Book holder
Home
Blog
Wat is een Virtual Assistant en wat doet deze
Home
Blog
Wat is een Virtual Assistant en wat doet deze

Wat is een Virtual Assistant en wat doet deze

Jort Kuipers
Gewijzigd, 19 september 2023
Door Jort Kuipers
Gewijzigd, 19 september 2023

De virtual assistant Ontmaskerd! 💼🌐


Wat is een virtual assistant nou eigenlijk? Laten we eens duiken in de fascinerende wereld van de 'virtual assistent'. Stel je een superpersoon voor die al je administratieve klussen regelt.

article-hero

Maar hier komt de twist: ze zitten niet eens bij jou op kantoor! Sterker nog, ze kunnen lekker in hun pyjama vanuit hun woonkamer werken en nog steeds alles regelen wat jij nodig hebt. Voel je de magie al?

 

Waarom zijn virtual assistants ineens zo hot? 🔥 In het tijdperk van COVID-19, waar thuiswerken de nieuwe norm werd, nam de vraag naar deze digitale ninja's explosief toe. Ze zijn als een Zwitsers zakmes: veelzijdig en super efficiënt. Van het beheren van je overvolle inbox tot het creëren van waanzinnige grafische ontwerpen; deze alleskunners hebben het allemaal onder de knie. En daarnaast besparen ze jou als ondernemer veel tijd.

 Belangrijke punten om te onthouden:

 


Een virtual assistant is flexibiliteit op z'n best: Je betaalt alleen voor wat je echt nodig hebt. Geen overheadkosten, gewoon pure efficiëntie. Skills Galore: Of het nu gaat om boekhouding, blogschrijven of zelfs social media beheer - er is altijd een virtual assistant die bij jouw behoeften past. Geen kantoordrama: Vergeet die extra koffiepauzes en kantoorpolitiek. Jouw virtual assistant is 100% gericht op de taak.
Daarnaast betaal je vaak een vast bedrag per maand, welke je gemakkelijk kan op en afschalen. 

 


 

Tip: Een leuke Video over Wat een Virtual Assistant is! (EN) 

🦸Werkwijze van deze digitale helden 
 Nu vraag je je misschien af, hoe beheert zo'n virtual assistant al die taken? Simpel: met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Denk hierbij aan urenregistratie, projectmanagement software etc. Ze hebben dus niet alleen een snelle internetverbinding nodig, maar ook de nodige software en apparatuur. En het mooiste? Jij hoeft daar niet voor te zorgen! Uiteraard is de ene virtual assistant de andere niet. En moet je goed kijke naar o.a. de reviews.

Actiepunt voor jou en jouw onderneming: Denk na over welke taken je kunt uitbesteden. Met een beetje hulp van deze digitale professionals kan je je bedrijf naar het volgende niveau tillen. En kan jij je focussen op waar je goed in bent!
Veel gestelde vragen omtrent de ‘virtual assistants’

 

 Wat heb je nodig om een virtual assistant te worden? 

 

Het universum van de virtual assistant is breed en gevarieerd. Hoewel je niet direct een doctoraat nodig hebt, kijken klanten vaak naar VA's (Virtual Assistants) met wat hogere opleiding of gespecialiseerde training. Tegenwoordig bieden een aantal online platforms certificeringen aan. Denk aan zaken als technologische behendigheid, het beheersen van gangbare software en specifieke vaardigheden, zoals boekhouden voor de boekhoudspecialisten onder ons. 

 

Waarom zou je voor een Virtual Assistant kiezen? Flexibiliteit: Je kunt ze inhuren voor precies wat je nodig hebt. Sommige VA's worden per taak betaald, wat een win-win is voor beide partijen. Efficiëntie: Als kleine ondernemer kan je waardevolle uren besparen, die je kunt steken in het je (core) business. Uitbesteden aan een expert? Dat is goud waard! 

 De Kunst van het Aannemen van een Virtual Assistant, waar begin je?Dankzij de opkomst van het freelancen, barst het internet van de platformen die klanten en freelancers verbinden. Hier kun je specifiek omschrijven wat je zoekt en je budget bepalen. Maar, vergeet niet, de echte match gebeurt vaak tijdens een videocall! Daar leer je je potentiële VA pas echt kennen. 

💡Tips voor het soepel samenwerken: 

Een gouden tip? Zorg voor heldere instructies! Een goed opgesteld draaiboek kan je relatie met je VA maken of breken. Door zoveel mogelijk werk te standaardiseren en te protocolleren maakt het outsourcen efficient en meetbaar.
 Hoe word je zelf een Virtual Assistant? 

 

Ervaring als administratief assistent is mooi meegenomen, maar de virtuele wereld staat open voor iedereen! Leer de kneepjes van het vak via online cursussen en start je carrière op platforms. Oh, en vergeet LinkedIn niet! Je beste vriend voor netwerken! Is het uitdagend om een Virtual Assistant te zijn? 
 
Elke job heeft zijn uitdagingen. Als VA manage je taken, gebruik je diverse programma's en communiceer je op afstand. Geen collega's om direct mee te sparren, maar ook geen technisch team voor directe hulp. Balans is de sleutel! Wat verdien je eigenlijk als Virtual Assistant? Dit is de hamvraag! 

 

Als VA ligt het gemiddelde uurtarief rond de € 20,- per uur voor basis administratieve klussen. Maar met specialisaties zoals design kan dit bedrag aanzienlijk stijgen.

 

Conclusie: 
 


De Kracht van de Virtual Assistant 🌟 Een virtual assistant is niet zomaar een verre medewerker die wat klusjes opknapt. Het is een hypermoderne administratieve krachtpatser die op zelfstandige basis opereert, maar vaak hetzelfde niveau van expertise (of zelfs meer) biedt als iemand ter plaatse. 

Of het nu gaat om beheertaken, schrijven, design of zelfs digital marketing – deze multitaskers hebben het allemaal in huis. Wat maakt hen zo uniek? Ze werken vanuit hun eigen comfort zone, ondersteund door de nieuwste technologieën. Ze hebben misschien geen fysieke bureau naast jou, maar ze zijn vaak slechts één klik of videogesprek verwijderd. 

En met de verschuiving naar thuiswerken na COVID-19, heeft niet alleen de rol van de virtual assistant een boost gekregen. De gehele digitale workforce is een transformatie ondergaan. Veel medewerkers hebben de smaak van virtueel werken te pakken, en de kans is groot dat dit een blijvertje is! 

Kortom, de virtual assistant staat symbool voor de toekomst van werk: flexibel, digitaal en grenzeloos efficiënt. 🚀 En kan jouw onderneming en jou als ondernemer een flinke boost geven!

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Introductie
Wat is een VA
FAQ over Virtual Assistants
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?