Book holder
Home
Blog
7 Effectieve marketingtips voor Freelance Videografen
Home
Blog
7 Effectieve marketingtips voor Freelance Videografen

7 Effectieve marketingtips voor Freelance Videografen

Gewijzigd, 11 februari 2022
Gewijzigd, 11 februari 2022
article-hero

Bekijk ook:
 

CRM Systemen

Hoe werf je nieuwe klanten? Hoe zet jezelf op de kaart? Waar begin je? Hoe meet je je resultaten? Wanneer ben je tevreden? Als freelance videograaf is het niet altijd even gemakkelijk om aan nieuwe klanten te komen. Het is niet altijd gemakkelijk om jouw diensten effectief te verkopen als freelance videograaf. Wil je zorgen voor een steady flow van nieuwe klanten? Lees dan eens verder voor 7 handige marketing tips voor jou als freelance videograaf. Ben je geen videograaf? Dan kan dit artikel nog steeds boordevol interessante tips zitten!

 

Als u net als andere videomakers bent, was marketing niet uw focus. Het was, nou ja, video-opname en -montage. Ik weet niet zeker of het u zou verwachten dat de meeste videoproductiebedrijven een hekel hebben aan het verkoop gedeelte van dit vakgebied. Maar, wetende dat dit feit zeker uw twijfel wegnemen dat u ook in deze business kunt slagen.

We houden van het creatieve gedeelte. Verkopen, aan de andere kant, is nodig om te slagen in deze business. Wat geweldig is, is dat u geen marketing expert hoeft te zijn om uw eerste klanten te landen. Hier zijn 10 dingen die je kunt gaan doen om meer klanten te landen.

Bouw een verbluffend portfolio

De eerste stap in je reis als freelance videograaf is het opbouwen van je portfolio. Dit is omdat het eerste wat een potentiële klant zou willen zien voormalige werken zijn. Wanneer je je portfolio opbouwt en regelmatig bijgewerkt, zou je klant je vroegere en huidige projecten zien en dit zou hen betuttelen. Ze zullen je ook aan hun vrienden en zakenpartners aanbevelen.

Ja, het uploaden van al uw video's op Youtube of uw website is prima. Maar ik raad u ten zeerste aan om een mooi portfolio te bouwen. Het is het besparen van de tijd van uw potentiële klanten en het promoten van uzelf met meer impact.

7 tips voor het maken van een portfolio:

  1. Gebruik de beste shots die je hebt. U heeft minder dan 7 seconden om de aandacht van uw potentiële klant te trekken. U kunt uw out-of-focus of wankele beelden hier niet plaatsen.
  2. Vertel een verhaal. De meest voorkomende fout die ik zie bij demo rollen is dat ze denken dat alleen het compileren van hun beste beelden genoeg is. Vergeet niet dat je in elke video die je maakt, altijd een verhaal vertelt.
  3. Cater op de door u gewenste markt. Als u bruiloftsvideo cliënten wilt landen, maak dan een portfolio voor bruiloft video's. Ik stel niet voor dat je je op iedereen richt, maar als je echt wilt, maak dan een demo die duidelijk laat zien dat je in elke video behoefte kunt voorzien.
  4. Muziek en geluidseffecten. Geluid is net zo belangrijk als de video zelf. Zorg ervoor dat u goede muziek gebruikt die helpt het verhaal van uw demo te vertellen.
  5. Vraag om commentaar van derden. Als ik klaar ben met mijn video's, zorg ik ervoor dat ik vraag naar de opmerkingen van mijn vrouw en ik vraag haar of ik succesvol was in het creëren van deze bepaalde emotie, heeft het saaie momenten. Als redacteur zien we misschien niet wat gewone kijkers kunnen zien.
  6. Richt op 'Wow!' emoties. Als filmmakers hebben we het vermogen om te controleren wat de kijkers voelen. Ga op je demo voor 'wow!'. Laat ze een video willen hebben zoals ze die zien.
  7. Laat zien dat je een boodschap kunt vertellen via je video's. U moet begrijpen dat de meeste klanten niet alleen maar video's willen. Ze willen een creatieve manier om hun boodschap te vertellen.

Gebruik sociale media

Ik heb een paar vrienden die alleen van Facebook hebben geleefd. Ze hebben een fanpagina gemaakt, hun werk geüpload en de klanten beginnen te komen.

Miljoenen mensen gebruiken dagelijks social media. Social media is een platform geworden om alles te vinden wat je zoekt. Het gebruik van social media om jezelf als freelance-videograaf op de markt te brengen zou je klantenbestand meer doen groeien dan je ooit had durven dromen.

Nadat u een portfolio heeft opgebouwd, kunt u deze uploaden naar uw social media pagina's. Zo krijgen meer mensen de kans om je werk te zien. Met de exposure die social media zou geven aan uw werk, zou uw klantenbestand groeien.

Verschillende onderzoekers hebben social media geïdentificeerd als een krachtig marketinginstrument. Door gebruik te maken van sociale media zou uw freelance video carrière een groot succes worden.

Doe persoonlijke projecten

Hoe druk je het ook hebt, als freelancer moet je tijd creëren om persoonlijke projecten te doen. Persoonlijke projecten zijn een goede bron van inkomsten voor klanten. De reden hiervoor is dat het persoonlijke project waar je mee bezig bent, kan zijn wat klanten zoeken en dit zou hen naar je toe trekken.

Ondanks de omvang van het project zou je bij persoonlijke projecten de mogelijkheid hebben om verschillende stijlen en methoden van video-opnames uit te proberen en je zult er beter voor staan omdat de praktijk perfect is. De constante praktijk zou zich vertalen naar…

Verdien vertrouwen van elke klant

Terwijl u bezig bent met uw freelance videografie, is het mogelijk om een klant te ontmoeten die nieuw is in het inhuren van een freelancer voor hun projecten. Deze klanten kunnen u boven het normale tarief voor het project betalen.

Je moet nooit proberen om meer dan het normale tarief voor je werk te innen bij deze klanten. Hoewel je het geld dat je in eerste instantie zou hebben verdiend kan verliezen, verdien je het vertrouwen van de klant. Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van elke zakelijke relatie.

Ik had ooit een klant die de offerte verkeerd begreep en me meer dan het drievoudige betaalde van het bedrag dat hij zou moeten betalen. Snel, ik vertelde hem dat hij me te veel betaalde en ik gaf het geld terug.

Hij was oprecht verbaasd over mijn eerlijkheid. Dit maakte me zijn go-to guy voor elk project dat hij tot op dit moment heeft. Bovendien kreeg ik 3 tot 4 verwijzingen van hem en deze verwijzingen vertrouwden me al voordat ze me ontmoetten.

Zorg voor een marketingstrategie

De strategie die nodig is om te overleven in een concurrerende wereld als die van de freelancers. Daar kun je me op vertrouwen. Als je een marktstrategie hebt, heb je een idee hoe je jezelf het beste kunt verkopen aan de potentiële klant die er is. De marketingstrategie zou je helpen om een idee te krijgen van het soort klanten waar je achteraan moet gaan.

Hoewel er verschillende marketingstrategieën online zijn, moet u ze niet allemaal tegelijk proberen. Probeer een voor een en stel een tijdlijn in voor het gebruik ervan. Stel ook smart doelen - hoeveel klanten heb ik de afgelopen maand gekregen? Gaat mijn klantenlijst omhoog of omlaag? Dit soort vragen laat u weten of uw marktstrategie werkt of dat u deze moet veranderen.

Er zijn tonnen verschillende marketingstrategieën die er zijn. Kies er één die het beste bij u en uw situatie past. Wellicht een marketing video? Want ja dat is toch ook je vak :).

Schiet gratis

Toen ik begon als videograaf, fotografeerde ik meestal op feestjes van mijn vrienden en familie. Ik stuurde ze de video's na de montage en ze zouden erg blij zijn omdat ze de video's op hun sociale media kunnen uploaden.

In de video begon het meestal met mijn naam erin. U kunt "A Film by (Your Name)" aan het begin zetten. Ik stel niet voor om uw naam aan het einde van de film te zetten, omdat de video dan niet voor 100% af is.

Met je naam op elke video die je maakt, zet je jezelf gratis in de markt. Je zult verbaasd zijn over hoe mensen zullen komen vragen of je hun feestje ook kunt verslaan.

Dit was mijn fout. Sommigen zullen je verwijzen door te zeggen dat je hun feestjes gratis hebt afgedekt. En nu zul je moeten uitleggen waarom je een zeer hoog bedrag op hen rekent. Dus, het is beter om je vrienden en familie te vertellen dat het niet voor iedereen gratis is en dat je dit bedrag in rekening brengt.

Leer je vaardigheden

Wacht, wat? Waarom zou ik mijn vaardigheden aanleren? Als ik ze les geef, waarom zouden ze me dan nog steeds aannemen?

Als je je vaardigheden leert, laat je de mensen zien dat je een expert bent. Je grote klanten zullen je video's bekijken, niet om te leren hoe je video's moet maken, maar om te kijken of je weet wat je doet. Het hoeft geen enorme cursus van 7 uur te zijn.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?