Book holder
Home
Blog
Kies de Beste Tankpas voor 2024: Expertadvies van Boekhouder.nl
Home
Blog
Kies de Beste Tankpas voor 2024: Expertadvies van Boekhouder.nl

Kies de Beste Tankpas voor 2024: Expertadvies van Boekhouder.nl

Rogier Mulder
Gewijzigd, 05 september 2023
Door Rogier Mulder
Gewijzigd, 05 september 2023

⛽ Geen tijd om te lezen? De beste Tankpas van 2024 is Tankpas.nl. Met deze tankpas heb je namelijk een dekkingsgraad van 99% in Nederland en brengt deze tankpas ook  nog andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld gratis je autovloeistoffen bij laten vullen door Kwikfit.

article-hero
Beste Tankpas 2024
Movemove
alt
💰Nu 3 mnd gratis
4.5/5
blue-tick
Goedkoop tanken
blue-tick
Makkelijk btw-teruggave
blue-tick
Groot Netwerk
Tankpas.nl
alt
€7,75 Per maand
5/5
blue-tick
Tanken: Vaste Prijs vs. Pompprijs
blue-tick
Eenvoudig BTW Terugvorderen
blue-tick
Dé Tankpas voor MKB en ZZP
MKB Brandstof
alt
€9,90 Per maand
4/5
blue-tick
Een verzamelfactuur
blue-tick
300,000 + Locaties
blue-tick
Parkeren
ANWB
alt
€ 3,99 Per maand
4/5
blue-tick
Parkeren
blue-tick
Combinatie met ANWB mogelijk
blue-tick
Mobiele App
BP
alt
€ 0,75 Per maand *Merk BP
3.5/5
blue-tick
Laag tarief
blue-tick
Veel BP's
blue-tick
Tot 5 Auto's

⛽ Beste Tankpas 2024

 

Wat is de beste tankpas van 2024? Het vergelijken van tankpassen kun je veel geld besparen. Daarom hebben we meer dan 10 verschillende tankpassen onderzocht op kosten, dekking, extra mogelijkheden en klantenservice.

 

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de beste en goedkoopste tankpassen van Nederland. Als je een tankpas wilt aanvragen, lees dan snel verder!

 

Geen tijd om te lezen? De beste Tankpas van 2024 is tankpas.nl. Met deze tankpas heb je namelijk een dekkingsgraad van 99% in Nederland en brengt deze tankpas ook  nog andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld gratis je autovloeistoffen bij laten vullen door Kwikfit. Wil je er echter meer over lezen? Je vindt het hieronder in de lijst van de 5 beste tankpassen van 2024!

 

Beste Tankpas – Top 5

 

Als ondernemer is het belangrijk om kosten te besparen waar mogelijk. Een tankpas kan hierbij een grote hulp zijn, omdat het je in staat stelt om de brandstofkosten van je bedrijf beter te beheren. Maar welke tankpas is de beste keuze? Wij hebben de top 5 beste tankpassen voor jou op een rijtje gezet!


 

  1. Tankpas.nl 

 

Tankpas.nl is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een tankpas. Met een dekking van 99% in Nederland, hoef je je geen zorgen te maken over beperkingen bij het tanken. Daarnaast biedt Tankpas.nl handige functies zoals tanklocator, waarmee je direct kunt zien waar de goedkoopste benzine in jouw omgeving verkrijgbaar is.

 

Een ander voordeel van Tankpas.nl is dat je bij Kwikfit gratis vloeistoffen kunt bijvullen, wat inbegrepen is in de prijs. Bovendien kan het pasje ook gebruikt worden voor hybride en elektrische auto's, waardoor het een uitstekende keuze is voor eigenaren van dergelijke voertuigen.

Tankpas.nl denkt ook aan het milieu met hun CO2-compensatieprogramma, waardoor je bewust bezig bent met duurzaamheid door gebruik te maken van deze kaart.

 

Op administratief gebied biedt Tankpas.nl ook gemak. Je ontvangt elke 4 weken een factuur met alle informatie en het aanvragen van een pas verloopt soepel en snel. De kosten voor deze pas zijn slechts €7,75 (eerste 3 maanden: €4,95), waardoor het een zeer betaalbare optie is.

 

Het enige nadeel is dat er extra kosten kunnen zijn bij tanken buiten de Benelux, maar met meer dan 40.000 tankstations in Europa heb je nog steeds genoeg mogelijkheden.

 

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en betaalbare tankpas met uitstekende dekking en handige functies, is Tankpas.nl de beste keuze.


 

  1. MoveMove Tankpas

 

 

De MoveMove Tankpas is de goedkoopste tankpas in Nederland, met een maandtarief van minder dan 7 euro en geen extra kosten. Maar deze pas biedt meer dan alleen goedkoop tanken. Je kunt er ook mee parkeren, je auto wassen, het openbaar vervoer gebruiken en zelfs je elektrische auto opladen.

 

Wat deze pas echt flexibel maakt, is dat er geen vaste looptijd aan verbonden is. Je kunt hem elke maand stopzetten als je dat wilt. Dit maakt het ideaal voor zowel ZZP'ers als grotere bedrijven.

 

Een ander voordeel van de MoveMove Tankpas is dat je elke maand een overzichtelijke factuur ontvangt, inclusief BTW factuur. Dit bespaart je veel administratief werk.

 

De MoveMove Tankpas biedt niet alleen goedkoop tanken, maar ook gemak en duidelijkheid. Het is de meest veelzijdige tankpas op de markt en zorgt ervoor dat je nooit meer ergens bang hoeft te zijn dat je niet kunt betalen.


 

  1. MKB Brandstof Tankpas

 

In onze tankpas test hebben we de MKB-Brandstof tankpas beoordeeld en deze kwam dicht in de buurt van de Tankpas van Tankpas.nl. Helaas moest hij uiteindelijk net afleggen, voornamelijk vanwege de iets hogere kosten. De MKB-Brandstof tankpas kost namelijk 8,90 euro per maand, maar met korting betaal je de eerste 4 maanden slechts 4,95 euro per maand.

 

Deze zakelijke tankpas is speciaal gericht op ondernemers en lijkt sterk op die van Tankpas.nl. Hij heeft een dekking van 99%, is geschikt voor ZZP'ers en kan maandelijks worden opgezegd. Je kunt ook gemakkelijk verzamelfacturen aanvragen en meerdere passen onder één account hangen.

 

De aanvraagprocedure voor deze tankpas verloopt snel en eenvoudig, en je kunt hem zelfs gebruiken als laadpas voor elektrische auto's.

 

Als je op zoek bent naar een maandelijks opzegbare tankpas met goede dekking, is dit een goede keuze. Hoewel hij iets duurder is dan die van Tankpas.nl, scoort hij over het algemeen goed bij ondernemers en in onze test. We zouden deze pas vooral aanraden als je extra mogelijkheden wilt, zoals gebruik kunnen maken van wasstraten en parkeergarages. De MKB-Brandstof tankpas is aangesloten bij 1200 verschillende wasstraten en heeft een handige app waarin je alles kunt vinden.

 

Hoewel de kosten wat hoog zijn, is dit een prima keuze als je veel gebruik denkt te maken van de parkeeropties en andere extra's.


 

  1. ANWB Tankpas

 

 

Ben jij lid van de ANWB en op zoek naar een handige tankpas? Dan is de ANWB-tankpas iets voor jou! Met deze pas kun je niet alleen bij alle tankstations in Nederland terecht, maar ook bij maar liefst 41.000 tankstations in heel Europa. Ideaal dus als je regelmatig de grens over gaat.

 

Maar dat is niet alles. De ANWB-tankpas is ook geschikt voor elektrische en hybride auto's, omdat hij tevens als laadpas kan functioneren. Daarnaast profiteer je als ANWB-lid van nog meer voordelen, zoals gratis autowassen bij meer dan 1000 aangesloten wasstraten.

 

En het beste van alles? De ANWB staat bekend om haar uitstekende klantenservice, dus je kunt altijd rekenen op snelle hulp en ondersteuning wanneer dat nodig is.

 

Als je op zoek bent naar een goede tankpas met vele voordelen en uitstekende service, kies dan voor de ANWB-tankpas. Een perfecte optie voor ondernemers en automobilisten die veel in Europa rijden.


 

  1. Tankpas BP

 

 

De BP tankpas is de ideale keuze als je op zoek bent naar de beste merk gebonden tankpas. Met een maandelijkse kosten van slechts 0,75 eurocent en geen transactiekosten in Nederland, is het een voordelige optie. Bovendien heeft de BP tankpas de hoogste dekking van alle merk gebonden tankpassen, met een dekking van 30%.

Een ander voordeel is dat je met de BP tankpas ook in het buitenland kunt tanken zonder extra kosten. Het enige nadeel is dat deze pas niet kan worden gebruikt voor parkeren en carwash. Echter, gezien de lage kosten en hoge dekking van deze tankpas, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen.

De BP tankpas biedt lage maandelijkse kosten, een hoge dekking en kan ook in het buitenland worden gebruikt. Hoewel het geen opties biedt voor carwash en parkeren, blijft het toch een topkeuze onder merk gebonden tankpassen.


 

Wat is een Tankpas?

 

Een tankpas is een superhandige kaart waarmee je gemakkelijk brandstof kunt betalen. Het werkt net als een bankpas en je gebruikt het bij tankstations om benzine, diesel of andere brandstoffen te kopen. Maar dat is niet alles! Met een tankpas kun je ook mobiel parkeren en zelfs je auto laten wassen.

Voor bedrijven is de tankpas helemaal ideaal. Ze hoeven geen bonnetjes meer te bewaren voor zakelijke uitgaven aan brandstof. Gewoon even de tankpas gebruiken en klaar! Sommige tankpassen werken zelfs in heel Europa, dus ook als je op vakantie gaat kun je de pas gewoon gebruiken.

Dus als je altijd gedoe met bonnetjes wilt vermijden en gemakkelijk wilt betalen voor brandstof, dan is een tankpas echt een grote aanrader!

 

Waarom zou je een Tankpas nemen? 

 

Waarom zou je een tankpas gebruiken? Nou, het maakt je leven echt makkelijker! Geen gedoe meer met bonnetjes bewaren en minder papierwerk. En betalen is ook simpel, gewoon zoals je met een bankpas doet.

Maar er is meer! Met een tankpas kun je niet alleen tanken, maar ook parkeren en zelfs je auto wassen. Superhandig en tijdbesparend. En het mooie is dat de meeste tankpassen niet alleen in Nederland werken, maar ook in andere landen zoals België, Luxemburg en heel Europa.

Het gebruik van tankpassen is de laatste jaren flink gestegen in Nederland. Dat komt omdat ze veel voordelen hebben. Ze helpen bij het beheer van zakelijke uitgaven en zorgen voor overzicht.

Dus waarom zou je een tankpas nemen? Omdat het gewoon ontzettend handig is!

 

Kan ik een tankpas aanvragen? 

 

Wil je een tankpas aanvragen? Goed nieuws, dat kan! Er zijn vijf soorten bedrijven die in aanmerking komen voor een tankpas: eenmanszaken, vennootschappen onder firma, besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen en stichtingen.

Een tankpas is vooral handig als je veel zakelijke kilometers maakt. Met een tankpas kun je namelijk op kosten van je bedrijf tanken. Maar let op, er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van een tankpas. Dit kunnen maandelijkse kosten zijn of kosten per transactie.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er beperkingen kunnen zijn bij het gebruik van de tankpas. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de locaties waar je kunt tanken of het soort brandstof dat je kunt afnemen.

Dus, als jij een bedrijf hebt en regelmatig de weg op gaat, overweeg dan zeker om een tankpas aan te vragen. Het kan je tijd en gedoe besparen bij het declareren van brandstofkosten en biedt gemak tijdens het tanken.

 

Wat kost een Tankpas? 

Wil je weten wat een tankpas kost? Goed nieuws, de prijs varieert! Je kunt een tankpas vinden voor slechts € 0 per maand, maar sommige kaarten kunnen tot €9,90 per maand kosten. Het hangt allemaal af van de aanbieder en het type pas dat je kiest.

Belangrijk om te weten is dat er geen extra kosten zijn als je in Nederland tankt. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over extra uitgaven hier.

Maar voordat je een beslissing neemt, is het slim om naar de voorwaarden te kijken. Sommige tankpassen hebben geen contract of laten je op elk moment stoppen. Anderen hebben echter een jaarlijkse opzegtermijn of vereisen een jaarcontract. Zorg ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent voordat je jouw keuze maakt.

 

Aanbieders van tankpassen

 

Ben je op zoek naar een tankpas? Dan heb je geluk, want er zijn tal van aanbieders die je de perfecte oplossing kunnen bieden. Hier is een overzicht van enkele topaanbieders:

1. Tankpas.nl: Deze pas is geldig bij alle tankstations in Nederland en meer dan 55.000 stations in heel Europa. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste brandstof.

  1. MoveMove Tankpas: Wil je niet alleen kunnen tanken, maar ook gebruikmaken van het openbaar vervoer? Dan is de MoveMove Tankpas iets voor jou. Een handige optie voor als je regelmatig reist.

  1. MKB Brandstof: Ben je flexibel en wil je maandelijks kunnen opzeggen? De tankpas van MKB Brandstof dekt 99% van alle stations en is ideaal voor ZZP'ers en bedrijven.

  1. ANWB Tankpas: Ook de ANWB biedt een tankpas aan met voordelen, zoals korting bij meer dan 700 stations. Handig als je vaak onderweg bent.

  1. Tankpas BP: Als fan van BP kun je profiteren van hun eigen tankpas. Naast korting op brandstof kun je ook sparen voor leuke items in hun shop.

Met deze keuze uit verschillende aanbieders vind jij zeker de tankpas die bij jou past!

 

Onze beoordeling van tankpassen 

 

Als je een bedrijf runt en brandstofkosten wilt managen, dan is een tankpas echt een uitkomst. Het is handig, efficiënt, en het kan je een hoop tijd en geld besparen. Maar niet alle tankpassen zijn hetzelfde. Dat weet ik omdat we ze zelf hebben vergeleken en beoordeeld op verschillende punten.

Het eerste waar je op moet letten, is het netwerk van tankstations. Kun je met die pas overal in Nederland terecht, of zelfs in het buitenland? Als je bedrijf zich vooral op nationale markten richt, is een goede landelijke dekking belangrijk. Maar als je ook over de grens opereert, wil je een pas die ook in het buitenland werkt.

De kosten zijn natuurlijk ook een factor. Je hebt de aanschafprijs van de pas zelf, maar ook jaarlijkse kosten en eventuele kortingen aan de pomp. Als je veel onderweg bent, kunnen die kortingen snel oplopen en meer waarde hebben dan een lage vaste prijs.

Dan heb je nog die extra diensten. Sommige tankpassen bieden pechhulp of kortingen in de shop. Voor sommigen is dat gewoon een leuke extra, maar voor anderen kan het een dealbreker zijn.

En laten we het beheer en de administratie niet vergeten. Veel tankpassen hebben een online portaal waar je je uitgaven kunt volgen. Handig, vooral als je meerdere voertuigen hebt. Sommige passen kunnen zelfs gekoppeld worden aan je boekhoudsoftware, wat je een hoop gedoe kan besparen.

Veiligheid is ook een ding. De meeste tankpassen zijn beveiligd met een pincode en sommige sturen je zelfs meldingen bij verdacht gebruik. Dat geeft toch een veilig gevoel, vooral als er hoge bedragen mee gemoeid zijn.

En last but not least: de klantenservice. Want als er iets misgaat, wil je natuurlijk dat het snel en goed wordt opgelost. Een goede klantenservice kan een wereld van verschil maken.

Een tankpas kan je leven een stuk makkelijker maken. Maar neem de tijd om ze goed te vergelijken en kies de pas die het beste bij jou en je bedrijf past. Je wilt immers waar voor je geld, toch?


 

Tankpas aanschaffen waarop letten? 

 

Als je op zoek bent naar de beste tankpas voor ZZP'ers, MKB-bedrijven of particulieren, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar beoordelingen van de consumentenbond en letten op criteria zoals de acceptatie in heel Europa en eventuele beperkingen.

Door rekening te houden met onderstaande factoren kun je gemakkelijker de beste tankpas kiezen die past bij jouw behoeften en bedrijfssituatie.

Type onderneming

Een tankpas kan van pas komen voor elk type onderneming. Of je nu een ZZP'er, stichting, vereniging of MKB-bedrijf bent, een tankpas kan helpen om geld te besparen bij het tanken, parkeren en autowassen. Het is een handige manier om de kosten van brandstofbeheer in de gaten te houden en de administratie makkelijker te maken.

Of je nu een eenmanszaak hebt of een groot bedrijf met veel auto's, een tankpas biedt voordelen voor elke onderneming. Hoewel sommige aanbieders zich meer richten op grote MKB-bedrijven, zijn er ook opties beschikbaar die aantrekkelijk zijn voor kleinere bedrijven zoals zzp'ers en Vof’s.

Dus ongeacht de grootte van je onderneming, overweeg zeker om een tankpas aan te schaffen. Het zal je helpen kosten te besparen en je brandstofuitgaven beter te beheren.

Niet elke kaart is geschikt voor elk tankstation

Tankstation acceptatie is een belangrijk aspect bij het kiezen van een tankpas. Er zijn twee soorten tankpassen: de universele tankpas en de merk gebonden tankpas.

Met een universele tankpas kun je in principe bij alle tankstations in Nederland terecht. Sommige tankpassen hebben echter beperkingen en werken niet bij alle merken tankstations. De tankpassen van MoveMove en MKB Brandstof bieden over het algemeen de meeste acceptatie, terwijl de Shell tankpas alleen geldig is bij Shell stations.

De merk gebonden tankpas is vaak goedkoper, maar heeft ook beperkingen. Zo kun je met de BP tankpas alleen bij BP tankstations terecht en worden andere merken niet geaccepteerd.

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een tankpas te kijken naar welke brandstofstations je pas accepteren. Ook is het handig om te controleren of het station de juiste brandstof aanbiedt die jij nodig hebt.

Daarnaast bieden sommige tankpassen ook extra voordelen, zoals parkeren of autowassen. Dit kan iets zijn om rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

Aantal en soort voertuigen

Bij het kiezen van een tankpas is het belangrijk om rekening te houden met het aantal voertuigen dat je hebt. Voor grote bedrijven met veel auto's zijn er tankpassen waarop je een hele vloot kunt aanmelden. Maar let op, sommige tankpassen hebben beperkingen en laten maar een bepaald aantal auto's toe. Kleine bedrijven hebben hier meestal geen problemen mee, maar voor grotere bedrijven is het belangrijk om hierop te letten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken welke voertuigen in aanmerking komen voor de tankpas. Sommige tankpassen accepteren alleen personenauto's, terwijl anderen ook vrachtwagens toestaan. Dit hangt af van de doelgroep waarop de aanbieder zich richt.

Lees altijd eerst de voorwaarden voordat je een keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste tankpas kiest die past bij jouw aantal voertuigen en behoeften.

Tabel: 
 

CriteriaWegingTankpas.nlMoveMoveMKB BrandstofShellGo TankpasBP TankpasEsso TankpasTotal Tankpas
Aanschafprijs8€ 7,75€ 6,95€ 9,90€ 3,50€ 4,99€ 0,75€ 0€ 1
Netwerk tankstations999%99%99%14%39%30%25%10%
Internationaal gebruik6BeneluxNLBeneluxNLBeneLux, DE, FRBeNeLuxBeNeLuxBeNeLux
Jaarlijkse kosten7--------
Korting tankstations5-----€0,09 p/l-0,09 p/l
Pechhulp4€6 p/m€8,25 p/m
Extra diensten3RuitenwisservloeistofGoedkopere stations€200 borg-€15 activatie--- 

 

 

 

Kosten van de tankpas

De kosten van een tankpas kunnen per maand verschillen. Sommige aanbieders rekenen helemaal geen kosten, terwijl anderen tot €9,90 per maand vragen. Daarnaast zijn er acties waarbij je de eerste drie maanden minder betaalt. Het hangt ook af van waar je wilt tanken. In Nederland is het vaak gratis met de pas, maar in andere landen kunnen er extra kosten bij komen.

Het is belangrijk om te kijken naar eventuele transactiekosten bij het kiezen van een tankpas. Sommige bedrijven vragen geen geld voor transacties, terwijl anderen dit wel doen. Deze kosten kunnen vooral voorkomen bij tanken in het buitenland.

Bij het vergelijken van verschillende aanbieders is het ook belangrijk om naar de paskosten per maand te kijken. Sommige passen hebben nadelen, zoals beperkte acceptatie bij tankstations in Nederland. Andere passen bieden juist uitgebreide diensten aan, zoals betaling van OV-kosten.

Het is dus belangrijk om alle voorwaarden en tarieven goed door te nemen voordat je een tankpas afsluit. De beste keuze hangt af van jouw persoonlijke situatie en behoeften.

 

Eindoordeel: Wat is de beste Tankpas van 2024? 

 

De beste tankpas van 2024 is zonder twijfel  Tankpas.nl. Deze pas heeft keer op keer bewezen de nummer één te zijn in verschillende tests. Met de Tankpas.nl profiteer je niet alleen van korting op brandstof, maar ook van het feit dat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Bovendien is deze pas geldig bij een groot aantal tankstations in heel Nederland.

Wat deze pas ook aantrekkelijk maakt voor bedrijven, is het duidelijke kostenoverzicht dat het biedt. Hierdoor wordt het beheren van kosten een fluitje van een cent.

Voor ZZP'ers en MKB-bedrijven is de Tankpas.nl momenteel de beste keuze op de markt. Je kunt er niet alleen mee terecht bij alle tankstations in Nederland, maar ook bij maar liefst 55.000 tankstations in heel Europa. Daarnaast ontvang je aan het einde van elke maand een overzichtelijke verzamelfactuur met BTW, wat ideaal is voor ondernemers.

Het gemakkelijk en snel aanvragen van meerdere tankpassen onder één account maakt de Tankpas.nl nog aantrekkelijker voor medewerkers binnen een bedrijf.

Met de Tankpas.nl haal je dus absoluut de beste tankpas van dit moment in huis!

Veelgestelde vragen

Tankpassen zijn een handige manier om brandstofkosten te beheren, maar er zijn veel vragen die mensen vaak hebben. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over tankpassen.
 

Hoe werkt het betalen met een tankpas?

Een tankpas is een handig hulpmiddel om brandstof te betalen. Het werkt op dezelfde manier als een gewone bankpas, met een magnetische strip om te betalen. Bij het tankstation stop je de pas in de pomp en kies je de hoeveelheid brandstof die je wilt.

Het mooie van een tankpas is dat alle kosten automatisch worden bijgehouden. Aan het einde van de maand ontvang je een overzichtelijke factuur met al je tankbeurten. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden hoeveel geld je aan brandstof hebt uitgegeven, wat handig kan zijn voor je belastingaangifte.

Met een tankpas hoef je geen contant geld op zak te hebben en hoef je ook geen bonnetjes meer te bewaren. Het is een veilige en efficiënte manier van betalen. Bovendien bieden sommige tankpassen extra voordelen, zoals korting op brandstofprijzen of speciale aanbiedingen


 

Moet ik ook tankbonnen indienen?

Met een tankpas behoort het gedoe met het indienen van tankbonnen tot het verleden. Dit betekent dat het proces voor jou aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Geen gedoe meer met bonnetjes bewaren en inleveren. In plaats daarvan maak je gewoon een betaling met de tankpas, net zoals je dat zou doen met een bankpas.

Het gemak van een tankpas is niet te onderschatten. Het bespaart je niet alleen tijd, maar ook moeite en stress. Je hoeft niet langer bonnetjes bij te houden en ze achteraf in te dienen. Met een tankpas heb je alle informatie die je nodig hebt al digitaal beschikbaar.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een tankpas?

Een tankpas biedt zowel voordelen als nadelen voor gebruikers. Voordelen zijn onder andere het gemak van het niet hoeven bewaren van bonnen, extra diensten zoals mobiel parkeren en efficiëntie door het gebruik van een betaalmethode vergelijkbaar met een bankpas.

 Daarentegen vereisen tankpassen registratie bij de Kamer van Koophandel en belastingbetaling in Nederland, kunnen er maandelijkse of transactiekosten aan verbonden zijn, Ook accepteert niet elk tankstation elke tankpas en het gebruik ervan vereist administratie en controle om misbruik te voorkomen. Het is belangrijk om deze voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen bij het overwegen van de aanschaf van een tankpas.


 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Tankpas.nl
Movemove
MKB Brandstof
Tankpas ANWB
BP
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?