Book holder
Home
Blog
Tips voor het starten met een goede administratie
Home
Blog
Tips voor het starten met een goede administratie

Tips voor het starten met een goede administratie

Rogier Mulder
Gewijzigd, 08 februari 2023
Door Rogier Mulder
Gewijzigd, 08 februari 2023

Als starter is het belangrijk om goed grip te hebben op je administratie. Hierdoor voorkom je niet alleen vervelende verrassingen achteraf, maar heb je ook altijd inzicht in je financiën. Wel zo handig 😊
 


Grip op de zaak vanaf de start 

Hieronder geven we enkele tips voor starters om aan de slag te gaan met de administratie van hun bedrijf.

 

  1. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Houd bij welke inkomsten en uitgaven je hebt en zorg ervoor dat je deze op de juiste manier administreert. Hierdoor kun je op tijd zien of je op koers ligt en waar je eventueel moet bijsturen. 
  2. Gebruik een boekhoudprogramma. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, er zijn veel gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma's beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor zzp'ers. Hiermee kun je op een eenvoudige manier bijhouden wat je inkomsten en uitgaven zijn.
  3. Maak gebruik van factureer- en verkoopsoftware. Hiermee kun je eenvoudig facturen uitsturen en ontvangen. Het maakt het proces van betalingen en het bijhouden van je verkoopcijfers veel eenvoudiger.
  4. Maak afspraken met jezelf over hoe vaak je de administratie op orde brengt en houdt je daaraan. Bijvoorbeeld, zet elke maandagavond een uur apart om je administratie op orde te brengen. Hierdoor voorkom je dat je achterloopt en blijf je op koers.

 

Werk samen met een boekhouder. Zzp'ers hebben vaak niet de kennis en ervaring om de financiële administratie goed bij te houden. Een boekhouder kan je helpen om deze administratie op orde te krijgen en te houden. 

Daarnaast is een goede boekhouder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen mbt fiscaliteiten, regelgeving etc. 

Als zzp'er is het belangrijk om grip te hebben op je administratie. Door deze tips op te volgen, kun je een goede start maken en heb je altijd inzicht in je financiën. Hierdoor kun je je vol op je bedrijf richten

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?