Book holder
Home
Blog
Waar vind je een kantoorpand of winkelpand
Home
Blog
Waar vind je een kantoorpand of winkelpand

Waar vind je een kantoorpand of winkelpand

Gewijzigd, 24 augustus 2022
Gewijzigd, 24 augustus 2022

Waar kantoorpand/winkelpand vinden?

Heb je de wens om naar een ander winkelpand te verhuizen? Sluit je huidige winkelpand bijvoorbeeld niet meer op je wensen aan? Of ben je recent met je eigen winkel/onderneming gestart? Dit zijn twee situaties waarin je op zoek naar een ander winkelpand zou moeten gaan.

 

Een terechte vraag hierbij is wel hoe je het juiste winkelpand vindt. Als je een nieuw huis wilt kopen, hoef je hiervoor alleen maar Funda te volgen. Maar, gaat die vlieger ook op als je een nieuw winkelpand wilt vinden? Voor een nieuw winkelpand kun je géén gebruik maken van de reguliere website van Funda, maar er bestaan wel andere mogelijkheden. De beste opties om een nieuw winkelpand te vinden, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

 

Funda In Business

Als je een nieuwe woning wilt kopen, gebruik je hier Funda voor. Met Funda heb je makkelijk zicht op het gehele aanbod van woningen, terwijl je op Funda ook alle relevante informatie per woning vindt. Bij een winkelpand is het zaak om gebruik te maken van Funda in Business. Je kunt dit vergelijken met de normale website van Funda, maar dan alléén voor winkel- en kantoorpanden.

 

Qua werking is Funda in Business gelijk aan de normale website van Funda. Ook op Funda in Business hoef je alleen maar de gewenste locatie in te vullen. Je kunt echter op deze website ook nog aanvinken wáár je precies naar op zoek bent: een kantoor, een bedrijfshal, een winkelpand, een horecagelegenheid of een garagebox zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Wat ook een belangrijk voordeel is, is dat Funda in Business zowel huur- als kooppanden aanbiedt. Nadat je de gewenste locatie ingevuld hebt, verschijnen alle beschikbare winkelpanden. Vervolgens kun je aan de linkerkant filteren onder het kopje ‘Prijs’ op ‘Koop’, ‘Huur’ of ‘Beide’. 

 

Ongeacht of je wilt huren of wilt kopen, kun je gebruik maken van Funda in Business. Deze website brengt in ieder geval veel voordelen met zich mee:

 

  • Je krijgt een divers aanbod van winkel- en kantoorpanden voorgeschoteld. Elke bedrijfsmakelaar maakt in de basis gebruik van Funda in Business. In de wereld van winkelpanden heeft deze website net zo’n grote naam als de reguliere website van Funda in de wereld van woningen.
  • De website werkt bijzonder makkelijk. Het team van Funda in Business heeft voor een fijn werkende website gezorgd. Dit is onder meer te danken aan de filters aan de linkerkant. Met deze filters geef je je voorkeuren door, waarna je direct de beschikbare winkelpanden te zien krijgt. Gemak dient de ondernemer!
  • Aanbod van zowel koop- als huurpanden. Indien je een nieuwe winkel wilt hebben, moet je een keuze maken tussen huren en kopen. Ongeacht waar je keuze op valt, kun je gebruik maken van Funda in Business. Zoals hierboven al aangegeven, worden op deze website zowel koop- als huurpanden aangeboden.
  • Mogelijkheid om zoekopdrachten te bewaren. Ben je op zoek naar een specifiek soort pand binnen een specifieke locatiestraal? Je kunt op Funda in Business een zoekopdracht invoeren en deze vervolgens opslaan. Als er een winkelpand aangeboden wordt dat aan je voorkeuren voldoet, krijg je hier een melding van. Dankzij deze meldingen hou je automatisch het aanbod van winkelpanden bij. 

 

Bedrijfsmakelaar inschakelen

Een andere optie die je hebt, is om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Je geeft hierbij in feite aan de bedrijfsmakelaar aan waar je precies naar op zoek bent. De bedrijfsmakelaar gaat vervolgens voor je op zoek. 

 

Het fijne is dat een bedrijfsmakelaar verstand van zaken heeft. Zeker als je voor een bedrijfsmakelaar kiest die lokaal actief is, profiteer je van zijn/haar expertise. Waar je ook van kunt profiteren, is zijn/haar netwerk. Mogelijk krijgt de bedrijfsmakelaar via via een bedrijfspand aangeboden. Nog voordat dit pand op bijvoorbeeld Funda in Business komt, kun je hier alvast een kijkje nemen.

 

Je kunt zo’n bedrijfsmakelaar vergelijken met een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar doet er alles aan om de perfecte woning voor je te vinden. En een bedrijfsmakelaar doet er alles aan om het perfecte winkelpand voor je te vinden. Daarvoor zet hij/zij het netwerk in, maar ook zijn/haar expertise. De kans is hierdoor groot dat je snel een geschikt bedrijfspand vindt.


 

Ga zelf op onderzoek uit

Zie je het niet zitten om met een bedrijfsmakelaar te werken? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om op eigen houtje op zoek te gaan naar een geschikt winkelpand. Belangrijk hierbij is dat je geduldig bent en dat je met tegenslagen om moet kunnen gaan. Het is namelijk absoluut niet makkelijk om zelf een geschikt winkelpand te vinden.

 

Wat sowieso aan te raden is, is om te bepalen wáár je nieuwe winkelpand gevestigd moet zijn. In die regio kun je vervolgens een rondje lopen en kijken of er winkelpanden leeg staan. Mocht dit het geval zijn, staat er ongetwijfeld op bijvoorbeeld de deur aangegeven van wie het winkelpand is. Neem contact op met die partij en treed in overleg over het winkelpand. Mogelijk kun je op die manier snel de eigenaar/huurder van het betreffende winkelpand worden. 
 

Wat is voor jou het perfecte winkelpand?

Je hebt al met al voldoende mogelijkheden om een geschikt winkelpand te vinden. Om deze zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, moet je op voorhand over je wensen nadenken:
 

  • Locatie. In welke stad of regio wil je je nieuwe winkel vestigen? Als het om een relatief grote stad gaat, is het belangrijk om de gewenste locatie goed te specificeren. Dit doe je bijvoorbeeld door een specifieke wijk uit te kiezen.
  • Kopen of huren. Ook moet je bepalen of je een winkelpand wilt kopen of huren. Wat de beste optie is, hangt van je situatie, wensen en voorkeuren af. De mogelijkheden die je op dit gebied hebt, hangen ook samen met de gewenste locatie.
  • Persoonlijke voorkeuren. Aan welke eisen moet het nieuwe winkelpand voldoen? En hoeveel geld wil je bij voorkeur aan je nieuwe winkelpand kwijt zijn? Over dergelijke persoonlijke voorkeuren moet je op voorhand goed nadenken. Je voorkeuren kun je vervolgens op Funda in Business invullen of bespreken met de bedrijfsmakelaar. 

 

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?