Book holder
Home
Blog
Beste laadpas 2024 – Kies jouw laadpas
Home
Blog
Beste laadpas 2024 – Kies jouw laadpas

Beste laadpas 2024 – Kies jouw laadpas

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 29 augustus 2023
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 29 augustus 2023

⚡Gids over de beste laadpas van 2024. Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Wij vinden de laadpas van Shell Recharge de beste keuze. Voor €73,55 per 200 kWh krijg je niet alleen een aantrekkelijke prijs maar ook het gemak en de flexibiliteit die je nodig hebt.

article-hero
Beste Laadpas 2024
alt
Movemove Actie
alt
💰3mnd gratis
5/5
blue-tick
250,000 Laadpunten (EU)
blue-tick
Laadpaal tarief
blue-tick
Incl OV reizen
Aanvragen
alt
E-Flux
alt
Beste als (extra) kaart
4.5/5
blue-tick
300,000 Laadpunten (EU)
blue-tick
Snelladen ~ € 0.60 per kWh
blue-tick
Lage kWh prijs
Aanvragen
Shell Laadpas
alt
Beste Laadpas
5/5
blue-tick
500,000 Laadpunten (EU)
blue-tick
Snel Laden € 0,65/kWh (Shell)
blue-tick
Snel Laden (Roaming) € 0,76/kWh
Aanvragen
ANWB
alt
Gunstig openbaar laden
4.5/5
blue-tick
200,000 Laadpunten (EUR)
blue-tick
Snelladen € 0,81 kWh*
Aanvragen
MKB Brandstof
alt
Beste voor zakelijke ritten
4.5/5
blue-tick
300.000 Laadpunten (EU)
blue-tick
Snel Laden € 0,70 kwh
blue-tick
€ 0,29 Starterief
Aanvragen

💳 De beste laadpas van 2024Het kiezen van de juiste laadpas voor je elektrische auto is meer dan een kwestie van cijfers naast elkaar leggen. Het gaat om een besluit dat perfect past bij jouw leven en de manier waarop je rijdt. 

Rijd je veel in de stad of zit je vaker op de snelweg? Laad je meestal thuis op? Al deze dingen tellen mee in je keuze. Je wilt immers een laadpas die je leven makkelijker maakt.
 

👉 Heb je niet veel tijd om te lezen? Dan kan ik je meteen vertellen: overweeg de laadpas van Shell Recharge. Voor €73,55 per 200 kWh krijg je niet alleen een aantrekkelijke prijs maar ook het gemak en de flexibiliteit die je nodig hebt. 

Met een uitgebreid aanbod aan thuislaadstations en een snellaadnetwerk dat over het hele land verspreid is, zit je nooit zonder stroom. Met de gratis laadpas van Shell Recharge heb je altijd een oplaadpunt dichtbij, of je nu thuis bent of onderweg.

Waarom staat Shell Recharge bovenaan als het om laadpassen gaat? Simpel. Je krijgt betrouwbaarheid, betaalbaarheid en vrijheid in één pakket. Dus als je op zoek bent naar een laadpas die je de rust en het comfort geeft om je auto moeiteloos op te laden, dan zit je met Shell Recharge helemaal goed. Wil je er meer over lezen? Lees dan verder!


 👉 Onze (Minimale) Laadpas Combinatie Keuze 
 

Laad je bijna nooit aan een laadpaal en is het voor de zekerheid of voor grote reizen, ga dan voor de ANWB laadpas en de Shell laadpas. Met beide passen zit je niet aan een abonnement vast. Dus geen maandelijkse kosten. Met de Shell laadpas ben je verzekerd van een grote dekking in Europa. Met de laadpas van de ANWB heb je een gunstig tarief bij openbare laadpalen in Nederland. 
Laad jij wel vaak aan openbare laadpalen dan ben je mogelijk met een laadpas met abonnement voordeliger uit. Je betaald dan geen start tarief, maar alleen het tarief van de laadpaal. Het omslagpunt ligt bij 10x of meer openbaar laden per maand. Kies dan voor de ShellRecharge Laadpas icm de MoveMove laadpas. 

🏆Beste Laadpas van 2024! Top 10!
 

Ben je een trotse eigenaar van een elektrische auto? Het kiezen van de juiste laadpas kan best een uitdaging zijn, gezien het brede aanbod. Maar maak je geen zorgen, je hoeft dit niet alleen te doen!

In dit artikel gaan we je helpen om de beste laadpas voor jou te vinden. We zullen verschillende opties met je doorlopen en laten zien hoe deze laadpassen het opladen van je elektrische auto makkelijker kunnen maken. Of je nu al jaren elektrisch rijdt of net begint, we hebben de informatie die je nodig hebt.
 

  1. Shell Recharge (€ 73,55 per 200 kWh) 

€ 73,55 per 200 kWh


Shell Recharge maakt het opladen van je elektrische auto gemakkelijk en flexibel. Met hun uitgebreide aanbod van thuisladers en snellaadnetwerk, gecombineerd met een gratis laadpas, heb je alles wat je nodig hebt voor een soepele oplaadervaring. En het beste van alles? De prijs is aantrekkelijk met €73,55 per 200 kWh.

De grote verspreiding van het netwerk over het hele land betekent dat je altijd een oplaadpunt in de buurt hebt, of je nu thuis bent of onderweg. Shell Recharge staat niet voor niets bovenaan de lijst van beste laadpassen.

Als je een betrouwbare en betaalbare laadpas zoekt, die je de vrijheid geeft om je auto op te laden waar en wanneer je maar wilt, dan is Shell Recharge een optie die je serieus zou moeten overwegen. Het is een keuze die comfort en gemoedsrust biedt voor iedereen die regelmatig zijn auto wil opladen.

 

  1. Elbizz (€ 73,14 per 200 kWh) 


 


Prijs € 73,14 per 200 kWh

Voor slechts € 73,14 krijg je 200 kWh, wat neerkomt op een scherpe prijs in de markt. Daarbij komt nog iets interessants: veel laadpassen gaan gepaard met maandelijkse abonnementskosten. De Elbizz pas? Die gooit het over een andere boeg. Geen maandelijkse kosten die je achtervolgen. In plaats daarvan betaal je een klein bedrag van € 0,06 per laadsessie. Overzichtelijk en rechttoe rechtaan.

Waar deze pas echter echt in uitblinkt, is de toegang. Met de Elbizz pas heb je toegang tot een uitgebreid netwerk van laadpunten. Dus of je nu in het hart van de stad bent of ergens op het platteland, de kans is groot dat er een laadpunt in de buurt is.

Kortom, elektrisch rijden gaat niet alleen over de auto die je kiest, maar ook over hoe je hem van stroom voorziet. En met de Elbizz laadpas ben je verzekerd van een directe, betrouwbare en betaalbare optie om dat te doen.

 

 3. Engie Onderweg (€ 78,14 per 200 kWh)

 


Prijs € 78,14 per 200 kWh


De juiste laadpas kiezen kan soms net zo belangrijk zijn als het kiezen van de auto zelf. Engie Onderweg biedt zo'n laadpas die een vermelding waard is.

Met een kostprijs van € 78,14 voor 200 kWh zit deze laadpas in een concurrerende prijsklasse. Maar het gaat niet alleen om de prijs. 

Stel je voor dat je op een roadtrip bent door Nederland, België, Luxemburg of Duitsland. Het laatste wat je wilt, is je zorgen maken over waar je je auto kunt opladen. Engie Onderweg heeft hier aan gedacht. Hun laadpas biedt een brede dekking in al deze landen, wat hem ideaal maakt voor zowel dagelijks gebruik als voor langere reizen.

Daarnaast is het gemak van het opladen zowel thuis als onderweg een pluspunt. Thuis opladen biedt het gemak van wakker worden met een volledig opgeladen auto, klaar voor de dag. En voor die keren dat je onderweg bent, is er het netwerk van openbare laadpalen.

Wel is het handig om te weten dat elke oplaadbeurt gepaard gaat met een extra kostenpost van € 0,31. En als je haast hebt en besluit om gebruik te maken van een snellaadpunt, houd er dan rekening mee dat dit meestal iets meer kost.

Dus, of je nu een weekendje weg bent in de Ardennen, een zakenreis hebt in Duitsland of gewoon je dagelijkse ritjes in Nederland maakt, met de Engie Onderweg laadpas ben je altijd en overal voorbereid.

 

  1. Fluctis (€ 76,54 per 200 kWh) 


 

Elektrisch rijden in Europa? Dan kom je al snel de naam Fluctis tegen. En dat is niet zonder reden. Laat me je vertellen waarom.

Fluctis is niet zomaar een naam in de wereld van elektrisch rijden. Ze hebben hun sporen verdiend met hun diepe betrokkenheid bij energie- en mobiliteitsvraagstukken. Ze gaan verder dan alleen het aanbieden van een laadpas; ze bieden een heel scala aan oplossingen voor EV-rijders.

Maar goed, die laadpas. Die wil je hebben als je zorgeloos je auto wilt opladen in Nederland of elders in Europa. Voor € 76,54 krijg je 200 kWh. Da's helder. Eén kanttekening: bij elke laadsessie komt er een bescheiden bedrag bij van €0,30, inclusief BTW. Maar voor dat bedrag krijg je wel toegang tot een breed scala aan laadpunten.

Het fijne aan Fluctis? Ze denken mee. Ze kijken breder dan alleen opladen. Ze begrijpen dat elektrisch rijden om meer draait dan alleen stroom. Het gaat om gemak, betrouwbaarheid en, ja, ook kosten. En in die mix, met hun ervaring en dienstenaanbod, hebben ze echt iets te bieden.

 

  1. ANWB (€ 82,80 per 200 kWh)  Prijs € 82,80 per 200 kWh
 

Eerlijk is eerlijk, als je denkt aan de ANWB, denk je misschien eerst aan pechhulp en reisverzekeringen. Maar wist je dat ze ook hun eigen laadpas aanbieden voor elektrische auto's? En nee, het is niet de goedkoopste optie met € 82,80 voor 200 kWh, maar laat je niet te snel afschrikken.

Waarom zou je dan toch voor de ANWB Laadpas kiezen? Simpel, als je vaak laadt bij openbare laadpalen, zul je opmerken dat de kosten per kWh vaak hoger zijn dan wat je thuis zou betalen. Met de ANWB betaal je €0,585 per kWh bij deze palen, wat relatief gunstig is. Vergelijk dat maar eens met andere aanbieders en je merkt al snel dat het verschil in je portemonnee kan oplopen.

De ANWB biedt je overigens twee soorten laadpassen: een gratis en een betaalde. Welke het beste bij je past, hangt af van je eigen rijgedrag en hoe vaak je gebruikmaakt van openbare laadpalen.

Let wel, het activeren en inloggen van de ANWB Laadpas kan even puzzelen zijn. Dus, doe je huiswerk goed voordat je deze pas in je handschoenenkastje legt.

 

  1. Eneco eMobility (€ 83,40 per 200 kWh)  


Prijs € 83,40 per 200 kWh

Elektrisch rijden is een stap richting een groenere toekomst. Maar het kiezen van de juiste laadpas, dat kan soms net zo uitdagend zijn als het kiezen van je nieuwe elektrische auto. Eneco eMobility, je hebt de naam vast wel eens voorbij zien komen, doet een interessante duit in het zakje.

Stel, je hebt net € 83,40 overgemaakt en in ruil daarvoor mag je je auto volgooien met 200 kWh aan elektriciteit. Het mooie aan Eneco? Heb je een eigen Eneco-laadpaal voor de deur, dan betaal je slechts €0,23 per kWh. Over thuisvoordeel gesproken.

Nu hoor ik je denken: "Wat als ik niet thuis ben?" Goed nieuws, want met de Eneco eMobility laadpas heb je toegang tot meer dan 300.000 laadpunten in Nederland en België. Of je nu een weekendje Brugge doet of een zakenreis hebt in Utrecht, je bent nooit ver verwijderd van een laadpunt.

 

  1. MKB Brandstof (€ 85,61 per 200 kWh) 


 


Prijs € 85,61 per 200 kWh

MKB Brandstof, die naam klinkt als een degelijke, betrouwbare partner. En eerlijk, dat is het ook, zeker als je een eigen bedrijf hebt of vaak voor werk op pad bent. Oké, ik hoor het je al zeggen: "€ 85,61 voor 200 kWh, dat is aan de prijzige kant, toch?" Klopt, het is duurder dan andere laadpassen. Maar nu komt de maar.

Bij MKB Brandstof krijg je namelijk alles netjes op één maandelijkse factuur. Geen gedoe met losse bonnetjes of verschillende betalingen. Voor ondernemers en administratieve zielen is dat goud waard. Nog een plus: je laadt altijd met 100% groene stroom. Dus terwijl je de weg op gaat, weet je dat je bijdraagt aan een schonere toekomst. Voel je die glimlach al opkomen?

En laten we het even hebben over dat vaste tarief. Je weet dus van tevoren precies wat je betaalt. Geen verrassingen, geen kleine lettertjes. Dat geeft toch een stukje rust, of niet dan?

Dus ja, de laadpas van MKB Brandstof is duurder, maar je krijgt er wel een stuk gemak en duidelijkheid voor terug. En als je veel onderweg bent, zoals veel ondernemers, dan is dat geen overbodige luxe. Kortom, als je het mij vraagt, is MKB Brandstof het overwegen meer dan waard.

 

  1. Plugsurfing (€ 93,12 per 200 kWh) 


 


Prijs € 93,12 per 200 kWh

Elektrisch rijden is de toekomst, dat weten we allemaal. Maar met die toekomst komt ook de zoektocht naar de juiste laadpas. En dan stuit je op Plugsurfing. Voor €93,12 krijg je 200 kWh. Dat lijkt aan de stevige kant, zeker als je het vergelijkt met andere aanbieders.

Wat maakt Plugsurfing dan speciaal? De sleutel zit 'm in hun app. In een tijdperk waarin we haast alles vanaf onze smartphone regelen, geeft Plugsurfing je de mogelijkheid om realtime de tarieven van laadpunten te bekijken. Geen verrassingen, geen onduidelijkheden. Je weet vooraf wat je betaalt. Da's toch wel een geruststelling.

Tuurlijk, €93,12 is stevig. En daar moet je even over nadenken. Wat is voor jou het belangrijkste? Ga je voor gemak en overzicht, dan kan Plugsurfing interessant zijn. Kijk je vooral naar je portemonnee, dan is het misschien slim om verder te kijken.

Hoe dan ook, met de variërende tarieven bij verschillende laadpunten is die app van Plugsurfing een uitkomst. Het bied je dat beetje extra zekerheid in een wereld die soms best complex kan zijn. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu onverwachte kosten? Dus ja, Plugsurfing is misschien wat duurder, maar je krijgt er wel wat voor terug. En dat kan best de moeite waard zijn.

 

  1. E-Flux laadpas met abonnement 
 

Elektrisch rijden is een feestje, maar dan moet je wel altijd en overal je auto kunnen opladen. Voor dat stukje gemoedsrust is E-Flux met een abonnement een absolute aanrader. Die heeft namelijk een dekking van 99% in de Benelux, en da's niet mis, toch? Het mooie is dat je met zo'n abonnement ook nog eens toegang krijgt tot hun app. En dat is echt een uitkomst in het oerwoud van laadtarieven en -locaties.

Zeker, je kunt je soms een ongeluk zoeken tussen de verschillende abonnementen van E-Flux. Maar als je dat eenmaal op een rijtje hebt, zit je gebakken. Of je nu door Nederland cruiset, een uitstapje maakt naar onze zuiderburen in België, door het Duitse landschap zoeft of geniet van Luxemburg, je weet: laden is geen punt.

Zo zie je maar weer, een goede laadpas maakt het verschil tussen gedoe en gerust elektrisch rijden. En E-Flux met abonnement? Dat is wat mij betreft de kers op de taart. Dus heb je een elektrische auto of denk je erover om er eentje aan te schaffen, geef E-Flux dan zeker een kans. Want geloof me, je gaat er geen spijt van krijgen.

 

  1. Eneco laadpas voor Eneco laadpalen 

Elektrisch rijden is de toekomst, dat is wel duidelijk. Maar je kent het wel: je staat ergens en denkt, "Waar vind ik nu snel een laadpaal?" Eneco maakt dat een stuk makkelijker, geloof me. Met hun laadpas heb je toegang tot een bizar aantal laadpalen. We hebben het niet over tien, honderd of duizend laadpalen. Nee, je kunt terecht bij meer dan 110.000 laadpunten verspreid over heel Europa. Dus of je nu in Utrecht een terrasje pakt of de Ardennen verkent, je bent altijd gedekt.

Maar nu komt het allermooiste: koop je een laadpaal van Eneco voor bij je thuis of je bedrijf, dan krijg je die laadpas er gewoon gratis bij. Geen kleine lettertjes, gewoon een rechtdoorzee deal. Je stapt dus in je elektrische auto, hangt 'm aan een Eneco laadpaal en binnen no-time is je accu weer vol.


 

Hoe wij tot deze laadpassen gekomen zijn 
 

Als je een ondernemer bent met een groen hart en je wilt de laadkosten van je elektrische auto efficiënt beheren, dan biedt een laadpas echt een oplossing. Het is niet alleen een handig hulpmiddel, maar het kan je ook aardig wat tijd en geld besparen. Dat weten we omdat we verschillende laadpassen nauwkeurig hebben geëvalueerd.
 

Het eerste punt van aandacht is het netwerk van laadstations. Is die laadpas alleen bruikbaar in Nederland, of werkt hij ook in het buitenland? Als je bedrijf zich voornamelijk op de nationale markt focust, is een ruime landelijke dekking essentieel. Maar mocht je ook internationaal actief zijn, dan is een pas die grensoverschrijdend functioneert geen overbodige luxe.
 

Daarnaast zijn de kosten natuurlijk een belangrijke overweging. Je hebt enerzijds de aanschafprijs van de laadpas, en anderzijds de jaarlijkse kosten of eventuele kortingen bij laadstations. Als je veel op de weg zit, kunnen die kortingen behoorlijk aantikken.


Laten we ook de extra diensten niet vergeten. Sommige laadpassen komen met perks zoals pechhulp of kortingen in gerelateerde shops. Voor de een is dat een leuk extraatje, terwijl het voor de ander juist een belangrijke factor kan zijn bij de keuze.


Wat ook fijn is, is het beheer en de administratie die bij een laadpas komen kijken. Veel laadpassen bieden een online portaal waar je jouw uitgaven kunt volgen. Dat is vooral handig als je meerdere elektrische voertuigen in je wagenpark hebt. Bepaalde passen kunnen zelfs gekoppeld worden aan je boekhoudsoftware, wat het administratieve proces vergemakkelijkt.


De veiligheid is ook goed geregeld bij de meeste laadpassen. Ze zijn vaak beveiligd met een pincode, en sommige sturen je zelfs meldingen bij ongewoon gebruik. Dat geeft je toch een geruststellend gevoel, vooral als er hoge bedragen in het spel zijn.


En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, de klantenservice. Want als er iets niet naar wens gaat, wil je dat dit snel en vakkundig wordt opgelost. Een goede klantenservice kan echt het verschil maken.


Kortom, een laadpas kan je leven een stuk makkelijker maken. Maar doe je huiswerk en kies de laadpas die het beste bij jouw behoeften en die van je onderneming past. Want je wilt natuurlijk wel waar voor je geld.
⚖️ Laadpassen vergelijkenWelke Laadpas Moet Ik Nemen?

 

Het selecteren van de juiste laadpas is een unieke keuze, afgestemd op jouw specifieke behoeften en routines. Overweeg een laadpas met abonnement als je vaak laadt bij openbare laadpalen, of juist een zonder als dat minder vaak voorkomt. Denk aan jouw reisgedrag, prijs per kilowattuur, en extra's zoals handige apps. Er is geen 'beste' keuze die voor iedereen werkt, maar er is zeker een beste keuze voor jou.
 

Laadpas

Prijs per 200 kWh

Extra kosten per laadsessie

Netwerkdekking

Bijzonderheden

Shell Recharge€ 73,55GeenLandelijk, flexibelGratis laadpas, uitgebreide thuisladers en snellaadnetwerk
Elbizz€ 73,14€ 0,06UitgebreidGeen maandelijkse abonnementskosten
Engie Onderweg€ 78,14€ 0,31Nederland, België, Luxemburg, DuitslandBrede dekking voor langere reizen, snellaadpunten meestal duurder
Fluctis€ 76,54€ 0,30Nederland, EuropaBiedt een scala aan oplossingen voor EV-rijders
ANWB€ 82,80VariabelLandelijkTwee soorten laadpassen, relatief gunstige prijs bij openbare laadpalen
Eneco eMobility€ 83,40GeenNederland, BelgiëLaag tarief bij eigen Eneco-laadpaal, meer dan 300.000 laadpunten
MKB Brandstof€ 85,61GeenLandelijkMaandelijkse factuur, 100% groene stroom, ideaal voor ondernemers
Plugsurfing€ 93,12GeenLandelijkRealtime tarieven via app
E-Flux (met abonnement)Niet gespecificeerdVariabel99% dekking in de BeneluxToegang tot app, verschillende abonnementen beschikbaar

Kiezen voor een Laadpas zonder abonnement
 

Een laadpas zonder abonnement kan een uitstekende keuze zijn als je zelden bij openbare laadpunten oplaadt. Met deze pas betaal je alleen wanneer je oplaadt, zonder vaste maandelijkse kosten. Ideaal, toch? Er zijn diverse opties beschikbaar, soms zelfs gratis. Vergelijk ze op basis van jouw behoeften en vind de perfecte pas.
 

Kiezen voor een laadpas met abonnement

Is een laadpas met abonnement iets voor jou? Als je veel oplaadt of onderweg bent, kan dit de oplossing zijn. Met een vast bedrag per maand laad je waar en wanneer je wilt. Laadpassen zoals E-Flux of MKB Brandstof zijn sterke keuzes, waarmee je geniet van gemak en zekerheid, thuis of onderweg.
 

Vergelijk laadpassen 

Laadpassen vergelijken lijkt misschien een uitdaging, maar het is een cruciale stap. Door de tarieven, voordelen, en laadplekken goed te bestuderen, vind je de laadpas die naadloos aansluit bij jouw behoeften. Het is niet alleen een kwestie van geld besparen maar ook van gemak en comfort. Neem de tijd, onderzoek jouw opties, en maak een keuze die jouw leven makkelijker maakt.
 

Is een laadpas ook in het buitenland te gebruiken?

Je laadpas in het buitenland gebruiken? Dat kan absoluut, en het is handiger dan je misschien denkt. Stel je voor dat je met je elektrische auto door Europa rijdt, zonder je zorgen te maken over waar je kunt laden. Sommige laadpassen, zoals de Travelcard laadpas, geven je toegang tot een indrukwekkend netwerk van maar liefst 420.000 laadpunten over het hele continent.

Er zijn ook andere handige opties, zoals de Shell Recharge-app en laadpas, die je niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland kunt gebruiken. Deze app wijst je de weg naar de laadpalen op jouw route, en dat zijn er een verbazingwekkende 500.000!

Maar let op: het aantal beschikbare oplaadpunten kan per land verschillen. Het kan geen kwaad om even te controleren of er voldoende oplaadmogelijkheden zijn op je bestemming. Zo kun je zorgeloos genieten van je reis, wetende dat je elektrische auto altijd klaar is voor het volgende avontuur.
 

Kun je ook laden zonder een laadpas? 
 

Het laden van je elektrische auto zonder een specifieke laadpas? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dankzij Shell Nederland is het dat niet. Met Shell Recharge kun je je auto opladen en gewoon met je bankpas betalen. Geen gedoe meer met extra pasjes en het zoeken naar een specifieke laadpas.

Stel je voor dat je onderweg bent en je auto moet opladen, maar je laadpas ligt thuis. Geen zorgen, met Shell Recharge kun je eenvoudig en snel opladen zonder een aparte laadpas. En als je toch een fysieke laadpas wilt, kun je deze binnen vijf werkdagen ontvangen. Of kies voor een digitale laadpas die je direct kunt gebruiken.

Dit is meer dan alleen gemak; het is vrijheid. Het is de zekerheid dat je altijd en overal je elektrische auto kunt opladen, zonder belemmeringen. Shell maakt het je gemakkelijk en toegankelijk, zodat je zorgeloos kunt genieten van de rit.


 

Verschillende soorten laadpassen 
 

Het vinden van de juiste laadpas voor je elektrische auto hoeft niet moeilijk te zijn. Of je nu vaak in het buitenland laadt, een zakelijke pas nodig hebt of de meest voordelige optie zoekt, er is altijd een geschikte laadpas.

Dankzij digitalisering zijn er laadpassen voor allerlei doeleinden. Sommige laten je laden zonder fysieke pas, andere hebben voordelen in het buitenland. Tarieven verschillen, dus kijk goed naar jouw oplaadgewoonten. Een laadpas zonder abonnement kan ook een goede keuze zijn.

Wat je behoeften ook zijn, de perfecte laadpas vinden is eenvoudig als je je concentreert op wat je echt nodig hebt. Let ook op variabele tarieven, mogelijke abonnementskosten, extra kosten in het buitenland, en extra diensten zoals handige apps. Al deze factoren helpen je bij het maken van de juiste keuze, wat zorgeloos, efficiënt en voordelig opladen betekent.
 

Laadpassen met een groot spreidingsgebied
 

Als je een elektrische auto rijdt, wil je natuurlijk niet zonder stroom komen te staan. Gelukkig zijn er laadpas aanbieders die je die zekerheid kunnen geven. Ze hebben een wijdverbreid netwerk van laadpalen, zodat je bijna overal in Nederland je auto kunt opladen. En het mooie is, veel van deze passen kun je zelfs in het buitenland gebruiken. Handig toch?

De laadpas aanbieders met een grote verspreidingsgraad maken het je gemakkelijk. Waar je ook bent, een oplaadpunt is nooit ver weg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het bereik van je auto. Of je nu in Nederland bent of op vakantie in het buitenland, deze aanbieders zorgen ervoor dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Het is zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar flexibiliteit en gemak bij het opladen van je elektrische auto.
 

Beste laadpas voor je elektrische auto 
 

Je wilt natuurlijk dat opladen zo soepel mogelijk gaat. Gelukkig zijn er goede laadpassen die je daarbij helpen. Neem nou E-Flux. Met een abonnement bij E-Flux heb je een uitstekende dekking in de Benelux en kun je het laadtarief aanpassen aan de aanbieder. Ideaal als je veel onderweg bent in deze regio.

En als je vaak zakelijk rijdt, zou je eens kunnen kijken naar MKB Brandstof. Deze laadpas maakt zakelijke ritten een stuk gemakkelijker en biedt ook goede dekking bij laadpalen. Zo wordt het opladen van je elektrische auto ineens een stuk minder ingewikkeld.

Ga je binnenkort op vakantie en wil je zorgeloos je elektrische auto kunnen opladen? Dan is Shell Recharge wellicht een optie voor je. Met deze laadpas kun je supersnel laden. Zo houd je meer tijd over om te genieten van je vakantie.

Deze laadpassen worden vaak genoemd als goede keuzes voor mensen met een elektrische auto. Maar vergeet niet: tarieven kunnen verschillen per laadpas en laadpalenbeheerder. Dus het is altijd slim om even rond te kijken en te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

 

E-flux: De beste laadpassen om altijd bij je te hebben 

 

Als je een elektrische auto hebt, is het handig om altijd de beste laadpassen bij je te hebben. Een van de beste laadpassen is de E-Flux laadpas met abonnement. Deze laadpas biedt een dekking van 99% in de Benelux en heeft een prettige en duidelijke app.

Daarnaast wordt MKB Brandstof aanbevolen voor zakelijke ritten en Shell Recharge is een goede optie als je op vakantie gaat. Het is handig om meerdere laadpassen te hebben, zodat je altijd kunt profiteren van verschillende aanbieders.

Voordat je gaat opladen, is het belangrijk om te controleren welke (gratis) laadpassen bij jouw laadpaal het beste zijn, zodat je niet het hoogste tarief betaalt. Met de juiste laadpassen ben je altijd klaar om je elektrische auto op te laden.

 

MKB Brandstof: beste voor zakelijke ritten 
 

Als je als ondernemer rondrijdt, wil je je vooral richten op je business en niet constant stilstaan bij zaken als 'Waar kan ik tanken?' of 'Waar vind ik een laadpaal?'. Daar komt MKB Brandstof om de hoek kijken. Zij zorgen ervoor dat je als ondernemer of ZZP'er onbezorgd de weg op kunt. Met hun zakelijke tankpas ben je namelijk verzekerd van topkwaliteit, zowel voor conventionele brandstoffen als voor de oplaadservice van je elektrische bolide.
 

Wat zo fijn is aan deze pas, is dat gedoe met losse bonnetjes verleden tijd is. Je krijgt alles netjes op één overzichtelijke factuur met vaste tarieven voor al je stops bij de laadpaal. En ja, de groene rijders onder ons kunnen juichen, want de stroom is 100% groen. Pluspunt: je hoeft je met deze pas niet te beperken tot de Nederlandse grenzen. Ook in Europa kun je gewoon door blijven rijden en opladen.

En nog zo'n fijn voordeel: als ondernemer wil je je administratie goed op orde hebben. De BTW-aangifte kan best een uitdaging zijn, maar met de tankpas van MKB Brandstof is dat een eitje. Alles staat duidelijk op de factuur, dus geen hoofdbrekens meer over welk bedrag je nu weer moet opgeven.

Zakelijk rondtoeren met je elektrische wagen? MKB Brandstof is dan echt een no-brainer. Ze bieden gewoonweg dé oplossing voor de ondernemende elektrische rijder.
 

Shell Recharge: beste  voor op vakantie 
 

Met de Shell Recharge-laadpas en -app is het gemakkelijk om je elektrische auto op te laden, zelfs als je op vakantie bent. Met deze laadpas heb je toegang tot een groot netwerk van 500.000 laadpunten in heel Europa.

Of je nu onderweg bent naar Frankrijk, Duitsland of een ander land, de Shell Recharge-laadpas zorgt ervoor dat je jouw auto kunt opladen bij publieke laadpalen in Europa.
 

Als je van plan bent om met je elektrische auto op vakantie te gaan, is het belangrijk om de prijzen en je laadpas van tevoren te controleren. Bij gewone laadpalen betaal je €0,59 per kilowattuur (kWh) en bij snelladers van Shell is dit tarief €0,65 per kWh.
 

Met de Shell Recharge-laadpas kun je dus op een voordelige manier je auto opladen, waar je ook bent in Europa. Het is handig om deze informatie te weten voordat je vertrekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.
 

met de Shell Recharge-laadpas kun je zorgeloos op vakantie met je elektrische auto. Je hebt toegang tot een groot laadnetwerk en profiteert van voordelige tarieven. Vergeet niet om de prijzen en je laadpas te controleren voordat je vertrekt, zodat je zonder problemen kunt genieten van een duurzame en elektrische vakantie.

 

Meer informatie over de beste laadpassen

Hier zijn enkele van de beste laadpassen die we hebben onderzocht. E-Flux is een goede keuze als je een abonnement wilt hebben. Het heeft een breed bereik in de Benelux en de tarieven variëren afhankelijk van de aanbieder.
 

E-Flux laadpas – beste allround laadpas 

De E-Flux laadpas wordt beschouwd als de beste allround laadpas voor mensen met een elektrische auto. Deze laadpas is compatibel met publieke laadpalen en grote snel-laadstations zoals Fastned en Ionity.

Of je nu in Nederland of in het buitenland bent, de E-Flux laadpas zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot betrouwbaar opladen van je elektrische auto.
 

99% dekking in de Benelux 

Stel je voor, je bent op weg en je ziet dat de batterij van je elektrische auto bijna leeg is. Maar geen zorgen, als je de E-Flux laadpas bij je hebt! Met een indrukwekkende dekking van 99% in de Benelux, ben je altijd dicht bij een oplaadpunt. Of je nu in het hartje van Amsterdam, Brussel of Luxemburg bent, E-Flux heeft je rug.

Met toegang tot zo'n 260.000 laadpunten, is het haast onmogelijk om niet een geschikte plek te vinden. En weet je wat echt handig is? Deze laadpas werkt ook samen met andere aanbieders. Dus zelfs als je eens een ander laadpunt tegenkomt, is de kans groot dat je er gewoon terecht kunt.

Dus, ben je op zoek naar vrijheid, flexibiliteit en de zekerheid om je auto altijd te kunnen opladen? De E-Flux laadpas is jouw betrouwbare maatje op de weg in de hele Benelux.
 

Laadtarief afhankelijk van aanbieder 

Heb je een elektrische auto? Dan weet je dat opladen een belangrijk onderdeel is van je rit. Maar wist je ook dat de kosten voor het opladen kunnen verschillen per aanbieder? Precies zoals je verschillende prijzen hebt bij benzinepompen, geldt dat ook voor laadpalen.

Niet elke aanbieder rekent hetzelfde tarief. Sommigen kunnen een voordeliger aanbod hebben, terwijl anderen misschien extra diensten of gemak bieden. Daarom is het slim om je te verdiepen in de tarieven voordat je je auto aan een laadpaal hangt.

Door te kiezen voor een laadpas die bij jouw rijgedrag en budget past, kun je flink besparen op je oplaadkosten. Dus voordat je je vastlegt, vergelijk de tarieven. Zorg ervoor dat je de meeste waarde uit je geld haalt en je elektrische auto met een gerust hart oplaadt.
 

Prettige en duidelijke E-Flux app 

Rijden met een elektrische auto wordt een fluitje van een cent met de E-Flux app. Deze app is je trouwe co-piloot, altijd klaar om je te helpen. Op zoek naar een laadpaal in de buurt? De app wijst je de weg. Benieuwd naar het tarief voor een snelle laadbeurt? Alle info staat helder en duidelijk in de app.

De E-Flux app is niet zomaar gebruiksvriendelijk, hij voelt haast als een tweede natuur. Navigeren is kinderspel en de informatie die je nodig hebt, ligt letterlijk aan je vingertoppen. Daarbij komt dat het tarief voor het opladen met de E-Flux laadpas transparant is. Geen verborgen kosten, geen verrassingen.
 

Kosten E-Flux laadpas 

Met de E-Flux laadpas betaal je €0,32 per laadbeurt, inclusief btw. Als je kiest voor het abonnement van €3,23, dan komen de startkosten te vervallen en betaal je alleen het laadtarief.

Je kunt ook kiezen voor de Pay as you go optie, waarbij je per laadsessie transactiekosten van €0,32 betaalt. Voor de E-Flux laadpas of tag betaal je een eenmalig bedrag van €5,-.
 

MKB Brandstof laadpas - beste laadpas voor ondernemers 
 

MKB Brandstof begrijpt wat ondernemers nodig hebben. De laadpas van MKB Brandstof is dan ook de perfecte keuze voor ondernemers met een elektrische auto. Waar je ook bent, je laadt je auto overal op tegen een vast tarief. Handig, toch? 

Vooral als je veel onderweg bent. In Nederland, maar ook in heel Europa, kun je laden en parkeren tegen vastgestelde tarieven. Een groot pluspunt is dat alle laadbeurten op één factuur staan. Zo houd je moeiteloos je kosten in de gaten. 

En met 100% groene stroom draag je ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. Nooit meer zoeken naar een laadpunt, geen zorgen over hoge kosten. MKB Brandstof maakt het simpel.
 

Laadpaaldekking

Met een elektrische auto wil je zonder zorgen kunnen rijden. Dat begrijpen ze bij MKB Brandstof. Daarom hebben ze gezorgd voor volledige dekking in Nederland en meer dan 300.000 laadpunten in Europa. 

Of je nu op zakenreis bent in Duitsland, geniet van pasta in Italië of de Franse kust verkent; je vindt altijd een laadpunt. En in Nederland laad je altijd tegen een scherp tarief. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid. Zo kun jij je focussen op de weg en je bestemming. 
 

Laadtarieven 

De laadtarieven voor laadpassen kunnen variëren, afhankelijk van de laadpaal en de aanbieder. Het is belangrijk om te weten dat je zowel een vast tarief per kWh als transactiekosten per laadsessie kunt hebben.


 

MKB Laadpas met abonnement 
 

Voor de regelmatige gebruikers is de MKB Laadpas met abonnement een uitkomst. Voor €6,90 per maand krijg je één overzichtelijke factuur en profiteer je van vaste tarieven en 100% groene stroom. Een slimme en duurzame keuze voor jouw onderneming.   


MKB Brandstofpas aanvragen 

Wil je gemak? Dan is de MKB Brandstofpas voor jou. Kosteloos aanvragen, geen abonnementskosten, en laden bij meer dan 500.000 laadpunten. Het is dé betrouwbare keuze voor MKB en ZZP'ers.


Betaalmethoden

Verschillende betaalmethoden zijn mogelijk bij het gebruik van een laadpas. Kies je voor betalen per kilowattuur of per minuut? Of ga je voor een abonnement? Vergelijk en kies wat bij jou past. Zo betaal je nooit te veel voor het opladen van je auto


Shell Recharge – beste laadpas voor in het buitenland 
 

Ben je van plan om met je elektrische auto naar het buitenland te gaan? Dan is de Shell Recharge laadpas je ideale partner. Met toegang tot meer dan 500.000 laadpunten in Europa hoef je je geen zorgen te maken over opladen, of je nu op vakantie of zakenreis bent. De laadpas is gratis en wordt breed geaccepteerd bij vrijwel alle laadpalen.

Shell Recharge maakt het je makkelijk met een handige app om laadpunten te vinden en de kosten te zien. Met meer dan 300.000 publieke laadpalen vind je altijd een plek om op te laden. En hoewel de informatie van een laadsessie soms even kan duren om te verwerken, kun je zonder problemen je auto opladen, waar je ook bent in Europa. Een fijne gedachte, toch?
 

Snelladen 

Heb je weinig tijd en wil je snel weer verder? Snelladen is dan je redder in nood. Het goede nieuws is dat je met de meeste laadpassen, waaronder de Shell Recharge, terecht kunt bij snelladers. De kosten? Die liggen meestal tussen de € 0,50 en € 0,80 per kilowattuur.

Maar let op, snelladen is vaak duurder dan gewoon laden, dus het is slim om van tevoren de tarieven te controleren. Zo voorkom je onaangename verrassingen. En een tip: als je echt in een wip wilt opladen, zoek dan een laadpaal met een DC-lader, want die zijn sneller dan AC-laders.

Stel je voor, met een snellaadsessie kun je vaak binnen 30 minuten al tot 80% van je accu opladen. Dat is handig voor lange ritten of als de tijd dringt. Maar onthoud, niet alle laadpalen hebben een DC-lader, dus het is verstandig om vooraf te kijken waar je kunt snelladen. Kijk eens naar deze videovoor meer informatie.
 

Shell Recharge laadpas aanvragen 

Het aanvragen van de Shell Recharge laadpas is een fluitje van een cent. Download gewoon de Shell Recharge App, maak een nieuw account aan, en voeg de laadpas toe. Het kan tot 24 uur duren voordat de laadpas klaar is voor gebruik bij publieke laadpalen, maar maak je geen zorgen. Met de gratis Shell Recharge laadpas heb je toegang tot meer dan 500.000 laadpunten in heel Europa.

Dus als je onderweg bent, staan de Shell Recharge laadpalen voor je klaar. Laat je auto opladen en geniet van je reis, want met deze laadpas is elektrisch rijden in Europa echt kinderspel. Wel zo prettig, toch?

 

Overige laadpassen die handig zijn om bij je te hebben

Buiten de Shell Recharge laadpas, zijn er nog twee andere laadpassen die je leven een stuk makkelijker kunnen maken, vooral als je vaak op de weg bent. ChargePoint en Bonnet zijn namelijk ook handige laadpassen voor je elektrische auto. Laten we eens kijken wat ze jou kunnen bieden.

 

ChargePoint laadpas – als je regelmatig in het buitenland moet laden 

U Reis je vaak met je elektrische auto naar het buitenland? Dan wil ik je voorstellen aan de ChargePoint laadpas. Deze laadpas geeft je toegang tot groene stroom bij openbare laadpunten door heel Nederland en zelfs daarbuiten. 

Transparante tarieven en de handige gratis ChargePoint-app maken het laden van je auto een fluitje van een cent. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over waar je je auto kunt opladen als je in het buitenland bent. Handig, toch?

 

Bonnet laadpas – als je vaak moet snelladen 

Als jij een van die mensen bent die veel onderweg is en vaak snel moet opladen, dan kan de Bonnet laadpas je beste vriend worden. Deze laadpas geeft je niet alleen toegang tot veel laadstations in Nederland, maar ook bij Fastned, waar je snel kunt opladen. 

En wie houdt er nu niet van korting? Met het abonnement van de Bonnet laadpas krijg je tot wel 15% korting op je laadsessies. Het aanvragen gaat ook nog eens heel eenvoudig via de app. Het is zeker de moeite waard om de Bonnet laadpas te overwegen als je vaak moet snelladen.

 

Conclusie - wat is de beste laadpas voor 2024? 

Elektrisch rijden is de toekomst, en het kiezen van de juiste laadpas is een belangrijk onderdeel van die toekomst. Als je op zoek bent naar de beste opties, dan zijn Fluctis, Shell Recharge, Ellbiz Engie Onderweg en ANWB de laadpassen waar je zeker naar moet kijken.

Deze laadpassen hebben zich onderscheiden in de markt door hun aantrekkelijke tarieven, uitgebreide beschikbaarheid en uitstekende klantenservice. Iedere bestuurder heeft unieke behoeften, en deze laadpassen bieden een breed scala aan opties die aan die behoeften kunnen voldoen.

Vergelijken is de sleutel. Neem de tijd om te begrijpen wat elke laadpas biedt, en kies degene die het beste past bij jouw rijstijl en behoeften. Met de juiste laadpas in je hand, kun je vol vertrouwen de weg op, wetende dat opladen nooit een probleem zal zijn. 


 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Introductie
Beste (10) Laadpassen
Keuzegids
979
0
Dienst
Welke dienst zoek je?