Book holder
Home
Blog
Marketing en klantenwerving voor accountants- en administratiekantoren
Home
Blog
Marketing en klantenwerving voor accountants- en administratiekantoren

Marketing en klantenwerving voor accountants- en administratiekantoren

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 13 juli 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 13 juli 2022
article-hero

Veel accountants en administratiekantoren leunen volledig op organische groei en laten kansen liggen om het kantoor verder te laten groeien. 

In dit artikel vind je een uiteenzetting van de mogelijkheden voor klantenwerving.

 

Stap 1: Zet de juiste fundering 

Een onderneming die schaalt is een onderneming met meer instroom dan uitstroom. Hiervoor moeten een aantal zaken goed staan:
 

 1. Tevreden klanten
 2. Goede responsive website
 3. Reviews verzamelen van tevreden klanten 
   

Stap 2: Werk aan vindbaarheid

Het SEO spel in accountancy en boekhoudkantoren is prijzig en kostbaar. Toch zijn er een aantal zaken waar je snel quick wins kan behalen. Volledig de volgende stappen:

 1. Kies een specifieke niche waarop je vindbaar wilt zijn, bijv: Accountant Amsterdam Gezondheidszorg. De concurrentie online op de longtail is lager dan op generieke termen, zoals Accountant Amsterdam.
 2. Maak een google places aan op het kantooradres. 
 3. Verzamel positieve reviews op je review tool en google places. Wij raden voor reviews Trustpilot.com aan.
 4. Zorg dat je een aantal sterke backlinks krijgt. Een profiel op Boekhouder.nl levert een sterke link op.
 5. Schrijf af en toe een inhoudelijk artikel en deel deze op LinkedIn en je eigen website.

 

Stap 3: Activeer bestaande klanten

Als iedere klant in een factor boven 1 een nieuwe klant aanbrengt en het verloop is lager dan deze factoor dan groeit het kantoor organisch. Het activeren van bestaande klanten om andere klanten te werven gaat voornamelijk via klanttevredenheid of specialisatie.

 

Stap 4: Maar een profiel aan op Boekhouder.nl 

Op Boekhouder.nl komen dagelijks duizenden ondernemers die opzoek zijn naar aanbieders omtrent hun financiële zaken. De accountant en boekhouder pagina’s op Boekhouder.nl ranken hoog in google en een betaaldprofiel levert relevante traffic op. 

Daarnaast ligt de conversie hoog (1 op 3) converteert gemiddeld naar lead. 


Stap 5: Zorg voor een online conversies

Bezoekers op je website moet converteren tot lead om een klant te worden. Het is daarom belangrijk dat je een pagina hebt met een online formulier waarmee klanten gemakkelijk online kunnen converteren. Wij raden hiervoor https://getleadforms.com/aan.


 

Meer manieren om klanten te werven


Er zijn in de markt meerdere partijen die online lead generatie uitvoeren, hierbij betaal je een bedrag per lead en deal je de lead met andere kantoren. Een aantal voorbeelden van aanbieders van deze werkwijze:

 • Ageras 
 • WRKD
 • Offerte.nl
 • Boekhouder.nl 


De voordelen hiervan zijn dat je zelf niet dure adwords campagnes hoeft op te zetten met de nodige know-how om het uit te voeren. De leads worden via een platform of per mail doorgestuurd en je kan zelf bepalen of je met de lead aan de slag gaat.

Het nadeel is wel dat je de lead deelt met andere kantoren, om hierin succesvol te zijn moet je dus actief sales bedrijven d.m.v. een proactieve houding, scherpe offertes en het selecteren van de juiste leads.


Groei via online marketing SEA en SEO 

Voor grotere kantoren kan het interessant zijn om zelf een duidelijke online marketing strategie te voeren. In het online speelveld van lead platformen, franchiseformules en andere kantoren is dit een proces van de lange adem met serieuze budgetten. Om online succesvol te zijn is de vindbaarheid en niche focus het belangrijkste. 
Hoe scherper het kantoor gefocused hoe meer kans het maakt op een sterke online positie binnen die focus. 

 

Verschillende online tools geven de concurrentie aan van een keyword. Hierin is duidelijk te zien wat het verschil is in concurrentie tussen een brede en specifiek focus

Voor het keyword Accountant is de concurrentie 30 en voor accountant den haag is het 24 
Hoe specifiek je het kantoor dus positioneert hoe makkelijker het wordt om een positie in te nemen. Daar staat wel tegenover dat volume afneemt. Er zijn immers meer mensen op zoek naar een accountant in Den Haag dan een accountant voor de tuinbouw in Den Haag.


 

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?