Help Mij
Help Mij
Aantal Boekhouders en accountants gezondheidzorg gevonden: 1.314

1.314 Boekhouders gevonden

Sorteer op
Filters:GezondheidszorgWis alle filters

Een ondernemer moet ondernemen. Daarom gebruiken wij de modernste software om de administratie automatisch te verwerken. Hierdoor besparen we ondernemers tijd en geld en geven wij hen real-time inzicht in hun data om succesvol te kunnen ondernemen.

Laat uw administratie digitaliseren. Wij geloven in een digitale oplossing. Als digitaal administratiekantoor leveren wij landelijk professionele dienstverlening tegen scherpe tarieven. Wij verzorgen uw boekhouding en laten uw administratie digitaliseren. Dit bespaart tijd én geld!

Schipper Accountants B.V. is gevestigd in Roosendaal op Nispensestraat 102. De accountant Schipper Accountants B.V. heeft tot medewerkers en is actief in Noord-Brabant.

Werkt met:Exact Exact

Deze accountant is actief in Zeeland en is gevestigd in Axel op Stationsstraat 5.

Het administratiekantoor Frank accountancy is een accountant en geregistreerd onder KvK nummer .

Werkt met:Exact Exact

Labore Administratie- & Belastingadviesbureau B.V. is gevestigd in Delft op Vulcanusweg 259. De belastingadviseur, boekhouder Labore Administratie- & Belastingadviesbureau B.V. heeft 19 tot 19 medewerkers en is actief in Zuid-Holland.

Deze boekhouder is actief in Noord-Brabant en is gevestigd in Rijsbergen op Langenakker 10.

Het administratiekantoor FAAK Fin. Adviezen & Adm.kant. is een boekhouder en geregistreerd onder KvK nummer 17252083.

Werkt met:Exact Exact

Deze boekhouder is gevestigd in Maasland op Oud Camp 5. De boekhouder heeft 9 tot 9 medewerkers en is actief in Zuid-Holland.

Werkt met:Exact Exact

Deze accountant is gevestigd in Oss op Klopschouw 8. De accountant heeft tot medewerkers en is actief in Noord-Brabant.

Toon meer

Boekhouder in de gezondheidszorg

Als je werkzaam bent binnen de zorg, heb je behoefte aan een boekhouder met verstand van zaken. Een boekhouder in de gezondheidszorg weet precies wat jij als zorgverlener nodig hebt. Terwijl jouw administratie vakkundig wordt verzorgt, kun jij jouw clienten de aandacht geven die verdienen en nodig hebben.

Het professioneel bijhouden van de administratie is zeker binnen de gezondheidszorg van belang. Binnen de zorg moet je namelijk voldoen aan behoorlijk wat verplichtingen en wetgevingen. Daarnaast kent de zorg op fiscaal gebied nog ook uitdagingen die je het liefst overlaat aan een boekhouder met ervaring in de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg omvat ontzettend veel aparte branches. Elk zorgonderneming heeft belang bij een vakkundig bijgehouden financiële boekhouding. Dit is niet alleen een verplichting naar de Belastingdienst, maar draagt ook bij aan de bedrijfsstructuur. En dan is zeker binnen de gezondheidszorg en de omgang met clienten van het grootste belang.

Een boekhouder met ervaring in de gezondheidssector helpt je bij het op orde houden van de administratie, maar ook bij het nakomen van de wet- en regelgeving. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over het doen van btw-aangiften en andere fiscale verplichtingen.

Boekhouders gespecialiseerd in de gezondheidszorgsector

Boekhouders die gespecialiseerd zijn in de gezondheidszorgsector weten precies hoe jouw administratie moet worden beheert. Kiezen voor een boekhouder in de zorg neemt daarnaast een aantal voordeel voor zorgondernemers met zich mee.

Jij hoeft bijvoorbeeld geen tijd meer vrij te maken voor het verzorgen van de administratie. Daarnaast heb je altijd de beschikking over een expert voor adviezen omtrent de fiscale regelgeving. Dat is belangrijk want in de gezondheidszorg gelden er andere regels voor wat betreft de boekhouding. In de zorgsector moet je onder meer rekening houden met:

1. Vrijgesteld van btw in de gezondheidszorg

De boekhouding en administratie binnen de gezondheidszorg verloopt anders dan binnen andere branches. Een boekhouder met ervaring in de zorgsector zal je namelijk vertellen dat je in sommige situaties gebruikt kunt maken van een btw vrijstelling. Dat geldt bijvoorbeeld voor een behandeling of een situatie waarin er persoonlijke gezondheidskundige zorg wordt geboden. Over deze handelingen hoef je dus geen btw op te geven tijdens jouw IB aangifte.

Een boekhouder in de gezondheidszorg weet ook dat je mogelijk wel een aangifte inkomstenbelasting moet indienen. Zeker wanneer je geen vrijstelling hebt ontvangen van de Belastingdienst. Dit zijn ingewikkelde regels waar je als zorgverlener mogelijk niet in thuis bent. Gelukkig kun je jouw administratie uit handen geven aan een zorgsector boekhouder.

Ben je geen zelfstandig zorgondernemer maar werk je in opdracht van een ander zorgbedrijf? Dan maak je geen aanspraak op de btw vrijstelling maar geldt er een btw plicht van 21% over de aangeboden diensten aan clienten. Een ervaren boekhouder in de gezondheidszorg weet precies of jij in aanmerking komt voor vrijstelling of 21% btw.

2. Gezondheidszorg belastingvoordelen

Wanneer je als ondernemer wilt starten in de gezondheidszorg, profiteer je mogelijk ook van belastingvoordeel. Bijvoorbeeld omdat je als zorgverlener over sommige diensten vrijgesteld wordt van btw. Dat betekent dat er dus ook geen sprake is van het berekenen van voorbelasting. Iets om goed in de gaten te houden wanneer je jouw administratie beheert.

Wil je een boete of een verkeerde aangifte voorkomen? Laat jouw financiële administratie en aangiftes binnen de zorg dan professioneel beheren door een boekhouder in de zorg. Zo blijf je op de hoogte van eventuele belangrijke updates, wijzigingen en regelingen.

3. Zorgdiensten declareren met een AGB-code

Als je zorgdiensten aanbiedt die worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij van jouw cliënten, dan heb je een zogenaamde AGB-code nodig. De afkorting staat voor Algemeen Gegevens Beheer code. Deze heb je nodig om de geleverde zorg te kunnen declareren. De code is uniek en vormt dus een belangrijk onderdeel van jouw administratie. Een ervaren gezondheidszorg boekhouder kan je voorzien van de juiste adviezen.

Starten als ondernemer in de gezondheidszorg?

Wil je starten als ondernemer in de gezondheidszorg? Laat je dan zeker niet weerhouden door de soms ingewikkelde administratie. Dit kun je namelijk makkelijk uit handen geven aan een ervaren boekhouder met affiniteit binnen de gezondheidszorg. Daardoor weet je zeker dat je voldoet aan de wettelijke verlichting. Als je wilt starten als zorgondernemer moet je naast een goede en ervaring boekhouder in de zorg, ook andere belangrijk zaken regelen.

Uiteraard moet je als startende onderneming in het bezit zijn van een KvK inschrijving en een btw nummer. Deze ontvang je automatisch van de Belastingdienst zodra jouw onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je weet dat gelijk of je vrijstelling krijgt voor de btw. Afhankelijk van in welke branche je werkzaam bent in de zorg, heb je als zorgondernemer ook een BIG registratie nodig.

Vanaf 2022 moet je als startend ondernemer in de gezondheidszorg ook in het bezit zijn van een CIBG registratie. Zorg ook tijdig voor een boekhouder met ervaring in de zorgsector. De boekhouder draagt zorg voor jouw administratie terwijl jij je kunt concentreren op de zorg voor jouw clienten en andere belangrijke taken. Dit geeft rust en bespaart natuurlijk ook tijd.