Book holder
Home
Blog
Alles over de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding in 2024
Home
Blog
Alles over de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding in 2024

Alles over de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding in 2024

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 04 maart 2024
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 04 maart 2024

Stap je dagelijks in de auto of op de fiets naar je werk? Heb je een bijbaantje als vrijwilliger waarbij je regelmatig door het land reist? Lees dan dit bericht.

Stap je dagelijks in de auto of op de fiets naar je werk? Heb je een bijbaantje als vrijwilliger waarbij je regelmatig door het land reist? Dan is er goed nieuws voor jou! 

Vanaf 2024 krijg je namelijk meer centen in je zak voor elke kilometer die je aflegt. Dat klinkt misschien niet als een wereldschokkende verandering, maar elke extra cent is mooi meegenomen, toch? Laten we eens duiken in wat deze wijzigingen precies inhouden.

Hulp nodig? Laat je inkomsten belasting doen voor 299,-

💁 Voor 299,- je inkomstenbelasting laten doen? check het hier


Meer geld per kilometer

Voorheen kreeg je voor elke kilometer die je reisde naar je werk of tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk een vergoeding van € 0,21. Dit was al lang niet aangepast en met de stijgende kosten van levensonderhoud voelde dit bedrag steeds meer als kleingeld. De overheid heeft dit ook ingezien en besloten om deze vergoeding te verhogen naar € 0,23 per kilometer. Of je nu op vier wielen rijdt, trapt of loopt; die twee extra centen pakken ze jou niet meer af.

 

Een duwtje in de rug voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is goud waard, en dat wordt nu nog wat letterlijker genomen. Als jij tot die groep helden behoort die zich belangeloos inzetten voor anderen, dan heb jij ook iets om naar uit te kijken. De onbelaste vrijwilligersvergoeding schiet omhoog! Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je binnenkort € 5,50 per uur verwachten voor jouw goede daden. En ben je nog geen 21? Ook dan word je niet vergeten - jouw uurtarief gaat naar € 3,25.

 

Maximale vergoeding gaat ook omhoog

Nu denk je misschien: "Leuk en aardig allemaal, maar zit er een limiet aan?" Jazeker, maar ook daar is aan gedacht. De maximale vergoeding die jij als vrijwilliger kunt ontvangen zonder dat de fiscus aan de bel trekt, stijgt naar € 2100 per jaar​​. Dus naast dat extra zakcentje per uur kun jij ook over een heel jaar gezien meer verdienen zonder dat daar gedoe van komt.

 

Wat betekent dit concreet voor jou?

  • Pendelaars: Reis je veel voor werk? Zorg dan dat jouw werkgever op de hoogte is van deze wijziging zodat jouw reiskostenvergoeding hierop aangepast kan worden.
  • Vrijwilligers: Doe je vrijwilligerswerk bij een organisatie? Maak hen attent op deze nieuwe regeling zodat ze hun budgetten hiervoor kunnen aanpassen.
  • Iedere belastingbetaler: Het is altijd slim om zelf ook goed op de hoogte te blijven van dergelijke wijzigingen. Ze kunnen invloed hebben op hoeveel geld je terugkrijgt of moet betalen bij het doen van belastingaangifte.

Er staat ons allemaal net iets meer financiële ruimte te wachten wanneer we onderweg zijn - of dat nu richting ons werk is of tijdens het verrichten van nobele daden als vrijwilliger. Het geeft ons een beetje extra geld in onze portemonnee en laten we eerlijk zijn: wie wordt daar nu niet blij van?


 

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?