Book holder

Herfinanciering zakelijke lening

Betaal jij een hoge renten en wil jij de openstaande leningen herfinancieren? Hier vind je alle informatie over het herfinancieren van je bestaande zakelijke lening.

Gewijzigd, 29 juli 2022
Kredit oversluiten
Selecteer wanneer
€ 150 000
vector
vector

Je kunt kiezen voor een herfinanciering zakelijke lening wanneer je als starter meerdere leningen hebt afgesloten. Na verloop van tijd ben je financieel vooruitgegaan en merk je dat er voordeligere opties zijn voor leningen. Door verschillende leningen onder te brengen bij één bank of door een bestaande lening over te zetten naar een andere lening met betere voorwaarden kun je kosten besparen. Dit traject heet herfinanciering en kan vele euro's per maand of per jaar schelen. Het kan zijn dat je in het begin een lening hebt afgesloten met een hoge rente omdat je snel veel geld nodig had. Deze lening kun je laten overzetten naar een lening die nu beter bij jouw onderneming past. Door deze overstap te maken kun je dus uiteindelijk voordeliger uit zijn.

Waarom kiezen voor herfinanciering zakelijke lening
Je voornaamste reden dat je kiest voor een herfinanciering zakelijke lening is dus om kosten te besparen, maar ook om te kijken wat er nu beter bij jouw onderneming past. Waar je bedrijf is gegroeid zijn je financiën meegegroeid en dit biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van leningen en krediet. 

Daarom is het raadzaam om met de groei van je bedrijf te kijken of de leningen nog wel bij de huidige financiën past. Ook kun je kijken naar de looptijd van je lening. Deze zou je nu kunnen gaan aanpassen of je kunt overstappen voor een lagere rente om op die manier kosten te besparen

Boetes bij herfinanciering zakelijke lening
In sommige gevallen moet je een boete betalen wanneer je kiest voor een herfinanciering van je zakelijke lening. Dit komt omdat je de overeenkomst vroegtijdig hebt beëindigd. Vaak is de boete het bedrag dat je in renteverschil zou betalen bij een andere lening aanbieder. 

Daarom kan het dus interessant zijn om eerst uit te rekenen of je wel moeten kiezen voor een herfinanciering of niet. De hoogte van de boete kan er namelijk voor zorgen dat je alsnog evenveel geld kwijt bent dan wanneer je bij je huidige lening blijft. Ook kan het schelen bij welke bank je de herfinanciering wil onderbrengen. Doe daarom eerst onderzoek voordat je overstapt.

Extra zakelijke rekening
Het kan voorkomen dat je kiest voor een herfinanciering wanneer je een extra zakelijke lening wilt afsluiten maar je huidige bank deze niet verstrekt. Heb je een aanbieder gevonden die deze lening wel verstrekt, dan kan het voorkomen dat die aanbieder graag ziet dat je de andere leningen ook onderbrengt bij deze aanbieder. Wanneer dit het geval is kun je ook kiezen voor herfinanciering om zo voordeliger uit te zijn.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Inleiding
Waarom kiezen voor herfinanciering zakelijke lening
Boetes bij herfinanciering zakelijke lening
Extra zakelijke rekening
0
0