Book holder
Home
Blog
Beste Urenregistratie Software: Alle uren snel en eenvoudig op een rij
Home
Blog
Beste Urenregistratie Software: Alle uren snel en eenvoudig op een rij

Beste Urenregistratie Software: Alle uren snel en eenvoudig op een rij

Gewijzigd, 05 juli 2022
Gewijzigd, 05 juli 2022

Beste urenregistratie software van 2022 voor BV en zzp vind je in dit overzicht.

 


 

article-hero
Beste Urenregistratie Software
Keeping
alt
Urenregistratie voor teams en zzp'ers
5/5
blue-tick
Uren bijhouden met collega's
blue-tick
Gewerkte uren invoeren
blue-tick
Android en iPhone

Urenregistratie: Alle uren snel en eenvoudig op een rij


Urenregistratie is erg belangrijk voor elke bedrijfsvoering en dit kan veel kostbare tijd in beslag nemen. Daarom is hier urenregistratie software voor zodat je deze tijd kan benutten aan andere belangrijke zaken. Er zijn veel verschillende programma’s hiervoor en bieden diverse functies waardoor je de ideale optie voor jou kan kiezen. Er is verschil in prijzen, tools, de manier van administratie, vorm van mobiele app, hoe het overzicht eruit ziet en nog veel meer waarin je een keuze kan maken voor je persoonlijke wensen. Hier kom je erachter wat je van deze software kan verwachten, wat het precies is en voorbeelden van goede programma´s voor de registratie van uren worden gegeven. 

Wat is een urenregistratie programma?
Een programma voor het registreren van uren administreert alle uren die je besteedt aan een bepaalde activiteit. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van hoeveel tijd je besteedt aan welke activiteiten waardoor je veel beter planningen kan maken en ook een planning van een project bijvoorbeeld. Het programma is een erg handig hulpmiddel waarmee je veel tijd en energie bespaart. Het programma beschikt over verschillende tools waardoor de registratie erg makkelijk wordt en veel sneller. De juiste keuze voor jou ligt aan jouw doel en wat daarvoor nodig is.

Verschillende redenen registreren van uren
Urenregistratie kent verschillende redenen waar je veel aan hebt. Denk bijvoorbeeld ana de verantwoording naar je klant. Software hiervoor geeft veel inzicht in de gewerkte uren voor de taak of het project waardoor je transparant kan communiceren om mogelijke discussies te voorkomen. Ook vormt het voor projecten in de toekomst ene concrete basis en kan je heel goed inschatten hoeveel tijd het project in beslag gaat nemen. Door de vele details en inzicht wat je hebt per uren kan je inschatten of een project rendabel is. De kosten zijn namelijk ook hierdoor te berekenen. 

De urenregistratie is ook perfect voor het op koers houden van het budget. Als het nodig is kan je op tijd bijsturen en je weet precies waar je aan toe bent. Meestal is de urenadministratie ook gekoppeld aan een facturatietool waardoor je heel snel facturen kan verzenden. De productiviteit is ook erg overzichtelijk per medewerker door de urenadministratie. Het registreren van de uren is tenslotte ook erg belangrijk voor het voorkomen van weglekken van uren. Het is namelijk enorm zonde als je meer uren met een project bezig bent geweest dan dat in het factuur staat. Hierdoor loop je dus niets mis. 

TimeChimp: Hoe eenvoudiger hoe beter
TimeChimp biedt onder andere een erg handige urenregistratie aan. Dit is een slimme online tool waarmee je mega eenvoudig uren kan registreren. Deze tool kan ook gekoppeld worden aan andere tools waardoor de processen van jouw onderneming zo makkelijk en zo snel mogelijk worden gemaakt. Door het registreren van uren met TimeChimp heb je altijd het overzicht van huidige projecten en administratie van salaris. Ook weet je hierdoor heel goed of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidie of belastingvoordelen. Met TimeChimp hoef je niet gegevens bij te houden voor verschillende tools, maar heb je een geheel overzicht doordat de tools met elkaar gekoppeld kunnen worden. 

De online urenregistratie registreert naast de uren ook de ritten en uitgaven. Hierdoor is de administratie helemaal compleet. Je kan heel eenvoudig een foto maken van je bonnetje waardoor de gemaakte kilometers gefactureerd kunnen worden en je niets mist in de administratie. Je kan TimeChimp zelfs koppelen aan je agenda waardoor je niet steeds tussen de programma’s hoeft te switchen. TimeChimp heeft ook een erg handige mobiele app waardoor je overal en altijd de registratie van de uren kan beheren.

Andere functionaliteiten van TimeChimp zijn verlofregistratie, het goedkeuren van uren en een prikklok. De verlofregistratie zorgt voor veel inzicht en overzicht voor de soorten verlof van de medewerkers en de duur hiervan. Het goedkeuren van uren geeft je veel grip op gewerkte uren en het mogelijk bijstellen hiervan. De prikklok maakt urenregistratie nog makkelijker doordat werknemers overal en altijd eenvoudig in en uit kunnen klokken. TimeChimp is een goed voorbeeld van een programma waarbij het je zo eenvoudig wordt gemaakt dat je veel tijd over hebt en een maximaal overzicht hebt.

WATCH urenregistratie: voelt aan als maatwerk
WATCH staat bekend om hoge gebruiksvriendelijkheid en de compleetheid van het projectbeheer. WATCH is zo ontworpen dat het precies afgestemd is op jouw onderneming waardoor het een perfecte fit is voor al jouw administraties en bedrijfsproces. Je kan alles registreren wat je wil en het werk heel eenvoudig. Autorisatie wordt tot in de details verwerkt waardoor alles wordt meegenomen en niets over het hoofd wordt gezien. De module van registratie van uren is gericht op het effectief inzetten van medewerkers en inzicht hebben op de uren. Dit is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook flexibel en compleet. 

Werknemers kunnen zelf hun uren registreren en ze kunnen alleen het project zien waar ze zich zelf in bevinden. Dit programma is flexibel te noemen, omdat je je bedrijfsproces niet aan hoeft te passen aan WATCH maar het past zich aan jou aan. Je kan ook onbeperkt gewenste velden aanmaken en dus registreren wat je maar wil. Aan geregistreerde uren kunnen ook altijd kosten en artikelen toegevoegd worden zodat de administratie compleet is. De mobiele versie maakt het mogelijk om zelfs onderweg de uren te kunnen beheren en deze app is erg snel en makkelijk in gebruik. De autorisatie mogelijkheid van WATCH zorgt ervoor dat je volledig kan bepalen wie wat in kan vullen en wie inzicht heeft in welke projecten bijvoorbeeld. Een computer heb je niet altijd bij de hand en daarom is deze app de ideale mogelijkheid. 

Om een goed beeld te krijgen van hoe het in zijn werk gaat wordt hier uitgelegd hoe je dit gebruikt bij een project. Het is erg eenvoudig, want eerst start je een nieuw project. Vervolgens voeg je projectonderdelen toe en deze ken je weer toe aan de medewerkers. Als het project is aangemaakt kunnen de medewerkers al beginnen met de tijdregistratie. De geschreven uren kunnen geanalyseerd worden door erg veel rapportages. Belangrijke velden worden al voor je ingevuld en extra informatie kan je altijd nog zelf toevoegen. Wanneer het een project is waarvan de vorm hetzelfde is dan kan dit ook gekopieerd worden. Dit scheelt enorm veel tijd. Mocht je het eerst uit willen proberen dan wordt er een handige demo versie aangeboden waardoor je goed kennis kan maken met het gebruiksvriendelijke systeem.

Silvasoft: altijd inzicht in de uren
Silvasoft biedt een module aan voor urenregistratie zodat jij en de medewerkers snel en eenvoudig uren kunnen bijhouden. Silvasoft heeft ook een handige app die beschikbaar is voor Android en IOS. Ook via de app kunnen de uren geregistreerd worden. Er wordt een duidelijk overzicht geboden voor afwezige en overgewerkte uren zodat de administratie altijd klopt. 

Managers zien graag rapportages van de gewerkte uren en ze worden al helemaal blij als deze uitgebreid en erg overzichtelijk zijn. Dit werk wordt bespaard, omdat Silvasoft dit voor jou dit waardoor de manager tevreden wordt gesteld. Voor projecten is het ideaal, omdat de kosten berekend kunnen worden en je precies kan inschatten hoe het project zich verder gaat voortzetten en of er ook bijgestuurd moet worden. Voor direct gewerkte uren is het ook erg handig, omdat dit er heel snel en makkelijk in gezet kan worden door de medewerker zelf. Dit kan ook onderweg waardoor het op elk moment gedaan kan worden. De manager heeft op deze manier veel inzicht in de uren van de medewerker waardoor de betrokkenheid tussen werknemer en organisatie vergroot wordt. Een zo transparant mogelijke registratie van uren zorgt voor een gemoedelijke sfeer op de werkvloer. 

Projecthours: alles wat je nodig hebt tegen een lage prijs
Projecthours biedt enorm veel mogelijkheden tegen een erg lage prijs. Het wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden en het is ontworpen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Je kan dit gebruiken via browser of via de handige app die je overal kan gebruiken. De app is voor alle apparaten beschikbaar waardoor je het op je smartphone kan gebruiken, maar ook op je tablet. Er is dus veel mogelijk voor jouw voorkeuren. De uren registreer je via het apparaat wat jij fijn vindt of op dat moment mogelijk is. Je kan de uren zelf registreren voor projecten of andere activiteiten. 

Bij Projecthours kan je gebruik maken van een handige timer waarmee je op start kan drukken als je begint en op stop kan drukken als je de bezigheid hebt afgerond. Als je klaar bent sla je de tijd op en dan weet je precies hoelang je ermee bezig bent geweest. Hoe langer je dit programma gebruikt hoe meer overzicht je hebt van urentotalen en kosten per project. Hierdoor weet je heel goed hoe lang een soort gelijk project gaat duren, wat het gaat kosten en of het rendabel is. Bij het starten van projecten definieer je deze eerst zodat je een duidelijk en concreet overzicht houdt. Als je vele uren hebt ingevoerd is het ideaal om Excel-rapporten te downloaden. Hierbij zie je alle gewerkte uren en kan je het overzicht goed beheren. Hierbij kan je denken aan weekstaten of totaaloverzichten zodat je alles over het project precies kan inschatten. Je kan ook ene begin en einddatum instellen zodat je precies weet wat er nodig is om op het gewenste resultaat uit te komen. 

Handige functies
Een project of activiteit bestaat niet alleen uit urenregistratie, maar ook uit het gebruik van materialen. De materialen zijn hierbij ook relevant en bij dit programma kan je een lijst maken van de materialen die je gebruikt. Hierbij geef je aan voor hoelang je deze heb gebruikt en hoeveel je ervan gebruikt hebt. De medewerkers kunnen dit zelf invullen, maar je kan het ook vooraf al definiëren. Je kan Projecthours ook linken aan jouw agenda waardoor alles in één programma hebt staan en dat zorgt voor efficiënter werken en nog meer gemak. Als je bijvoorbeeld een medewerker hebt die geen Nederlands kan dan is dit geen probleem, want Projecthours kan zowel in het Engels als in het Nederlands. 

Als je van veel structuur houdt dan kan je zelfs activiteiten indelen in bepaalde categorieën. Dit kan erg overzichtelijk werken en het kan nog meer inzicht geven. Het gebruikersbeheer heb je zelf de volledige controle op doordat je zelf gebruikers toe kan voegen. Elke gebruiker kan je specificeren en op actief of inactief zetten. Ook kan je gebruikers verwijderen als dat aan de orde is. Je kan zelfs gebruikersgroepen maken waardoor je een optimaal inzicht hebt in de lopende projecten of juist die al afgerond zijn en projecten die nog gaan komen. Je wil natuurlijk wel dat de gegevens veilig blijven en daarom worden deze veilig en versleuteld opgeslagen en verzonden. Uren kunnen tenslotte ook goedgekeurd worden of geweigerd waardoor je zeker weet dat de uren ook juist zijn die in de urenregistratie staan.

AFAS software: maakt het makkelijker voor jezelf en je collega’s
Het eerste waar AFAS software op inspeelt en wat ook het primaire doel is van het registreren van uren, is het makkelijker en daarmee sneller maken voor de onderneming. Tijd is geld waard en daarom zorgt AFAS software ervoor dat je veel tijd over hebt voor andere belangrijke onderdelen van het bedrijfsproces. Door dit programma kunnen medewerkers erg eenvoudig directe en indirecte uren verantwoorden van een project. Hierdoor is er inzicht in de voortgang en het aantal uren dat erin is gestopt. Directe uren kunnen hierdoor ook erg makkelijk gefactureerd worden. 

Hierbij wordt ook een app aangeboden waardoor medewerkers altijd en overal hun uren kunnen updaten. Hier heb je als werkgever inzicht in en hierdoor is er ook een erg recent weekoverzicht. De app biedt al erg veel mogelijkheden en via het intranet ook. Hierbij komt namelijk ook verzuim en verlof kijken waardoor je HR ook een enorm plezier doet. Dit bespaart je ook een hoop tijd, omdat verzuimgesprekken hiermee voorkomen kunnen worden en je blijft erg scherp op de verzuim en verlof dagen. Door de transparantie zullen er ook minder snel mogelijke discussies ontstaan. 

 

Vind je deze informatie nuttig?
0
1
Dienst
Welke dienst zoek je?