Book holder
Home
Blog
Eigen vervoersverzekering voor de bouw
Home
Blog
Eigen vervoersverzekering voor de bouw

Eigen vervoersverzekering voor de bouw

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 24 augustus 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 24 augustus 2022

Elke ondernemer in de bouw heeft een goede werkbus nodig. Een werkbus die groot genoeg is, die betrouwbaar is en waar al het gereedschap en materieel in vervoerd kan worden. Om het vervoer van dit gereedschap en materieel te verzekeren, biedt een eigen vervoerverzekering bouw uitkomst.

article-hero
Dienst
Welke dienst zoek je?

Wat is een eigen vervoerverzekering bouw?

Als je een ondernemer in de bouw bent, heb je ongetwijfeld het nodige in je bus liggen. Je kunt hierbij denken aan een gereedschap, aan materieel en aan hulpmiddelen. Als je de waarde van deze spullen bij elkaar optelt, komt hier ongetwijfeld een behoorlijk bedrag uit.

 

Je wilt gezien de waarde geen risico lopen. Met een eigen vervoerverzekering bouw dek je dit risico gelukkig af. Alle spullen die in je werkbus liggen, zijn met deze verzekering verzekerd. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld diefstal van het gereedschap de verzekeringsmaatschappij opdraait voor deze diefstal.

 

Een eigen vervoerverzekering is in twee situaties van toepassing:

  • Als je onderweg met je werkbus bent. Alle gereedschappen en goederen die tijdens je rit in de werkbus liggen, zijn volledig verzekerd. 
  • Als je werkbus stil staat. Parkeer je ’s avonds je werkbus bij je huis? Ook dan is de eigen vervoerverzekering bouw van toepassing.

 

Waarom voor een eigen vervoerverzekering bouw kiezen?

Spijtig genoeg wordt er met enige regelmaat ingebroken in een werkbus. De gereedschappen en het materieel dat in de bussen liggen, zijn behoorlijk veel geld waard. Alleen dat gegeven is al reden genoeg om een eigen vervoerverzekering bouw af te sluiten. Deze verzekering dekt namelijk ook bij een diefstal.
 

Heb je achter je werkbus ook nog een aanhanger? Alle spullen en goederen die in de aanhanger liggen, vallen ook onder de eigen vervoerverzekering. In principe zijn alle spullen die in je werkbus + aanhanger liggen volledig verzekerd.
 

Let wel op dat een eigen vervoerverzekering niet altijd uitkeert. De verzekeringsmaatschappij eist namelijk dat je voldoende doet om diefstal en vandalisme te voorkomen. Wat precies met ‘voldoende doet’ wordt bedoeld, staat uitgebreid toegelicht in de polis van de eigen vervoerverzekering. Ook moet je bij deze verzekering rekening houden met een eigen risico.


 

Hoe sluit je een eigen vervoerverzekering bouw af?

Voor elke ondernemer in de bouw is een eigen vervoerverzekering aan te raden. Je spullen, materiaal en gereedschappen zijn met deze verzekering goed verzekerd, indien ze in je werkbus liggen. Feit is dat je op dit moment uit meerdere soorten verzekeringen kunt kiezen. Vraag daarom bij meerdere verzekeringsmaatschappijen een offerte op.
 

Grote kans dat je hierbij direct naar het prijskaartje kijkt. Logisch, maar laat je niet alleen door het prijskaartje leiden. Het is minstens net zo belangrijk dat de voorwaarden naar je wens zijn. Check daarom héél goed de polis van de eigen vervoerverzekering bouw.
 

Wat je precies voor de eigen vervoerverzekering moet betalen, hangt onder meer van het verzekerde bedrag af. Je moet dit verzekerde bedrag afstemmen op de waarde van je gereedschap en materiaal. Ga je in de toekomst in nieuw materiaal of gereedschap investeren? Ga dan goed na of de verzekering nog passend is.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?