Help Mij
Help Mij
Aantal boekhouders en accountants voor in de horeca gevonden: 1.746

1.746 Boekhouders gevonden

Sorteer op
Filters:HorecaWis alle filters

Laat uw administratie digitaliseren. Wij geloven in een digitale oplossing. Als digitaal administratiekantoor leveren wij landelijk professionele dienstverlening tegen scherpe tarieven. Wij verzorgen uw boekhouding en laten uw administratie digitaliseren. Dit bespaart tijd én geld!

FJD Administratie en Advies is gevestigd in Zoetermeer op Bijdorplaan 366. De boekhouder FJD Administratie en Advies heeft 1 medewerker en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Het administratiekantoor Fazet B.V. is een boekhouder en geregistreerd onder KvK nummer 34240947.

Deze boekhouder is gevestigd in Nijverdal op Anders Celsiusstraat 3. De boekhouder heeft 50 tot 50 medewerkers en is actief in Overijssel.

Werkt met:Exact Exact

Het administratiekantoor Schipper Accountants B.V. is een accountant en geregistreerd onder KvK nummer .

Werkt met:Exact Exact

Accountant4all is gevestigd in Voorburg op Oranjelust 66. De accountant Accountant4all heeft tot medewerkers en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Deze boekhouder is gevestigd in Delft op Marga Klompéstraat 10. De boekhouder heeft 1 medewerker en is actief in Zuid-Holland.

Deze accountant is gevestigd in Eindhoven op Parklaan 34. De accountant heeft tot medewerkers en is actief in Noord-Brabant.

Deze accountant is gevestigd in Breda op Delpratsingel 1. De accountant heeft tot medewerkers en is actief in Noord-Brabant.

Deze accountant is gevestigd in Den Haag op Prins Willemstraat 29. De accountant heeft tot medewerkers en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact
Toon meer

Boekhouder in de horeca

Een boekhouder die gespecialiseerd is in de horeca verzorgt de administratie die jouw hotel, restaurant of café met zich meeneemt. Als horecaondernemer houd jij je natuurlijk liever bezig met het vak. Een boekhouder in de horeca zorgt ervoor dat jouw administratie overzichtelijk blijft en kloppend is. Dat is belangrijk, zeker voor de Belastingdienst.

Natuurlijk kies je ook voor een boekhouder met ervaring in de horecabranche als je jouw bedrijf gezond wilt houden. Het bijhouden van de administratie binnen een horeca onderneming kan namelijk flink ingewikkeld zijn. Denk maar eens aan het verloop in het personeel, het werk dat wordt verricht buiten de kantooruren om en de vele verschillende transacties. Een horeca boekhouder houdt ook jouw inkoopfacturen op orde.

Uiteraard zijn er nog mee redenen waarom je kiest voor een boekhouder met kennis van het horeca vak. Als restaurant of hotel eigenaar bespaar je ontzettend veel tijd. Jij houdt je liever bezig met het verbeteren van jouw zaak of het verwennen van jouw gasten. Als je de administratie van jouw horeca onderneming uit handen geeft aan een boekhouder, voorkom je ook fouten. Bijvoorbeeld in het verzorgen van de inkomstenbelasting of de Btw aangifte. Fouten die je, aangezien de flinke boetes en rompslomp, natuurlijk liever wilt voorkomen.

Boekhouders gespecialiseerd in de horecasector

Boekhouders die gespecialiseerd zijn in de horecasector nemen je ontzettend veel werk uit handen. Daardoor houd jij tijd over om je te kunnen concentreren op de zaken die er voor jou echt toe doen. Een aantal voordelen van een horeca boekhouder of accountant zijn:

1. Tijdsefficiënt

Een boekhouder met ervaring in de horeca branche bespaart je als ondernemer veel tijd. Jij hoeft geen tijd meer vrij te maken voor het verzorgen van de administratie. Deze tijd kun je besteden aan het verbeteren van jouw bedrijf of het versterken van de klantenbinding.

Heb je een klein restaurant, eetcafé of hotel? Dan kun je de administratie ook gedeeltelijk laten verzorgen door een horeca boekhouder. De accountant voert dan bijvoorbeeld alleen een gedeelte van de horeca boekhouding uit. Zoals de personeels- of loonadministratie.

Als je de administratie gedeeltelijk wilt uitbesteden aan een boekhouder in de horeca, kost je dat op maandbasis natuurlijk ook minder geld. Heb je een middelgroot of groot horecabedrijf? Dan is het wel verstandig om de complete boekhouding te laten bezorgen. Daarmee voorkom je fouten in de aangiftes maar houd je ook meer tijd over voor je bedrijf.

2. Inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf

Als horeca ondernemer wil je natuurlijk een financieel gezond bedrijf. Dit inzicht krijg je alleen als jouw administratie op orde is. Een horeca boekhouder weet precies hoe jouw bedrijf er op financieel gebied voorstaat. Dat is vooral handig wanneer je jouw restaurant wilt uitbreiden, meer personeel wilt aannemen of jouw café wilt laten moderniseren. Een goede boekhouder voor de horeca weet je exact te vertellen wat wel of juist niet mogelijk is.

3. Correcte aangiftes zonder boetes

Een horeca boekhouder verzorgt ook jouw aangiftes voor de Belastingdienst. Door te kiezen voor een ervaren accountant ben je er zeker van dat deze aangiftes kloppen. Een klein foutje kan je als horecaondernemer namelijk duur komen te staan. Ook wanneer je deze fout niet met opzet hebt gemaakt maar eigenlijk onwetend bent. Daarnaast kan een ervaren boekhouder in de horecabranche je ook vertellen of je recht hebt op specifieke toeslagen.

Belastingen en aangiftes doen als organisatie in de horeca

In de horeca moet je rekening houden met verschillende belastingen en aangiftes. Ook de btw tarieven verschillen per dienst of product. Als horecabedrijf heb je te maken met 0% (emballage en statiegeld) btw, maar moet je soms ook 6% (eten en frisdranken) of 21% (alcoholische dranken) btw berekenen. Een behoorlijke klus die je misschien liever uitbesteed aan een boekhouder met ervaring in de horeca branche.

Ook mag je specifieke kosten niet aftrekken van de belasting. Zoals de kosten voor het eten en drinken van jouw personeel. Bijvoorbeeld als het eten en drinken wordt gegeten en gedronken in jouw horeca onderneming, of als je de catering laat verzorgen door een derde partij. Naast deze zaken moet je ook andere administra tieve werkzaamheden verzorgen.

Financiële transacties bijhouden en ordenen Opmaken van de jaarrekening en andere financiële verslagen Bijhouden en verwerken van de inkoopfacturen Debiteuren en crediteurenadministratie Btw aangifte Vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting Loonbelastingen

Heb jij al meer ervaring als ondernemer in de horecabranche en verzorg je sommige administratieve taken liever zelf? Geef de boekhouding dan gedeeltelijk uit handen aan een horeca accountant. Welke taken je liever door een professional laat uitvoeren beslis je natuurlijk zelf. Uiteraard kun je het takenpakket voor de boekhouder in de horeca altijd uitbreiden. Bijvoorbeeld wanneer jouw restaurant, bistro of hotel drukker wordt en groeit.

Starten als ondernemer in de horeca?

Wil je starten als ondernemer in de horeca? Dan wil je natuurlijk niets liever dan je goed voorbereiden. Dat is namelijk het halve werk. Uiteraard moet je weten welke btw tarieven je moet berekenen binnen jouw horecazaak. Daarnaast is een goed kassasysteem en de juiste boekhoudsoftware belangrijk. Evenals een ervaren boekhouder voor de horeca natuurlijk.

Zo voorkom je veelgemaakte fouten die je uiteindelijk veel geld en zorgen kunnen kosten. Een horeca boekhouder weet precies waar je als startende ondernemer op moet letten, wat de valkuilen zijn en op welke manier je overzicht houdt op de financiën. Natuurlijk mag de administratie en de boekhouding je niet weerhouden van het starten van een eigen horeca onderneming. Er zijn altijd ervaren boekhouders die je daarbij van dienst kunnen zijn.