Book holder
Home
Blog
Montageverzekering voor de bouw
Home
Blog
Montageverzekering voor de bouw

Montageverzekering voor de bouw

Gewijzigd, 24 augustus 2022
Gewijzigd, 24 augustus 2022

Als ondernemer in de bouw is het verstandig om meerdere verzekeringen af te sluiten. Je kunt hierbij denken aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een montageverzekering. Met een montageverzekering geniet je van financiële zekerheid tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden.

article-hero
Dienst
Welke dienst zoek je?

Wat is een montageverzekering?


Bij het uitvoeren van een klus loop je de nodige risico’s. Deze risico’s hebben betrekking op jezelf, maar ook op het gehele bouwproces. Tijdens het bouwproces loop je risico op het gebied van vandalisme, de mogelijkheid dat er brand ontstaat en de mogelijkheid dat er een constructiefout ontstaat. Om je tegen deze risico’s in te dekken, biedt een montageverzekering uitkomst.

 

Een montageverzekering dekt meerdere risico’s af:
 

  • Een montageverzekering keert uit bij diefstal van bouwmaterialen.
  • Een montageverzekering keert uit bij beschadiging van het werk, bijvoorbeeld door vandalisme, een constructiefout, storm of brand.
  • Een montageverzekering keert uit bij beschadiging van het werk, bijvoorbeeld door verkeerde toepassing van materialen of het gebruik maken van verkeerde materialen
     

Een montageverzekering biedt dekking tot het moment van oplevering. Gedurende het bouwproces loop je in de basis dus géén risico. De risico’s die er bestaan, worden allemaal gedekt door deze interessante montageverzekering.

 

Waarom voor een montageverzekering in de bouw kiezen?


Als ondernemer in de bouw kom je voor leuke uitdagingen te staan. Je moet vakwerk afleveren en je hebt hierbij met tal van externe factoren te maken. Eén van de belangrijkste externe factoren zijn de hierboven genoemde situaties. Om je tegen deze situaties gedurende het bouwproces te verzekeren, biedt een montageverzekering uitkomst.
 

Maar, een montageverzekering is niet voor alle bouwbedrijven geschikt. Voer je bijvoorbeeld relatief simpel werk uit bij particulieren? Dan is het niet altijd handig om een montageverzekering af te sluiten.
 

Voer je allerlei burger- en utiliteitsbouwprojecten uit? Zijn deze bouwprojecten vrij complex? Of voer je bijzondere bouwprojecten uit? Dan zou een montageverzekering wél interessant voor je bedrijf zijn.
 

Feit is dat een montageverzekering niet in alle zaken uitkomst biedt. Wil je bijvoorbeeld verzekerd zijn voor schade aan je werknemers en de spullen van je werknemers? Dan kun je beter voor een aansprakelijkheidsverzekering kiezen. Indien je je wilt verzekeren tegen financiële gevolgschade, is een bedrijfsschadeverzekering de betere uitkomst.
 

Hoe sluit je een montageverzekering af?


Lang niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden een montageverzekering af. Je moet daarom eerst naar geschikte verzekeringsmaatschappijen zoeken. Vervolgens kun je bij deze maatschappijen een offerte opvragen. Het is hierbij wel handig om eerst contact met de verzekeringsmaatschappij te zoeken. Een montageverzekering is namelijk in veel gevallen maatwerk. 

 

Bij deze verzekering moet je niet alleen naar het prijskaartje kijken. Het is vele malen belangrijker dat de polis en de voorwaarden naar je wens zijn. Ook als je daar dan maar iets meer geld voor moet betalen. 

 

Een montageverzekering is niet voor alle bouwbedrijven onmisbaar. Ga daarom in eerste instantie na of je wel zo’n verzekering nodig hebt. Vervolgens is het zaak om een goede vergelijking te maken én om goed naar je situatie en werkzaamheden te kijken. Met een goede montageverzekering dek je in ieder geval veel mogelijke risico’s af.


 

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?