Help Mij
Help Mij

MoneyMonk

Alles-in-één online boekhoudpakket, speciaal voor ZZP'ers. Het boekhoudpakket werkt good voor zzp'ers die met uren werken. Daarnaast is het bekend lekker overzichtelijk en heeft Moneymonk een goede klantenscore bij Trustpilot. 

 • 4,9/5 (566 reviews)
Urenregistratie 

Prijzen van MoneyMonk starten bij € 7,50 per maand

Boekhoudpakketten en prijzen van MoneyMonk

Productoverzicht

Projectmanagement en boekhouding sluiten naadloos op elkaar aan, meerdere gebruikers mogelijk. Urenregistratie om uren bij te houden en te voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst. Rittenregistratie voor registratie van zakelijke en privé ritten, direct vanuit MoneyMonk te factureren. Offertes maken en versturen via e-mail, eenvoudig goed- of afkeuren. Facturen creëren in de eigen huisstijl, bonnen scannen en uploaden met automatische herkenning van de inhoud.

Btw-aangifte wordt automatisch uitgerekend en klaargezet.Koppeling met bankbetalingen. Contactgegevens gemakkelijk importeren. Automatische boekingsvoorstellen voor het verwerken van bankmutaties. Functionele en heldere vormgeving. Compleet pakket dat boekhouden voor elke (kleine) ondernemer gemakkelijk maakt. Het pakket bespaart tijd en biedt overzicht. Vooral op dienstverlenende ZZP’ers sluiten de functionaliteiten van MoneyMonk goed aan.

 

Je kunt je volledige zzp administratie voeren in MoneyMonk. Dit van uren registreren tot aan
facturen, offertes en btw-aangiftes versturen. Alles werkt intuïtief. De support is goed bereikbaar voor vragen.
MoneyMonk werkt met een alles-in-een prijs voor de software, die voor iedereen uiteindelijk
uitkomt op €25,- p/m. Bovendien krijgen nieuwe klanten een aan de omzet gekoppelde
instroomkorting, waardoor zzp’ers met een lage startomzet lang voordelig werken in MoneyMonk. Je
start namelijk met een maandatief van €7,50.

MoneyMonk review

Wij hebben 1237 reviews verzameld.

De voordelen en nadelen van MoneyMonk

Voordelen

 • Gratis toegang boekhouders
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede klantenservice
 • Perfect voor zzp’ers die uren schrijven

Nadelen

 • Niet geschikt voor mkb

Algemeen

Aantal gebruikers: 1 tot 9999999

Bankkoppelingen MoneyMonk

Prijsoverzicht

ProjectManagement

 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes

€ 7,50 Per mnd

ZZP'er

 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes
 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Btw-aangifte
 • Winst-en-verlies Balans

€ 10,00 Per mnd

Algemene informatie

 

MoneyMonk, het ideale boekhoudprogramma voor jouw bedrijf?

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma gericht op ZZP’ers en freelancers in de dienstverlening en is met 12 medewerkers gevestigd in Utrecht. De pakketprijs varieert van €10,- tot €40,- per maand. waarbij het ene pakket zich richt op de ZZP’er en het duurdere pakket ontwikkeld is voor de MKB’er. Met het pakket voor de MKB'er kun je dan ook met twee personen inloggen. Monymonk scoort met 147 reviews gemiddeld een 9,6 op Google en is daarmee één van de populairste boekhoudprogramma’s. In 2015 is MoneyMonk uitgeroepen tot het beste boekhoudprogramma voor ZZP'ers. Het boekhoudprogramma bestaat al vanaf 2012 en is volledig online te gebruiken. Het programma heeft een koppeling met 9 banken. Ook is Moneymonk gekoppeld aan de Belastingdienst.

Pakketten en prijzen

De prijzen van de pakketten zijn overzichtelijk weergegeven. Allereerst kun je het programma de eerste 30 dagen gratis ontdekken. Bij deze proefperiode zijn er geen addertjes onder het gras. Na deze termijn zit je niet vast aan een abonnement. Het betaalde abonnement gaat pas lopen wanneer je zelf een pakket kiest. Doe je niets, dan vervalt je account. Verder zijn er 3 pakketten te kiezen. Ieder pakket is maandelijks opzegbaar.

Projectmanagement

Opvallend is dat MoneyMonk een gratis pakket aanbiedt, het pakket voor projectmanagement. Dit pakket biedt je verschillende functionaliteiten, zoals uren en rittenregistratie. Wil je liever je eigen systeem hanteren voor de boekhouding of ga je sowieso op korte termijn geen boekhouding bijhouden? Dan is dit een prima pakket.

ZZP’er

Het tweede pakket is het pakket ZZP’er. Dit pakket is geschikt voor de ondernemingen waar een persoon werkzaam is, zoals bij ZZP’ers en freelancers het geval is. Dit pakket heeft dezelfde mogelijkheden als het gratis pakket Projectmanagement, met boekhouding als extra toevoeging. Sta je minder dan een jaar als ondernemer ingeschreven, dan krijg je 50% korting op je abonnement. Je betaalt dan €10,- per maand. Na dit halfjaar betaal je het volledige bedrag van €20,- per maand.

MKB’er

Als je kijkt naar de mogelijkheden is het pakket MKB’er hetzelfde als het pakket ZZP’er. Het enige verschil is dat je met MKB’er met 2 personen gebruik van het programma kunt maken. Dit pakket is dan ook zeer geschikt voor ondernemingen waar meer personen werken, zoals de BV en de VOF. Voor dit pakket betaal je €40,- per maand.

Functionaliteiten

De basis van de functionaliteiten is heel eenvoudig en toch compleet. De pakketten hebben bijvoorbeeld per module dezelfde mogelijkheden. Het pakket Projectmanagement biedt geen toegang tot de functies van Online Boekhouden. Bij het pakket ZZP’er heb je een licentie voor één gebruiker en bij het pakket MKB'er krijg je twee licenties. De functies van de pakketten ZZP'er en MKB'er zijn verder gelijk, namelijk die van Projectmanagement en Online Boekhouden.

Functionaliteiten bij Projectmanagement

 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Onkosten
 • Projecten
 • Offertes

Functionaliteiten bij Online Boekhouden

 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Btw-aangifte
 • Winst-en-verlies
 • Balans

Koppeling met de bank

Wanneer je bank een koppeling heeft met MoneyMonk, dan worden bij- en afschrijvingen direct in het boekhoudprogramma verwerkt. MoneyMonk heeft een directe koppeling met de volgende banken:
 • ING
 • Rabobank
 • ABN AMRO
 • KNAB
 • Bunq
 • SNS Bank
 • Deutsche Bank
 • Triodos Bank
 • ASN Bank

Een account aanmaken

Het aanmaken van een account is niet heel ingewikkeld. Toch zou aanmelden voor een gratis account best wat korter kunnen. Wil je na de proefperiode over naar een betaald account, dan vul je dan de resterende gegevens in. Immers, als je snel iets wilt uitproberen dan heb je vaak geen zin in honderdduizend vragen. Nu is het echt geen eindeloze vragenlijst die je in moet vullen, maar zo voelt het misschien wel. Als jij je hebt aangemeld, dan volgen er nog enkele vragen, bijvoorbeeld over hoe lang je ondernemer bent of wanneer je je denkt te gaan inschrijven als ondernemer. Deze vragen kunnen worden overgeslagen, maar dat staat in hele kleine lettertjes vermeld. Meld jij je aan, dan moet je jouw persoonsgegevens inclusief adres en e-mailadres invullen. Verder moet je aangeven of je al een bedrijf gestart bent en zo ja, wat dan de bedrijfsnaam is. Zodra je proefabonnement is afgelopen, krijg je de keuze om door te gaan met je abonnement. In dat geval kies je voor een van de pakketten. Maak je geen keuze, dan komt je proefabonnement te vervallen en gebeurt er verder niets.

MoneyMonk ten opzichte van andere boekhoudprogramma’s

Een van de grote namen op het gebied van online boekhouden is e-Boekhouden. E-Boekhouden is een stuk uitgebreider dan MoneyMonk en is gericht op een bredere doelgroep. Alle soorten kleine ondernemers en MKB’ers kunnen met dit programma werken. Ook verenigingen, stichtingen en accountants behoren tot de doelgroep van e-Boekhouden. Qua functionaliteiten en pakketvormen is e-Boekhouden uitgebreider dan MoneyMonk. MoneyMonk past beter bij de ondernemer die een eenvoudige en overzichtelijke pakketvorm zoekt. Een andere bekende naam is Silvasoft. Silvasoft is vergelijkbaar met e-Boekhouden. Op het gebied van maandelijkse tarieven ontwijken alle programma’s elkaar niet zoveel. Wil je het echter vrij basic houden en toch alle belangrijke zaken op het gebied van boekhouden verwerken, dan is MoneyMonk een goede keuze.

Reviews

Vraag je kenners en gebruikers naar de bekendste namen op het gebied van online boekhoudprogramma’s, dan zal MoneyMonk zeker genoemd worden. MoneyMonk scoort hoog op het gebied van functionaliteit, gebruikersgemak en prijs. Het heeft geen diepgaande functies, maar ruim voldoende voor een goede en betrouwbare boekhouding. De huidige gebruikers zijn erg tevreden met de manier waarop MoneyMonk werkt. Ze scoren op dit moment dan ook een 9,6 op Google+.

Uitleg en handleidingen

MoneyMonk helpt je graag op weg wanneer je je proefaccount hebt aangemaakt. Het eerste wat je dan ook ziet wanneer je de aanmelding hebt afgerond, is een stappenplan. Dit stappenplan helpt je door de belangrijkste punten van het programma heen. Kom je hier niet uit en heb je meer begeleiding nodig, dan maak je gebruik van de gratis opstartservice. Je kiest zelf wanneer je door MonyeMonk gebeld wordt voor uitleg over het programma. Via de knop support kun je ook op basis van trefwoorden antwoord krijgen op je vragen.

De voordelen

MoneyMonk is een vrij compleet boekhoudprogramma voor een prima maandbedrag. Door de lange proefperiode heb je voldoende kans om te ontdekken of het programma bij je past. De pakketten zijn duidelijk weergegeven, zonder dat je door een jungle van keuzes moet. Het pakket Projectmanagement is volledig gratis. Een ander heel groot voordeel is de opstartservice. Hierbij krijg je telefonisch contact met een medewerker en word je volledig ingelicht over de werking van MoneyMonk.

De nadelen

Niet alles is rozengeur en maneschijn en er zijn dan ook nadelen aan MoneyMonk verbonden. Allereerst heeft het een vrij beperkte doelgroep. Dit programma past over het algemeen alleen bij ondernemers die op basis van projecten en dienstverlenend werken. Waar de beperkte pakketmogelijkheden als voordeel werken, kunnen ze ook als nadeel worden gezien. Er is namelijk amper sprake van maatwerk. Het aanmaken van een proefaccount neemt wel wat tijd in beslag. Kost dit minder tijd, dan is het aanmelden laagdrempeliger.

De voordelen

MoneyMonk is een vrij compleet boekhoudprogramma voor een prima maandbedrag. Door de lange proefperiode heb je voldoende kans om te ontdekken of het programma bij je past. De pakketten zijn duidelijk weergegeven, zonder dat je door een jungle van keuzes moet. Het pakket Projectmanagement is volledig gratis. Een ander heel groot voordeel is de opstartservice. Hierbij krijg je telefonisch contact met een medewerker en word je volledig ingelicht over de werking van MoneyMonk.

De nadelen

Niet alles is rozengeur en maneschijn en er zijn dan ook nadelen aan MoneyMonk verbonden. Allereerst heeft het een vrij beperkte doelgroep. Dit programma past over het algemeen alleen bij ondernemers die op basis van projecten en dienstverlenend werken. Waar de beperkte pakketmogelijkheden als voordeel werken, kunnen ze ook als nadeel worden gezien. Er is namelijk amper sprake van maatwerk. Het aanmaken van een proefaccount neemt wel wat tijd in beslag. Kost dit minder tijd, dan is het aanmelden laagdrempeliger.

Boekhouders die MoneyMonk gebruiken 

Alternatieven voor MoneyMonk

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

by Skillsource BV

 • 4,6/5 (1.422 reviews)

e-Boekhouden.nl is volledig en heeft een product review score van 4.7/5 met meer dan 1.216 reviews op Trustpilot. Het boekhoudprogramma is populair en behoort tot de Top 3 meest gebruikte ...

Bezoek website
Visma eAccounting

Visma eAccounting

by Visma Software BV

 • 4,0/5 (297 reviews)

Met Visma eAccounting wordt het voor elke ondernemer, vereniging of stichting mogelijk om zelf de boekhouding te doen. Deels uitbesteden met de hulp van een professional kan via Visma ook. Het pakket is ...

Bezoek website
Snelstart

Snelstart

by SnelStart B.V.

 • 3,1/5 (81 reviews)

SnelStart is een gespecialiseerd bedrijf dat al 40 jaar dé boekhoudsoftware biedt aan alle soorten ondernemers. Van zzp’ers en midden- en kleinbedrijf tot boekhouders en accountants. Van simpel bonnen ...

Bezoek website