Book holder
Home
Blog
Beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers die uren schrijven
Home
Blog
Beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers die uren schrijven

Beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers die uren schrijven

Rogier Mulder
Gewijzigd, 11 september 2023
Door Rogier Mulder
Gewijzigd, 11 september 2023

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Na grondig onderzoek en testen, zijn we tot de conclusie gekomen dat e-Boekhouden en Moneymonk de meest geschikte opties zijn voor professionals die veel met urenregistratie bezig zijn. Zelf vergelijken? Vergelijk hierboekhoudprogramma's met uren registratie 

article-hero

Als je in een beroep zit waar je veel uren bijhoudt - of je nu een bouwvakker, elektricien, of zelfstandige masseur bent - dan is een degelijk en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma van essentieel belang. Daarmee houd je niet alleen grip op je financiën, maar spaar je ook zeeën van tijd. 

Na grondig onderzoek en testen, zijn we tot de conclusie gekomen dat e-Boekhouden en Moneymonk de meest geschikte opties zijn voor professionals die veel met urenregistratie bezig zijn.

 

💁Voor wie is deze gids? 
 

Deze gids is voor ZZP’ers in de volgende vakgebieden: 

 • Bouw en renovatie professionals
 • Schilders en stukadoors
 • Elektriciens en loodgieters
 • Tuiniers en landschapsarchitecten
 • Mobiele detailhandelaars en food trucks
 • Onafhankelijke schoonmaakdiensten
 • Verhuizers
 • Monteurs en reparateurs
 • Zelfstandige masseurs en fysiotherapeuten
 •  

Als ZZP'er heb je veel aan je hoofd: klanten werven, werk leveren en je administratie bijhouden. Dat laatste kan een uitdaging zijn, maar daar is een oplossing voor. E-boekhouden steekt met kop en schouders boven andere boekhoudprogramma's uit als het gaat omurenregistratie voor ZZP'ers

Geen gedoe, maar een direct en gebruiksvriendelijk platform dat jouw boekhouding een stuk eenvoudiger maakt. Wil je meer weten over de verschillende boekhoudprogramma's die er zijn? Lees dan vooral verder, want we zetten hier een aantal van de beste opties naast elkaar.

⚖️ Weging: Op welke punten hebben wij Boekhoudprogramma's voor met uren registratie getoetst

 

 • Urenregistratie en facturatie voor uren - 10
 • Online toegang (cloud gebaseerd) – 10 
 • Gemakkelijke invoer en beheer van facturen – 9
 • Bankintegratie voor snelle boekhouding – 8
 • Belastingaangifte ondersteuning (BTW, IB) – 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding – 8
 • Rapportage en dashboard mogelijkheden – 7
 • Klantenservice en support – 7
 • Integratie met andere bedrijfssoftware (CRM, Sales) – 6
 • Schaalbaarheid van de software – 6

 

Bijna elk boekhoudsoftware heeft vergelijkbare functies, maar de gebruikservaring kan flink variëren. Neem bijvoorbeeld e-Boekhouden; dat vinden we echt een topper als het om compleetheid gaat. 

 

En als je uren moet bijhouden, dan is Moneymonk een absolute uitblinker in gebruiksgemak. Na flink wat testen en proberen, hebben we een Top 5 samengesteld die je zeker moet checken.

 

Wil je zelf aan de slag om de verschillende functies te vergelijken? Gebruik dan onze handige tool voor het vergelijken van boekhoudprogramma's. Zo simpel is het! 👈


 

🏆Top 5 beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers die uren schrijven 

 

 1. E-boekhouden.nl

 1. MoneyMonk.nl

 1. Rompslomp.nl

 1. Knab boekhouden

 1. Moneybird


 

Top beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers die uren schrijven

 

Ben je freelancer of ondernemer en is urenregistratie een groot deel van je dagelijkse routine? Dan is het cruciaal om een betrouwbaar boekhoudprogramma te hebben. Het juiste softwarepakket helpt je niet alleen je uren overzichtelijk te houden, maar draagt ook bij aan een strakke financiële administratie. Hier delen we de vijf beste boekhoudprogramma's specifiek gericht op mensen die veel met urenregistratie bezig zijn.

 

 1. E-boekhouden.nl


 

Of je nu een doorgewinterde ZZP'er bent of net je eerste stappen zet in de ondernemerswereld, de urenmodule van e-Boekhouden.nl maakt jouw financiële leven een stukje makkelijker. Werk je op projectbasis of wil je voldoen aan het urencriterium? Met dit handige hulpmiddel houd je je uren feilloos bij. Ideaal voor zowel zelfstandige professionals als kleine tot middelgrote bedrijven die hun boekhouding vooral zelf willen regelen. En het beste van alles? Het is gebruiksvriendelijk en binnen no-time in te richten. Maak nu een account aan en ontdek het zelf!

 

Voordelen

 1. Gratis voor startende ondernemers (tot 15 maanden): Ben je net begonnen met je onderneming? Mooi! Je kunt de urenmodule van e-Boekhouden.nl de eerste 15 maanden gratis gebruiken. Dat is pas een warm welkom in de ondernemerswereld!
 2. Heel eenvoudig in gebruik: Geen gedoe met ingewikkelde interfaces of technisch jargon. E-Boekhouden.nl is zo ontworpen dat iedereen ermee kan werken. Handig, toch?
 3. Uitgebreide online informatie over boekhouden: Loop je vast? Geen zorgen. Er is een schat aan online informatie en handleidingen beschikbaar om je weer op weg te helpen.
 4. Ook voor stichtingen en verenigingen: Het is niet alleen voor bedrijven; ook stichtingen en verenigingen kunnen hun boekhouding gemakkelijk beheren met e-Boekhouden.nl.

Nadelen

 1. Soms een beetje te veel van het goede: Het platform is zó uitgebreid dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen nood, met een beetje tijd en gewenning vind je snel je weg.

 

 1. Moneymonk

Ben je op zoek naar een boekhoudoplossing die naadloos aansluit bij jouw wensen? Dan is Moneymonk het alles-in-één online boekhoudpakket dat je zoekt. Speciaal ontworpen voor zelfstandige professionals die hun uren willen bijhouden, biedt Moneymonk je niet alleen functionaliteit, maar ook eenvoud en overzichtelijkheid. En als kers op de taart: een indrukwekkende klantenscore op Trustpilot. Laat het boekhouden maar beginnen!

Voordelen

 1. Gratis toegang voor boekhouders: Werk je samen met een boekhouder? Geef ze gratis toegang tot je boekhouding, zodat ze je nog efficiënter kunnen helpen.
 2. Gebruiksvriendelijk: Met Moneymonk hoef je geen boekhoudkundige whizzkid te zijn. De interface is intuïtief en makkelijk te begrijpen.
 3. Goede klantenservice: Loop je tegen een probleem aan? Het klantenservice team van Moneymonk staat altijd klaar om je te helpen.
 4. Uitstekend voor zzp’ers die uren noteren: Als je werkt op basis van uren, is Moneymonk dé tool voor jou. Urenregistratie was nog nooit zo simpel!

Nadelen

 1. Minder geschikt voor het MKB: Hoewel perfect voor ZZP'ers, is Moneymonk niet de ideale keuze voor grotere MKB-bedrijven.

 

 1. Rompslomp

Als ZZP'er wil je je focussen op je werk, niet op je administratie. Daarom is er Rompslomp: jouw One-stop-shop voor alles rondom boekhouding en administratie. Of je nu offertes wilt maken in je eigen huisstijl, facturen wilt versturen, of je uren en kilometers wilt registreren, Rompslomp heeft het allemaal. En dankzij de gebruiksvriendelijke mobiele app kun je waar dan ook, wanneer dan ook, je administratie bijwerken. Het is boekhouden, maar dan zonder de rompslomp. Klinkt goed? Maak nu een gratis account aan en ervaar het zelf!

Voordelen

 1. Goed 'Gratis' Abonnement: Wil je eerst de kat uit de boom kijken? Geen probleem! Rompslomp biedt een gratis abonnement waarmee je al veel kunt doen.
 2. Maandelijks Abonnement Beschikbaar: Geen langdurige verplichtingen. Je kunt maandelijks opzeggen als je dat wilt.
 3. 100% Gericht op ZZP'ers: Alle functies en mogelijkheden zijn speciaal ontworpen met het oog op de behoeften van ZZP'ers.
 4. Volledige Cloud Software: Toegang tot je boekhouding vanaf elke locatie, op elk apparaat. Veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk.
 5. Uitgebreide Functionaliteiten: Van het maken van facturen en offertes tot uren- en kilometerregistratie, Rompslomp biedt een breed scala aan functionaliteiten die je het leven makkelijker maken.

Nadelen

 1. Beperkt Aantal Boekhoudingen: Er is een limiet op het aantal boekhoudingen dat je kunt voeren met Rompslomp.
 2. Extra Kosten voor Bankkoppeling: Wil je je bankrekening automatisch koppelen? Dat kan, maar het kost je €5 extra per maand.
 3. BTW Functionaliteit pas vanaf 'Pro': Voor het automatisch berekenen van de BTW heb je een 'Pro'-abonnement nodig.
 4. Geen Telefonische Support: Loop je vast? Helaas is er geen telefonische support beschikbaar, maar je kunt wel terecht bij hun online klantenservice.

 

 1. Knab boekhouden

Ben je (startende) ZZP'er en op zoek naar een gestroomlijnde manier om je zakelijke financiën te beheren? Dan heeft Knab precies wat je nodig hebt: een boekhoudpakket en zakelijke rekening in één. Knab maakt het je makkelijk om zonder gedoe je zaken te doen. Met lage kosten, flexibele spaarrekeningen en klantenservice die altijd voor je klaarstaat, heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te ondernemen.

Voordelen

 1. Relatief Lage Kosten: Knab biedt één van de meest voordelige zakelijke pakketten in Nederland, zodat je meer van je hard verdiende geld kunt houden.
 2. Onbeperkt Gratis Spaarrekeningen: Wil je sparen voor verschillende doelen? Bij Knab kun je onbeperkt gratis spaarrekeningen openen.
 3. Klantenservice 7 Dagen per Week Beschikbaar: Vragen of problemen? De Knab klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar. Dat noemen we nog eens service!
 4. Gemakkelijk Rekening Openen in de App: Geen ingewikkelde procedures of papierwerk. Met de Knab app open je in een handomdraai een nieuwe zakelijke rekening.

Nadelen

 1. Geen Fysieke Kantoren: Hoewel de digitale dienstverlening van Knab uitstekend is, zijn er geen fysieke kantoren waar je terecht kunt voor persoonlijke service.

 

 1. Moneybird

Moneybird biedt een gebruikersvriendelijk boekhoudpakket, speciaal ontworpen voor ZZP'ers en kleine tot middelgrote bedrijven. De software is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels, en legt de nadruk op eenvoud en efficiëntie.

Voordelen

 1. Gebruikersgemak: Het platform is intuïtief en makkelijk in gebruik.
 2. Eigen Huisstijl: De mogelijkheid om offertes en facturen in je eigen huisstijl te maken.
 3. Automatische Reminders en Incasso's: Maakt het beheer van openstaande facturen eenvoudiger.
 4. Periodieke Facturatie: Ideaal voor terugkerende diensten.
 5. API en Integraties: Mogelijkheid om de software te koppelen aan andere bedrijfssoftware.

Nadelen

 1. Beperkte Bankkoppeling: Koppeling met slechts vier banken (Bunq, Rabobank, ING, Knab).
 2. Basis Urenadministratie: Hoewel aanwezig, is de urenadministratiefunctie minder uitgebreid dan gespecialiseerde tools.


 
👉 Wil je weten wat de beste boekhoudprogramma's zijn voor ZZP? Dan dan naar de gids:  Beste boekhoudprogramma's voor ZZP 

 

Veelgestelde vragen 


 

 1. Wat zijn de belangrijkste functies waar ik op moet letten als ZZP'er die uren schrijft? 

De belangrijkste functies om op te letten zijn urenregistratie, facturatie van de geregistreerde uren, en projectmanagement. Een goede integratie met andere systemen zoals je agenda en e-mail kunnen ook nuttig zijn. Daarnaast is een goede klantenservice en de mogelijkheid om het programma eerst gratis te proberen een pluspunt. 


 

 1. Is een online boekhoudprogramma veilig voor het bijhouden van mijn uren en financiën? 


 

Over het algemeen zijn online boekhoudprogramma's zeer veilig. Ze maken gebruik van versleuteling en andere beveiligingsmaatregelen om je gegevens te beschermen. Echter, het is altijd goed om de beveiligingscertificaten en gebruikersbeoordelingen te controleren voordat je een keuze maakt. 


 

 1. Kan ik met deze boekhoudprogramma's ook mijn Btw-aangifte doen? 


 

Ja, de meeste moderne boekhoudprogramma's, zoals Moneybird, Moneymonk, en Rompslomp, bieden de mogelijkheid om eenvoudig Btw-aangiftes te doen. Ze genereren meestal automatisch de nodige overzichten, waardoor het indienen van je Btw-aangifte een fluitje van een cent wordt. 


 

 1. Hoe verschillen de boekhoudprogramma's van elkaar als het gaat om het schrijven van uren? 


 

Hoewel de basisfunctionaliteit zoals urenregistratie en facturatie meestal vergelijkbaar is, kunnen er verschillen zijn in gebruiksvriendelijkheid, mobiele toegankelijkheid, en extra functies zoals rittenregistratie of geavanceerde rapportage. Sommige programma's, zoals Moneymonk, zijn bijvoorbeeld meer toegespitst op ZZP'ers die uren schrijven, terwijl anderen, zoals Moneybird, een breder scala aan kleine bedrijven bedienen.


 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Voor wie
Hoe hebben wij onderzocht
Top 5 voor uren
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?