50 medewerkers en is actief in Friesland.

Werkt met:Exact Exact

Het administratiekantoor Schipper Accountants B.V. is een accountant en geregistreerd onder KvK nummer .

Werkt met:Exact Exact

Deze belastingadviseur, accountant is actief in Overijssel en is gevestigd in Almelo op Twentepoort Oost 1.

Toon meer

Boekhouder in de bouw

Steeds meer ondernemers starten een eigen bedrijf in de bouw. Dat is de meest voorname reden waarom de sector blijft groeien. Met deze groei stijgt ook de vraag naar een ervaren boekhouder in de bouw. Mede omdat deze specialisten op de hoogte zijn van de regelgevingen en ontwikkelingen waar je als Zzp’er of ondernemer in de bouwsector rekening mee moet houden. Zoals de belastingaangiften en andere fiscale verplichtingen

Dat zijn belangrijke zaken waar een klein of middelgroot bouwbedrijf mee te maken krijgt. Wil je de administratie en de boekhouding graag uit handen geven aan een specialist? Kies dan voor een boekhouder met affiniteit en ervaring in de bouwsector. Dat bespaart je als ondernemer niet alleen heel veel tijd, maar beperkt ook het risico’s op eventuele boetes.

Boekhouders gespecialiseerd in de bouwsector

Boekhouders die gespecialiseerd zijn in de bouwsector geven ondernemers in de bouw een duidelijk inzicht in de financiële situatie van hun bedrijf. Aan de hand van deze gegevens en administratie, kun je jouw bedrijfsstrategie eenvoudig aanhouden, wijzigen of verbeteren. Zo houd je jouw bouwbedrijf gezond en de boekhouding gestructureerd. Een boekhouder met ervaring in de bouwsector wijst je ook tijdig op eventuele belangrijke aandachtspunten.

Deze specialisten bieden je de ondersteuning die je als bouwbedrijf nodig hebt. Bijvoorbeeld als het gaat om urenadministratie, het aanvragen van de nodige vergunningen en de aanschaf van bouwmaterialen. Kiezen voor een boekhouder met ervaring in de bouw heeft nog een aantal praktische voordelen. Binnen de sector krijg je namelijk te maken met speciale regelingen. Zoals verschillende subsidie- en btw verleggingsregelingen in de bouw.

1. De btw verleggingsregeling voor de bouwsector

De bouwsector is onlosmakelijk verbonden met onderaanneming. Dat betekent dat je als ondernemer je personeel uitleent aan een ander bouwbedrijf. Als dit het geval is en als er sprake is van fysieke werkzaamheden, dan kun je mogelijk gebruik maken van de verleggingsregeling voor de btw. Jouw boekhouder voor de bouwsector kan de btw voor je verleggen, maar de boekhouding ook op de juiste manier inrichten. De verlegde btw moet namelijk door de afnemer worden terugbetaalt aan de Belastingdienst.

2. Subsidieregelingen

Als je een bouwbedrijf wilt beginnen, dan maak je aanspraak op diverse subsidies. Binnen de bouwsector zijn er tal van subsidieregelingen waar je als ondernemer in de bouw recht op kunt hebben. Een boekhouder met ervaring in de bouw kan je precies vertellen van welke subsidies je gebruik kunt maken in specifieke situaties. Bijvoorbeeld als het gaat om duurzame bouwprojecten of het duurzaam renoveren van huizen en gebouwen. Door je te laten adviseren door een boekhouder die gespecialiseerd is in de bouw, loop je geen belangrijke subsidies, en dus uiteindelijk ook meer inkomsten voor jouw bedrijf, mis. Subsidieregelingen waar jouw bouwbedrijf mogelijk voor in aanmerking komt zijn:

EIA : Energie Investeringsaftrek MIA : Milieuvriendelijke Bedrijfsmiddelen SAH : Subsidie Aardgasvrij maken van Huurwoningen WBSO : Subsidie Productontwikkeling ESF : Duurzame Inzetbaarheid Bedrijfsleven SEEH : Subsidie Energiebesparing Eigen Huis ISDE : Investering Subsidie Duurzame Energie

3. Salarisadministratie personeel in de bouw

Naast het bijhouden en verwerken van inkoopfacturen, moet je ook de salaris- of loonadministratie van personeel bijhouden. Ook als je met personeel werkt dat beschikbaar is op oproepbasis of een aantal uren per week werkzaam is binnen jouw bouwbedrijf. Het tot in detail bijhouden van de gewerkte uren kan de administratie behoorlijk onoverzichtelijk maken. Een boekhouder met ervaring in de bouwsector neemt deze taak graag van je over. Daardoor kun jij jouw kostbare tijd besteden aan de kerntaken binnen jouw bouwbedrijf

4. Geen belangrijke fiscale deadlines mislopen

Als ondernemer in de bouw wil je er het liefst een overzichtelijke en goed georganiseerde boekhouding op na houden. Alleen op deze manier weet je zeker dat je geen belangrijke fiscale deadlines misloopt. Dit heeft binnen de bouwsector forse boetes tot gevolg.

Iets wat je liever wilt voorkomen. Daarnaast moet ook de jaarrekening van jouw bouwbedrijf professioneel zijn opgemaakt. Een klus die je als ondernemer in de bouw liever links laat liggen. Als je het risico op een berisping of een boete wilt voorkomen, geef je jouw administratie uit handen aan een boekhouder die gespecialiseerd is in de bouwsector.

5. Tijdbesparing en kostenefficiëntie

De bouwsector blijft doorontwikkelen. Als vanzelfsprekend verandert de regelgeving daarin mee. Op de hoogte blijven van al deze ontwikkeling is belangrijk, maar neemt voor jou als ondernemer in de bouw veel tijd in beslag. Deze kostbare tijd besteed je natuurlijk liever aan het binnenhalen van belangrijke klanten of het werken aan leuke bouwprojecten.

Door te kiezen voor een boekhouder met ervaring in de bouw hoef jij je geen zorgen te maken over de steeds veranderende wetten en regelingen. Jouw boekhouder weet precies wat er gaande is in de sector, en welke aanpassingen er belangrijk zijn voor jouw bedrijf, aangiftes of fiscale verplichtingen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel geld.

De boekhouding uitbesteden aan een boekhouder die gespecialiseerd is in de bouwsector? Dat kan in zijn geheel maar natuurlijk ook gedeeltelijk. Daarnaast kan jouw boekhouder jouw administratie ook automatiseren. Je hebt dan altijd en overal inzicht in de financiële situatie van jouw bouwbedrijf en de administratie. Kiezen voor een boekhouder in de bouw is dan ook een waardevolle investering die zich op termijn altijd terugbetaalt in tijd en besparing.

Starten als ondernemer in de bouw?

Wil je als ondernemer starten in de bouw? Dan zijn er een aantal dingen die je vooraf moet regelen. Zoals een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een btw nummer voor jouw bouwbedrijf. Zodra je deze hebt is het ook van belang dat je op zoek gaat naar een boekhouder met ervaring in de bouw. Je vindt ze snel en eenvoudig op dit platform.

Naast een btw-nummer en een goede boekhouder, moet je natuurlijk ook een zakelijke rekening openen en de nodige verzekeringen afsluiten. Zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering bijvoorbeeld. Wil je ook een bedrijfsbus aanschaffen voor jouw bouwbedrijf? Ook in de financiering van een bedrijfsauto kan een ervaren boekhouder je adviseren. Denk daarbij maar eens aan mogelijke subsidieregelingen.