Help Mij
Help Mij
Aantal boekhouders en accountants voor in de landbouw gevonden: 698

698 Boekhouders gevonden

Sorteer op
Filters:LandbouwWis alle filters

Het administratiekantoor Van Velzen accountants & adviseurs is een accountant en geregistreerd onder KvK nummer .

Bloemsma + Faassen is gevestigd in Assen op Stationsstraat 29. De accountant Bloemsma + Faassen heeft tot medewerkers en is actief in Drenthe.

Van der Gaag Boekhouding is gevestigd in Vlaardingen op Louise de Colignylaan 34. De boekhouder Van der Gaag Boekhouding heeft 1 medewerker en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Decente is gevestigd in Voorhout op Herenstraat 3. De boekhouder Decente heeft 1 medewerker en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Deze belastingadviseur, accountant is actief in Overijssel en is gevestigd in Almelo op Twentepoort Oost 1.

Account+ is gevestigd in Weert op Schoutlaan 18. De accountant Account+ heeft tot medewerkers en is actief in Limburg.

Deze boekhouder is gevestigd in Assen op Zoom 2. De boekhouder heeft 50 tot 50 medewerkers en is actief in Drenthe.

Het administratiekantoor Schipper Accountants B.V. is een accountant en geregistreerd onder KvK nummer .

Werkt met:Exact Exact

Deze boekhouder is actief in Drenthe en is gevestigd in Meppel op Catharinastraat 1.

Werkt met:Exact Exact

Deze belastingadviseur, accountant is actief in Drenthe en is gevestigd in Meppel op Blankenstein 134.

Werkt met:Exact Exact
Toon meer

Boekhouder in de landbouw

Een boekhouder met ervaring in de landbouw weet precies wat jouw agrarische bedrijf op fiscaal gebied nodig heeft. Daarnaast ondersteunen deze accountants en boekhouders je ook op financieel gebied en voor wat betreft de wet- en regelgeving in de landbouwsector.

Als ondernemer in de landbouw krijg je te maken met een flink aantal uitdagingen die jouw aandacht eisen. Uitdagingen en wetgevingen waar je misschien niet altijd bij stil hebt gestaan, maar die wel belangrijk zijn voor de gezondheid van jouw landbouwbedrijf.

Denk daarbij aan de financiering van agrarische projecten, het aankopen van landbouwgrond en het bijhouden van de vaak ingewikkelde administratie. Ook de regelingen, fiscale voordelen en de btw aangifte in de landbouwsector verdienen de aandacht van een vakkundige boekhouder met ervaring in de landbouw branche.

Het op orde houden van de financiële administratie is belangrijk. Niet alleen voor de wet- en regelgeving, maar uiteraard ook om jezelf meer inzicht te verschaffen in de prestaties van jouw bedrijf. Dat is belangrijk voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst.

Bijvoorbeeld met het oog op een overname, een verkoop of fusie, een uitbreiding of de financiering van landbouwgrond of landbouwprojecten. Als landbouwbedrijf heb je misschien niet altijd de tijd en de kennis om de administratie zelf in te richten en op orde te houden. Kiezen voor een boekhouder in de landbouw is dan een geruststellende gedachte.

Boekhouders gespecialiseerd in de landbouwsector

De landbouwsector is op het gebied van administratie en fiscale aangiften gebonden aan ontzettend veel regels. Deze verschillen behoorlijk van andere branches. Een zelfstandig ondernemer zonder personeel kan in de landbouw bijvoorbeeld profiteren van fiscale voordelen. Ook de btw aangifte in de landbouw sector verschilt van andere aangiften.

Als landbouwer hoef jij je daar niet in te verdiepen. Een boekhouder die gespecialiseerd is in de landbouwsector neemt je deze taak uit handen. Heb je een landbouwbedrijf? Dan krijg je mogelijk te maken met de onderstaande situaties. Een ervaren boekhouder helpt je daarbij.

1. Btw aangifte in de landbouwsector

Een boekhouder met ervaring in de landbouw verzorgt ook de btw aangifte voor jouw agrarische bedrijf. Deze is aan andere regels gebonden dan de “normale” btw aangiften voor ondernemers. Eerder was de landbouwregeling van kracht voor agrarische ondernemers. Als landbouwer hoefde je dan geen btw te betalen over specifieke prestaties.

Deze regeling is afgeschaft. Als ondernemer in de landbouw moet je nu wel btw in rekening brengen aan jouw afnemers. Bijvoorbeeld op het leveren van bepaalde diensten. Als een afnemer belast is met btw, dan komt ook de 5,4% btw teruggave te vervallen. In plaats daarvan kun je in de landbouw wel gebruik maken van de KOR.

2. KOR of Kleine Ondernemersregeling in de landbouw

Een boekhouder in de landbouw kan je ook vertellen of jij als landbouwer met een eenmanszaak aanspraak kunt maken op de KOR. Deze afkorting staat voor de Kleine Ondernemersregeling. Deze regeling geldt voor ondernemers zonder personeel, maar ook voor bedrijfsvormen zoals een maatschap of een VOF (Vennootschap onder Firma).

De regeling is binnen de landbouwsector van kracht voor Zzp’er die per jaar minder dan € 1.883 btw betalen. Weet je als landbouw ondernemer niet precies of jij in aanmerking komt voor deze regeling? Een ervaren boekhouder in de landbouwsector kan je hierbij helpen. Daarnaast zijn zij ook op de hoogte van eventuele belangrijke wijzigingen en updates.

3. Fiscale voordeelregelingen in de landbouwsector

Je kiest ook voor een landbouw boekhouder als je optimaal wilt kunnen profiteren van fiscale voordelen. Zeker als je werkt als zelfstandige zonder personeel of Zzp’er. Een accountant of boekhouder verzorgt namelijk niet alleen jouw administratie, maar houdt je ook op de hoogte van mogelijkheden en regelingen. Zoals voordeelregelingen of fiscale aftrekposten.

4. Financieel inzicht en overzicht

Wil je de boekhouding in zijn geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan een boekhouder die gespecialiseerd is in de landbouwsector? Dan mag je ook meer inzicht verwachten. Zowel op financieel gebied als voor wat betreft de bedrijfsvoering. Aan de hand van een inzichtelijke financiële administratie, zie je in één oogopslag hoe jouw landbouwbedrijf ervoor staat. Als vanzelfsprekend is dit belangrijk voor het succes en de groei van jouw bedrijf. Een goed ingerichte en beheerde administratie geeft je het overzicht en de strategie die nodig is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een boekhouder met ervaring in de landbouw. In alle gevallen houd je als ondernemer meer tijd over voor de kerntaken die jouw landbouwbedrijf met zich meebrengen.Voordelen van een landbouw boekhouder zijn:

Ondersteuning bij belastingaangiften en fiscale zaken. Een landbouw boekhouder zorgt er ook voor dat je gebruik kunt maken van subsidies en voordeelregelingen.

Het inzichtelijk maken van de administratie of het automatiseren daarvan. Hierdoor verkrijg je meer inzicht in de financiële prestaties van jouw bedrijf en bespaar je tijd.

Ondersteuning en begeleiding bij financieringen, overnames, fusies en de aankoop van landbouwprojecten, landbouwgrond of andere bedrijfsinvesteringen.

Starten als ondernemer in de landbouw?

Wil je starten als ondernemer in de landbouw? Dan kan de steeds veranderende wet- en regelgeving je terughoudend maken. Laat staan de administratie die je moet bijhouden voor de Belastingdienst en alle andere fiscale regeltjes waar je aan moet voldoen. Door te kiezen voor een ervaren landbouw boekhouder hoef jij je hier zeker niet door te laten tegenhouden.

Een boekhouder of accountant die gespecialiseerd is in de landbouw, neemt je al deze zorgen uit handen. Je kunt rekenen op deskundig advies en ondersteuning wanneer jij dat wenst. Dat geldt uiteraard ook voor het doen van de btw aangiften binnen de landbouw.

Zeker binnen de landbouwsector is het fijn als je kunt vertrouwen op een boekhouder met verstand van zaken. Daardoor heb je als ondernemer meer tijd over voor werkzaamheden die voor jou belangrijk zijn, maar voorkom je ook dat je fouten maakt of subsidies misloopt.

Door te kiezen voor een landbouw boekhouder bespaar je dus niet alleen tijd, maar op den duur ook geld. Een verkeerd ingevulde btw aangifte of het overtreden van de fiscale regels kan binnen de landbouwsector voor een flinke boete zorgen. Daarnaast zorgt een ervaren boekhouder er ook voor dat de administratie van jouw bedrijf inzichtelijk en op orde blijft.