Book holder
Home
Blog
Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?
Home
Blog
Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?

Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?

Gewijzigd, 23 februari 2022
Gewijzigd, 23 februari 2022
article-hero

Als zzp’er is het altijd handig om een zakelijke rekening te open voor je bedrijf als je deze nog niet hebt. Je kunt namelijk genieten van vele voordelen die je anders niet hebt als je gebruik maakt van enkel je privérekening. Er zijn verschillende grote, middelgrote en kleinere banken in Nederland die aantrekkelijke zakelijke bankpakketten aanbieden. Maar wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers? Je komt het te weten door hieronder verder te lezen.

Een zakelijke rekening voor de zzp’er

Een zzp’er is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen voor zijn of haar bedrijf. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van je privérekening, maar dan wordt het lastig om telkens op effectieve wijze bij te houden welke inkomsten en uitgaven voor privédoeleinden zijn geweest en welke zakelijk. Het openen van een zakelijke rekening biedt hierbij verschillende handige voordelen. Zo kom je niet alleen professioneler over bij de klant, maar je krijgt zelf een beter inzicht tot de geldstromen van je onderneming.

 

Wil je graag een zakelijke bankrekening openen? Doe dat dan direct via ons overzicht van zakelijke banken.

 

Voordelen van een zakelijke rekening

Overweeg je het openen van een zakelijke bankrekening? Dan kan je rekenen op de volgende voordelen:

 • Je krijgt een beter inzicht tot je inkomsten en uitgaven.
 • Je privérekening en zakelijke rekening worden gescheiden gehouden.
 • Je komt professioneel over bij de klant.
 • Boekhoudkoppeling is mogelijk. Ook iDeal koppeling kan bij de meeste banken.
 • Bij het openen van een zakelijke rekening geniet je van startersvoordeel of verschillende welkomstkortingen en -acties voor nieuwe klanten en startende zzp’ers.
 • Het aanbod van zakelijke diensten en producten waar je uit kunt kiezen is ruim.
 • Je kunt meer doen met een zakelijke bankrekening dan enkel betalingsverkeer.
 • Gebruik je je zakelijke bankrekening voor het betalen van bepaalde kosten? Die kunnen dan aftrekbaar zijn van de winst.
 • Bepaalde banken geven tot 1.000 gratis transacties per jaar.
 • De mogelijkheid om rente te verdienen op je betaalrekening bij sommige banken.
 • Overstappen is bij de meeste banken netjes geregeld.

Is een zakelijke rekening duur?

Een zakelijke rekening altijd kost meer dan een particuliere rekening. Nu denk je misschien dat het slim is om een tweede particuliere rekening te openen, maar veel banken staan niet toe dat je een particuliere rekening gebruikt voor zakelijke transacties. Banken moeten meer werk verrichten voor zakelijke rekeninghouders omdat er doorgaans meer transacties op zakelijke rekeningen plaatsvinden. Ondernemers hebben daarnaast ook behoefte aan andere financiële producten zoals acceptgiro’s, automatische incasso of contante storting. Vandaar dat een zakelijke rekening duurder is en banken niet willen dat je die kosten probeert te ontlopen door een tweede particuliere rekening te openen.

Of een zakelijke rekening echt duur is valt te bezien. Je kunt de kosten die je maakt voor je zakelijke rekening aftrekken van je winst, zodat je minder inkomstenbelasting betaalt. Bovendien kun je door een koppeling te maken met je boekhoudsoftware veel tijd besparen die je weer kunt investeren in je in onderneming.

De beste zakelijke rekening vertaalt zich ook naar de beste service

Staar je niet alleen blind op de kosten die een zakelijke rekening met zich meebrengt als je banken met elkaar gaat vergelijken. Wat voor service de bank biedt is minstens net zo belangrijk. Een bank met een goede helpdesk is echt noodzakelijk voor zzp’ers. Het is namelijk wel zo prettig als de helpdesk goed bereikbaar is en je meteen met raad en daad terzijde staat wanneer je een vraag of een probleem hebt. En sommige banken helpen startende ondernemers op weg door cursussen en netwerkbijeenkomsten te organiseren. En hoe prettig jij je persoonlijk bij de bank voelt is ook van belang. Vind je dat je bank een toekomstvisie moet hebben of duurzaamheid hoog in het vaandel zou moeten dragen? Dan is de beste bank voor jou de ASN Bank of de Triodos Bank.

 

Veelgestelde vragen:

Is de beste zakelijk rekening duur?

De beste zakelijke rekening hoeft niet duur te zijn. Het hangt af van welke diensten en producten je nodig hebt, maar voor veel zzp’ers biedt Knab bijvoorbeeld de beste zakelijke rekening. Knab is momenteel één van de goedkoopste aanbieders van zakelijke rekeningen.

Ik heb voor mij de beste zakelijke rekening gevonden. Kan ik dan meteen een rekening openen en gebruiken?

Bij de nieuwe banken als Knab en H26 kun je online een zakelijke rekening openen. Binnen een kwartier is de rekening geactiveerd. Bij een traditionele bank kan het twee weken duren voordat je de rekening kunt gebruiken.

Hoe kies je de beste zakelijke rekening?

De beste zakelijke rekening kies je door met name te kijken naar wat er in het pakket van de zakelijke rekening zit. Kijk dan vooral naar welke producten en diensten de bank biedt en of dat overeenkomt met wat jij als zzp’er nodig hebt.

Wordt de beste zakelijke rekening bepaald door lage kosten?

Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt. Service en hoe jij je bij de bank voelt zijn minstens net zo belangrijk. De beste bank is de ideale combinatie waarbij kosten, service en ervaring met elkaar in balans zijn.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?