Book holder
Home
Blog
Goedkoopste zakelijke rekening
Home
Blog
Goedkoopste zakelijke rekening

Goedkoopste zakelijke rekening

Gewijzigd, 21 februari 2022
Gewijzigd, 21 februari 2022
article-hero

Oké, je hebt eindelijk besloten dat een zakelijke rekening openen geen overbodige luxe is. Indien je reeds een bank op het oog hebt, wil je natuurlijk hun zakelijke rekening vergelijken met die van andere aanbieders, zodat je de juiste keuze maakt. 

De goedkoopste zakelijke rekening kan namelijk aan al je eisen voldoen of je meer voordelen te bieden hebben dan een duurdere variant. Het omgekeerde kan helaas ook het geval zijn.

Om je te helpen met het maken van een geschikte keuze, omschrijf ik in dit artikel vier van de goedkoopste zakelijke rekeningen voor je, waarbij ik zowel de voordelen als de nadelen behandel. Je kunt dan zelf bepalen welke het best bij jou situatie als zzp’er past.

 

Top 5 Goedkoopste Zakelijke Rekeningen

BankRentePrijs per jaar
N260€ 58,80
Bunq0€ 59,88
Holvi0€ 72,00
Knab0€ 72,00
ASN0€ 78,00

Vergelijk hier alle zakelijke rekeningen

 

 

Criteria bepalend voor het zijn van een goedkope zakelijke rekening   

Om te weten wanneer er sprake is van een goedkope zakelijke rekening, moet je eerst vaststellen welke rekeningen er allemaal zijn en wat de prijsverschillen zo grofweg zijn. Dit blijkt flink te variëren en daarmee is het goed dat je je aan het orënteren bent op de goedkoopste. De meer prijzige zakelijke rekeningen kunnen zomaar starten rond de €20,- per maand om deze rekening te openen. Dit wil zeggen dat je per jaar alleen aan het hebben van de rekening soms al €240,- moet betalen, een bedrag dat je als zzp’er wellicht anders wilt besteden. Gelukkig zijn er genoeg goedkope alternatieven op de markt waarmee je al je bankzaken kan verrichten. 

Deze behandel ik dus in de volgende paragrafen. Wil je het totale overzicht zien en direct een rekening openen? Ga dan meteen naar onze vergelijker.

De zakelijke rekening van N26  

Een van de meest nieuwe en tevens erg populaire zakelijke rekeningen onder zzp’ers is N26. Het betreft een 100 procent gratis zakelijke rekening waarbij je ook nog een gratis creditkaart krijgt. Je bancaire handelingen verricht je of via hun mobiele app of via hun webapplicatie. Je kunt iDeal jammer genoeg niet gebruiken voor het verrichten van betalingen met deze zakelijke rekening, maar als freelancer heb je aan hun basisproduct waarschijnlijk reeds genoeg. Je krijgt zelfs direct pushnotificaties bij betalingen, waardoor je niet hoeft te missen bij deze rekening. De bank heeft ondertussen al meer dan 3,5 miljoen klanten, dus echt nieuw kunnen we N26 bank niet meer noemen.

Meteen openen?
 

De Knab zakelijke rekening

De Knab bank is ook één van de goedkopere zakelijke rekeningen. Dat heeft ermee te maken dat je in de prijs al 1.000 gratis transacties krijgt en dus niet snel voor verrassingen komt te staan. Knab is ook al lange tijd populair onder Nederlandse ondernemers en won al meerdere prijzen. De bank houdt van starters en geeft je daarom 50 % korting op je abonnementskosten in het eerste jaar. Naast de N26 bank is Knab de goedkoopste zakelijke rekening en biedt door o.a. bijvoorbeeld iDeal wel enkele duidelijke voordelen ten opzichte van N26. Aan jou de keuze!

Meteen openen?

 

Holvi Zakelijke rekening  

Holvi is een Fins bankproduct, vandaar dat er een Finse IBAN code aan je rekening is gekoppeld. Je kunt facturen opmaken en versturen via hun app maar helaas geen iDeal betalingen verrichten. Aangezien dit ook een gratis zakelijke rekening is en je een creditcard krijgt voor je transacties, namen we deze bank uiteraard ook op in dit rijtje van goedkope zakelijke rekeningen.

Meer weten?

ASN betalen zelfstandigen

Bij de zoektocht naar een zakelijke rekening kom je vanzelf ook vaak ASN tegen. Náást het feit dat de ASN bank een hele duurzame bank is, staat ie ook niet voor niets in het rijtje met goedkope zakelijke rekeningen.  Je betaalt €6,50 per maand voor deze rekening die speciaal voor zzp'er is ontwikkeld. Met deze rekening mag je 1.000 gratis transacties per jaar verrichten en hoef je de eerste drie maanden geen abonnementskosten te betalen. Helaas is deze goedkoopste zakelijke rekening (nog) niet aan automatisch aan boekhoudsoftware gekoppeld waardoor je dat zelf zal moeten blijven doen, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.
 

Is goedkoper ook beter?

Natuurlijk is de inhoud van je portemonnee een belangrijke raadgever bij het kiezen van een zakelijke rekening. Maar goedkoop is niet altijd de beste keuze. Wat de beste keuze is hangt sterk af van jouw bedrijf en welke financiële diensten je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld bepaalde financiële diensten nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden zoals het storten van contant geld of het versturen van acceptgiro’s kun je niet bij elke bank terecht. Hetzelfde geld als je een koppeling wilt maken met iDeal. Dat kan bijvoorbeeld niet bij Holvi of N26. Je zal dan toch moeten uitwijken naar een bank waarbij je wel een iDeal koppeling kunt maken. Ook kan het basisbedrag wel heel laag zijn, maar liggen de kosten voor een bepaalde dienst weer erg hoog. Dat is vaak het geval met contante stortingen of buitenlandse betalingen. Het is dus aan te raden om voor jezelf op een rijtje te zetten welke diensten jouw bedrijf nodig heeft een welke bank die biedt. Dat is dan misschien niet de allergoedkoopste bank, maar wel de goedkoopste voor jouw wensenpakket.

 

image-discount
Vergelijk bankrekeningen
Al vanaf €0,- per maand

Toegevoegde waarde van een zakelijke rekening

De waarde van je zakelijk rekening uit zich niet alleen in de prijs. Het is ook aan te raden om niet alleen naar de kosten te kijken voor bankhandelingen, maar ook naar aanvullende diensten die de bank biedt. De klantenservice is daarvan het meest duidelijke voorbeeld. Wanneer je vragen hebt wil je wel dat deze zo snel een zo goed mogelijk worden opgelost. Een goede klantenservice is vaak belangrijker dan de paar euro’s die je uitspaart bij een goedkopere bank. De meeste traditionele banken bieden aanvullende service als je een zakelijke rekening afsluit. Denk hierbij aan netwerkbijeenkomsten waar je andere ondernemers kunt ontmoeten of workshops om je ondernemerschap te stimuleren.  

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik de goedkoopste zakelijke rekening vinden?

Op vergelijkingssites als deze kun je de verschillende zakelijke rekeningen naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken. In dit artikel hebben we de goedkoopste banken naast elkaar gezet, maar bunq en de SNS Bank zijn bijvoorbeeld ook goedkopere opties.

Hoe bepaal ik wat voor mij de goedkoopste zakelijke rekening is?

Om te bepalen wat voor jou de goedkoopste zakelijke rekening is kijk je niet naar de vaste kosten, maar doe je door de variabele kosten met elkaar te vergelijken. Bepaal daarom wat voor jou belangrijke producten en diensten zijn en wat dat per bank kost.

Welke bank biedt de goedkoopste zakelijke rekening?

De goedkoopste zakelijke rekening kun je op dit moment afsluiten bij N26 omdat je ook in het tweede jaar geen vaste bankkosten betaalt. Knab is iets duurder dan N26 maar je kunt wel een koppeling met iDeal maken. De goedkoopste traditionele bank is de ASN Bank.

Kun je overstappen naar de goedkoopste zakelijk rekening?

Als je al een zakelijke rekening hebt, maar je wilt overstappen naar een goedkopere optie, dan is dat geen probleem zolang je niet rood staat of failliet dreigt te gaan. Met de overstapservice kan dit eenvoudig voor je worden geregeld.



Belangrijk om te vermelden is dat zzpvergelijker.nl geen financieel advies geeft. We vertellen je slechts onze ervaringen, maar laten de keuze volledig bij jou als ondernemer. Wij kunnen daarom ook geen vragen beantwoorden die een adviserend karakter hebben. Voor andere vragen staan we uiteraard voor je klaar.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?