Book holder
Home
Blog
Werkbus kopen of leasen
Home
Blog
Werkbus kopen of leasen

Werkbus kopen of leasen

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 24 augustus 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 24 augustus 2022

Als ondernemer in de bouw kun je niet zonder een werkbus. Je hebt deze werkbus nodig om bij je klanten te komen én om efficiënt te werken. In een goede werkbus bewaar je immers al je gereedschap en hulpmaterialen voor tijdens het klussen.

article-hero

Een terechte vraag is wel hoe je nou aan een werkbus komt. Je kunt ervoor kiezen om de werkbus te kopen, maar je kunt de werkbus ook leasen. Feit is dat beide mogelijkheden veel voordelen met zich meebrengen.
 

Werkbus kopen

Het kopen van een werkbus vraagt om een behoorlijke investering. Je betaalt hier een flink bedrag voor, maar dan krijg je wel de beschikking over een gloednieuwe bus. Bij het kopen van een compleet nieuwe bus kun je de bus ook nog eens naar wens samenstellen.

Hoef je niet per sé een gloednieuwe bus te hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om een tweedehands bus te kopen. In veel gevallen kun je bij zo’n bus ook nog eens de BTW terugvorderen.

Belangrijk voordeel van het kopen van een werkbus is dat je hier eigenaar van bent. Je kunt ‘m naar eigen wens inrichten en je kunt alle kosten (brandstof e.d.) van je winst aftrekken. 

Wel moet je dus met een forse investering rekening houden. Daarbij loop je ook nog een bepaald risico; de werkbus kan kapot gaan. In dat geval sta je voor een flinke investering, maar mogelijk zit er nog garantie op de bus.


 

Werkbus leasen

Hecht je waarde aan (financiële) zekerheid? Dan is het interessant om de werkbus te leasen. Je krijgt hierbij de beschikking over de gewenste werkbus, waarvoor je maandelijks een vast bedrag moet betalen. Je weet hierdoor waar je aan toe bent en je hoeft ook niet met bijkomende kosten rekening te houden. De enige kosten waar je mee te maken krijgt, zijn de brandstofkosten. Die kosten kun je echter van je winst aftrekken én je kunt de BTW terugvorderen.
 

Bij het leasen van een werkbus spreek je een specifieke termijn af. Na deze termijn moet je de werkbus weer bij de leasemaatschappij inleveren. Maar, het is in bepaalde gevallen ook mogelijk om de werkbus van de leasemaatschappij over te nemen. Kies je daar niet voor? Dan lever je de bus aan het einde van de looptijd in. Jammer, aangezien de leasemaatschappij dan profiteert van de restwaarde van de bus.

Heb je geen al te groot startkapitaal? Dan is het leasen van de bus de beste keuze. Voor het leasen van een bus betaal je echter relatief veel geld. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, terwijl je aan het einde van de looptijd zonder een bus zit. Bij het kopen van een werkbus heb je altijd nog de mogelijkheid om de bus tegen een mooi bedrag te verkopen.
 

Wat is voor jou de beste keuze? Dit hangt van je voorkeuren, persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden af. Maak daarom een goede afweging voor jezelf en bepaal uiteraard ook naar wat voor soort bus je op zoek bent.


 

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?