Book holder
Home
Bankzaken

Zakelijk bankieren

Gewijzigd, 06 maart 2022

Informatiegids over alle bankzaken voor ondernemers

bg-image
Home
Bankzaken

Zakelijk bankieren

Gewijzigd, 06 maart 2022

Informatiegids over alle bankzaken voor ondernemers

Bankzaken voor je onderneming

Ondernemen doe je met je hart én hoofd en dus is het belangrijk de bankzaken voor je bedrijf goed te regelen. Betalingen ontvangen en zelf doen is mogelijk door het openen van een zakelijke rekening. Je hebt de keuze uit meerdere aanbieders van zakelijke rekeningen. Wat is het verschil tussen deze aanbieders? Hoe zit het eigenlijk met andere rekeningen, bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening voor jou en je partner of voor je studerende zoon of dochter? En heb je ook een zakelijke creditcard nodig voor je onderneming en is het misschien noodzakelijk om een zakelijke hypotheek af te sluiten om de groei van je bedrijf te financieren? En een hypotheek voor jou als ondernemer, is dat mogelijk? Alle bankzaken en overige financiële zaken voor je onderneming en privéleven regel je perfect met onze handige informatie en tips.

Bankrekeningen: voor zakelijke en privé inkomsten en uitgaven    

Bankrekeningen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn zakelijke rekeningen die je kan openen voor je eenmanszaak of BV. Daarnaast is er ook een veelzijdig aanbod aan 'gewone' rekeningen die van pas komen voor jou en/of je partner en/of je kinderen. Boekhouder.nl zet de verschillende rekeningen voor je op een rij zodat er voor jou meer structuur en duidelijkheid ontstaat omtrent de verschillende bankrekeningen. Op die manier zijn zowel je zakelijke als privé uitgaven en inkomsten perfect te structureren.

 

Lening gidsen

Direct naar:
Startende ondernemers krediet →      

Snel geld lenen →   

ZZP lening krijgen →
 

Meer gidsen:

Zakelijke lening afsluiten →                

Herfinancieren →   

Kortlopende bedrijfslening →

Lening aanvragen→   

Rekening courant aanvragen→

Start crowdfunding campagne →

Zakelijke financiering aanvragen →

Lenen zonder jaarcijfers →

 

 

Vergelijk Privé Rekeningen
Privé bankrekeningen vergelijken Vergelijk alle privé rekeningen online

Zakelijke rekeningen: voor het ontvangen en betalen van geld

Zakelijke rekeningen helpen je om sterk van start te gaan met je onderneming. Je gebruikt een zakelijke rekening voor het ontvangen van inkomsten, maar ook voor het betalen van uitgaande zakelijke facturen. De huur van je bedrijfspand en de kosten van je bedrijfsauto betaal je zakelijk en niet vanaf je privérekening. Het is dus belangrijk om privé en zakelijk strikt gescheiden te houden en daarom ga je op zoek naar een zakelijke rekening die het beste bij je onderneming past. Een ZZP'er heeft vaak andere wensen dan een BV of VOF.

Vergelijk Zakelijke Rekeningen
Zakelijke bankrekeningen vergelijken Vergelijk alle zakelijke bankrekeningen online

Kies niet alleen voor een betaalrekening, maar zorg ook dat je minimaal een zakelijke spaarrekening afsluit. Geld dat je niet direct nodig hebt, zet je apart zodat je een of meerdere spaarpotjes kan aanleggen. Bij sommige aanbieders kan je ook meerdere zakelijke spaarrekeningen openen om op die manier verschillende potjes te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de btw die je ieder kwartaal afdraagt aan de Belastingdienst of geld dat je apart zet voor je pensioen of mogelijk ziekte-uitval in de toekomst.

Verschillen tussen de verschillende zakelijke rekeningen

Naast een 'normale' of eenvoudige rekening voor ZZP'ers zijn er ook speciale zakelijke rekeningen voor de wat grotere bedrijven. Daarom is het belangrijk een zakelijk betaalpakket te kiezen wat bij je onderneming past. Kleine zelfstandigen hebben nu eenmaal andere behoeften dan bijvoorbeeld een groot bedrijf dat iedere maand automatisch geld wenst te incasseren bij klanten of cliënten. Naast verschillen in het type zakelijke rekening zijn er ook verschillen in de kosten. Bij de ene bank ben je duurder uit qua transactiekosten, terwijl je bij een andere bank jaarlijks profiteert van een aantal gratis transacties. Knab is een interessante optie voor kleine zelfstandigen, terwijl grote traditionele banken voornamelijk in trek zijn bij bedrijven dagelijks honderden of zelfs duizenden transacties verwerken.

Internationaal ondernemen met een zakelijke rekening

Verkoop je producten of diensten internationaal of via een online marktplaats? Dan heb je ook de keuze uit een Vreemde Valutarekening. Dit type bankrekening is er voor internationale betalingen, want je kan als ondernemer geld ontvangen en betalen in een vreemde muntsoort. Je ontvangt en betaalt dus dezelfde valuta als die van je handelspartners. Bij de Rabobank open je bijvoorbeeld een Vreemde Valutarekening waarbij je de keuze hebt uit 15 verschillende muntsoorten. Kijk ook eens bij andere traditionele banken die Vreemde Valutarekeningen aanbieden.

Kosten internationale overboekingen

Bij een internationale overboeking vanaf de zakelijke rekening krijg je te maken met andere kosten dan bij een binnenlandse overboeking. Verricht je een betaling binnen het SEPA-gebied? Dan betaal je veelal niets extra's, omdat je een overboeking doet in euro's. Maak je geld over naar een klant of handelspartner buiten het SEPA-gebied, dan betaal je zogenaamde verwerkingskosten. Met de ontvanger kan je afspraken maken over wie welke kosten betaalt. Bekijk de verwerkingskosten per bank voor je een keuze maakt voor een bepaalde aanbieder.

Hoe is het investeringsbeleid van banken?

Bij het maken van een keuze tussen de verschillende zakelijke betaalrekeningen, loont het ook om te kijken naar het investeringsbeleid van banken. Misschien hecht je waarde aan een duurzame bank of wil je alleen zaken doen met een bank die geen geld investeert in wapenhandel of kinderarbeid. Je kan een zogenaamde Eerlijke Bankwijzer invullen om te ontdekken hoe een bank zijn geld investeert. Zowel het beleid als de daadwerkelijke praktijk zijn door de Eerlijke Bankwijzer onder de loep genomen. Dit maakt het voor jou eenvoudiger om een zakelijke rekening te openen die perfect aansluit op je wensen.

Hoe belangrijk is het vergelijken van de verschillende betaalrekeningen?

Wil je weten welk zakelijk betaalpakket en zakelijke bankrekening goed bij je onderneming past? Dan helpt het om de verschillende aanbieders van zakelijke rekeningen met elkaar tevergelijken. Op die manier kom je er snel genoeg achter welke aanbieder het beste bij je past en wat voor jou belangrijk is. Daarnaast kom je alles te weten over de voor- en nadelen van de aanbieders van zakelijke rekeningen. Neem daarom de tijd om alles voor jezelf en je bedrijf op een rij te zetten en ga voor een betaalpakket en een klantenservice die maximale ondersteuningen bieden.

Overige rekeningen voor privégebruik

Naast zakelijke rekeningen zijn er ook verschillende andere rekeningen af te sluiten voor privédoeleinden. Het is belangrijk om daar onderscheid in te maken. Op die manier creëer je namelijk overzicht in je financiën én je zorgt voor een betere scheiding tussen zakelijk en privé. Zijn je zakelijke financiën goed geregeld, dan heeft dit vanzelfsprekend ook effect op de rekeningen die je privé afsluit of al hebt lopen. Boekhouder.nl licht de verschillende rekeningen graag toe.

Vergelijk Privé Rekeningen
Privé bankrekeningen vergelijken Vergelijk alle privé rekeningen online

Gezamenlijke rekening: voor samenwonenden

Een gezamenlijke rekening is een goede keuze als je besluit om samen te wonen of wanneer je dit al doet. De gezamenlijke of en/of rekening is ideaal wanneer je samen een financiële bijdrage levert aan het huishouden. Je betaalt er bijvoorbeeld je woonlasten mee zoals hypotheek of huur. Daarnaast komt de gezamenlijke rekening ook van pas bij het doen van de wekelijkse boodschappen of het doen van andere gezamenlijke uitgaven. Denk aan het betalen van de verzekeringen of het bekostigen van vakanties.

Kindrekening: een rekening speciaal voor gescheiden ouders

Een Kindrekening is een rekening die vaak wordt gebruikt na een echtscheiding. Met deze gezamenlijke bankrekening kunnen de kosten worden betaald van een of meerdere opgroeiende kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld kosten die je kwijt bent aan school, maar ook aan kleding en verblijfkosten. Naast alimentatie kan het bedrag op de Kindrekening ook worden aangevuld met allerlei toeslagen waaronder kinderbijslag en kinderopvangtoeslag.

Jongerenrekening: leer jongeren bewust omgaan met geld

Een Jongerenrekening is er voor kinderen van meestal 12 tot en met 18 jaar. In sommige gevallen is deze bankrekening ook eerder te openen. Met deze rekening kunnen jongeren zelf aankopen doen, maar wel is het voor ouders/verzorgers mogelijk om een oogje in het zeil te houden. Op die manier leren kinderen en jongeren zelf omgaan met geld, maar wel onder toezicht van volwassenen. Juist voor deze leeftijdsgroep is het belangrijk om te leren hoe ze veilig kunnen omgaan met hun geld. Let er wel op dat bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar een Jongerenrekening vaak automatisch wordt omgezet naar een 'gewone' betaalrekening. Dit betekent ook dat je er als ouder of verzorger niet meer kan meekijken en het dus volledig aankomt op de besluiten van je zoon en/of dochter.

Studentenrekening: voor studerende kinderen aan de hogeschool of universiteit

Een Studentenrekening is meestal een gratis bankrekening voor studerende kinderen. Deze rekening heeft alle eigenschappen van een gewone bankrekening en er zijn allerlei betalingen mee te verrichten. Naast het ontvangen van studiefinanciering en geld afkomstig van een studentenbaantje, is het ook mogelijk om er bijvoorbeeld de huur van een kamer mee te betalen. Vaak biedt een Studentenrekening ook allerlei aantrekkelijke kortingen. Denk bijvoorbeeld aan korting op de reisverzekering of inboedelverzekering voor studenten. Is de studie afgerond? Dan is het vaak mogelijk om de Studentenrekening om te zetten naar een gewone betaalrekening. Uiteraard kan de Studentenrekening ook worden beëindigd om vervolgens elders een nieuwe bankrekening te openen.

Zakelijke creditcard

Met een zakelijke creditcard kan je overal ter wereld veilig en snel betalen. Bovendien is het vaak ook mogelijk om op verschillende locaties geld op te nemen. Hij is bijna altijd duurder dan een gewone creditcard en je gebruikt hem om verschillende soorten betalingen mee te doen. Meestal moet je minimaal één jaar actief zijn als ondernemer. Een belangrijk voordeel van de zakelijke creditcard is dat je zakelijke en privé uitgaven makkelijker van elkaar kan scheiden. Daarnaast is uitgesteld betalen een ander belangrijk voordeel van de zakelijke creditcard. Ga je regelmatig op zakenreis naar het buitenland? Dan komt een zakelijke creditcard natuurlijk ook goed van pas.

Creditcards van verschillende aanbieders

Een zakelijke creditcard is vaak af te sluiten bij de bank waar je ook een zakelijke rekening hebt lopen. Daarnaast is het een optie om te kiezen voor een 'algemene' zakelijke creditcard. Dit is bijvoorbeeld een creditcard van ICS of American Express. Houd er rekening mee dat je bij het aanvragen van een creditcard mogelijk een BKR-toetsing krijgt. Hierin verschilt de zakelijke creditcard niet van de particuliere creditcard.

Specificaties van de zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard is dus een manier om een uitgestelde betaling te doen. Je kan er je uitgaven mee scheiden en daarom is het ook een interessante optie voor medewerkers. Dankzij een zakelijke creditcard hoeven ze een betaling niet eerst zelf voor te schieten. Een uitkomst bij brandstof tanken voor een zakelijke auto of leasewagen. Daarnaast voorkom je met een zakelijke creditcard ook de nodige administratieve rompslomp, want je verzekert je van een helder overzicht in je zakelijke financiën. De zakelijke creditcard brengt ook enkele nadelen met zich mee: je hebt de keuze uit minder aanbieders, je betaalt hogere kosten dan een reguliere creditcard en gespreid betalen is helaas niet mogelijk.

Top 5 Aanbieders zakelijke creditcards

Heb je plannen om een zakelijke creditcard aan te schaffen, maar heb je nog geen idee naar welke aanbieder je voorkeur uitgaat? Boekhouder.nl heeft een top 5 aanbieders van de zakelijke creditcard voor je samengesteld:

logo
Visa World Business: je betaalt een jaarlijks bedrag van 35 euro voor je creditcard en er is een bestedingslimiet van 2.500 euro.
logo
MasterCard Business: hij kost je eveneens 35 euro per jaar en er is net als bij de Visa World Business creditcard een maximaal bestedingslimiet van 2.500 euro.
logo
Visa World Card Business Gold: de jaarlijkse bijdrage is 154 euro en het bestedingslimiet is gemaximeerd op 5.000 euro.
logo
American Express Business Gold Card: het eerste jaar is hij gratis, daarna betaal je 225 euro per jaar aan deze zakelijke creditcard. Een uitgestelde betaling is mogelijk tot maximaal 50 dagen.
logo
American Express Business Green Card: hij is het eerste jaar gratis, vervolgens betaal je 5,50 euro per maand. Je spaart bij iedere aankoop punten en bovendien geniet je van verzekerde aankopen.

Wil je een zakelijke creditcard afsluiten? Onderzoek of het aantrekkelijk is om bij je eigen zakelijke bank een creditcard te regelen. Je kan ook kiezen voor een creditcard bij een 'algemene' aanbieder.

Zakelijke creditcards

Zakelijke lening voor verschillende doeleinden

Een zakelijke lening is een optie als je wilt groeien met je bedrijf. Je sluit een zakelijke lening bijvoorbeeld wanneer er behoefte is aan een langlopende investering, maar er zijn ook andere redenen om een lening af te sluiten voor je bedrijf. Het afsluiten van een zakelijke lening is niet gratis, want je bent veelal kosten kwijt aan advies en je betaalt rente over het bedrag dat je betaalt. Tegelijkertijd is de rente van een zakelijke lening wel fiscaal aftrekbaar.

Banner Zakelijke Lening
Zakelijk lenen Vergelijk alle zakelijke leningen

Wat is de reden waarom ondernemers een zakelijke lening afsluiten voor hun bedrijf en welke fiscale voordelen levert het op?

  1. Met een zakelijke lening kan je de gewenste investering doen: je slaat geen groot gat in je eigen vermogen, maar tegen aantrekkelijke voorwaarden realiseer je bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe machine om het productieproces in je fabriekshal te versnellen.

  1. Je profiteert vrijwel altijd van een vaste rente: bij een zakelijke lening betaal je meestal een vaste rente. Het geleende bedrag ontvang je in een keer op je rekening, terwijl je maandelijks een bedrag aflost aan terugbetaling en rente. Bedragen die je aflost, zijn niet opnieuw op te nemen. Op die manier wordt een 'schuld' binnen de afgesproken termijn volledig afgelost. Wel doe je er goed aan om vooraf advies in te winnen bij een financieel specialist hoeveel geld lenen verantwoord is.

  1. Een zakelijke lening is online aan te vragen: tegenwoordig hoef je niet meer persoonlijk langs te gaan bij een bank om een zakelijke lening af te sluiten. Dit doe je eenvoudig online na het aanleveren van alle benodigde stukken. Een extra reden om de aanbieders van zakelijke leningen met elkaar te vergelijken.

  1. Aanvraag- en afsluitkosten van een zakelijke lening en de rente die je betaalt, zijn aftrekbaar van je winst. Hoe lager je winst, hoe minder belasting je betaalt.

Doeleinden voor een zakelijke lening

Waarom kiezen ondernemers voor een zakelijke lening? Er zijn meerdere redenen waarom bedrijven of ondernemers besluiten om een zakelijke lening af te sluiten. Boekhouder.nl zet de verschillende redenen op een rij:

  • Een zakelijke lening is bij uitstek geschikt voor een eenmalige, grote uitgave. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een machine of robot. Hij versnelt het werkproces en je kan dus sneller klanten bedienen.

  • Een zakelijke lening is ook een prima methode om de aankoop van een zakelijke auto te financieren. Op die manier blijft je eigen vermogen onaangeroerd.

  • Een zakelijke lening wordt vaak afgesloten om fors te investeren in een bedrijf of om een bepaald onderdeel uit te breiden.

Welke zakelijke leningen zijn er?

Zakelijke leningen of financieringen zijn er in alle soorten en maten. Wil je duidelijk overzicht waar je de keuze uit hebt? Boekhouder.nl zet alle opties voor je uiteen:

  1. Korte termijn financiering: deze financieringsvorm heeft een looptijd tussen de 1 en 24 maanden en is ideaal voor het doen van kleine investeringen.

  1. Lange termijn financiering: de lange termijn financiering heeft een langere looptijd die kan oplopen tot wel 35 jaar. Hij wordt voornamelijk afgesloten voor grote bedrijfsinvesteringen.

  1. Lening voor werkkapitaal: deze financiering is er om het werkkapitaal uit te breiden.

  1. Lening zonder onderpand: dit wordt ook wel een ongedekte of onverzekerde zakelijke lening genoemd. Een financieringsmaatschappij heeft geen onderpand nodig en er zijn geen vaste financieringsdoelen.

  1. Lening met onderpand: een zakelijke lening met onderpand is een logische keuze indien je beschikt over de nodige bedrijfsmiddelen. Verder is deze financieringsvorm interessant wanneer je niet persoonlijk garant wil staan.

  1. Annuïtaire lening: bij deze leenvorm los je naarmate de tijd nadert steeds meer af. Je betaalt maandelijks een bedrag aan aflossing en rente en dit bedrag blijft gedurende de aflosperiode hetzelfde.

  1. Lineaire lening: bij een lineaire lening los je je schuld gelijkmatig af, maar na verloop van tijd betaal je minder rente en dus nemen ook je maandlasten af.

Top 5 aanbieders zakelijke leningen

Heb je plannen om een zakelijke lening af te sluiten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Boekhouder.nl biedt overzicht zodat het voor jou eenvoudiger is om de diverse aanbieders vanzakelijke leningenmet elkaar te vergelijken. Bovendien hebben we een top 5 samengesteld met aanbieders van zakelijke leningen:

logo
Bridgefund: bij Bridgefund leen je een bedrag tot maximaal 250.000 euro met een looptijd van maximaal 2 jaar.
logo
New10: dit is een initiatief van ABN AMRO en je kan als BV maximaal 1.000.000 euro lenen. Voor eenmanszaken is dit 250.000 euro. Hij is online aan te vragen en je kiest zelf de looptijd.
logo
Swish Fund: een zakelijke lening bij deze aanbieder kenmerkt zich door een korte looptijd van 1 jaar. Je leent maximaal 250.000 euro je jaaromzet dient minimaal 50.000 euro te zijn.
logo
KredietVooruit.nl: deze aanbieder is er specifiek voor mkb-ondernemers met een minimale jaaromzet van 50.000 euro. Je leent een bedrag van maximaal 250.000 euro.
logo
Qeld: interessant voor zelfstandigen en het mkb, want je leent al een bedrag vanaf 1.000 euro. De rente is wat hoger, maar je geniet wel van een snelle goedkeuring.
Zakelijke Lening
Zakelijk lenen Vergelijk alle zakelijke leningen

Zakelijke hypotheek: voor de aankoop of verbouwing van een bedrijfspand

Een zakelijke hypotheek wordt vaak afgesloten om de aankoop of verbouwing van een bedrijfspand mee te financieren. Deze hypotheekvorm is er dus speciaal voor ondernemers die vastgoed willen aanschaffen of verbouwen om zo verder te groeien met hun bedrijf. Wil je investeren in de groei van je bedrijf of overweeg je om een andere overneming over te nemen? De zakelijke lening in de vorm van een zakelijke hypotheek sluit je meestal af voor een periode tussen de 10 en 25 jaar. Investeren in een mooi bedrijfspand trekt nieuwe klanten aan, want je werkt op slimme wijze aan een professioneel bedrijfsimago. Hoe indrukwekkender je uitstraling is, hoe eerder je doelgroep geneigd is om een product of dienst bij je af te nemen. Uiteraard moet een zakelijke hypotheek wel mogelijk zijn en dus laat je adviseren door een financieel expert.

Doeleinden zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek is er voor verschillende doeleinden. Je koopt of verbouwt vastgoed met een commercieel doel en daarom zoek je een passende financiering. Een zakelijke hypotheek is dé oplossing. Je hebt een winstgevend bedrijf en om die reden wil je graag uitbreiden. Met een zakelijke hypotheek is deze groei te realiseren zónder dat je er al je eigen vermogen hoeft in te stoppen. Meestal kan je maximaal 85 procent van de waarde van het vastgoed financieren. Verder is een zakelijke hypotheek een interessante optie voor het kopen van een object om die vervolgens te verhuren. Wil je weten wat er in jouw situatie mogelijk is? Dan doe je er goed aan je wensen te bespreken met een financieel expert.

Type zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek wordt hoofdzakelijk onderverdeeld in een drietal mogelijkheden:

  1. Verhuurhypotheek: hiermee investeer je in onroerend goed met als doel om dit te verhuren.

  1. Vastgoedhypotheek: deze financieringsvorm kies je om een pand te kopen dat je op dit moment huurt.

  1. Crowdfunding hypotheek: hierbij wordt een ondernemer geholpen door externe investeerders om op die manier een bedrijfsgroei te realiseren.

Een hypotheek voor je woonhuis

Als ondernemer wil je ook een passende hypotheek om je droomhuis mee te financieren. Een zakelijke hypotheek kan je hiervoor niet gebruiken, want die is er specifiek voor commercieel vastgoed. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden voor jou als startende ZZP'er en ook als je al jaren actief bent als ondernemer. Je inkomen speelt een belangrijke rol en daarom kijken hypotheekverstrekkers meestal naar de laatste drie jaar dat je als ondernemer aan het werk bent. Een hypotheek is soms ook mogelijk vanaf 12 maanden ondernemen. Verder kijken hypotheekverstrekkers ook naar de prognose van dit jaar. Ben je DGA, dan kan je feitelijk in loondienst zijn van je eigen BV. Vaak worden zowel het 'loondienstverband' als het ondernemerschap meegenomen in het berekenen van de maximale hypotheek. Hoe dan ook, het gaat er om dat je een financiering of hypotheek vindt die goed op jouw zakelijke en privé wensen aansluit. Ga daarom beslist in gesprek met een onafhankelijk financieel hypotheekadviseur en weet waar je financieel staat. Je hebt de keuze uit meerdere hypotheekverstrekkers en een bekwaam adviseur gaat altijd op zoek naar een aantrekkelijke rente in combinatie met goede voorwaarden.

Top 5 aanbieders zakelijke hypotheek

Ben je op zoek naar de beste zakelijke hypotheek voor jouw bedrijf? Boekhouder.nl heeft een top 5 samengesteld van de beste aanbieders. Dit maakt het voor jou eenvoudiger om een passende financiering te regelen voor je bedrijf:

  1. Benkey: dit is een bemiddelaar tussen investeerders en ondernemers die een pand willen kopen en financieren.

  1. Briqwise: binnen 24 uur is via Briqwise duidelijk of je als ondernemer in aanmerking komt voor een zakelijke hypotheek. Een aantrekkelijke optie wanneer het je bij de bank niet lukt om een hypotheek af te sluiten.

  1. Traditionele grote banken (ABN AMRO, Rabobank en de ING): bij deze aanbieders profiteer je van aantrekkelijke rentes, maar de voorwaarden zijn vaak strenger dan bij een alternatieve aanbieder.

  1. Van Lanschot: deze bank biedt financieel maatwerk speciaal voor ondernemers.

  1. Regiobank: bij deze aanbieder profiteer je bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek van een lange looptijd (20 jaar). De kosten zijn dus beter te spreiden.

Zakelijke Hypotkeek
Zakelijke hypotheek Informatiegids over zakelijke hypotheken

De meerwaarde van advies in je zoektocht naar een zakelijke hypotheek

Overweeg je financiering van een bedrijfspand door middel van een zakelijke hypotheek? Of wil je een hypotheek afsluiten voor je huis? Een goede reden om een deskundige in te schakelen. Je wilt namelijk een (zakelijke) hypotheek die perfect aansluit op je financiële situatie en wensen. Bovendien wil je geen onnodige risico's lopen bij het aangaan van een zakelijke financiering in de vorm van een hypotheek. Door een beroep te doen op een onafhankelijk hypotheekadviseur gespecialiseerd in ondernemerszaken weet je altijd waar je aan toe bent zónder dat je onverantwoorde financiële risico's neemt. Uiteraard kan je je wensen ook bespreken met je boekhouder. Hij of zij kan al snel een inschatting maken of het zin heeft om met een financieel deskundige om tafel te gaan zitten voor een (zakelijke) hypotheek.

Vind je deze informatie nuttig?
triangle
triangle
Artikelen van wereldklasse, wekelijks bezorgd
Abonnement impliceert instemming met ons privacybeleid