Book holder
Home
Blog
Beste Crypto Exchange Nederland (Test 2022)
Home
Blog
Beste Crypto Exchange Nederland (Test 2022)

Beste Crypto Exchange Nederland (Test 2022)

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 27 september 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 27 september 2022

De beste crypto exchanges om in crypto te handelen; wij hebben de 4 beste crypto exchanges voor je uitgezocht. Lees in dit artikel alles over de 4 beste exchanges om crypto te kopen in 2022.


 

De Beste Crypto Exchanges voor Nederlanders
alt
Bitvavo
alt
#1 in Nederland
5/5
blue-tick
iDeal
blue-tick
Gevestigd in Nederland
blue-tick
Veilig
blue-tick
Klantenservice in NL
blue-tick
Fee 0,25%*
Bekijken
alt
Coinbase
alt
Groot aanbod
5/5
blue-tick
Betrouwbaar & veilig
blue-tick
Coinbase Pro
blue-tick
Veel tokens
blue-tick
Makkelijk in gebruik
blue-tick
Fee 0.60%*
Bekijken
alt
Nexo
alt
Meer dan een exchange
5/5
blue-tick
Debitcards
blue-tick
Crypto Leningen
blue-tick
Interessant spaarprogramma
blue-tick
Veilig en betrouwbaar
blue-tick
Fee 0.03% and 0.20%*
Bekijken
alt
Binance
alt
Grootste exchange
4.5/5
blue-tick
Groot aanbod
blue-tick
Hoog volume
blue-tick
lage handelskosten
blue-tick
Betrouwbaar
blue-tick
Fee 0,10%*
Bekijken

 • De fees in de top 5 hierboven zijn de fees voor de laagste trading volumes en betreffen de taker fees


Hoeveel Nederlanders precies in crypto geïnvesteerd hebben, is niet duidelijk. De anonimiteit in de wereld van crypto is juist één van de belangrijkste voordelen, waardoor er geen duidelijke cijfers naar buiten gebracht kunnen worden. 

Wat wij wel weten, is dat meer en meer Nederlanders interesse in crypto hebben gekregen.

Heb je zelf ook interesse om in crypto te investeren? Dan heb je hier een goede crypto exchange voor nodig. 

Het lastige is alleen dat er in de afgelopen jaren talloze crypto exchanges gelanceerd zijn. Logisch, omdat veel ondernemers hiermee in wilden spelen op de toenemende populariteit van crypto.

Doordat je uit meerdere crypto exchanges kunt kiezen, zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. 

Dat lossen wij graag voor je op. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste crypto exchanges van 2022. Aan de hand van onze test hebben wij een top 5 samen kunnen stellen, waarover we je in dit artikel graag van alles vertellen.


 

🏛Wat heb je aan een crypto exchange?


Als je in aandelen wilt investeren, heb je hier een beleggingsrekening voor nodig. En als je in crypto wilt investeren, heb je hier een crypto exchange voor nodig. Bij een crypto exchange kun je namelijk terecht voor het kopen, bewaren én verkopen van je cryptocoins.

Heb je interesse om in bijvoorbeeld Bitcoin te investeren? Dan maak je bij een crypto exchange een account aan, waarna je geld naar je account over kunt maken. Met dit geld kun je vervolgens Bitcoin kopen.

Het bewaren van Bitcoin kun je vervolgens ook bij de crypto exchange doen. Je kunt echter ook voor een software- of hardware wallet kiezen, maar dat is een ander verhaal. Het is in ieder geval goed om te weten dat je Bitcoin en andere crypto bij een crypto exchange kunt bewaren.

Is de koers van Bitcoin gestegen? Dan kun je Bitcoin via de exchange ook weer verkopen. En het verschil tussen de inkoop- en verkoopkoers is je winst!

Dit geldt niet alleen voor Bitcoin, maar ook voor alle andere altcoins. Je hebt dus simpelweg een crypto exchange nodig om te kunnen handelen in crypto!

 

🏛De 4 beste crypto exchanges van 2022

Als je in 2022 crypto wilt kopen, doe je dit het beste bij één van onderstaande crypto exchanges:
 

 1. Bitvavo
 2. Coinbase
 3. Nexo
 4. Binance
   

Dat wij op deze 4 crypto exchanges uitgekomen zijn, is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze crypto exchanges zijn als beste uit onze test gekomen. Ze scoren bijvoorbeeld hoog op het gebied van veiligheid, kosten, mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over deze 4 exchanges. We bespreken wat de voordelen per exchange zijn, maar ook met welke minpunten je rekening moet houden. Aan het einde van dit artikel geven we je ook nog tips voor het uitkiezen van de beste crypto. Wat voor jóu de beste crypto exchange is, hangt namelijk grotendeels van je persoonlijke voorkeuren af.


 

 1. Bitvavo

Ons onderzoek heeft uitgewezen dat Bitvavo de beste crypto exchange van dit moment is. Deze crypto exchange heeft haar zaakjes op orde, biedt veel cryptocurrency aan en is erg veilig te gebruiken.

Door de jaren heen is Bitvavo uitgegroeid tot één van de grootste exchanges. Dit is behoorlijk opvallend te noemen, aangezien pas in 2018 gelanceerd werd. Dit werd in eigen land gedaan, waardoor Bitvavo een 100% Nederlandse exchange is. Dit spreekt ons persoonlijk om meerdere redenen aan:

 • De website en app van Bitvavo zijn volledig in het Nederlands. Met name als je nog niet eerder in crypto gehandeld hebt, is het fijn dat je ‘gewoon’ in je eigen moedertaal kunt handelen. De website en app spreken hierdoor ook direct voor zich.
 • De klantenservice communiceert in het Nederlands. Zit je met een vraag of probleem? Dan is het ook fijn dat je met de klantenservice in het Nederlands kunt communiceren. Dit maakt communiceren toch net iets makkelijker.

✅ Dit zijn niet de enige voordelen van Bitvavo. Nee de belangrijkste voordelen bespreken we hieronder graag uitgebreid.
 

Relatief lage handelskosten

Als je in crypto gaat handelen, wil je uiteraard zoveel mogelijk winst behalen. Dit doe je door de juiste trades te plaatsen, maar doe je ook door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het zo laag mogelijk houden van de kosten is bij Bitvavo mogelijk.

Bitvavo rekent namelijk relatief lage handelskosten. Indien je een handelsvolume van 0 tot 100.000 euro per maand hebt, betaal je ongeveer 0,25% aan commissie per trade. Dit valt reuze mee, zéker als je naar de kosten kijkt die andere exchanges rekent.

Ben je van plan om met meer dan 100.000 euro per maand te handelen? Dan daalt de hoogte van de fee, waardoor je onder aan de streep nog minder geld kwijt bent. Dit komt je uiteindelijke rendement alleen maar ten goede.

 

Prima aanbod van coins

Bij Bitvavo kun je uit meer dan 180 verschillende coins kiezen. Je bent hierdoor in staat om een prima vergelijking te maken tussen de vele coins. Heb je de gewenste coin gevonden? Dan is de kans groot dat je deze via Bitvavo in kunt kopen.
 

Veel betaalmethoden

Wat ons bij Bitvavo ook erg aansprak, zijn de vele betaalmethoden. Bij deze crypto exchange kun je eigenlijk met alle gangbare betaalmethoden betalen. Hierbij kun je denken aan iDeal, Sofort en SEPA. De meeste mensen zullen ongetwijfeld iDeal gebruiken, dus het is prima dat die methode door Bitvavo aangeboden wordt.
 

Geweldig handelsplatform

Eén van de belangrijkste voordelen vinden wij het handelsplatform van Bitvavo. Wij zijn tot op heden namelijk niet zo’n duidelijk, overzichtelijk en goedwerkend platform tegengekomen. Dat het platform volledig in het Nederlands is, maakt het geheel volgens ons nog beter. 
 

Als je voor het eerst op dit platform een kijkje neemt, spreekt het platform direct voor zich. Het platform is duidelijk, is overzichtelijk en spreekt direct tot de verbeelding.
 

Overigens geldt dit niet alleen voor de website, maar ook voor de app. De app is geschikt voor Android- en Apple smartphones en is ook erg overzichtelijk. Je verwacht het mogelijk al, maar ook de app is dus volledig in het Nederlands.
 

Bijkomend voordeel: het aanmaken van een account is binnen een mum van tijd gepiept. Bij het aanmaken van je account moet je wel veel persoonlijke gegevens invullen, maar dit heeft puur met de Nederlandse wet te maken. Zo ben je ook verplicht om een kopie van je paspoort/ID te uploaden. 
 

Meerdere modi

Wat ons ook aanspreekt, is dat je bij Bitvavo uit meerdere modi kunt kiezen. Je kunt voor de standaardmodus kiezen, waarbij het handelsplatform zo eenvoudig mogelijk is. Dit is de ideale modus voor beginnende investeerders.
 

Je kunt echter ook voor een geavanceerde modus kiezen. Met deze modus kun je op een geavanceerde manier handelen, waarbij je onder meer tot meer functies toegang krijgt. Deze modus is wel uitsluitend voor ervaren traders geschikt, dus begin niet direct met het gebruiken van deze modus. 
 

Erg veilig

Over de veiligheid van Bitvavo hoef je je geen zorgen te maken. Deze Nederlandse crypto exchange moet zich aan de Nederlandse wet houden, waardoor de website aan alle eisen voldoet.
 

Daarnaast heeft Bitvavo meerdere unieke veiligheidsmaatregelen genomen:
 

 • Alle coins worden cold storage bewaard door Bitvavo. Dit geeft aan dat de munten op een fysiek beveiligde plek opgeslagen worden en niet op het internet. De coins die je bij Bitvavo in je account laat staan, zijn hierdoor niet te hacken.
 • Bitvavo maakt gebruik van een aparte stichting. De activa van de klant, van jou dus, worden ondergebracht bij een aparte stichting. De stichting maakt geen onderdeel uit van Bitvavo zelf, waardoor je zekerheid dat jouw tegoeden altijd van jou blijven.
   

Prima klantenservice

Eerder in deze review gaven we al aan dat de klantenservice van Bitvavo in het Nederlands communiceer. Dit spreekt ons erg aan, net zoals de bereikbaarheid van de klantenservice. Je kunt namelijk per mail en middels een live chat je vragen aan Bitvavo stellen.
 

Dit doe je elke werkdag van 09.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur per mail. Wil je live chatten met Bitvavo? Dit doe je op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Alleen in het weekend is de klantenservice per live chat niet bereikbaar.


 

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Bij Bitvavo hoef je slechts met een paar minpunten rekening te houden:
 

 • Onbekende coins maken geen onderdeel van het aanbod uit. Maak je er een sport van om in minder bekende coins te investeren? Dan kun je beter voor een internationale crypto exchange kiezen. Bitvavo richt zich namelijk meer op de cryptocoins die al goed aangeschreven staan. Dit komt uiteraard de veiligheid en betrouwbaarheid alleen maar ten goede, maar beperkt wel je handelsmogelijkheden.
 • Klantenservice in het weekend matig bereikbaar. Zoals we hierboven aangegeven hebben, is de live chat alleen op werkdagen geopend. We zouden graag zien dat Bitvavo ook in het weekend een live chatfunctie aanbiedt.
 • Niet overdreven veel trading opties. De crypto exchange Bitvavo richt zich met name op de beginnende investeerder. Dit blijkt onder meer uit het gebrek aan trading opties. Je kunt bij Bitvavo bijvoorbeeld niet met margin, options of futures trading aan de slag gaan. 


 

Ons eindoordeel over Bitvavo ⭐⭐⭐⭐⭐

Bitvavo is met afstand de beste crypto exchange van dit moment. Deze crypto exchange heeft haar zaakjes prima op orde, biedt een interessant aanbod van coins aan en rekent relatief lage handelskosten. Ook alle randzaken zijn in orde, waaronder de veiligheid en betrouwbaarheid.
 

Wil je graag crypto kopen? Dit doe je volgens ons het beste bij Bitvavo. Maak direct je account aan, maak geld naar je account over en koop direct de gewenste crypto. Grote kans dat het handelen bij Bitvavo je maar al te goed bevalt!

 

 1. Coinbase


Plek nummer 2 in deze top 5 van beste crypto exchanges wordt ingenomen door Coinbase. Deze partij is internationaal actief, heeft een betrouwbare naam opgebouwd en heeft veel voordelen te bieden.
 

Als je naar bovenstaand screenshot kijkt, is het net alsof je naar Bitvavo kijkt. Dit klopt; de websites van beide exchanges lijken nogal veel op elkaar. Aangezien wij over de website van Bitvavo te spreken zijn, zijn we hierdoor ook te spreken over de website van Coinbase. 

 

✅ Enfin, we bespreken graag de belangrijkste voordelen van Coinbase hieronder.
 

Indrukwekkend aanbod van coins

Bij Coinbase kun je uit een ongekende hoeveelheid cryptocoins kiezen. Je bent hierdoor in staat om een prima vergelijking te maken, maar je bent óók in staat

om in minder bekende coins te investeren. Juist met de minder bekende coins zou je op korte termijn veel geld kunnen verdienen. 

Qua aanbod van valuta is Coinbase beter dan Bitvavo. Uit dit aanbod blijkt namelijk dat Coinbase een internationale partij is, terwijl Bitvavo zich toch meer richt op alleen Europa. Dit is overigens ook niet geheel verwonderlijk, aangezien Coinbase haar oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika ligt.


 

Makkelijk account aanmaken & geld storten

 

De ervaring leert dat het platform van Coinbase bijzonder gebruiksvriendelijk is. Dit hebben wij onder meer opgemerkt bij het aanmaken van een account. Als je naar de website coinbase.com gaat, kun je in een paar stappen al je account aanmaken.

Net zoals bij Bitvavo moet je wel de nodige gegevens aanleveren. Dit heeft echter niet met onwil vanuit Coinbase te maken, maar heeft puur met de wetgeving in ons land te maken.

Heb je je account aangemaakt? Dan kun je deze direct goed beveiligen en vervolgens geld naar je account overmaken. Dit doe je gemakkelijk, aangezien je bij Coinbase ook uit alle gangbare betaalmethoden kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor een iDeal betaling, bankoverschrijving of betaling met creditcard te kiezen.

 

Overzichtelijk platform

Het platform van Coinbase is wat ons betreft erg overzichtelijk. Dit is te danken aan de algehele lay-out, maar ook aan de kleurstelling. Net zoals Bitvavo heeft Coinbase voor rustige en lichte kleuren gekozen, waardoor het erg prettig is om naar de website te kijken.

 

Bovendien heb je binnen dit platform de keuze uit heel veel extra functies. Qua handelsmogelijkheden gaat dit platform verder dan Bitvavo, maar dit is niet aan de overzichtelijkheid te zien. Het platform van Coinbase is en blijft namelijk erg gebruiksvriendelijk, als je het ons vraagt.
 

Gigantisch veel gebruikers

Coinbase heeft in de afgelopen jaren gigantisch veel klanten weten te strikken. Dit resulteert in een geweldige liquiditeit van dit platform, waardoor je van bepaalde zekerheden uit kunt gaan. 

Dat Coinbase zoveel gebruikers heeft, geeft ook aan dat dit echt een serieuze partij is. Een serieuze partij waar menig persoon wereldwijd al voor gekozen heeft.
 

Betrouwbaar & veilig

Hierboven heb je al kunnen lezen dat Coinbase veel gebruikers heeft. Deze ongekende populariteit is onder meer aan de betrouwbaarheid en veiligheid te danken. We kunnen simpelweg stellen dat Coinbase op dit gebied haar zaakjes perfect op orde heeft.

Het fijne is dat je ook aan je eigen veiligheid bij Coinbase kunt denken. Dit doe je bijvoorbeeld door een extra stap aan je inlogproces toe te voegen. Door deze stap moet je een code invullen die je op je smartphone ontvangt. Alléén met die code krijg je toegang tot je account. En aangezien jij de enige bent die toegang tot je smartphone heeft, kun je als enige inloggen op je Coinbase account.


 

Voor alle investeerders geschikt

Wij zijn van mening dat Coinbase voor alle investeerders geschikt is. Zo is dit een prima platform voor beginnende investeerders, maar ook voor de meer ervaren investeerder. Als je een ervaren investeerder bent, kun je bijvoorbeeld van Coinbase Pro gebruik maken.


 

Dit is een speciale dienst van Coinbase, waarmee je toegang tot nog meer functies krijgt. Met dank aan Coinbase Pro is het bijvoorbeeld mogelijk om een passief inkomen op te bouwen. Maar, maak hier alleen gebruik van als je echt begrijpt wat je precies aan het doen bent.  


 

Wat zijn de nadelen van Coinbase?
Zoals je in deze review kunt lezen, zijn we erg enthousiast over Coinbase. Toch is deze crypto exchange niet op plek 1 in deze top 5 geëindigd. Dit heeft vooral met onderstaande nadelen te maken:


 

 • De reputatie van Coinbase is niet vlekkeloos. In het verleden heeft Coinbase meerdere fouten gemaakt. Ook is Coinbase naar de beurs gegaan, maar is de koers sinds dat moment met 84% gedaald. Dit zijn uiteraard geen goede zaken voor zo’n groot crypto platform.
 • Behoorlijk hoge kosten. De kosten liggen bij Coinbase behoorlijk hoog. Alleen als je gebruik van Coinbase Pro maakt, vallen de kosten iets meer mee. Maar, het is ook erg lastig om inzicht in de exacte kosten te krijgen. Coinbase heeft een veel ingewikkelder kostenplaatje dan Bitvavo.
 • Website soms overbelast. De ervaring leert dat de website van Coinbase soms overbelast is. Als je even snel een trade wilt plaatsen, is dit dus niet altijd mogelijk. Bij Bitvavo hebben we dit probleem niet opgemerkt.
   

Ons eindoordeel over Coinbase ⭐⭐⭐⭐⭐

Coinbase is een prima crypto exchange. Deze crypto exchange is wereldwijd actief, heeft onwijs veel (tevreden) gebruikers en biedt een indrukwekkend van coins aan. Ook de website, de app en de vele handelsmogelijkheden zijn naar onze wens.

Op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid scoort Coinbase ook goede punten. Maar, er bestaan ook de nodige kritieken op de bedrijfsvoering van Coinbase. Zo is deze exchange al eens gestraft voor het doorverkopen van gegevens van klanten. 

Mede hierom raden wij je toch aan om voor Bitvavo te kiezen. Dát is volgens ons de beste crypto exchange om crypto te kopen.

 1. Nexo


De juiste plek om je crypto te kopen. Dat is de manier waarop de crypto exchange Nexo zichzelf omschrijft. Een omschrijving die wij kunnen onderstrepen; Nexo is namelijk bijzonder goed in onze test naar voren gekomen.

We kunnen allereerst stellen dat Nexo een serieuze en internationale partij is. De exchange werd in 2017 opgericht en kreeg op 1 april 2018 een kapitaalinjectie van maar liefst 52,5 miljoen dollar. Díe kapitaalinjectie geeft aan dat Nexo een grote speler is.


Het hoofdkantoor van Nexo is op dit moment in Engeland gevestigd, maar de exchange is zelf in meer dan 200 landen actief. In deze ruim 200 landen heeft Nexo meer dan 3 miljoen gebruikers weten te strikken. Ook dit zijn indrukwekkende cijfers.
 

Wat ons erg aanspreekt, is dat Nexo meer is dan alleen een crypto exchange. Dit bedrijf houdt zich namelijk ook bezig met het ontwikkelen van speciale crypto software. Tevens biedt Nexo handige extra’s aan, zoals debit cards en leningen voor particulieren. Deze leningen worden in ons land niet aangeboden, maar in andere landen wel.
 

✅Al met al vinden wij Nexo een prima crypto exchange. De derde plek in deze top 5 heeft Nexo onder meer aan onderstaande voordelen te danken.
 

Unieke mogelijkheden

Bij Nexo kun je dus crypto kopen, maar je kunt deze crypto ook direct voor je laten renderen. Het opbouwen van een passief inkomen is via het platform van Nexo een fluitje van een cent.

Binnen de wereld van crypto richt Nexo zich op lending. Dit betekent dat je bij Nexo geld kunt lenen door andere crypto hiervoor als onderpand in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld met Bitcoin op je account in andere altcoins investeren. Je hoeft hiervoor geen eigen geld meer in te zetten, aangezien je de eerder gekochte cryptocurrency als onderpand inzet. Het is hierbij wel zaak dat je geleende bedrag + rente aan Nexo terugbetaalt. Dit moet echter geen probleem zijn, aangezien je met lending een mooi passief inkomen op kunt bouwen. 
 

Het is echter ook mogelijk om je eigen cryptocurrency uit te lenen. Door je eigen cryptocurrency uit te lenen, zijn andere gebruikers in staat om nieuwe crypto te kopen. In ruil hiervoor ontvang je rente. Het rentepercentage kan tot wel 17% oplopen, wauw!
 

Met lending weet Nexo zich oprecht te onderscheiden. Partijen als Bitvavo en Coinbase bieden namelijk geen lending aan, waardoor Nexo op dit gebied een unieke speler is. Het leuke hierbij is dat je niet alleen voor lending kunt kiezen, maar ook voor andere soorten passieve inkomstenmodellen. 
 

Wil je aan de slag gaan met de passieve inkomstenmodellen van Nexo? Besef je dan wel goed dat je bij deze modellen ook je geld kwijt kunt raken. Je zou daarom alleen gebruik moeten maken van inkomstenmodellen die je volledig begrijpt. 
 

Wil je meer weten over hoe dit nou precies in zijn gang gaat? Onderstaande video biedt de nodige uitleg:
 


 

Divers aanbod van cryptocoins

Dat je in dit artikel uitgekomen bent, geeft aan dat je crypto kunt kopen. Nou, dat is gelukkig ook mogelijk bij Nexo. Sterker nog: doordat dit een internationale partij is, kun je bij Nexo uit méér dan 300 valuta’s kiezen.

 

Je hebt hierdoor alle mogelijkheden om de gewenste coins te kopen. Belangrijk voordeel wat ons betreft is dat je ook in minder bekende coins kunt investeren. Die coins hebben nog extreem lage koersen, maar beschikken mogelijk wel over veel potentie. Mocht je in dergelijke coins investeren, zou je op termijn mogelijk een hoop geld kunnen verdienen. Via Nexo heb je de mogelijkheid in ieder geval om in deze cryptovaluta te investeren.
 

Erg veilig

Als je een account bij Nexo aangemaakt hebt, kun je van een ultieme veiligheid uitgaan. Dit is tot op heden bijvoorbeeld één van de weinige platformen die nog nooit gehackt is. Om dat voor elkaar te krijgen, maakt het platform gebruik van allerlei ingewikkelde veiligheidssystemen.

 

Zo maakt Nexo gebruik van secure sockey layer technologie. Dit is een ingewikkelde technologie, maar het komt er op neer dat deze technologie ervoor zorgt dat alle gegevens versleuteld opgeslagen worden. 

 

Tevens heb je de keuze uit meerdere veiligheidssystemen tijdens het inlogproces. Zo kun je kiezen voor een 2FA verificatie, maar ook voor biometrische identificatie. Hierbij is het alléén met je bloeddruk mogelijk om in je Nexo account in te loggen. 

Ben je bang om je vermogen kwijt te raken? Ook dan zou je een account bij Nexo aan moeten maken. Deze crypto exchange heeft op het moment van schrijven namelijk een ‘Insurance Fund’ van 775m USD *bron. Tot dit bedrag is je geld op dit platform volledig verzekerd en gedekt.
 

Overzichtelijke website

Nexo is niet zomaar een crypto exchange, maar heeft een stuk meer te bieden. Dat je bij Nexo van heel veel functies gebruik kunt maken, blijkt niet direct uit de website. Wij zijn namelijk van mening dat de website van Nexo behoorlijk overzichtelijk is. 
 

Daarnaast hebben wij opgemerkt dat de website van Nexo zijn werk prima doet. De website is snel, de website is gebruiksvriendelijk en de website is dus erg veilig.
 

Wij zijn ook van mening dat Nexo voor een duidelijke lay-out gekozen heeft. Dit komt de overzichtelijkheid ten goede, terwijl de kleurstelling hier nog een schepje bovenop doet. Net zoals Bitvavo en Coinbase heeft ook Nexo gekozen voor een combinatie van wit en blauw. Deze twee kleuren vormen een prima combinatie en leveren rust voor je ogen op.
 

Deskundig team

Op dit moment is Nexo niet het enige blockchain lending platform. Ook Celsius en Blockfi richten zich op deze tak van sport, maar Nexo weet zich ten opzichte van hen wel te onderscheiden. Dit komt onder meer door het deskundige team.
 

Nexo is wereldwijd op zoek gegaan naar de beste programmeurs, beste security experts en beste crypto experts. Deze experts tezamen vormen het deskundige team van Nexo. Een team dat niet alleen op dit moment voor een geweldig platform zorgt, maar ook in de toekomst blijft innoveren.
 

Nexo token

In 2018 kwam Nexo met haar eigen token op de markt. Als je in dat jaar deze Nexo token had gekocht, zou je al flink wat winst hebben gemaakt. De koers is niet alleen gestegen, maar Nexo heeft ook meer dan 20 miljoen dollar aan dividenden uitgekeerd.
 

Met de Nexo token kun je bovendien voor handige extra’s sparen. Zo is het mogelijk om deel uit te maken van het Nexo loyaliteitsprogramma’s, kun je de hoogste rentetarieven ontvangen en kun je cashback acties voorgeschoteld krijgen. Ook op dit vlak weet Nexo zich te onderscheiden ten opzichte van andere crypto exchanges.
 

Wat zijn de nadelen van Nexo?

Het is bij Nexo niet allemaal koek en ei. Toen wij deze exchange uit mochten proberen, merkten wij namelijk meerdere minpunten op. Onder meer met onderstaande minpunten moet je even goed rekening houden:

 

 • Minder geschikt voor de beginnende investeerder. Wil je voor het eerst crypto kopen? Dan adviseren wij je om een account bij Bitvavo of Coinbase aan te maken. Die platformen zijn een stuk laagdrempeliger te gebruiken, aangezien het platform van Nexo wel héél erg de diepte in gaat. 
 • Geen garantie op succes. De passieve inkomstenmodellen van Nexo klinken geweldig, maar bieden geen garantie op succes. Ook bij dit platform moet je rekening houden met het verliezen van je inleg.
 • Geen Nederlandse website. Wij vinden het jammer dat de website van Nexo in het Engels is. Zeker omdat er in het platform de nodige geavanceerde functies te vinden zijn, zouden wij graag zien dat de website ook in het Nederlands zou zijn.
 • Geen perfecte klantenservice. Ook de klantenservice van Nexo kan nog wat verbetering doorvoeren. Zo is het niet altijd makkelijk/mogelijk om met de klantenservice in contact te komen. Ook moet je rekening mee houden dat de klantenservice alleen in het Nederlands communiceert.

 

Ons eindoordeel over Nexo ⭐⭐⭐⭐

Als je op zoek bent naar een crypto exchange met nét dat beetje extra, zit je bij Nexo goed. Qua functies, mogelijkheden en passieve inkomstenbronnen is Nexo oprecht uniek te noemen. Maar, het is volgens ons niet de beste crypto exchange voor de beginnende investeerder. Die eer is weggelegd voor Bitvavo.


 

 1. Binance

 

Deze top 5 van beste crypto exchanges sluiten we graag af met Binance. Dit is wereldwijd de grootste crypto exchange en dat is niet zonder reden. Nee, in de afgelopen jaren is gebleken dat Binance betrouwbaar, veilig én goed is. Je kunt dan ook met een gerust hart een account aanmaken bij deze crypto exchange.
 

Voor de historie van deze exchange moeten we naar het jaar 2017. In dat jaar wordt in China gestart met de ontwikkeling van deze crypto exchange, waarna het al vrij snel hard gaat met deze exchange. De exchange wordt wereldwijd uitgerold en trekt al snel miljoenen gebruikers aan. Via dit platform wordt inmiddels ongekend veel geïnvesteerd in cryptovaluta.

 

Dat Binance in China opgericht is, is nergens meer aan terug te zien. In dat land werd na de oprichting de crypto namelijk uitgebannen, waardoor Binance de overstap naar Japan moest maken. Ook in dat land werd crypto verboden, waarna Binance de overstap naar de Kaaimaneilanden maakte. 

 

✅Dat is toch iets waar wij niet helemaal tevreden over zijn. Waarom niet? Dat vertellen we je graag verderop in deze review. Eerst laten we je graag kennismaken met de voordelen van Binance.

 

Erg lage handelskosten

Wil je een zo’n hoog mogelijk rendement behalen? Dan moet je er alles aan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Een prima eerste stap daarvoor is om een account bij Binance aan te maken. Deze crypto exchange weet zich namelijk te onderscheiden met onwijs lage handelskosten.

Per transactie betaal je slechts 0,10% aan handelskosten. Dit betekent dat je probleemloos meerdere trades kunt plaatsen, zonder dat je direct leegloopt qua kosten. Bij Binance ben je dan ook in staat om gericht te handelen en je rendement te optimaliseren.
 

Prima website en app

De website van Binance is wat ons betreft een geweldige website. De website werkt erg snel, is veilig en is ook nog eens overzichtelijk. Wel is het zo dat

bepaalde pagina’s alsnog behoorlijk druk zijn, maar dit komt door de vele handelsmogelijkheden.

Niet alleen over de website zijn wij te spreken, maar ook over de app. Met de app van Binance kun je vanaf je smartphone of tablet op een fijne manier downloaden. Dit doe je snel, dit doe je veilig en dit doe je zonder enig ongemak.
 

Ongekend aanbod van crypto

In welke cryptocoin wil je investeren? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk niet van belang. Als je een account bij Binance aanmaakt, weet je namelijk dat je in nagenoeg alle cryptocoins kunt investeren.
 

Het aanbod van cryptocoins bij Binance is te omschrijven als ‘ongekend’. Zo’n beetje elke cryptocoin wordt hier aangeboden, inclusief cryptocoins die nog niet al te bekend zijn. Die coins hebben veelal een lage koers, waardoor je van reusachtige koersstijgingen kunt profiteren. Uiteraard loop je bij deze coins ook wel het nodige risico.
 

Deskundig team

De deskundigheid van het team van Binance is geweldig. Het team van Binance is vakkundig, is ervaren en treedt ook graag naar buiten toe. Dit brengt dan ook de nodige betrouwbaarheid met zich mee.

 

Veilig en betrouwbaar

We durven te stellen dat Binance een veilige en betrouwbare crypto exchange is. Dit is wel iets van de afgelopen tijd, aangezien Binance in het verleden wel eens gehackt is.
 

Om je eigen veiligheid te waarborgen, is het advies om een goed wachtwoord in te stellen voor je wachtwoord. En je doet er ook verstandig aan om 2FA in te schakelen. Hiermee krijg je een inlogcode op je smartphone; alleen met die code kun je vervolgens inloggen in je Binance account.
 

In de afgelopen jaren is Binance in ieder geval steeds betrouwbaarder en veiliger geworden. Dit moest ook wel, met het oog op de hack uit het verleden. Bij die hack werd onwijs veel Bitcoin gestolen, waardoor Binance serieuze problemen had. Dergelijke problemen wil de crypto exchange nu graag voorkomen.
 

Extra handelsmogelijkheden

Dat Binance de grootste exchange wereldwijd is, is ook te danken aan de extra handelsmogelijkheden. De handelsmogelijkheden zijn ruimer dan bij bijvoorbeeld Bitvavo, waardoor je op meer manieren geld kunt verdienen met crypto.
 

Mocht je nog een beginnende investeerder zijn, is het advies om met deze extra handelsmogelijkheden goed op te passen. Ga hier alleen mee aan de slag als je echt de nodige kennis over crypto opgedaan hebt. Het feit dat je van deze extra handelsmogelijkheden gebruik kunt maken, spreekt ons in ieder geval aan. Evenals het feit dat er nog regelmatig nieuwe mogelijkheden/functies toegevoegd worden.


Wat zijn de nadelen van Binance?

Dat Binance niet hoger in deze top 5 scoort, heeft met enkele minpunten te maken. De belangrijkste minpunten zetten we voor je op een rijtje:


 

 • Tijdelijk geen iDeal betalingen meer. Vanwege regulering biedt Binance tijdelijk geen iDeal betalingen meer aan. Dit is al het geval sinds de zomer van 2021, maar het is afwachten tot wanneer dit geldt. Het is in ieder geval erg onhandig dat je niet met iDeal kunt betalen.
 • Niet de beste support. De support van Binance is niet het beste van het beste. Zo is het niet mogelijk om in het Nederlands te communiceren met de klantendienst. En het is ook niet mogelijk om telefonisch in contact te komen met de klantendienst van Binance.
 • Onduidelijkheid over de wetgeving. Wij hebben zelf onze vraagtekens bij het vestigen van Binance op de Kaaimaneilanden. Want, stel nou dat er iets met deze crypto exchange gebeurt, onder welke wetgeving valt deze exchange dan? We hadden liever gezien dat Binance in een ‘normaal’ land gevestigd zou zijn.
   

Ons eindoordeel over Binance ⭐⭐⭐⭐⭐

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en dat begrijpen we goed. Deze partij is wereldwijd actief, biedt meerdere handelsmogelijkheden aan en biedt een ongekend aanbod van coins aan. Dit zijn ook de redenen waarom Binance plek 5 in deze top 5 inneemt.
 

Er zijn echter ook voldoende redenen waarom Binance niet hoger scoort in deze top 5. Het feit dat deze exchange op de Kaaimaneilanden ingeschreven staat, is wat ons betreft hier één van de belangrijkste redenen voor. Als je geen risico wilt lopen, kun je beter een account bij Bitvavo aanmaken.

 

🏛Waar hebben wij de beste crypto exchanges op geselecteerd?


In dit artikel heb je kennisgemaakt met de 5 beste crypto exchanges. Om deze 5 exchanges aan te kunnen wijzen, hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek hebben wij op tal van punten gelet, waarover wij je hieronder graag meer vertellen. Wij raden je namelijk aan om zélf ook goed op deze punten te letten, zodat je de juiste keuze tussen bovenstaande 5 crypto exchanges kunt maken.
 

Veiligheid

Eén van de belangrijkste punten waar je goed naar moet kijken, is de veiligheid. Je wilt immers met een veilig gevoel van de crypto exchange gebruik kunnen maken. En je wilt ook dat bijvoorbeeld je crypto veilig staat en dat je gegevens veilig bewaard worden.
 

Let daarom heel goed op de manier waarop je crypto bewaard wordt. Wij geven zelf de voorkeur aan crypto exchanges waarbij dit cold storage gebeurt. Dit betekent dat de crypto op een fysieke plek opgeslagen wordt, in plaats van op het internet. Hackers hebben geen toegang tot de fysieke plek, waardoor je crypto veilig staat.
 

Ook raden wij je aan om goed naar de historie van de crypto exchange te kijken. Is de crypto exchange in het verleden bijvoorbeeld gehackt? Of is dit nog niet gebeurd? Zolang dit nog niet gebeurd is, is dat uiteraard een goed teken. Als de exchange in het verleden gehackt is, zegt dit uiteraard niks over de veiligheid hedendaags. Doe daarom zelf goed onderzoek naar de veiligheid van de crypto exchange.
 

Bonustip: ga zelf altijd op een bewuste manier met je veiligheid om. Zo is het van belang om nooit je wachtwoord te delen, ook niet als je hier bijvoorbeeld een mail over krijgt. Daarmee stippen we direct nog een belangrijk punt aan; de phishing mails. Ga bij elke mail die je ontvangt goed na of deze mail wel afkomstig is van de crypto exchange. Het is meermaals gebeurd dat mensen op deze manier gehackt zijn.
 

Tot slot is het advies om je account goed te beschermen. Dit doe je bijvoorbeeld met een tweefactor authenticatie. Dankzij deze authenticatie kun je alleen inloggen als je je smartphone op zak hebt. Op je smartphone ontvang je namelijk een unieke code. Alleen als deze code ingevuld wordt, is het mogelijk om toegang tot je account te krijgen. Voor hackers maak je het hiermee érg lastig om toegang tot je account te krijgen.
 

Fees/kosten

Wij raden je ook aan om goed naar de kosten te kijken. Je moet in onze ogen hierbij op meerdere afzonderlijke punten letten:

 

 • Hoogte van de kosten. Uiteraard is het van belang om goed naar de hoogte van de kosten te kijken. In een ideale wereld kies je voor een crypto exchange met hele lage kosten, maar verlies niet onderstaande zaken uit het oog.
 • Soort kosten. Je moet ook goed naar het soort kosten kijken. Rekent de crypto exchange bijvoorbeeld alleen handelskosten? Of moet je ook extra geld betalen als je een betaling middels iDeal wilt doen? 
 • Transparantie. Ook adviseren wij je om goed naar de transparantie van de kosten te kijken. Bij bijvoorbeeld Bitvavo is men erg transparant over de kosten, terwijl dit bij Coinbase een heel ander verhaal is. Voor de kosten van Coinbase moet je hogere wiskunde gestudeerd hebben, voordat je die kosten kunt begrijpen.
   

In hoeverre zijn de kosten belangrijk? In onze ogen zijn de kosten behoorlijk belangrijk. Des te lager je je kosten weet te houden, des te hoger je rendement uitvalt. Kies daarom voor een crypto exchange met lage kosten. De crypto exchanges die het beste uit onze test naar voren zijn gekomen, rekenen uiteraard lage kosten!
 

Wallet

Je moet ook goed naar het wallet van de crypto exchange kijken. Kun je je crypto exchanges in je wallet bij de crypto exchange opslaan? Hoe kun je dit doen? En op welke manier wordt dit technisch geregeld?
 

Overigens kun je ook eens naar andere varianten van een wallet kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een software wallet kiezen. Dit is een programma dat je op je pc moet installeren, waarin je vervolgens je coins kunt bewaren. Om toegang tot dit programma te krijgen, moet je een unieke code invoeren. Het is uiteraard zaak dat jij als enige weet wat deze code is.
 

Een andere optie is een hardware wallet. Dit is een soort van usb stick waar je je codes en coins op kunt bewaren. Klinkt ideaal, maar als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, kun je alsnog je codes kwijtraken. Zorg daarom bij een hardware wallet altijd voor een veilige back-up. 
 

Betalingsmogelijkheden

Bij een crypto exchange moet je ook goed naar de betalingsmogelijkheden kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om met iDeal te betalen? Of kun je met één van de andere gangbare betaalmethoden kiezen? Wat op dit gebied de juiste keuze is, hangt uiteraard van je persoonlijke voorkeuren af.
 

Zoals hierboven al gesteld, moet je op dit gebied ook goed naar de kosten kijken. Moet je bijvoorbeeld extra betalen als je besluit om geld middels iDeal over te maken? Bij sommige crypto exchanges is dat inderdaad het geval, waardoor je rendement lager uitvalt. Mocht je graag met iDeal willen betalen, doe je dit daarom beter bij een crypto exchange die hier geen meerprijs voor hanteert.
 

Aanbod

In welke coins wil je precies investeren? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Tussen het aanbod van crypto exchanges bestaan namelijk grote verschillen. Sommige exchanges richten zich alleen op de grotere coins, terwijl andere exchanges echt alle mogelijke coins aanbieden.
 

Het is aan jou om te bepalen in welke coins je wilt investeren. Als je dat weet, kun je kijken naar welke crypto exchanges de betreffende coins aanbiedt. Onze ervaring leert ons dat onder meer Bitvavo, Coinbase en Binance bijzonder veel coins aanbieden.
 

Maar, ook tussen deze exchanges bestaan grote verschillen. Wil je bijvoorbeeld in kleine en onbekende coins kunnen investeren? Dan zit je het beste bij Coinbase en Binance. Die partijen zijn wereldwijd actief, waardoor die partijen eerder de kleinere altcoins aanbieden. Bij Bitvavo kun je daarentegen meer voor de grotere/bekendere coins kiezen.
 

Belangrijk om te weten: het aanbod is uiteraard niet op elk moment hetzelfde. De exchanges doen er namelijk alles aan om voortdurend nieuwe coins aan hun aanbod toe te voegen. 
 

Cashback mogelijkheden

Bij sommige crypto exchanges kun je van zogeheten cashback mogelijkheden profiteren. Als je bijvoorbeeld een bepaalde actie uitvoert of een bepaalde trade uitvoert, krijg je hier geld voor terug. Op die manier trachten crypto exchanges om bepaalde investeringen te stimuleren. Wij adviseren je om hier vooral verstandig en voorzichtig mee om te gaan. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het in nagenoeg alle gevallen ook.

Gebruiksvriendelijkheid

Per crypto exchange zou je ook goed naar de gebruiksvriendelijkheid moeten kijken. Is de website bijvoorbeeld fijn te gebruiken? Is de website snel? En spreekt de website direct tot de verbeelding?
 

De crypto exchanges die als beste uit onze test zijn gekomen, scoren op deze punten in ieder geval goed. Zij hebben gebruiksvriendelijke en overzichtelijke websites ontwikkeld.
 

Wij adviseren je ook om goed naar de app te kijken. Heeft de crypto exchange een eigen app ontwikkeld? Zo ja, ga dan goed na of deze app naar je wens is. Ook de app zou gebruiksvriendelijk, snel en veilig moet zijn. Onze ervaring leert ons dat de beste crypto exchanges allemaal een goede app ontwikkeld hebben.
 

Of een crypto exchange gebruiksvriendelijk is, hangt uiteraard ook van je eigen wensen af. Zo gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar crypto exchanges met een Nederlandstalige website. Mogelijk vind jij dit echter een stuk minder belangrijk. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je waarde aan hecht.
 

Handelsmogelijkheden & functies

Uiteraard zou je ook bij elke crypto exchange naar de handelsmogelijkheden moeten kijken. Tussen de crypto exchanges uit bovenstaande top 5 bestaan op dit gebied in ieder geval belangrijke verschillen.
 

Wij raden je aan om hierbij goed naar je eigen ervaring te kijken. Ben je nog een beginnende investeerder? Kies dan voor een basic crypto exchange, aangezien je al die extra handelsmogelijkheden nog niet nodig hebt.
 

Ben je al meer ervaren in de wereld van cryptotrading? Dan kun je wél prima kiezen voor een crypto exchange met veel handelsmogelijkheden. Als je bijvoorbeeld naar de handelsmogelijkheden van FTX kijkt, zie je dat die mogelijkheden uniek zijn. En dat je dankzij die mogelijkheden behoorlijk veel geld kunt verdienen. Voorwaarde daarbij is wel dat je veel verstand van zaken hebt.
 

Ook zou je goed naar de functies op het platform moeten kijken. Spreken de verschillende functies direct tot de verbeelding? Kun je per functie een duidelijke gids vinden? Of is dit iets dat je voor jezelf uit moet zoeken? Wij vinden het zelf ook belangrijk dat alle functies overzichtelijk op de website weergegeven worden.


Klantenservice

Zit je met een probleem? Of heb je een klacht? Dan is het wel zo prettig dat je op een goede klantenservice kunt rekenen. Doe daarom per crypto exchange goed onderzoek naar de klantenservice:


 

 • Communicatietaal. Bij een goede klantenservice is het mogelijk om ‘gewoon’ in het Nederlands te communiceren. Althans, zo kijken we naar dit punt. Mogelijk vind jij het geen probleem om gewoon in het Engels te communiceren.
 • Bereikbaarheid. Een goede klantenservice is bij voorkeur dagelijks bereikbaar. Bij sommige crypto exchanges zien we jammer genoeg dat de klantenservice alleen doordeweeks bereikbaar is. 
 • Communicatiemogelijkheden. Ga ook goed na op welke manier je in contact kunt komen met de klantenservice. Bij een goede klantenservice heb je hier meerdere mogelijkheden voor, zoals bellen, mailen en een live chat.


 

De klantenservice vinden wij één van de belangrijkste punten. Een geode klantenservice gaat volgens ons namelijk hand in hand met de gewenste betrouwbaarheid. Als een crypto exchange goede service verleent, roept dit immers alleen maar vertrouwen op. Andersom werkt dit ook zo; een crypto exchange met een slechte klantenservice is alles behalve toegankelijk.
 

Ervaringen van andere investeerders

Je bent absoluut niet de enige die in crypto gaat investeren. Al miljoenen mensen zijn je voorgegaan, waarvan een gedeelte hun meningen op het internet achterlaat. Ons advies is om goed te kijken naar de ervaringen van andere investeerders.
 

Zijn veel van deze ervaringen positief? Dan geeft dit aan dat de betreffende exchange haar zaakjes goed op orde heeft. Andersom werkt dit net zo. Als er veel negatieve beoordelingen te vinden zijn, is het verstandiger om toch nog even verder te kijken naar een andere crypto exchange.


 

Onderbuikgevoel

Tot slot kan het geen kwaad om goed naar je onderbuikgevoel te luisteren. Heb je bij een specifieke crypto exchange geen al te goed gevoel? Dan komt dit gevoel ongetwijfeld ergens vandaan, maar je kunt het mogelijk niet zo goed plaatsen. Je doet er dan wel verstandig aan om naar dit gevoel te luisteren. 
 

Tips om veilig te handelen bij een crypto exchange

Ben je van plan om crypto bij één van bovenstaande crypto exchanges te kopen? Je kunt dan van een prima veiligheid uitgaan, maar je doet er wel verstandig aan om altijd de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

 • Spreid je risico’s. Dit wil zeggen dat je het beste bij meerdere crypto exchanges een account aan kunt maken. Als er onverhoopt met één van bovenstaande exchanges iets gebeurt, ben je niet direct de sjaak.
 • Deel nooit je wachtwoord. Deel echt nooit het wachtwoord van je account bij een crypto exchange. Ook niet als de klantenservice hier naar vraagt.
 • Pas op met phishing mails. Vanuit de naam van een crypto exchange worden regelmatig phishing mails verstuurd. Pas daarom heel goed op met het klikken op links in mails die je ontvangt. Ga eerst goed na of de afzender wel echt de crypto exchange is.
 • Stel de 2FA authenticatie in. Je doet er tot slot verstandig aan om altijd de twee factor authenticatie in te stellen. Dankzij deze authenticatie heb je je smartphone nodig om toegang tot je account te krijgen. Dit vraagt om een handeling, maar maakt het handelen in crypto een héél stuk veiliger.
   


 

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Voordelen crypto exchange
Bitvavo Review
Coinbase Review
Nexo Review
Binance Review
Hoe komen we tot deze selectie
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?