Book holder
Startende ondernemer krediet

Bedrijfskrediet voor de startende ondernemer

Startende ondernemer en een krediet nodig? Lees hier alles over een starters krediet.

Gewijzigd, 27 juli 2022
Kredietbedrag
Selecteer bedrag
€ 150 000
vector
vector

Aanbieders starters krediet

Rente per maand (*Indicatie)

1
12
SwishFund
0,8*
BridgeFund
1%*
Qeld
1,25%*
Bedrijfskrediet startende ondernemer

Bedrijfskrediet voor de startende ondernemer

Wanneer je als startende ondernemers bedrijfskrediet wil aanvragen is het belangrijk om te bedenken waar je dit geld voor wil gaan gebruiken. Er is namelijk een verschil tussen een bedrijfskrediet en een bedrijfslening. Bij een bedrijfskrediet is er een vast bedrag voor je beschikbaar bij de bank. Van dit bedrag kun je geld opnemen wanneer jij dit nodig hebt. Het voordeel van een bedrijfskrediet is dat je alles wat je hebt afgelost ook weer kunt opnemen. Op die manier kun je eenvoudig je eigen financiën onder controle houden. 

Er is echter wel een limiet aan het bedrag en vaak is de lening ook voor een bepaalde tijd. Wanneer je kiest voor een bedrijfslening dan krijg je in één keer een groot bedrag op je rekening gestort. Dit bedrag dien je vervolgens per maand weer terug te betalen met daarbovenop de afgesproken rente. Heb je dus in één keer een groot bedrag nodig? Dan kun je kiezen voor een lening. Heb je verspreid over een bepaalde tijd wat extra geld nodig? Dan kun je kiezen voor een bedrijfskrediet.

Een kort zakelijk krediet aanvragen
Wanneer je als starter aan de slag gaat komt er financieel veel op je pad. Het kan daarom een uitkomst zijn om een kort zakelijk krediet aan te vragen. Dit krediet loopt meestal voor een jaar door en je kunt in dat jaar tot een bepaald limiet geld opnemen wanneer het jou uitkomt. 

Zo kun je dus bij de start van je onderneming veel regelen en iets meer risico nemen, omdat je weet dat je geld tot je beschikking hebt. Dit geld kun je bijvoorbeeld in je voorraad steken of kun je gebruiken om je personeel mee te betalen. Zorgt er echter wel voor dat je een buffer opbouwt voor wanneer de kort zakelijke krediet afloopt. Om krediet aan te vragen wordt er in veel gevallen gekeken naar de financiële situatie van het bedrijf. Bij positieve jaarcijfers heb je een grotere kans dat je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet.

Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen
Het kan voorkomen dat je als ondernemer nog geen denderende jaarcijfers kunt laten zien. Wellicht omdat je nog niet zo lang bezig bent of omdat je nog niet heel veel omzet hebt gedraaid. Veel kredietverstrekkers willen toch graag jaarcijfers zien en willen dat je enige tijd staat ingeschreven bij de kamer van koophandel. Gelukkig zijn er toch mogelijkheden voor de startende ondernemer die deze documenten niet kunnen aanleveren. 

Zo zijn er verschillende banken die pakketten aanbieden voor startende ondernemers, maar er zijn ook andere kredietverstrekkers die kijken naar de kwartaalcijfers of die inzage willen in de financiën van het bedrijf door de bankafschriften te bekijken. Op die manier heb je alsnog kans op een zakelijk krediet zonder dat je jaarcijfers hoeft te laten zien. Het is vaak wel noodzaak dat een boekhouder deze kwartaalcijfers heeft ondertekend alvorens er een zakelijk krediet kan worden verstrekt.

Lening zonder krediet check aanvragen
Bij de aanvraag van een lening wordt er vaak gekeken naar een bkr registratie. Wanneer kredietverstrekkers zien dat je een bkr registratie op je naam hebt wordt het al lastiger om een lening aan te vragen. Ze willen namelijk voorkomen dat je dieper in de financiële problemen komt maar ook willen ze het risico voor zichzelf verkleinen. Ze willen natuurlijk dat jij het geleende geld ook weer terug gaat betalen met de afgesproken rente.  

Toch zijn er een aantal kredietverstrekkers die een lening aanbieden zonder te kijken naar een bkr registratie. In veel gevallen is het dan wel noodzakelijk dat je goede jaarcijfers kunt laten zien. Op die manier kun je namelijk aantonen dat je financieel in staat bent om de lening terug te betalen en zo verklein je het risico voor deze aanbieders. 

Het kan wel voorkomen dat de rente bij deze kredietverstrekkers hoger ligt dan bij de bank. Ga voor jezelf na of je in een goede financiële positie bent om een extra lening aan te vragen om zo niet in de problemen te raken. Een lening dien je te allen tijde weer terug te betalen. Wanneer je geen lening kunt aanvragen kun je altijd nog kijken of zakelijk krediet een goed alternatief is voor jou als startende ondernemer.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Bedrijfskrediet voor de startende ondernemer
Een kort zakelijk krediet aanvragen
Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen
Lening zonder krediet check aanvragen
0
0