Book holder
Home
Blog
Gereedschap kopen of leasen
Home
Blog
Gereedschap kopen of leasen

Gereedschap kopen of leasen

Gewijzigd, 24 augustus 2022
Gewijzigd, 24 augustus 2022

Gereedschap kopen of leasen? In deze gids lees je de voordelen en nadelen. 

article-hero

Met een eigen bouwbedrijf moet je op je gereedschap kunnen vertrouwen. Het gereedschap moet kwalitatief hoogwaardig zijn, moet fijn te bedienen zijn en moet volledig op je wensen aansluiten. Als je hoge eisen aan je werkzaamheden stelt, betekent dit dat je in het beste gereedschap moet investeren. Dat vraagt uiteraard om een flinke investering.

Je hebt gelukkig de keuze uit twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om gereedschap te kopen, maar je kunt het gereedschap ook leasen. Beide mogelijkheden bespreken we hieronder graag voor je.
 

Gereedschap kopen

Als je een eigen bouwbedrijf hebt, weet je ongetwijfeld welk gereedschap je nodig hebt. Dit hangt volledig van het soort bedrijf af en van de wensen die je hebt. Om het beste gereedschap te kopen, zou je daarom een lijstje voor jezelf moeten maken. Een lijstje met het gereedschap dat je nodig hebt.

 

Met zo’n lijstje weet je ook direct welk bedrag je nodig hebt. Indien je het nodige geld in je bedrijf hebt zitten, is het verstandig om dit gereedschap te kopen. Het gereedschap is dan volledig van jezelf en je kunt het eventueel na enige tijd ook weer verkopen.
 

Uiteraard is het kopen van gereedschap niet voor iedereen weggelegd. Als je nog niet al te veel kapitaal in je onderneming hebt, is het gewoonweg niet te betalen. Kun je het wél betalen? Dan moet je er rekening mee houden dat gereedschap kapot kan gaan. Met onderstaande tips dek je je hier enigszins tegen in:
 

  • Investeer alleen in het beste gereedschap. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is namelijk absoluut van toepassing op gereedschap.
  • Houd de garantietermijn(en) in de gaten. Indien je nieuw gekochte gereedschap snel kapot gaat, kun je checken of het gereedschap nog in de garantietermijn zit. Koop om deze reden het gereedschap altijd bij een specialist. 


 

Gereedschap leasen

Wil of kun je geen grote uitgaven doen? Dan is het interessant om je gereedschap te leasen. Je betaalt hierbij een vast bedrag per maand, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Wel is het zo dat je aan het einde van de looptijd niks hebt. Je bent geen eigenaar van het gereedschap, maar mogelijk kun je het gereedschap wel overkopen. Daarvoor moet je echter wel weer een extra investering doen.

Gereedschap leasen moet je bij een specialist doen. Een specialist die precies weet wat goed gereedschap is, die scherpe tarieven hanteert en die met je mee denkt. Indien je ervoor kiest om te leasen, voorkom je in ieder geval een flinke startinvestering.

Zowel het kopen- als het leasen van gereedschap brengt voor- en nadelen met zich mee. Zet daarom je wensen op een rijtje en maak vervolgens een vergelijking tussen beide mogelijkheden. Wij adviseren je om hierbij goed naar het volgende te kijken:
 

  • Je financiële mogelijkheden. Als je voldoende financiële mogelijkheden hebt, is het kopen van gereedschap interessanter. Wil je vooral maandelijks de vaste kosten hebben? Dan is het leasen van gereedschap beter.

Je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden het fijn om dingen in eigen bezit te hebben, terwijl andere mensen liever leasen. Bepaal daarom voor jezelf wat jou het fijnste lijkt. Ook kan je kiezen voor een zakelijke lening. Vergelijk zakelijke leningen → 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?