Book holder
Home
Blog
Beste CRM Software Voor Kleine Bedrijven (2024)
Home
Blog
Beste CRM Software Voor Kleine Bedrijven (2024)

Beste CRM Software Voor Kleine Bedrijven (2024)

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 25 september 2023
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 25 september 2023

ūüí° De beste CRM software voor kleine bedrijven is in onze ogen Pipedrive. Dat komt vooral door de eenvoud, maar toch volledigheid. Voor iedere beginner is het Pipedrive gemakkelijk te gebruiken en te implementeren in je huidige werkwijze. Wil je zelf vergelijken? Ga naar CRM Vergelijken

article-hero

Voor kleine bedrijven zijn er tal van uitstekende CRM-systemen beschikbaar. Met zo'n systeem houd je overzichtelijk al je contacten, deals en leads bij. Het resultaat? Een vlottere omgang met je klanten en een boost in je verkoop. Klinkt goed, toch?

In 2024 schieten namen als Pipedrive, Zoho, Teamleader, Hubspot CRM en Salesforce erbovenuit. Ze zijn geliefd en betrouwbaar. En denk niet dat een CRM alleen voor grote teams is. Ook als je solo onderneemt, biedt een CRM-systeem uitkomst. Zo vergeet je nooit een belangrijk detail en houd je het contact met je klanten warm.

Kies wel zorgvuldig. Het perfecte CRM-systeem moet wel bij je passen. Het moet aansluiten bij de omvang en specifieke wensen van je onderneming. Want, eerlijk is eerlijk, geen twee bedrijven zijn hetzelfde. In dit blogbericht neem ik je mee om de beste CRM-systemen voor kleine bedrijven te bekijken en te vergelijken. Ben jij op zoek naar een CRM-systeem? Lees dan zeker verder!


 

Top 7 Beste CRM systemen voor kleine bedrijven 

 

  • Pipedrive¬†
  • Zoho CRM
  • Monday.com¬†
  • Zendesk Sell¬†
  • Insightly
  • Freshsales¬†
  • SalesForce

 


Pipedrive - Beste voor eenvoud

brand-logo
Onze score 5 / 5
Voordelen
cross
Simpel in gebruik
cross
Betaalbaar
cross
Pipeline voor Sales
Nadelen
cross
Minder uitgebreid dan andere
Voor wie Pipedrive
arrow

Ben je een zzp'er of heb je een klein bedrijf? En raak je soms verdwaald in ingewikkelde CRM-systemen? Dan wil ik je graag voorstellen aan Pipedrive. Het is de eenvoud zelf, speciaal gemaakt voor mensen zoals jij.

Waarom zeg ik dit? Omdat Pipedrive de kunst verstaat van het simpel houden. In een wereld vol technische snufjes en complexe interfaces, blijft Pipedrive trouw aan de basis: een gebruiksvriendelijk platform dat zich richt op wat echt belangrijk is.

En neem het niet zomaar van mij aan. Veel Nederlandse ondernemers, van die bruisende starters tot de gevestigde namen in het MKB, hebben hun vertrouwen in Pipedrive geplaatst. Ze waarderen vooral de overzichtelijke interface en hoe het systeem hen helpt de zaken op orde te houden zonder overbodige extra's.

Denk aan pijplijnbeheer zonder poespas, duidelijke overzichten, en tools die daadwerkelijk waarde toevoegen aan je B2B-activiteiten. Alles wat je nodig hebt, en niets wat je niet wilt.

Dus als je een CRM zoekt die de zaken eenvoudig en effectief aanpakt, waarbij 'simpel' het sleutelwoord is, dan is Pipedrive jouw antwoord. 
 

Startprijs Pipedrive
 

Als ZZP'er of klein bedrijf wil je je geld slim uitgeven, en dat begrijpt Pipedrive als geen ander. Voor slechts ‚ā¨14,90 per gebruiker per maand heb je toegang tot een CRM-systeem dat zich kan meten met de grotere namen in de markt. En dit alles zonder de portemonnee leeg te trekken.

Met dit bescheiden bedrag heb je een betrouwbaar hulpmiddel in handen om je verkoopproces gestroomlijnd te houden. Waar je ook bent en op welk apparaat je ook werkt, met Pipedrive heb je altijd je cruciale klantinformatie bij de hand. Zo blijf je dicht bij je klanten en hun wensen.

Dat is echter nog niet alles. Dankzij geavanceerde tools spot je snel de kansrijke leads, zodat je geen waardevolle tijd verspilt. Richt je energie precies waar het nodig is, en zie je bedrijf groeien.

Ben je technisch aangelegd? Goed nieuws: met een open API en naadloze integraties kun je Pipedrive naar eigen inzicht uitbreiden. Jouw CRM, helemaal op maat. 

Proefperiode Pipedrive

 

Overweeg je Pipedrive als CRM voor jouw kleine bedrijf? Goed nieuws! Pipedrive geeft je de kans om hun systeem eerst uit te proberen voordat je er echt aan vastzit. Die proefperiode is niet zomaar een formaliteit. Het geeft je een echt beeld van wat Pipedrive allemaal kan.

In deze proefperiode ontdek je hoe eenvoudig het is om met Pipedrive leads op te sporen die echt waarde hebben voor je bedrijf. En dat is nog maar het begin. Je krijgt ook een goed beeld van hoe soepel de verkooppijplijn werkt.

Zo kun je echt zeker weten of Pipedrive past bij wat jij nodig hebt, zonder meteen de volledige prijs te betalen. Klinkt goed, toch? En dan nu het beste nieuws: deze proefperiode duurt maar liefst 14 dagen en is helemaal gratis! 

Beheer van verkoopprocessen Pipedrive

 

Als jij je eigen bedrijf runt, weet je hoe belangrijk het is om overzicht te houden. Pipedrive, speciaal ontworpen voor verkoop-CRM en pijplijnbeheer, kan daarbij je beste maatje zijn. Het fijne aan Pipedrive is dat het je niet alleen helpt om je leads overzichtelijk bij te houden, maar dat je ook in één oogopslag ziet welke kansen voor het oprapen liggen.

En er is meer. Met Pipedrive weet je precies hoe je team draait. Zit iedereen op de juiste weg? Waar kan het beter? Dankzij de eenvoudige interface krijg je snel antwoorden op die vragen. Geen rommel of onnodige features, alleen de tools die je echt helpt om die verkoopdoelen te halen. Kortom, Pipedrive laat je focussen op groei en succes, zonder gedoe.
Zoho - Beste voor Startende Bedrijven
 

brand-logo
Onze score 4.5 / 5
Voordelen
cross
Makkelijk deals en leads aanmaken
cross
Contact management
cross
Gemakkelijk in gebruik
Nadelen
cross
Workflows is soms lastig in te stellen
Voor wie is Zoho CRM
arrow

Als je net begint met je bedrijf, dan weet ik precies wat je nodig hebt: eenvoud, effici√ęntie en een vriendelijk prijskaartje. Dat is wat Zoho CRM je te bieden heeft. Deze gebruiksvriendelijke tool is speciaal ontworpen voor bedrijven zoals die van jou, die nog aan het groeien zijn en hun budget goed in de gaten willen houden.

Waarom zou je direct veel geld investeren als je eerst rustig kunt testen? Zoho CRM bied je een proefperiode, waarmee je het systeem kunt verkennen zonder een cent uit te geven. En als het bevalt? Dan maak je de keuze om verder te gaan. Zo weet je zeker dat je geld goed besteed wordt.

Met Zoho CRM krijg je inzicht in je verkoopprocessen. Je ziet precies welke klanten het vaakst bij je kopen en hoeveel omzet je draait. Dat is niet alleen handig, maar helpt je ook beter te begrijpen wat je klanten echt willen. En geloof me, als je eenmaal weet wat je klanten willen, dan ligt de wereld aan je voeten. 

 

Startprijs Zoho CRM

 

Ben je benieuwd naar wat Zoho CRM je gaat kosten? Het instappakket, met de basisfuncties zoals contactbeheer en verkoopautomatisering, is beschikbaar voor slechts ‚ā¨14. Een mooie prijs om mee te starten, toch?

Maar voor degenen die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies of een CRM nodig hebben voor een groter team, biedt Zoho CRM uitgebreidere pakketten. Het meest uitgebreide pakket, met alles erop en eraan, komt op ‚ā¨52.

Wat je ook kiest, bedenk dat het een investering is in de groei en toekomst van je bedrijf. En het belangrijkste is dat je een pakket kiest dat perfect aansluit bij jouw behoeften.

 

Proefperiode Zoho CRM

 

Weet je wat fijn is? Dat je iets kunt uitproberen voordat je beslist. Zoho CRM bied je die kans met een gratis proefperiode van 15 dagen. Binnen deze twee weken krijg je volledige toegang tot de software. Dit betekent dat je zelf kunt ervaren hoe handig Zoho CRM is bij het beheren van je sales, marketing en support.

Is vijftien dagen genoeg? Absoluut. Het geeft je voldoende tijd om te voelen of het systeem bij jou past en of het aansluit bij wat je nodig hebt. Je staat overigens niet alleen: veel bedrijven gingen je voor en waren zo tevreden dat ze positieve beoordelingen achterlieten.

Dus, ben je nieuwsgierig of Zoho CRM jouw bedrijf kan ondersteunen? Grijp deze kans, probeer het 15 dagen uit. Voor je het weet, ontdek je of deze software de sleutel is naar jouw zakelijke groei.

 

Beheer van Verkoopprocessen Zoho CRM

 

Als klein bedrijf wil je groeien en elke kans benutten. Daarom is het beheer van je verkoopprocessen zo belangrijk. Hier komt Zoho CRM om de hoek kijken. Dit platform helpt je niet alleen om je verkoopactiviteiten vlekkeloos te organiseren, maar bied je ook een totaaloverzicht op één plek. Van het volgen van leads en het beheren van deals tot het vastleggen van elke klantinteractie.

Waarom is dit nu zo speciaal? Zoho CRM gaat verder dan alleen organiseren. Met de ingebouwde analysefuncties krijg je een diepgaand inzicht in je verkoopprestaties. Rapporten die je helpen om slimme beslissingen te nemen en kansen te herkennen die je bedrijf verder kunnen brengen.

Flexibiliteit is Key. Elk bedrijf is uniek, en Zoho CRM begrijpt dat. Het is zo ontworpen dat het zich aanpast aan jouw specifieke wensen en behoeften. En of je nu op kantoor bent of onderweg, met de mobiele apps van Zoho CRM heb je altijd toegang tot je belangrijkste gegevens. Zo kun je snel schakelen en direct inspelen op de behoeften van je klanten.

Zoek je dus een betrouwbare en krachtige tool voor je verkoopprocessen? Zoho CRM zou zomaar de perfecte match voor je kunnen zijn.


 

Monday.com Beste voor teams

brand-logo
5 5 / 5
Voordelen
cross
Perfect voor teams
cross
Makkelijk in gebruik
cross
Grote marketplace
Nadelen
cross
Time tracking alleen met Pro account
Voor wie is Monday CRM
arrow

Als je een klein bedrijf hebt of ZZP'er bent, weet je hoe belangrijk het is om soepel te kunnen samenwerken. Monday.com is hierbij een echte uitkomst. Het platform is speciaal ontworpen voor teams die naadloos willen samenwerken.

De gebruiksvriendelijke interface is een verademing. Zonder gedoe beheer je je taken, projecten en deadlines. En als zelfstandige of klein bedrijf heb je al genoeg aan je hoofd, toch? Extra handig: Monday.com werkt moeiteloos samen met andere tools die je wellicht al gebruikt, zoals e-mail, Cloud opslag en zelfs andere CRM-systemen. Hierdoor wordt het beheren van je klantrelaties een fluitje van een cent.

Maar wat Monday.com écht bijzonder maakt, is de mate van personalisatie. Het platform is volledig aan te passen aan wat jij nodig hebt. En mocht je ergens tegenaan lopen, dan staat er een klantenserviceteam voor je klaar. Dag en nacht. Of je nu een berichtje stuurt, belt of liever chat: ze staan voor je klaar.

Kortom, zoek je in 2023 naar een betrouwbare CRM-oplossing die met je meedenkt? Dan is Monday.com dé keuze voor jou.

 


Startprijs Monday.com

 

Vraag jij je af wat Monday.com je gaat kosten? Het goede nieuws is dat dit CRM-systeem perfect is afgestemd op het budget van kleine bedrijven en zelfstandigen. Voor een effectief beheer van je klantrelaties hoef je bij Monday.com niet diep in de buidel te tasten.

Stel, je bent een ZZP'er of hebt een klein bedrijf. Je zoekt een betrouwbare, maar betaalbare manier om je klantinformatie te organiseren en je verkoopstrategie te boosten. Monday.com biedt hierin uitkomst.

En wat betaal je dan? Voor het Basic pakket ben je al klaar vanaf ‚ā¨8. Ga je voor het Pro pakket, dan start de prijs bij ‚ā¨19. Maar onthoud goed, je krijgt enorm veel terug voor deze prijzen. Denk aan functies zoals contactbeheer, leadmanagement en automatisering van je verkoopprocessen. Met Monday.com heb je dus niet alleen een betaalbare, maar vooral ook een waardevolle tool in handen.

Het doel? Jouw bedrijf laten groeien en je klanten de aandacht geven die ze verdienen, zonder dat je daarbij je budget uit het oog verliest. Monday.com maakt dit mogelijk.

 

Proefperiode Monday.com

 

Twijfel je of Monday.com de juiste CRM-software is voor jouw kleine bedrijf? Er is een simpele manier om daar achter te komen. Monday.com bied je de kans om hun platform 14 dagen lang volledig gratis uit te testen. En met 'volledig' bedoel ik ook echt alles: van contactbeheer en verkoopautomatisering tot leadmanagement.

In die twee weken kun je op je gemak ervaren of deze tool doet wat jij nodig hebt. Helpt het je bij het stroomlijnen van verkoopprocessen? Sluit het aan bij jouw manier van werken? Dit is jouw risicovrije kans om dat uit te zoeken.

Dus, als je echt wilt weten wat Monday.com voor jou in petto heeft, waarom probeer je het dan niet gewoon? Zonder kosten, zonder verplichtingen, gewoon 14 dagen volledige toegang. Daarna kun je met volledige kennis van zaken beslissen of Monday.com jouw partner in business wordt.

 

Beheer van verkoopprocessen Monday.com

 

Als je je afvraagt hoe je je verkoopprocessen kunt stroomlijnen, dan biedt monday.com precies wat je nodig hebt. Dit platform is ontwikkeld met één doel voor ogen: het eenvoudig en overzichtelijk maken van je verkoopactiviteiten.

Stel je voor: in een handomdraai deals en leads traceren, klantcontacten moeiteloos beheren en een helder zicht hebben op je verkooppijplijnen. Dat is wat monday.com je biedt. En dat is nog maar het begin. Deadlines en taken? Die plan je eenvoudig in. Zo zorg je dat je team altijd in de pas loopt met de doelen die jullie hebben gesteld.

Teamwork? Daar is bij monday.com goed over nagedacht. Taken toewijzen, onderling chatten, belangrijke updates delen: het kan allemaal. Hierdoor blijft iedereen betrokken en gericht op het behalen van die oh zo belangrijke verkoopdoelen.

Wat dit platform zo speciaal maakt? De intu√Įtieve en vriendelijke interface, als je het mij vraagt. Het is kinderspel om te leren hoe je er mee werkt. En die andere tools die je al gebruikt? Daar sluit monday.com naadloos op aan, dankzij handige integraties.

Wil je de verkoopprocessen in je bedrijf naar een hoger niveau tillen, je team laten schitteren én je klanten de aandacht geven die ze verdienen? Dan is monday.com dé oplossing.


 

 

Zendesk Sell ‚Äď Beste voor Klantenservice

Voor projectbeheer binnen kleine bedrijven, waaronder ZZP'ers, is Insightly de crème de la crème. Het platform is specifiek ontworpen met de behoeften van kleinere ondernemingen in gedachten. Wat het zo sterk maakt, is zijn gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met een prijskaartje dat goed past bij kleinere budgetten.

Insightly maakt het eenvoudig om projecten overzichtelijk te beheren. Het toewijzen van taken aan teamleden, het instellen van deadlines en het monitoren van de voortgang van projecten wordt kinderspel. En een extra pluspunt: de moeiteloze integraties met veelgebruikte toepassingen zoals Gmail, Office 365 en Mailchimp. Hierdoor verloopt de samenwerking binnen je team soepel en kun je eenvoudig andere zakelijke tools koppelen.

Vertrouwen is belangrijk, en met zo'n 150.000 bedrijven wereldwijd die gebruik maken van Insightly, kun je erop vertrouwen dat het een betrouwbare en effectieve tool is voor jouw projectbeheer.

 

Startprijs Insightly


Als je een klein bedrijf runt, wil je waar voor je geld. Insightly snapt dat. Met een startprijs van slechts 29 dollar (ongeveer 27 euro) krijg je een pakket dat speciaal is ontworpen voor de behoeften en budgetten van kleinere ondernemingen. 

Hiermee investeer je jaarlijks in een tool die je bedrijf echt vooruit kan helpen. Maandelijkse betalingen zijn niet mogelijk, maar gezien wat je krijgt, is het een investering die de moeite waard is.


 

Proefperiode Insightly

 

Ben je op zoek naar een betrouwbare CRM-oplossing? Probeer Insightly dan eens uit. Ja, ook als ZZP'er. Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe Insightly jou kan ondersteunen. Of je nu slimmer wilt verkopen, sneller wilt groeien of streeft naar duurzame klantrelaties, Insightly staat voor je klaar.

Wat maakt Insightly zo bijzonder? Het wordt wereldwijd gezien als één van de beste online CRM-oplossingen en wordt vertrouwd door zo'n 150.000 bedrijven. En met naadloze koppelingen aan Gmail, Office 365, Mailchimp en andere top-applicaties, wordt het eenvoudiger dan ooit om je zaken op orde te houden.

Wil je het zelf ervaren? Insightly bied je een proefperiode met alle functies van 14 dagen. Maar dat is niet alles. Ze hebben ook een permanent gratis plan, het 'Free CRM Plan'. 

 

Beheer van Verkoopprocessen Insightly

 

Als je een zzp'er bent of een klein bedrijf runt, weet je hoe belangrijk effici√ęntie is. Hier komt Insightly om de hoek kijken. Deze CRM-software is ontworpen met jou in gedachten: direct, praktisch en gebruiksvriendelijk.

Wat kun je met Insightly? Meer dan je denkt! Centraliseer alle klantinformatie op één plek. Of je nu contactgegevens, notities of afspraken wilt toevoegen of bijwerken, het is zo gepiept.

En dat is nog maar het begin. Met Insightly houd je leads en deals scherp in de gaten. Je weet altijd precies waar je staat met je verkoopkansen. En dankzij de integraties met apps als Gmail, Office 365 en Mailchimp loopt je zakelijke communicatie als een trein.

Het resultaat? Met Insightly verkoop je niet alleen slimmer, maar zie je ook je bedrijf sneller groeien. En het allerbelangrijkste: je bouwt aan duurzame relaties met je klanten.

 

 

Freshsales - Beste voor het beheer van Potenti√ęle Klanten¬†

Voor projectbeheer binnen kleine bedrijven, waaronder ZZP'ers, is Insightly de crème de la crème. Het platform is specifiek ontworpen met de behoeften van kleinere ondernemingen in gedachten. Wat het zo sterk maakt, is zijn gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met een prijskaartje dat goed past bij kleinere budgetten.

Insightly maakt het eenvoudig om projecten overzichtelijk te beheren. Het toewijzen van taken aan teamleden, het instellen van deadlines en het monitoren van de voortgang van projecten wordt kinderspel. En een extra pluspunt: de moeiteloze integraties met veelgebruikte toepassingen zoals Gmail, Office 365 en Mailchimp. Hierdoor verloopt de samenwerking binnen je team soepel en kun je eenvoudig andere zakelijke tools koppelen.

Vertrouwen is belangrijk, en met zo'n 150.000 bedrijven wereldwijd die gebruik maken van Insightly, kun je erop vertrouwen dat het een betrouwbare en effectieve tool is voor jouw projectbeheer.

 

Startprijs Insightly


Als je een klein bedrijf runt, wil je waar voor je geld. Insightly snapt dat. Met een startprijs van slechts 29 dollar (ongeveer 27 euro) krijg je een pakket dat speciaal is ontworpen voor de behoeften en budgetten van kleinere ondernemingen. 

Hiermee investeer je jaarlijks in een tool die je bedrijf echt vooruit kan helpen. Maandelijkse betalingen zijn niet mogelijk, maar gezien wat je krijgt, is het een investering die de moeite waard is.


 

Proefperiode Insightly

 

Ben je op zoek naar een betrouwbare CRM-oplossing? Probeer Insightly dan eens uit. Ja, ook als ZZP'er. Gun jezelf de tijd om te ontdekken hoe Insightly jou kan ondersteunen. Of je nu slimmer wilt verkopen, sneller wilt groeien of streeft naar duurzame klantrelaties, Insightly staat voor je klaar.

Wat maakt Insightly zo bijzonder? Het wordt wereldwijd gezien als één van de beste online CRM-oplossingen en wordt vertrouwd door zo'n 150.000 bedrijven. En met naadloze koppelingen aan Gmail, Office 365, Mailchimp en andere top-applicaties, wordt het eenvoudiger dan ooit om je zaken op orde te houden.

Wil je het zelf ervaren? Insightly bied je een proefperiode met alle functies van 14 dagen. Maar dat is niet alles. Ze hebben ook een permanent gratis plan, het 'Free CRM Plan'. 

 

Beheer van Verkoopprocessen Insightly

 

Als je een zzp'er bent of een klein bedrijf runt, weet je hoe belangrijk effici√ęntie is. Hier komt Insightly om de hoek kijken. Deze CRM-software is ontworpen met jou in gedachten: direct, praktisch en gebruiksvriendelijk.

Wat kun je met Insightly? Meer dan je denkt! Centraliseer alle klantinformatie op één plek. Of je nu contactgegevens, notities of afspraken wilt toevoegen of bijwerken, het is zo gepiept.

En dat is nog maar het begin. Met Insightly houd je leads en deals scherp in de gaten. Je weet altijd precies waar je staat met je verkoopkansen. En dankzij de integraties met apps als Gmail, Office 365 en Mailchimp loopt je zakelijke communicatie als een trein.

Het resultaat? Met Insightly verkoop je niet alleen slimmer, maar zie je ook je bedrijf sneller groeien. En het allerbelangrijkste: je bouwt aan duurzame relaties met je klanten.

 

 

Freshsales - Beste voor het beheer van Potenti√ęle Klanten¬†

Ben jij een ZZP'er of run je een klein bedrijf? Dan weet je hoe cruciaal het is om je potenti√ęle klanten goed te beheren. Freshsales is hierin jouw perfecte partner. Waarom? Omdat het speciaal voor jou is ontworpen.

Met Freshsales krijg je in een oogopslag zicht op al je (potenti√ęle) klanten. Je verkoopproces automatiseren? Dat regelt Freshsales voor je. Of het nu gaat om het vastleggen van contactmomenten, het registreren van verkopen, of het eenvoudigweg beheren van contactgegevens: Freshsales maakt het je makkelijk.

Je verkoopkansen mislopen? Daar hoef je je met Freshsales geen zorgen meer over te maken. Deze software zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat je je verkoopproces soepel en effici√ęnt kunt beheren.

En het mooiste? Freshsales is betaalbaar. Met diverse pakketten is er altijd een oplossing die past bij jouw behoeften. En twijfel je? Geef het gewoon een kans en probeer het eerst uit.

 

Startprijs Freshsales

 

Als je jouw bedrijfsvoering wilt verbeteren met een van de beste CRM-oplossingen, dan is Freshsales het overwegen waard. Vooral voor zzp'ers en het mkb in Nederland heeft deze software veel te bieden.

Met functionaliteiten zoals telefoon- en e-mailintegratie, inzicht in gebruikersgedrag, lead scoring en beheer van je verkoopfunnel, krijg je alle tools in handen om effici√ęnter te werken.

De positieve feedback en scores van Nederlandse ondernemers onderstrepen dat Freshsales zijn beloftes waarmaakt. En wat betreft de kosten? Er zijn betaalde pakketten beschikbaar vanaf 15 euro. Ben je nog niet zeker van je zaak of heb je een beperkt budget? Freshsales biedt ook een gratis versie met enkele limieten.


 

Proefperiode Freshsales

 

Zit je erover te denken om met Freshsales te beginnen? Goed nieuws: ze bieden een proefperiode aan. Ideaal voor zzp'ers en kleine ondernemingen die willen ervaren of deze CRM-oplossing bij hun wensen past.

21 dagen lang kun je alles verkennen wat Freshsales te bieden heeft. Of je nu klantinformatie wilt beheren, je verkoopproces wilt automatiseren of inzichtelijke rapporten wilt genereren: je kunt het allemaal uitproberen. Zo krijg je een helder beeld van hoe deze tool je kan helpen je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Dus, ben je op zoek naar een CRM-systeem? Grijp je kans en duik in de wereld van Freshsales gedurende de uitgebreide proefperiode van 21 dagen.

 

Beheer van Verkoopprocessen Freshsales

 

Ben je op zoek naar een effici√ęnte manier om je verkoopproces te beheren? Kies voor Freshsales. Dit CRM-systeem bied je een compleet overzicht van al je (potenti√ęle) klanten en maakt het beheer van deze contacten kinderspel.

Wat dacht je van een platform waar je zonder problemen meer dan 5.000 contacten opslaat? En dankzij de eenvoudige integratie met het aanmeldformulier van je bedrijf, worden nieuwe contacten automatisch toegevoegd aan je CRM.

Met Freshsales wordt dealmanagement simpel. Het opzetten van sales Pipelines en het sluiten van deals was nog nooit zo eenvoudig.

 

Salesforce - Uitgebreidste CRM Platform

Salesforce is niet zomaar een CRM-platform; het is een van de meest uitgebreide die er is. Of je nu een zzp'er bent, een startup of een gevestigd klein bedrijf, Salesforce staat voor je klaar.

Wat maakt het zo speciaal? Nou, denk aan één centrale plek waar al je klantinformatie samenkomt. Analyseren, opvolgen, plannen: het kan allemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verkoop- en marketingautomatisering. Je klantenservice? Die kan ook naar een hoger niveau getild worden met de tools van Salesforce.

Maar dat is nog niet alles. Integraties? Salesforce is er een meester in. Welke andere zakelijke software je ook gebruikt, de kans is groot dat Salesforce ermee kan samenwerken.

Wil je slimmer werken en duurzame relaties met je klanten opbouwen? Dan is Salesforce in 2023 de CRM-optie waar je niet omheen kunt.

 

Startprijs Salesforce CRM

 

Wil je investeren in Salesforce? Goede keuze! De exacte prijs hangt af van wat jouw bedrijf precies nodig heeft. Salesforce heeft een reeks aan prijspakketten: van Essentials en Professional tot Enterprise en Unlimited. 

En het mooie? De kosten liggen tussen de ‚ā¨25 en ‚ā¨250 per gebruiker per maand. Dat maakt het makkelijk voor zelfs de kleinste ondernemers om een pakket te vinden dat bij hun budget √©n wensen past.

Salesforce is niet zomaar een tool. Het is dé manier om je verkoopprocessen strak te trekken, sterkere banden met je klanten te smeden en je werkzaamheden te stroomlijnen. Of je nu een ZZP'er bent of een bloeiend MKB-bedrijf hebt, Salesforce is er om je verkoop naar een hoger niveau te tillen en je bedrijf te helpen groeien.

 

Gratis proefperiode Salesforce

 

Salesforce is een platform met veel tools, speciaal voor bedrijven zoals die van jou. Of je nu een klein bedrijf runt of als zzp'er werkt, ze geven je een kans. Een kans om het 30 dagen lang uit te proberen. Ja, helemaal gratis!

Denk je nu: "Waarom zou ik dat doen?" Goede vraag. In die 30 dagen kun je alle ins en outs van hun CRM-systeem ontdekken. Van klantenbeheer tot verkoopautomatisering en zelfs marketingautomatisering. Je leert hoe Salesforce je kan bijstaan om betere relaties met je klanten op te bouwen en meer sales te genereren.

En weet je, wat misschien nog wel het mooiste is? Je krijgt de kans om al je contacten, leads en klantdata te overzien. Je kunt diepgaande analyses maken en sales rapportages opstellen. Zo kun je écht gefundeerde beslissingen nemen, op basis van heldere inzichten.

Twijfel je nog steeds? Bedenk dan dat je met deze proefperiode geen enkel risico loopt. Je kunt proeven van alle voordelen, zonder direct je portemonnee te moeten trekken. Het is de perfecte manier om te zien of Salesforce je bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Dus, waar wacht je nog op? Probeer Salesforce 30 dagen gratis en ontdek de vele mogelijkheden van de Sales Cloud.

 

Beheer van Verkoopprocessen Salesforce

 

Als je een klein bedrijf hebt of zzp'er bent, is Salesforce de CRM-tool die een revolutie kan brengen in de manier waarop je werkt. Stel je een tool voor waarmee je al je klantinformatie op één centrale plek kunt opslaan, waardoor je nooit meer hoeft te rommelen met losse notities of Excel sheets.

Met Salesforce wordt het opstellen van offertes en facturen kinderspel. Binnen een paar klikken ben je klaar en hoef je niet meer na te denken over de juiste formats. En over leads en deals gesproken, je hebt een duidelijk beeld van wie ge√Įnteresseerd is en welke deal op het punt staat gesloten te worden.

Een ander groot voordeel is dat je klantinteracties kunt volgen en analyseren. Je krijgt een dieper begrip van wat je klanten willen en hoe ze met je bedrijf omgaan. En als je je ooit hebt afgevraagd hoe je verkoopteam presteert of wat er gaande is in je verkooppijplijn, dan heeft Salesforce daar ook een antwoord op door je gemakkelijk inzichten en rapportages te bieden.


 

ūüĎĆ Voordelen van het Gebruiken van een CRM

 

Je vraagt je misschien af waarom een CRM-systeem nou echt zo handig is voor je bedrijf. Laten we het simpel houden. Stel je voor dat je altijd en overal precies weet wat je klant nodig heeft en wanneer. Dat is wat een CRM-systeem doet. Alle gesprekken, wensen en behoeften van je klanten? Die heb je met een CRM binnen handbereik.

Verder helpt een CRM je niet alleen in contact te blijven met je klanten, maar ook om je verkoop te versterken. Misschien mis je nu wel eens een verkoopkans omdat je het overzicht kwijtraakt. 

Met een CRM hoef je daar niet meer wakker van te liggen. Ook het opstellen van duidelijke salesrapporten en het analyseren van je verkoopprestaties wordt een fluitje van een cent.

En weet je het fijnste is? De productiviteit in je bedrijf krijgt een boost. Je verspilt geen tijd meer aan herhalende taken en alles wat je nodig hebt, vind je op één centrale plek. Zo kan je team zich focussen op wat echt telt: tevreden klanten en groei.

 

Hoe Kies Je een CRM Dienst voor Kleine Bedrijven

 

Als ondernemer van een klein bedrijf heb je vast wel gehoord van CRM-diensten. Maar hoe kies je nou de juiste voor jouw bedrijf? Laten we samen deze zoektocht eenvoudig maken.

 

Stap 1: Bepaal Je Prioriteiten en Doelen

 

Als je op zoek bent naar de perfecte CRM-software voor jouw onderneming, moet je echt stilstaan bij wat je wilt bereiken. En weet je, dat is voor iedereen anders. Laten we het eens nuchter bekijken:

Je hebt een uniek bedrijf, toch? De omvang, de mensen die ermee werken en wat je wilt bereiken, dat is allemaal jouw eigen mix. Dus, ga eerst na hoe groot je team is en wie allemaal toegang moeten hebben tot dit systeem. Vraag jezelf af: ‚ÄúWat moet deze software √©cht kunnen voor mij?‚ÄĚ Misschien is dat wel verkoopautomatisering, of juist die tools voor klantenservice.

En je gebruikt waarschijnlijk al allerlei andere programma's, nietwaar? Het zou mooi zijn als je nieuwe CRM daar naadloos mee samenwerkt. Dus, denk aan integraties met je boekhouding of je e-mailcampagnes.

En vergeet groei niet! Je wilt niet elke paar jaar van software wisselen. Zorg ervoor dat wat je kiest, kan meegroeien met jouw ambities. Elk bedrijf is uniek, ook het jouwe. Kies daarom voor een CRM dat past bij jouw branche en wat je doet.

Tot slot, en dit klinkt misschien wat direct, maar houd je budget in de gaten. Het moet wel uit kunnen, toch?


 

Stap 2: Ontdek de behoeften van je team

 

Denk je aan een CRM-software voor je bedrijf? Als je een team hebt, is het vooral belangrijk om te weten wat ze nodig hebben. 

Als je een team hebt, stap dan eens in hun schoenen. Luister naar hun verhalen. Ontdek welke uitdagingen ze dagelijks tegenkomen en wat ze missen om klanten en verkoopprocessen nog effici√ęnter te beheren. Je zou versteld staan van de inzichten die dit kan opleveren!

Vraag je af: waar stuiten ze op? Zijn er problemen met het beheren van klantgegevens of het volgen van leads?

Kijk ook kritisch naar de huidige tools. Misschien werken sommige gewoon niet meer zo goed als vroeger. Wat kan er beter?

Stel jezelf dan de vraag: wat wil ik (en mijn team) bereiken met deze nieuwe CRM? Misschien gaat het om betere organisatie, duidelijkere communicatie of het opkrikken van die verkoopcijfers.

 

Stap 3: Bepaal Essenti√ęle Functies

 

Sta je op het punt om een CRM-systeem te kiezen voor je bedrijf? Als je dit goed wilt doen, bedenk dan wat je bedrijf echt nodig heeft. Niet wat leuk is, maar wat essentieel is.

Denk aan een plek waar al je klantgegevens samen komen. Zo kun je makkelijk terugvinden wie je wanneer hebt gesproken. En weet je, taken die telkens terugkomen zoals offertes maken of leads opvolgen? Die kun je automatiseren. Scheelt je weer tijd.

Wil je je klanten persoonlijk benaderen met marketingacties? Kies dan voor marketingautomatisering. Als klanten vragen hebben, wil je ze snel helpen, toch? Denk aan tools voor klantenservice zoals een live chat of ticketsysteem.

Het pad van een potenti√ęle klant kan soms een doolhof zijn. Met lead management hou je het overzicht van eerste contact tot verkoop. En wat dacht je van klantdata? Door die te analyseren krijg je goud in handen: inzicht in wat je klanten willen.

Werk je veel onderweg? Een mobiele CRM is dan geen luxe. Hetzelfde geldt voor een Cloud-based CRM. Je gegevens zijn veilig en altijd binnen handbereik. En zeg eens eerlijk, je gebruikt vast ook andere tools. Het zou fijn zijn als die naadloos aansluiten op je CRM, nietwaar?

 

Stap 4: Overweeg Verschillende Soorten CRM-systemen

 

Luister, als jij aan het roer staat van een klein bedrijf, weet ik dat je keuzes zorgvuldig wilt maken. En als het om CRM-software gaat, zijn er genoeg opties. 

Cloud-based CRM: Misschien klinkt het je nog wat vreemd in de oren, maar het is vrij simpel. Dit is software die je gegevens opslaat op een plek die je via het internet kunt bereiken. Waar je ook bent, je hebt je gegevens bij de hand. Praktisch, nietwaar?

Mobiele CRM: Stel je voor, je zit in de trein of bij een klant en je wilt snel iets opzoeken. Met mobiele CRM heb je alle info zo op je smartphone of tablet. Ideaal voor de drukke ondernemer die niet altijd achter een bureau zit.

Integraties: Jij gebruikt al wat tools voor je bedrijf, toch? E-mailmarketing, boekhouding, enzovoort. Kies een CRM die vriendjes wordt met deze tools. Het maakt je leven zoveel makkelijker.

Functionaliteiten: Hier komt het spannende gedeelte. Wat heeft jouw bedrijf echt nodig? Misschien is het verkoopautomatisering, een klantenportaal of inzicht in klanttevredenheid. Kies wat jou helpt groeien.

Beveiliging en privacy: Klantgegevens zijn geen kleinigheid. Bescherm ze alsof het je dierbaarste bezit is. Een betrouwbaar CRM helpt je hierbij.

 

Stap 5: Stel een Budget op

 

Ik snap dat budget een flinke rol speelt bij je keuze voor CRM-software, zeker als je een klein bedrijf hebt of zzp'er bent. 

Allereerst, hoeveel wil √©n kun je uitgeven aan CRM-software? Dat is de hamvraag. Maar je moet verder kijken dan het initi√ęle prijskaartje. Bedenk ook wat je maandelijks kwijt bent. Die abonnementskosten kunnen best oplopen!

En vergeet niet: goede software heeft soms wat uitleg nodig. Zijn er kosten verbonden aan training en ondersteuning? Tel die dan op bij je budget.

Daarna is het een kwestie van vergelijken. Welke CRM-systemen bieden waarde voor jouw geld? Maar kies niet zomaar de goedkoopste. 

Bedenk welke functies onmisbaar zijn voor jouw bedrijf. En hou ook een oogje op de toekomst. Misschien wil je later uitbreiden, dus zorg dat die mogelijkheid er is.

 

Belangrijke Functies

Als je een klein bedrijf hebt en je overweegt een CRM-systeem aan te schaffen, dan is het essentieel om te weten waar je op moet letten. Laten we het simpel houden en meteen ter zake komen.

Contactbeheer is een van die functies die je echt nodig hebt. Denk er even over na: alle informatie van je klanten, van contactgegevens tot eerdere aankopen en alle gesprekken die je met ze hebt gehad, op één overzichtelijke plek. Het voelt bijna alsof je een superkracht hebt, toch? Hierdoor kun je een diepere, persoonlijkere relatie met je klanten opbouwen. En dat is goud waard.

Dan hebben we verkoopautomatisering. Geen stress meer over het vergeten op te volgen van leads of het handmatig sturen van offertes. Je CRM doet het zware werk voor je, en je hoeft geen enkele kans meer te missen.

Wat dacht je van rapportage en analyse? Wil je weten hoe goed je verkoopteam presteert? Of hoe succesvol je laatste marketingcampagne was? Met de juiste CRM-data kun je dit allemaal achterhalen. En ja, dat betekent dat je je strategie kunt aanpassen om nog meer te rocken in je markt.

En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijk, is mobiele toegankelijkheid. We zijn altijd onderweg, dus zorg ervoor dat je CRM je overal kan volgen. Praat met je klanten, neem beslissingen en blijf altijd op de hoogte, waar je ook bent.

 

Beoordelingen en Recensies

Het selecteren van de juiste CRM-software kan overweldigend zijn, vooral met zoveel keuzes op de markt. Recensies en beoordelingen van echte gebruikers kunnen hierin een lichtpuntje zijn. Ze bieden inzicht in de ervaringen van andere ondernemers, wat je helpt te begrijpen welke software betrouwbaar is en welke het meest geschikt is voor een bedrijf zoals dat van jou.

 

Expert Beoordeling

Als je een klein bedrijf runt, is de juiste CRM-tool van onschatbare waarde. Uit de feedback van experts blijkt dat Pipedrive, Zoho en Hubspot CRM toonaangevend zijn in 2023. Elk van deze tools biedt unieke functies en mogelijkheden, waardoor je klantrelaties kunt beheren en versterken. Verdiep je in de kenmerken van elk systeem om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past.

 

CRM Trends in 2023

De technologische vooruitgang staat nooit stil, en dat geldt zeker ook voor CRM-systemen. Dit jaar zien we meer integratie van geavanceerde technologie√ęn, waaronder AI, waardoor systemen nog gebruiksvriendelijker en effici√ęnter worden. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van deze trends om een concurrentievoordeel te behouden.

 

Toename van CRM Functionaliteit

De moderne CRM-systemen gaan veel verder dan alleen het beheer van klantrelaties. Met functies als marketingautomatisering, klantsegmentatie en geavanceerde analyses kun je meer inzicht krijgen in je klantgedrag. Dit maakt het gemakkelijker om proactieve beslissingen te nemen die je bedrijf ten goede komen.

 

Kunstmatige Intelligentie

AI is nu diep verweven in veel CRM-platforms. Door taken te automatiseren, voorspellende analyses aan te bieden en klantinteracties te personaliseren, kan AI de manier waarop je zaken doet transformeren. Dit resulteert in meer effici√ęntie en potentieel hogere winsten.

 

CRM Groei in Nieuwe Markten

Een flexibel CRM-systeem is essentieel voor bedrijven die willen uitbreiden. Of je nu een nieuwe demografie wilt aanspreken of een nieuwe regio wilt betreden, een goed CRM-systeem biedt de tools en analyses die je nodig hebt om succesvol te zijn.

 

Specifieke CRM's voor Industrie en Kleine Bedrijven

Hoewel er veel universele CRM-tools beschikbaar zijn, zijn er ook systemen specifiek ontworpen voor bepaalde industrie√ęn en bedrijfsgroottes. Deze tools, zoals Pipedrive en Zoho, bieden op maat gemaakte functies die direct inspelen op unieke zakelijke behoeften.

 

Minder Hobbels bij Implementatie

Wanneer je denkt aan het overstappen naar een nieuw CRM-systeem, voel je dan een knoop in je maag? Dat hoeft echt niet! Een soepele implementatie is dichterbij dan je denkt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Train je team, zodat ze weten wat er van hen wordt verwacht. Kies voor een systeem dat intu√Įtief is, waarbij je team denkt: "Dit voelt vertrouwd!" in plaats van "Hoe werkt dit?".

Stel je voor, je vermindert hiermee niet alleen de stress van je team, maar je bespaart ook waardevolle tijd en energie. En dat allemaal door simpelweg te kiezen voor een gebruiksvriendelijk platform en je team goed voor te bereiden. Implementatieproblemen? Die horen bij het verleden.

Nu vraag je je misschien af, welk CRM-systeem past het best bij mijn bedrijf? Wij kunnen je een lijst geven, maar het is altijd het beste om het zelf te ervaren. Daarom nodigen we je uit om een van de vele CRM-systemen gratis te proberen. Je weet pas echt wat het beste voor jou is, als je het zelf hebt geprobeerd. Dus waar wacht je nog op? Ontdek zelf welk systeem jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.


 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Beste CRM kleine bedrijven
Pipedrive
Zoho CRM
Monday
Informatie
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?