Home
Blog
De 11 beste website makers van 2022
Home
Blog
De 11 beste website makers van 2022

De 11 beste website makers van 2022

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 16 augustus 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 16 augustus 2022

Het maken van een website is dankzij een website maker een fluitje van een cent. Binnen een mum van tijd maak je een prachtige website, waarna je deze ook nog (deels) kunt optimaliseren.

article-hero
Beste website makers 2022
alt
Onze keuze
alt
Volledig en gemakkelijk
5/5
blue-tick
Maak een website op maat
blue-tick
geavanceerde functies
blue-tick
Optimaliseer voor zoekmachines
Meer informatie
Veel templates
alt
Gebruiksvriendelijk en compleet
4.7/5
blue-tick
Gratis proefperiode
blue-tick
Voordelige pricing
blue-tick
Goede klantenservice
Meer informatie
Godaddy
alt
Compleet en voordelig
4.7/5
blue-tick
Volledige en voordelig
blue-tick
Goede Trustpilot Rating
blue-tick
Meer dan 100+ Templates
Meer informatie
alt
Onze keuze e-commerce
alt
De #1 voor webshops
5/5
blue-tick
Veel templates
blue-tick
Goede SEO rankings
blue-tick
Betaalbaar/ Schaalbaar
Meer informatie
Simpel
alt
Gemakkelijk en simpel
4/5
blue-tick
Simplistisch
blue-tick
Simpel in gebruik
blue-tick
Goedkoop abonnement
Meer informatie

Maar, welke website maker kun je nou het beste gebruiken? Is het aan te raden om voor het vertrouwde Wix te kiezen? Of kun je beter voor één van de andere website makers kiezen? In dit artikel vind je het antwoord op deze vragen. Wij hebben namelijk een top 11 van beste website makers voor je samengesteld.

Om deze top 11 samen te stellen, hebben wij ons onafhankelijke en unieke onderzoeksproces gehanteerd. Maar, we hebben ook gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers. 

In eerste instantie hebben we een lange lijst van website makers opgesteld. Deze lijst hebben we beetje bij beetje steeds korter gemaakt, waarbij we op tal van punten gelet hebben. Uiteindelijk zijn we daardoor in staat geweest om de 11 beste website makers aan te wijzen.

 

Waar hebben we de website makers op geselecteerd?

Dat we bij deze 11 website makers uitgekomen zijn, is geen verrassing. Deze 11 builders scoren op onderstaande punten namelijk allemaal goede scores:

  • Mogelijkheden: bij elke website maker hebben we naar de mogelijkheden gekeken. Hierbij gaat het uiteraard niet alleen om de kwantiteit, maar ook om de kwaliteit van alle mogelijkheden.
  • Gebruiksgemak: is het simpel om van de website maker gebruik te maken? En kan zelfs iemand zonder technische kennis gebruik van de builder maken? Dat zijn eveneens twee belangrijke vragen waar we bij elke website maker naar gekeken hebben.
  • Aantal templates: bij elke website maker heb je de keuze uit bepaalde templates. Maar, om hoeveel templates gaat het dan precies? Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een website maker met veel templates.
  • Aanvullende mogelijkheden: ook hebben we bij elke website maker naar de aanvullende mogelijkheden gekeken. Krijg je bijvoorbeeld via de website maker gratis een domeinnaam? En biedt de builder mogelijk nog aanvullende extra’s, buiten de gebruikelijke extra’s?
  • Gratis proefperiode: bij veel website makers is het mogelijk om de builder gratis uit te proberen. Dit vinden wij erg wenselijk, waardoor ook dit één van de criteria is waar wij naar gekeken hebben.
  • Prijskaartje: uiteraard speelt ook het prijskaartje van de website maker een rol. We hebben gekeken naar het bedrag dat je moet betalen, maar ook naar de abonnementsvorm. Kun je bijvoorbeeld een eenmalig bedrag betalen? Of is het een doorlopend abonnement dat je af moet sluiten?

Ervaringen van andere gebruikers: zoals eerder al gesteld, hebben wij ons ook gericht op ervaringen van andere gebruikers. Als een website maker op veel positieve ervaringen kan rekenen, is dat immers een goed teken. Enfin, daarover lees je alles in onderstaande 11 reviews.

De 11 beste website makers op een rijtje

Aan de hand van bovenstaande punten zijn wij bij onderstaande 11 website makers uitgekomen. Neem onze 11 reviews door en bepaal direct welke website maker jou het meeste aanspreekt. Via de buttons in dit artikel kun je direct naar de website van de betreffende builder toe gaan.
 

1. Wix

Uit onze test is gebleken dat Wix de beste website maker van dit moment is. Bij deze builder valt met name de gebruiksvriendelijkheid en het gemak op. Zelfs als je nog nooit eerder een website hebt gemaakt, is het mogelijk om met Wix snel en gemakkelijk een website te maken.

Ten opzichte van andere website makers is dat een cruciaal verschil. Wix heeft voor een duidelijke interface gezorgd, voor functies voor zich spreken en voor een fijn geheel van mogelijkheden. 

Bovendien is Wix méér dan alleen een website maker. Met dit platform is het ook mogelijk om de website direct te optimaliseren. En wist je al dat het met Wix ook nog mogelijk is om zelf een webshop te starten? Dankzij de vele mogelijkheden kun je je webshop direct naar een hoog niveau tillen.

 

Aantal templates

Bij Wix kun je uit meer dan 800 templates kiezen. Ongeacht in wat voor stijl je je website vorm wilt geven, maak je je website met de templates helemaal naar wens. De werking van deze templates is bij Wix ook nog een fluitje van een cent. Je selecteert een template en past dit template direct naar wens aan. Wat wil je nog meer?

 

 

Gratis proefperiode

Het is mogelijk om Wix gratis uit te proberen. Ga hiervoor naar de website van Wix en meld je voor de gratis proefperiode aan. Tijdens deze proefperiode kun je het systeem naar wens én geheel gratis uitproberen. Maak kennis met het gemak, met de vele mogelijkheden en met de ruim 800 templates. Grote kans dat je na deze gratis proefperiode direct een abonnement af wilt sluiten.

 

Kosten

Ben je overtuigd geraakt door de gratis proefperiode? Of wil je nu direct een abonnement afsluiten? Het is goed om te weten dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen:
 

  • Connect Domain: 5,50 euro per maand. Geschikt om een basis te leggen voor je website, maar wel inclusief Wix advertenties.
  • Combo: 10 euro per maand. Geschikt voor persoonlijk gebruik.
  • Unlimited: 17 euro per maand. Geschikt voor ondernemers en freelancers.
  • VIP: 29 euro per maand. Prioriteit op klantenservice.

 

Over deze kosten zijn wij erg te spreken. De kosten vallen wat ons betreft reuze mee, terwijl je ook nog eens voldoende keuze hebt. Ongeacht wat je precies wilt, kun je altijd een passend Wix abonnement afsluiten.

 

Ervaringen van andere gebruikers

Wix gebruikers zijn positief tot heel positief over deze website maker. Dit blijkt onder meer uit de bijna 5.000 reviews die op Trustpilot achtergelaten zijn. Van deze bijna 5.000 reviews is de gemiddelde score een 4. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een vrij hoge gemiddelde score!

Wat wel opvalt, is dat in de afgelopen periode veel negatieve beoordelingen te vinden zijn. Veel van deze beoordelingen hebben betrekking op een (flinke) prijsstijging die Wix in 2022 doorgevoerd heeft.

Uit veel reviews blijkt in ieder geval dat men erg tevreden is over deze website maker:
 

  • Mooie interface en goed systeem! Je wordt goed gevonden op Google (als je alles goed instelt) en je hebt veel opties. Je website komt er goed uit te zien!
  • Ik had nog nooit zelf een website gebouwd en met wix.com had ik binnen enkele uren mijn eigen site in de lucht, compleet met alle toeters en bellen die ik nodig had. Met een beetje gepuzzel, lukt het mij als redelijk ervaren computergebruiker een site in elkaar te zetten.

 

Onze conclusie over Wix

Wix is met afstand de nummer 1 website maker van dit moment. Deze builder werkt onwijs fijn, biedt tal van mogelijkheden en is voor iedereen geschikt. Je hebt bovendien de keuze uit 800 templates, uit veel functies en uit meerdere abonnementen. Vergelijk de abonnementen met elkaar en sluit het gewenste Wix abonnement af. Dáár ga je geen spijt van krijgen!


 

2. Squarespace

De tweede plek in deze top 11 is weggelegd voor Squarespace. Deze website maker is qua naam een stuk minder bekend, maar heeft ons op meerdere facetten weten te verrassen. Om meerdere redenen is dit de op één beste website maker van dit moment.

 

Wat bij Squarespace direct opvalt, zijn de vele standaard ontwerpen. Je hebt de keuze uit bijzonder veel templates en standaard ontwerpen. Kies het gewenste template uit en pas deze template geheel naar wens aan. Dat doe je op een snelle en fijne manier.

 

De gebruiksvriendelijkheid valt bij deze builder ook direct op. Binnen een handomdraai heb je dit systeem onder de knie, ondanks dat er onwijs veel functies in de website maker ingebouwd zijn. Krijg je het desondanks niet voor elkaar of loop je tegen een probleem aan? Dan komt het kenniscentrum van Squarespace maar al te goed van pas. Geen enkele website maker heeft zo’n uitgebreid kenniscentrum als Squarespace.

 

Aantal templates

Bij Squarespace kun je uit meer dan 100 standaard templates kiezen. Maar, veel van deze templates zijn in meerdere varianten verkrijgbaar, waardoor de totale hoeveelheid templates een stuk hoger ligt. Bijkomend voordeel is dat je de templates dus volledig naar je wens kunt maken. Op het gebied van functies scoort Squarespace hoge punten.

 

Gratis proefperiode

Om een goede indruk van Squarespace te krijgen, is het aan te raden om gebruik van de gratis proefperiode te maken. Tijdens deze periode van 14 dagen kun je dit systeem geheel naar wens uitproberen. Probeer alle functies uit, verwonder je over de templates en verwonder je over de vele mogelijkheden.
 

Kosten

Met Squarespace is het een feestje om je eigen website te bouwen. Voordat het zover is, moet je een keuze tussen de abonnementen maken. Je hebt hierbij de keuze tussen drie abonnementen:
 

  • Personal Plan: 132 euro per jaar.
  • Business Plan: 204 euro per jaar.
  • Commerce Plan: tussen de 288 en 432 euro per jaar.

 

Let wel goed op: Squarespace biedt meerdere abonnementen aan, maar maakt hierbij onderscheid tussen persoonlijke websites, zakelijke websites en webshops. Let hier goed op bij het afsluiten van een abonnement.

 

Ervaringen van andere gebruikers

In Nederland maken nog niet heel veel mensen gebruik van Squarespace. Dat zorgt ervoor dat er op het internet vrij weinig ervaringen van Nederlandse gebruikers te vinden zijn. Wel kun je online veel ervaringen van buitenlandse gebruikers zien, maar die zijn lang niet allemaal even positief.

 

De beoordelingen bij Trustpilot zijn zelfs schrikbarend te noemen. Het doet ons dan ook vermoeden dat Squarespace in het buitenland een andere service aanbiedt. Veel van de negatieve beoordelingen hebben namelijk betrekking op de klantenservice. Bij Squarespace hebben wij juist opgemerkt dat de klantenservice én het kenniscentrum van een hoog niveau zijn.

 

Onze conclusie over Squarespace

Als onbekende speler heeft Squarespace ons absoluut doen verrassen. Deze website maker biedt veel mogelijkheden, is relatief voordelig en stelt je in staat om snel je eigen website te maken. Wel is het jammer dat we niet al te veel ervaringen van Nederlandse gebruikers voorbij hebben zien komen. Desalniettemin raden wij je aan om je voor de gratis proefperiode aan te melden. Nadat je dat hebt gedaan, wil je al snel een abonnement afsluiten. Dát raden wij je graag aan!

3. GoDaddy

Als Wix en Squarespace niet helemaal naar je wens zijn, raden wij je GoDaddy aan. Deze website maker scoort in onze test hoge punten, onder meer door het gebruiksgemak. Ook de prijsstelling is interessant, evenals de vele functionaliteiten. Al met al verdient GoDaddy de derde plek in deze top 11 van beste website makers absoluut.

Het bedrijf GoDaddy vindt haar oorsprong in Amerika. In dat bedrijf maakte men furore als registrar en webhoster; het is wereldwijd zelfs de grootste registrar van domeinnamen. Men heeft echter ook besloten om een website maker te ontwikkelen. Een keuze die bijzonder goed uitgepakt heeft.

Wat bij GoDaddy direct opvalt, is dat je alle vliegen in één klap kunt vangen. Zo kun je niet alleen je eigen website maken, maar ook een domeinnaam kopen, een SSL-beveiligingscertificaat regelen en professionele e-mail regelen. Voor dit alles betaal je bovendien niet de hoofdprijs.

Verder valt bij deze website maker de diversiteit op. Je hebt keuze uit meer dan voldoende templates, meer dan voldoende functies en meer dan voldoende opties. Zeker voor de basic websites is dit een geweldige website maker.

 

Leuk detail: de snelheid van deze website maker is magnifiek. Je hoeft in eerste instantie slecht je gegevens in te vullen, waarna de builder van GoDaddy automatisch voor je aan het werk gaat. Je krijgt vervolgens je nieuwe website te zien, volledig afgestemd op je gegevens. Deze website kun je nu naar eigen wen helemaal finetunen. Super handig!
 

Aantal templates

Bij GoDaddy kun je uit meer dan 100 templates kiezen. Maar, gezien de werking van deze website maker is dat niet al te belangrijk. Het is vooral van belang dat GoDaddy automatisch de juiste template voor je website selecteert. Mocht je het daar niet mee eens zijn, kun je altijd nog voor een ander template kiezen.

 

Gratis proefperiode

Weet je niet zeker of GoDaddy volledig op je wensen aansluit? Maak dan gebruik van de gratis proefperiode. Meld je voor deze periode aan en krijg vervolgens 30 dagen lang toegang tot deze website maker. Je bent hierbij in staat om zelf je website(s) te ontwerpen en om kennis te maken met dit uitgebreide systeem. 

 

Kosten

Als je door de gratis proefperiode overtuigd bent geraakt, kun je uit vier pakketten kiezen:

  • Basis: 4,99 euro per maand.
  • Standaard: 7,99 euro per maand.
  • Premium: 11,99 euro per maand.
  • eCommerce: 13,99 euro per maand.

 

Wat wij erg sterk vinden, is dat je uit vier verschillende pakketten kunt kiezen. Ook over de prijskaartjes zijn wij erg te spreken. Dat je voor het meest uitgebreide pakket slechts 11,99 euro per maand hoeft te betalen, is indrukwekkend te noemen.

 

Ervaringen van andere gebruikers

Dat GoDaddy op plek 3 in deze lijst staat, is aan onze positieve bevindingen te danken. Maar, ook aan de bevindingen van andere gebruikers. Veel andere gebruikers zijn namelijk ook erg te spreken over GoDaddy.

 

Bij bijvoorbeeld Trustpilot zijn bijna 50.000 reviews achtergelaten. Het gaat hierbij niet alleen om reviews van Nederlandse klanten, maar om reviews van klanten wereldwijd. Dat van deze reviews de gemiddelde score een 4,7 is, is indrukwekkend te noemen. 
 

Wel is het opvallend dat er ook enkele negatieve beoordelingen te vinden zijn. Veel van deze beoordelingen hebben betrekking op de matige service. Daar kunnen wij ons deels bij aansluiten: op het gebied van klantenservice kan GoDaddy inderdaad nog een verbeterslag maken.

4. Shopify

In de wereld van e-commerce is Shopify één van de bekendste namen. Dit is niet zonder reden; Shopify is voor veel e-commercers dé tool om een e-commerce website te maken. Dat is dan ook één van de redenen waarom Shopify op plek 4 in deze top 11 staat.
 

Wat ons betreft is Shopify eigenlijk niet met bovenstaande website makers te vergelijken. Met bovenstaande website makers maak je probleemloos een basic website, maar minder makkelijk een complete e-commerce website/webshop. Dát laatste doe je wel gemakkelijk met Shopify.

 

Met dit systeem is het een fluitje van een cent om een eigen webshop te maken. Je biedt hier je eigen producten in aan, je gaat met multichannel marketing aan de slag en je optimaliseert je webshop tot in de puntjes. Dat doe je onder meer door allerlei verzendopties toe te voegen, door het design helemaal naar je wens te maken en door tal van betalingsopties aan te bieden.
 

Bij Shopify valt ook de gebruiksvriendelijkheid in positieve zin op. Op een relatief makkelijke manier maak je je eigen webshop volledig naar je zin. Je hebt hiervoor de keuze uit tal van templates én uit allerlei aanvullende functies. Met deze functies maak je de webshop naar je zin en werk je je webshop voortdurend bij. Met het oog op de lange termijn is het namelijk onwijs belangrijk om je webshop voortdurend te verbeteren. Dát krijg je met Shopify absoluut voor elkaar.
 

Aantal templates

Binnen de tool van Shopify heb je de keuze uit heel veel templates. Deze standaardsjablonen stel je in, waarna je ze volledig naar je wens kunt maken. Je past het design aan, je past de lay-out aan en je past de kleurstelling aan. Verder is het mogelijk om het lettertype en andere belangrijke componenten geheel naar wens aan te passen. Je hebt al met al de touwtjes volledig in eigen handen.
 

Gratis proefperiode

Dat Shopify zo’n populaire website maker is, begrijpen wij maar al te goed. De website maker zelf is volledig naar wens, net zoals allerlei randvoorwaarden. Dit blijkt onder meer uit de gratis proefperiode. Door je voor de gratis proefperiode aan te melden, krijg je maar liefst 14 dagen gratis toegang tot deze website maker. Gedurende deze periode kun je het gehele systeem naar wens uitproberen.
 

Kosten

Eenvoudig je webshop beginnen; het is met Shopify mogelijk. Dit is makkelijk, maar is niet per sé goedkoop te noemen. Bij Shopify kun je namelijk uit de volgende abonnementen kiezen:

 

  • Basic: 21 euro per maand. Het perfecte abonnement voor nieuwe e-commerce bedrijven met slechts een paar persoonlijke voorkeuren.
  • Shopify: 59 euro per maand. Het perfecte abonnement voor bedrijven die hard groeien op het online gebied. Dit abonnement is ook interessant voor groeiende online bedrijven die ook een fysieke winkel willen openen.
  • Advanced: 289 euro per maand. Het perfecte abonnement voor opschalende bedrijven die veel baat hebben bij uitgebreide rapportages.

 

Bij Shopify kun je met extra kosten te maken krijgen. Indien je bijvoorbeeld van een externe betalingsprovider gebruik maakt, betaal je per transactie zogeheten transactiekosten. Op de website van Shopify vind je een uitgebreid overzicht van alle mogelijke bijkomende kosten.
 

Ervaringen van andere gebruikers

In onze ogen is Shopify één van de beste website makers. Opvallend genoeg zijn er heel veel mensen die hier anders over denken. Op bijvoorbeeld Trustpilot zijn namelijk veel negatieve beoordelingen te vinden over het bedrijf.

Maar, deze ervaringen zijn niet zo negatief als dat ze lijken. Veel gebruikers roemen namelijk het gebruiksgemak, de functionaliteiten en de optimalisatiemogelijkheden. De negatieve beoordelingen hebben bijvoorbeeld betrekking op de helpdesk en de prijsstelling.
 

Onze conclusie over Shopify

Wij zijn van mening dat Shopify één van de beste website makers is. Als je met een eigen webshop aan de slag wilt gaan, is dit zelfs dé beste website maker. Met deze builder zet je probleemloos een webshop in elkaar, waarna je hier (flink) geld mee kunt verdienen. Het fijne is dat Shopify veel mogelijkheden biedt, vrij gemakkelijk werkt en makkelijk te optimaliseren is. Onder aan de streep zorgt dit voor veel mogelijkheden voor alle e-commercers.

5. Weebly

Op plek 5 in deze website maker is het systeem van Weebly te vinden. Dit systeem valt met name door het gemak op. Als we eerlijk mogen zijn, is dit één van de simpelste website makers die wij ooit gezien hebben. De website maker is niet alleen makkelijk in gebruik, maar biedt ook tal van andere voordelen.
 

Zo is het ideaal dat je deze website maker voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt deze builder gebruiken op het gebied van e-commerce, maar ook als je een hobbywebsite wilt maken of als je met affiliate marketing aan de slag wilt gaan.
 

Wel moet je rekening houden met een beperkt aantal functies. Ten opzichte van bovenstaande website makers biedt Weebly een stuk minder functies. Wat ons betreft biedt dit zowel een voordeel als een nadeel:

  • Voordeel van beperkt aantal functies: deze website maker is erg overzichtelijk. Doordat je uit niet al te veel functies kunt kiezen, zie je in ieder geval altijd door de bomen het bos nog.
  • Nadeel van beperkt aantal functies: je hebt met Weebly niet al te veel mogelijkheden om je website volledig naar wens te maken. Bij andere website makers, zoals bovenstaande varianten, is dat een ander geval.

 

Desalniettemin vinden wij dit een meer dan prima website maker. Het gebruiksgemak is dik in orde, evenals de prijsstelling. Toen wij ons onderzoek naar de beste website maker uitvoerden, stuitten wij al snel op meerdere prijzige varianten. Daarbij hebben wij ook opgemerkt dat Weebly juist één van de goedkoopste website makers van het moment is.
 

Aantal templates

Binnen Weebly kun je uit behoorlijk veel templates kiezen. We hebben geen harde cijfers voorhanden, maar we hebben wel met eigen ogen mogen aanschouwen dat je uit oprecht veel templates kunt kiezen. Het fijne hierbij is dat deze templats door Weebly overzichtelijk aangeboden worden. Zo kun je voor de categorie ‘online winkel’, ‘portfolio’, ‘evenement’, ‘persoonlijk’ of ‘blog’ kiezen. Per categorie vind je vervolgens allerlei geschikte templates terug.

 

Gratis proefperiode

Dat wij over Weebly te spreken zijn, is ook te danken aan de gratis proefperiode. Ga naar de website van Weebly, klik op ‘Registreren’ en vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Nadat je dat gedaan hebt, krijg je enige tijd toegang tot de website maker van Weebly. Tijdens deze periode probeer je het gehele systeem uit en krijg je een nóg beter beeld van deze website maker.

 

Kosten

Eerder in deze review gaven wij al aan dat Weebly één van de goedkoopste website makers is. Dat is echter niet het enige voordeel op het gebied van de prijsstelling. Nee, een ander voordeel is dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen:
 

  • Basis: 0 euro. Dit abonnement is geschikt voor basisgebruik.
  • Connect: 5 euro per maand. Dit abonnement is geschikt om een domein aan te verbinden.
  • Pro: 10 euro per maand. Dit abonnement is geschikt voor grotere groepen en organisaties.
  • Business: 20 euro per maand. Dit abonnement is geschikt voor kleine bedrijven en winkels.

 

Deze prijzen hebben betrekking op websites. Ben je echter van plan om je eigen webshop te ontwikkelen? Dan kun je bij Weebly uit de volgende drie abonnementen kiezen:

 

  • Pro: 10 euro per maand. Geschikt voor groepen en grotere organisaties.
  • Business: 20 euro per maand. Geschikt voor kleine bedrijven en online organisaties.
  • Business Plus: 30 euro per maand. Geschikt voor PowerSellers; voor bedrijven die veel willen verkopen.

 

Let op: de genoemde prijzen zijn veelal op basis van een jaarlijkse betaling. Als je voor een maandelijkse betaling kiest, betaal je meer euro’s per maand.

 

Ervaringen van andere gebruikers

In deze top 11 is Weebly één van de onbekendste namen. Dat was voor ons het geval, maar is ook voor veel potentiële gebruikers het geval. Dit blijkt onder meer uit de beperkte hoeveelheid ervaringen die wij online gevonden hebben.

De beoordelingen die wij wel gevonden hebben, zijn allemaal afkomstig uit het buitenland. Weebly is namelijk een van origine Amerikaans bedrijf, waardoor het bedrijf in onder meer Amerika veel klanten heeft. Het grootste gedeelte van deze klanten is in ieder geval te spreken over deze website maker.

 

Onze conclusie over Weebly

Als je een zo’n simpel mogelijke website maker wilt hebben, is Weebly de beste keuze. Doordat deze website maker niet al te veel functies aanbiedt, heb je het systeem snel onder de knie. De functies die wél aangeboden worden, zijn gelukkig ook daadwerkelijk functies waar je echt iets aan hebt. Ook over de prijsstelling, service en abonnementsvormen zijn wij erg te spreken. Weebly heeft plek nummer 5 in deze top 11 van harte verdiend!

6. Zyro

Welke eisen stel jij aan je nieuwe website maker? Wil je vooral van zoveel mogelijk templates en functies kunnen genieten? Of vind je het veel belangrijker dat je zo min mogelijk geld aan de website maker kwijt bent? Als dat laatste je grootste wens is, kom je al snel bij Zyro uit. Mede vanwege de prijsstelling vinden wij dit één van de beste website makers van dit moment.

De prijsstelling van Zyro is indrukwekkend te noemen. Je hebt namelijk uit meerdere abonnementen de keuze, waarbij elk abonnement oprecht voordelig te noemen is. Zeker als je met bijvoorbeeld een hobbyproject aan de slag wilt gaan, is deze interessante prijsstelling een belangrijk voordeel.

Het blijft bij Zyro niet alleen bij een interessante prijsstelling. Nee, dit platform biedt ook nog eens veel gebruiksgemak aan. Dit komt onder meer door de duidelijke interface, het fijne hulpcentrum en de beperkte functies. Zyro heeft absoluut niet zoveel functies als bijvoorbeeld Wix, waardoor Zyro een stuk sneller onder de knie te krijgen is.

Uiteraard is het niet altijd fijn dat je uit niet al te veel functies kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld niet altijd je website voor 100% naar je wens maken. Doordat er sprake van weinig functies is, zijn de mogelijkheden enigszins beperkt. Maar, als je een simpele website wilt maken, is dat juist erg wenselijk.

Al met al is Zyro één van de beste website makers van het moment. Deze website maker is in ons land nog niet super populair, maar wij durven wel te beweren dat dit in de komende jaren gaat veranderen. Zyro heeft aan ons in ieder geval bewezen dat het platform veel te bieden heeft.

 

Aantal templates

Bij Zyro valt niet zozeer de hoeveelheid templates op, maar vooral het design van de templates. De templates zien er stuk voor stuk strak uit, onder meer doordat de designs erg clean zijn. De templates van Zyro kennen niet al te veel poespas, waardoor de templates een lust voor het oog zijn. Fijn bijkomend voordeel is dat je de templates relatief makkelijk naar eigen wens aanpast. Zonder dat je hier bijvoorbeeld met HTML code voor aan de slag hoeft te gaan.
 

Overigens is het ook wel handig dat je uit meerdere templates-categorieën kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Populaire Templates, Fotografie, CV, Marketing, Reizen of Blog. Per categorie vind je vervolgens alle beschikbare templates van Zyro.

 

Gratis proefperiode

Je hebt bij Zyro de mogelijkheid om het systeem gratis uit te proberen. Ga hiervoor naar de website en klik vervolgens rechtsboven op ‘Gratis starten’. Vul de gevraagde gegevens in en probeer het systeem op je gemakje uit. Je kunt van nagenoeg alle functies gebruik maken, maar je kunt de website nog niet online zetten. Dat is wel mogelijk als je een abonnement bij Zyro afgesloten hebt.

 

Kosten

Dat Zyro in de komende periode steeds populairder gaat worden, is volgens ons aan onder meer de prijsstelling te danken. Je hebt bij Zyro namelijk de keuze uit twee voordelige abonnementen:

  • Website: 4,90 euro per maand. Met dit abonnement ben je in staat om een persoonlijke website, portfoliowebsite of blog te creëren.
  • Business: 5,90 euro per maand. Met dit abonnement ben je in staat om met je bedrijf met e-commerce aan de slag te gaan.

 

Ongeacht voor welk abonnement je kiest, heb je recht op de 30 dagen geld terug garantie van Zyro. Je loopt dus geen enkele risico als je je nú aanmeldt voor één van de twee pakketten van Zyro.
 

Ervaringen van andere gebruikers

Op dit moment is Zyro nog niet al te populair in ons land. Dat zorgt er dan ook voor dat er vrij weinig Nederlandse ervaringen op het internet te vinden zijn. Wij hebben echter wel meerdere Engelstalige reviews gevonden.

 

Wat direct opvalt, is dat deze reviews positief tot heel positief zijn. Veel gebruikers lopen weg met het gebruiksgemak, de kosten en de cleane templates. Wel benadrukken sommige gebruikers dat de functies enigszins tegenvallen. Dat zijn ook precies onze eigen bevindingen.
 

Onze conclusie over Zyro

Als je van een zo’n goedkoop mogelijke website maker gebruik wilt maken, is Zyro de beste keuze. Deze website maker is niet alleen (heel) voordelig, maar is ook nog eens erg fijn om mee te werken. In een handomdraai heb je je eigen website gemaakt, mede dankzij de cleane templates van Zyro. Wel zijn de functies ietwat beperkt, maar juist dát maakt Zyro een ideale website maker voor de beginnende websitemaker.


 

7. Jimdo

Kijk je wel eens naar televisie? Dan is de kans groot dat je wel eens een reclame van Jimdo voorbij hebt zien komen. Deze website maker is met name in de laatste jaren flink gaan adverteren in ons land. Uiteraard maar met één doel: om zo bekend/groot mogelijk te worden. Dit gaat Jimdo in ieder geval steeds beter af.

Meer en meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor Jimdo. Een logische keuze, aangezien Jimdo het nodige te bieden heeft. Dit blijkt uit de beoordelingen van gebruikers, maar blijkt ook uit onze persoonlijke bevindingen. Zo hebben wij opgemerkt dat de tool van Jimdo erg eenvoudig te gebruiken is.

 

Dat deze tool zo eenvoudig is, biedt veel mogelijkheden voor de onervaren websitebouwers. Als je nog geen ervaring (of kennis) hebt, biedt de simpele tool van Jimdo uitkomst. Feit is wel dat de functies relatief beperkt zijn, maar dat is wat ons betreft ook de kracht. Jimdo heeft de tool bewust zo simpel mogelijk gehouden, waardoor de tool interessant is voor de onervaren makers van websites.
 

Feit is wel dat Jimdo over alle basisfuncties beschikt. Ook is het een feit dat de interface van deze website maker erg overzichtelijk is. Als je voor het eerst van deze website maker gebruik maakt, spreekt de werking van het platform eigenlijk direct voor zich. Dit is overigens ook iets dat in de reclamespotjes van Jimdo veelvuldig naar voren komt.
 

Nog een leuk detail over Jimdo: deze website maker komt van origine uit Duitsland. Waarom dit een leuk detail is? Omdat het grootste gedeelte van de website makers de oorsprong in Amerika vindt. Met Jimdo waait er dus een frisse wind door het Amerikaanse aanbod.

 

Aantal templates

Met Jimdo maak je snel een zakelijke website of webshop. Dat je dit zo snel kunt doen, is onder meer aan de vele templates te danken. Nadat je bij Jimdo ingelogd bent, krijg je allerlei templates voorgeschoteld. Kies de gewenste template uit, bewerk de template naar wens en finetune hem tot op de puntjes. Uit hoeveel templates je precies kunt kiezen, durven wij niet te zeggen. Wat wij wel weten, is dat je op de website van Jimdo veel voorbeelden van gemaakte websites vindt. Die voorbeelden laten duidelijk zien dat de templates van Jimdo erg fraai zijn.

 

Gratis proefperiode

Wil je de website maker van Jimdo eens uitproberen? Je hebt groot gelijk! Om dit systeem uit te kunnen proberen, hoef je alleen maar een gratis account aan te maken. Nadien krijg je toegang tot vier elementen:
 

  • Je website, webshop en logo allemaal in één plek
  • Een afbeeldingenbibliotheek inclusief rechtenvrije foto’s
  • Digitale tips en adviezen voor je bedrijf
  • Hulp van het support team van Jimdo
     

Het fijne hierbij is dat het geen beperkte gratis proefperiode is. Nee, deze gratis proefperiode duurt zolang je maar wilt!

 

Kosten

Met de gratis proefperiode geniet je van een gratis account bij Jimdo. Dit gratis account kun je tot in het oneindige gebruiken, maar dat account biedt niet alle mogelijkheden. Als je wél van alle mogelijkheden gebruik wilt maken, kies je voor één van de vier andere abonnementen:
 

  • Start: 9 euro per maand. Voor je persoonlijke website.
  • Grow: 15 euro per maand. Voor je zakelijke website.
  • Grow Legal: 20 euro per maand. Inclusief juridische teksten voor je persoonlijke website.
  • Unlimited: 39 euro per maand. Alles dat je nodig hebt voor succes.

 

Dit zijn de abonnementen waar je uit kunt kiezen als je een website wilt ontwikkelen. Wil je nou graag een webshop met Jimdo ontwikkelen? Ook dat is mogelijk. Daarvoor heb je uit onderstaande abonnementen de keuze:
 

  • Basic: 15 euro per maand. Prima abonnement om kleine projecten mee te starten.
  • Business: 19 euro per maand. Prima abonnement voor een professionele webshop
  • VIP: 39 euro per maand. Alles dat je nodig hebt voor een succesvolle webshop.
     

Ervaringen van andere gebruikers

In de afgelopen periode zijn veel reviews achtergelaten bij Trustpilot. Bij deze reviews valt op dat de beoordelingen nogal uiteenlopen. Sommige gebruikers zijn onwijs positief, terwijl andere gebruikers toch wel het nodige aan te melden hebben. Feit is dat de gemiddelde score rond de 3,5 ligt; dit is gelijk aan een 7, uitgaande van een schaal van 1 tot 5.

 

Onder meer onderstaande beoordelingen zijn in ieder geval positief:

  • Wederom fijn geholpen binnen 1 dag. Persoonlijke benadering en altijd oplossingsgericht. Ik ben al meer dan 10 jaar klant van Jimdo en snap werkelijk de negatieve reviews hier niet. Het maken van de website en aanpassen is echt gemakkelijk, zelfs vanaf je mobiele telefoon. Zelf heb ik Jimdo Pro en uiterst tevreden met alles. Geen nepreview overigens.
  • Goede service van de klantenservice
  • Altijd heel goede ervaringen met Jimdo


 

Onze conclusie over Jimdo

Met Jimdo is er weer een hele goede website maker bij gekomen in ons land. Deze website maker richt zich op eenvoud en doet dat met verve. Bovendien vinden wij het ideaal dat je bij deze website maker uit meerdere abonnementen kunt kiezen. Op basis van je eigen wens vind je bij Jimdo altijd een geschikt abonnement. Wij zijn fan in ieder geval!


 

8. Duda

Website makers bestaan tegenwoordig in veel soorten en maten. Je kunt voor een hele uitgebreide builder gaan, zoals Wix. Je kunt echter ook bewust voor een vrij eenvoudige website maker kiezen. Als je graag voor een vrij uitgebreide website maker wilt gaan, is Duda een meer dan prima optie.

Deze website maker richt zich niet zozeer op de eenvoudige websites, maar juist op de meer complexe websites. Daarnaast richt deze builder zich op webdesigners. Heb je als webdesigner meerdere klanten waar je een website voor gaat maken? Dan komt het systeem van Duda goed van pas. In een handomdraai maak je met deze website maker fraaie websites.

Dat dit zo makkelijk gaat, is onder meer te danken aan de vele sjablonen. Je hebt uit meer dan 100 templates de keuze, waardoor je elke website op een creatieve manier in kunt steken. Vervolgens is het mogelijk om het template volledig naar je eigen hand te zetten. De mogelijkheden zijn hierbij divers, enigszins vergelijkbaar met de vele mogelijkheden van Wix.


Verder is het super dat deze tool nog meer mogelijkheden biedt. Zo is het met Duda ook mogelijk om een webapplicatie te maken. 

Wij zijn van mening dat Duda een prima tool is, maar niet voor iedereen. Alleen als je serieus met webdesign bezig bent, is Duda een geschikte tool. Als je voor hobby doeleinden een website wilt maken, is Duda niet de meest geschikte tool. Ook niet met het oog op de tarieven per maand.

 

Aantal templates

Bij Duda kun je uit meer dan 100 templates kiezen. Deze templates zijn allemaal op hun eigen manier uniek en het gebruiken meer dan waard. Wat ons vooral aanspreekt, is dat je de templates van Duda volledig naar eigen hand kunt zetten. Bij de templates is het mogelijk om werkelijk waar elk detail geheel naar wens aan te passen.

 

Gratis proefperiode

Twijfel je of Duda iets voor jou is? Dat kunnen we ons goed voorstellen. De tool biedt veel mogelijkheden, maar is dus zeker niet voor iedereen geschikt. Om te achterhalen of Duda iets voor jou is, biedt de gratis proefperiode uitkomst. Gedurende een periode van 14 dagen kun je deze tool geheel naar wens uitproberen. Dit is en blijft gratis voor een periode van 14 dagen; ideaal.

 

Kosten

Is Duda dé website maker waar je naar op zoek bent? Bij deze professionele website maker moet je met relatief forse prijskaartjes rekening houden:

  • Basic: 14 dollar per maand. 
  • Team: 22 dollar per maand.
  • Agency: 44 dollar per maand.
  • Custom: prijs op aanvraag.

Zeker als je je business op wilt schalen, loopt het tarief per maand fors op. Dit is dan ook één van de redenen waarom Duda niet geschikt is voor hobbymatige doeleinden.

 

Ervaringen van andere gebruikers

Over Duda zijn bij Trustpilot enkele tientallen reviews achtergelaten. Bij deze reviews valt direct de tevredenheid op; maar liefst 70% van alle gebruikers geeft deze website maker het predicaat ‘Uitstekend’. Dit resulteert in een gemiddelde score van een 4,2. 

In deze beoordelingen vallen interessante dingen te lezen. Zo geven sommige gebruikers aan dat de mogelijkheden van dit platform eindeloos zijn. Zo is een gebruiker al 5 jaar klant, maar hij ontdekt nog steeds nieuwe functies binnen de website maker van Duda.

Verder geven veel gebruikers aan dat het platform gebruiksvriendelijk is, zodra je weet hoe de builder precies werkt. Dit vraagt dus wel om enige gewenning, aldus bepaalde gebruikers. Tot slot valt op dat de gebruikers benoemen dat de tarieven in lijn zijn met de kwaliteit van deze website maker.

 

Onze conclusie over Duda

In deze top 11 van beste website makers is Duda een unieke variant. Deze variant richt zich niet op de eenmalige gebruiker, maar juist op de professionals. Met deze website maker is het oprecht een fluitje van een cent voor een professional om meerdere websites te ontwikkelen. Wij zijn van mening dat dit een meer dan prima website maker is, maar de builder is dus zeker niet voor iedereen geschikt.

9. WordPress.com

Qua naam de populairste website maker wereldwijd? Dat moet wel WordPress zijn. WordPress is één van de website makers waar je onwijs veel mee kunt en waar veel mensen reeds gebruik van maken. Het is hierbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen WordPress.org en WordPress.com:
 

  • WordPress.com: dit is het basisplatform waarmee je op een gemakkelijke manier je eigen website bouwt. Dit platform wordt ondersteund en aangeboden door het overkoepelende bedrijf WordPress.
  • WordPress.org: dit is een geavanceerder content management systeem, waarmee het mogelijk is om een website te maken en bij te werken. Voor WordPress.org heb je echter wel meer kennis nodig.

Voor plek 9 in deze top 11 van beste website makers hebben wij een plekje ingericht voor WordPress.com. Dit is met name te danken aan het gebruiksgemak van WordPress.com. Zonder enige technische kennis te hebben, maak je met deze tool binnen een handomdraai een geweldige website. 

Als je meer unieke kenmerken aan je website toe wilt voegen, heb je wel enige kennis over codering nodig. Maar, in onze ogen is het niet eens noodzakelijk om deze kennis te hebben. Met de basisfuncties van WordPress.com kom je namelijk al een heel eind.

Wat WordPress ook een uitstekende keuze maakt, zijn de blogtools, de templates en de redelijke prijzen. 
 

Aantal templates

Geen enkele website maker biedt zoveel templates aan als WordPress.com. Je kunt namelijk uit talloze thema’s (sjablonen) kiezen. Het gaat echt om (tien)duizenden templates, waarmee je je website snel zijn eigen karakter geeft. Het fijne hierbij is dat je voor gratis templates kunt kiezen, maar ook voor duurdere templates. Aan jou de taak om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat!

 

Gratis proefperiode

Bij WordPress.com bestaat niet zoiets als een gratis proefperiode, maar wél een gratis abonnement. Met dit gratis abonnement kun je van de basisfuncties gebruik maken. Hier betaal je niks voor, totdat je voor één van de betaalde abonnementen kiezen. Met één van de betaalde abonnementen krijg je meer functies tot je beschikking.

 

Kosten

Bij WordPress.com heb je uit meerdere abonnementen de keuze. De abonnementen inclusief prijzen vind je hieronder, waarbij uit zijn gegaan van een jaarlijkse betaling:

  • Personal: 4 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor persoonlijk gebruik.
  • Premium: 8 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor freelancers.
  • Business: 25 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor kleine bedrijven.
  • E-commerce: 45 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor webwinkels.

Over de prijsstelling van WordPress.com zijn wij enthousiast. Daarbij vinden wij het ook een groot pluspunt dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen. In elke situatie kun je hierdoor voor een geschikt abonnement kiezen.

 

Ervaringen van andere gebruikers

Wil je meer weten over de ervaringen van andere WordPress gebruikers? Het is goed om te weten dat de ervaringen over dit systeem niet al te transparant zijn. De beoordelingen over WordPress.com en WordPress.org lopen namelijk door elkaar heen.

Wij hebben er daarom alles aan gedaan om onderscheid tussen de beoordelingen te maken. Daarbij viel ons al snel op dat lang niet iedereen even positief is over WordPress.com. Zo benoemen sommige gebruikers dat het nodig is om over coderingskennis te beschikken.
 

Andere gebruikers zijn daarentegen wel weer erg te spreken over WordPress.com. Zij benoemen bijvoorbeeld dat de website maker fijn te gebruiken is, dat de prijsstelling dik in orde is en dat de hoeveelheid templates indrukwekkend is.
 

Onze conclusie over WordPress.com

In deze top 11 is WordPress.com één van de meest unieke website makers. De website maker biedt veel mogelijkheden, maar doet dit wel op een andere manier dan veel andere builders. De prijsstelling, mogelijkheden, vele templates en het gratis abonnement zijn in ieder geval volledig naar onze wens. Een hele interessante website maker om eens uit te proberen!
 

10. Strikingly

Voordat je met een website maker aan de slag kunt gaan, moet je goed over je wensen nadenken. Blijkt uit je wensen dat je voldoende hebt aan een website van slechts één pagina? Dan is Strikingly wellicht de beste website maker voor je. Met deze vrij simpele website maker bouw je in een handomdraai namelijk een one-page website.

Met deze website maker bouw je vooral simpele websites. Als je met je website meer de diepte in wilt gaan, haakt deze website maker al snel af. Toch verdient Strikingly een plekje in deze top 11 van beste website maker. Dat komt vooral door de eenvoudige werking, waardoor dit een prima website maker voor onervaren websitemakers is.

Feit is wel dat deze website maker alles behalve perfect is. Zo viel het ons op dat de snelheid van een Strikingly-website erg tegenvalt. Ook is het zo dat de uitgebreidere abonnementen vrij prijzig zijn, zeker omdat deze abonnementen een stuk minder uitgebreid zijn dan bij vergelijkbare website makers.

Het heeft er alle schijn van dat Strikingly net de slag heeft gemist in de afgelopen jaren. De tool is niet verder geëvolueerd, maar is min of meer stil blijven staan. Desalniettemin verwachten wij dat veel mensen iets aan deze website maker hebben. Vandaar ook plekje 10 in deze top 11 van beste website makers.

 

Aantal templates

Met de website maker van Strikingly zet je snel een one-page website in elkaar. Dit is onder meer te danken aan het diverse aanbod van templates. Als je naar de website van deze builder gaat, kun je klikken op ‘Sjablonen’. Je krijgt vervolgens honderden sjablonen te zien. Door aan de bovenkant van de pagina op één van de categorieën te klikken, zie je per categorie de geschikte templates. Op dit gebied heeft Strikingly de zaakjes prima op orde.

 

Gratis proefperiode

Zou je graag met Strikingly aan de slag willen gaan? Dit is mogelijk door een gratis account aan te maken. Dit is echter géén gratis proefperiode; je kunt namelijk onbeperkt gebruik blijven maken van je gratis account. Alleen als je meer functies en dergelijke aan je website toe wilt voegen, heb je bij Strikingly een betaald abonnement nodig.

 

Kosten

Wil je graag zo snel en simpel mogelijk een website maken? Dan is het interessant om een abonnement bij Strikingly af te sluiten. Je hebt hier drie mogelijkheden voor:

  • Limited: 8 dollar per maand. Met dit abonnement kun je twee websites maken, maar de mogelijkheden zijn niet eindeloos.
  • Pro: 16 dollar per maand. Dit is het meest gekozen abonnement van/bij Strikingly. Dit abonnement biedt veel mogelijkheden en geeft je alles dat je nodig hebt om je website te lanceren en te laten groeien.
  • VIP: 49 dollar per maand. Dit abonnement is geschikt voor bijvoorbeeld sites waarop je lidmaatschappen aanbiedt. Ook voor grotere bedrijven is dit een geschikt abonnement.

Deze genoemde tarieven zijn op basis van een jaarbetaling. Je kunt ook voor een maandelijkse betaling kiezen of voor een abonnement voor 2, 3, of 5 jaar. 

 

Ervaringen van andere gebruikers

Op het internet zijn her en der beoordelingen van andere gebruikers te vinden. Als je naar deze beoordelingen kijkt, word je echter niet direct enthousiast. De gemiddelde score op Trustpilot is bijvoorbeeld ontzettend laag.

Veel mensen benoemen dat de klantenservice dramatisch is, dat de functies beperkt zijn en dat de website erg lastig werkend te krijgen is. Uiteraard zijn er ook positieve beoordelingen te vinden, maar die vallen in het niet bij alle negatieve beoordelingen. Dat is voor ons ook één van de redenen om Strikingly niet hoger in deze top 11 te plaatsen.

 

Onze conclusie over Strikingly

Als je een one-page website wilt maken, is Strikingly een interessante website maker. Deze builder is uitermate geschikt voor de simpelere websites, maar absoluut niet geschikt voor grotere of lastigere websites. Wat ons wel aanspreekt, zijn de templates en de prijsstelling van de abonnementen. Maar, er zijn zeker betere website makers dan Strikingly.

11. 1&1 IONOS

Deze top 11 van beste website makers sluiten we graag in stijl af. Dát doen we met 1&1 IONOS. De naam van deze website maker is niet zo ingewikkeld als dat de builder werkt, hoor. Nee, de werking van deze website maker is juist één van de redenen waarom wij over deze builder te spreken zijn.

Belangrijk om te weten is dat een 1&1 IONOS website niet het toonbeeld van schoonheid is. De websites die je met deze builder maakt, zijn echter wel praktisch en doen wat ze moeten doen. Bovendien hoef je voor deze website maker niet de hoofdprijs te betalen.


Indien je vooral een functionele website wilt bouwen, sluit 1&1 IONOS volledig op je wensen aan. Stel je veel eisen aan het design en ontwerp van de website? Dan is het verstandiger om voor één van de andere website makers te kiezen.

Verder moet je rekening houden met een beperkt aantal functionaliteiten. Het is geen website maker die talloze functionaliteiten aanbiedt, aangezien het een vrij basic website maker is. Zeker voor de basic websites is dit echter prima te noemen; in een handomdraai tover je namelijk een basic website tevoorschijn.
 

Aantal templates

Voor het maken van een website biedt het diverse aanbod van templates veel mogelijkheden. De templates van 1&1 IONOS zijn niet alleen divers, maar zijn ook nog handig onderverdeeld in categorieën. Zo kun je kiezen voor de volgende categorieën:

  • Restaurant
  • Real estate 
  • Travel
  • Photography
  • Business
  • Wedding

Per categorie vind je vervolgens meer dan voldoende templates. Deze templates kun je installeren en geheel naar wens aanpassen. Simpel maar efficiënt!

 

Gratis proefperiode

Bij 1&1 IONOS is het niet mogelijk om van een gratis proefperiode te profiteren. Wat wel mogelijk is, is om de eerste maand geheel gratis van deze website maker gebruik te maken. Maak een account aan en sluit een abonnement af voor 12 maanden. Als je er al snel achter komt dat dit niks voor je is, zeg je je abonnement snel weer op. Dit kost je slechts een paar euro, maar is de moeite zeker waard..

 

Kosten

Eén van de sterke punten van 1&1 IONOS is de prijstelling. Ongeacht voor welk abonnement je kiest, geniet je van een scherp maandtarief:

  • Starter: 1 dollar per maand voor de eerste 12 maanden. Na deze 12 maanden betaal je 5 dollar per maand.
  • Plus: 5 dollar per maand voor de eerste 12 maanden. Na deze 12 maanden betaal je 10 dollar per maand.
  • Pro: 10 dollar per maand voor de eerste 12 maanden. Na deze 12 maanden betaal je 15 dollar per maand.

 

Ervaringen van andere gebruikers

Bij bijvoorbeeld Trustpilot zijn veel beoordeling over 1&1 IONOS achtergelaten. Het lastige is alleen dat veel van deze beoordelingen niet zozeer betrekking op de website maker hebben. 1&1 IONOS is namelijk ook een grote speler in de wereld van hosting en domeinnamen.

De ervaringen van andere gebruikers zijn daarom lastig te peilen. Om deze reden heeft 1&1 IONOS geen hogere plek in deze top 11 weten te bemachtigen. Als we meer zouden weten over de reviews van andere gebruikers, zou 1&1 IONOS mogelijk een stuk hoger komen te staan.
 

Onze conclusie over 1&1 IONOS

Wij vinden 1&1 IONOS één van de beste simpele website makers. Je maakt in een handomdraai een fraaie website met deze builder. Met alle dank aan de vele templates en de basic functionaliteiten. Alleen als je meer van je website verlangt of vergt, is dit geen geschikte website maker. Deze website maker is uitsluitend geschikt voor basic websites.

Nog 5 goede website makers

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 11 beste website makers. Daarmee houdt dit artikel echter nog niet op. Wij voorzien je in dit artikel namelijk van nog meer veel nuttige informatie, zoals van nóg een lijstje met daarin 5 goede website makers.
 

1. Webflow

Als je hoge eisen aan je nieuwe website maker stelt, kan Webflow een interessante optie zijn. Deze website maker richt zich meer op de webdesigners in plaats van de af-en-toe gebruiker. Wij vinden deze website maker kwalitatief echter minder dan bijvoorbeeld Duda, waardoor Webflow buiten onze top 11 is gevallen. Maar, het kan geen kwaad om alsnog een kijkje naar deze website maker te nemen, indien je een webdesigner bent. 
 

2. Format

Eén van de website makers die flink aan de weg aan het timmeren is, is Format. Deze website maker is met name populair geworden in de wereld van fotografie- en portfolio websites. Voor dergelijke websites vind je bij Format namelijk tal van interessante templates terug. Op dit moment zijn we nog niet voor de volle 100% overtuigd, maar dit kan in de toekomst mogelijk snel veranderen.

 

3. PageCloud

PageCloud is naar onze mening één van de betere drag-and-drop website makers. Dit betekent dat je met blokken kunt werken; deze blokken kun je slepen en laten vallen, waarmee je het gewenste ontwerp creëert. Maar, de mogelijkheden van deze website maker vallen enigszins tegen. Zéker als je het afzet tegen het prijskaartje; PageCloud is één van de duurdere website makers.


4. Carrd

Net zoals Strikingly richt Carrd zich op de one-page websites. Websites die uit slechts één pagina bestaan zijn simpel om te maken, maar moeten wel op de juiste manier gemaakt worden. Dat is mogelijk met de Carrd website maker. Bij deze website maker kun je voor een gratis abonnement kiezen, maar je kunt ook voor slechts een paar dollar per jaar 3 websites maken. 


5. Mozello

Mozello is de afsluiter van deze alternatieve top 5 van interessante website makers. Dit is onder meer te danken aan de taalmogelijkheden; met Mozello is het mogelijk om een website in meerdere talen te maken. Op dit moment is deze website maker nog niet al te ver doorontwikkeld, maar dit gaat mogelijk in de nabije toekomst veranderen.


 

De 4 slechtste website makers

Tijdens ons onderzoek hebben wij tientallen website makers onderzocht en uitgeprobeerd. Veel van deze website makers waren oké, slechts 11 stuks waren echt goed en veel website makers konden absoluut niet aan de verwachtingen voldoen. Dat geldt zeker voor onderstaande vier website makers.
 

  • WebStarts. Dit is oprecht één van de slechtste website makers van het moment. Het platform werkt niet goed, de tool biedt geen bijzondere functies en de interface is bijzonder verouderd.
  • Yola. Yola is op zich niet super slecht, maar het is gewoon een erg basic website maker. Dit zie je wel terug in de prijsstelling; deze website makers zijn erg voordelig.
  • Webs.com. Bij Webs.com geldt eigenlijk hetzelfde als voor Yola. Deze website maker is niet super slecht, maar biedt ook niet de functies waar je naar op zoek bent. 
  • One.com. Deze lijst met mindere website makers sluiten we af met One.com. Deze website maker werkt op een unieke manier; je vult alle gegevens in en de builder gaat vervolgens zelf aan de slag. Dit kun je vergelijken met onder meer Wix, Weebly en GoDaddy, maar dan op een véél lager niveau.

Hoe kies je de beste website maker uit?

Welke van de 11 beste website makers spreekt jou het meeste aan? Is het aan te raden om direct maar voor nummer 1 Wix te kiezen? Of kun je wellicht beter voor één van de andere website makers kiezen? Om de antwoorden op deze vragen te vinden, moet je alle website makers langs een staafmaat leggen. Aan de hand daarvan maak je de juiste keuze voor jezelf.

Om tot de beste website maker te komen, hebben wij meerdere tips voor je op een rijtje gezet. Volg deze tips op en vind daarmee snel de beste website maker.
 

Tip 1: bepaal op voorhand wat je precies wilt maken

Allereerst is het zaak om te bepalen wat je precies wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een simpele one page website maken? Wil je een uitgebreide website met een indrukwekkend design maken? Of wil je een basic website met een fraai design maken? Dit zijn enkele van de mogelijkheden die je hebt als je zelf een website gaat maken.

Het is om meerdere redenen belangrijk om hier over na te denken. Als je eenmaal weet wat je precies wilt maken, kun je namelijk al een flinke schifting in het aanbod maken. Lang niet alle website makers zijn bijvoorbeeld voor uitgebreide en hele fraaie websites geschikt.

Daarnaast is het advies om alvast naar je branche te kijken. Op basis van je branche kun je bij mogelijk interessante website makers op zoek gaan naar een interessante template. Kun je bij bepaalde website makers helemaal geen template vinden? Dan is het logisch om sowieso niet voor die website maker te kiezen. 

 

Tip 2: bepaal of je een website of webshop wilt maken

Je moet niet alleen over het soort website nadenken, maar ook over de doelstelling van de website. Wil je op je website informatieve blogs plaatsen? Of wil je je nieuwe website als webshop inzetten? Als je een webshop wilt maken, vallen bepaalde website makers al direct af. Andere website makers vallen direct op, aangezien het met die builders makkelijk is om zelf een webshop te maken.
 

Als je zelf een webshop wilt maken, zijn er tal van aspecten die om de hoek komen kijken. Zo moet je voor een passende huisstijl zorgen, moet je over de betaalopties nadenken en moet je over de verzendopties nadenken. Ook is het wenselijk dat je zoveel mogelijk zaken en processen kunt automatiseren. Ga goed na in hoeverre dat bij interessante website makers mogelijk is.


Tip 3: kijk goed naar ervaringen van andere gebruikers

Zoals we eerder in dit artikel al gesteld hebben, hebben wij ons deel gericht op ervaringen van andere gebruikers. Deze ervaringen, uit eerste hand, zijn namelijk veelzeggend voor een bepaalde website maker.

Wil je voor jezelf de knoop doorhakken? Check dan ook nog even de ervaringen van andere gebruikers. Maar, schrik niet: vrij veel website makers kunnen op veel negatieve beoordelingen rekenen. Wij adviseren je om daar even kritisch naar te kijken. De nodige negatieve beoordelingen hebben namelijk op andere zaken betrekking dan op de website maker zelf.
 

Tip 4: denk goed over je budget na

Bij een website maker spelen de functionaliteiten een bepalende rol, evenals de templates. Een andere belangrijke factor is het prijskaartje. Want, wat moet je nou precies voor de website maker betalen? En betreft dit een eenmalig bedrag of moet je een abonnement afsluiten tegen een vast maandtarief?

Dit zijn belangrijke vragen waar je kritisch naar moet kijken. Uiteindelijk is het zaak om op het gebied van budget de juiste balans te vinden:

 

  • Een gratis website maker doet vaak niet wat je wilt. Zo zijn deze website makers veelal erg beperkt qua functionaliteiten.
  • Een te dure website maker is ook niet wat je zoekt. Zeker als je bijvoorbeeld voor hobbymatige doeleinden een website wilt maken, wil je hier niet 30 euro per maand aan uitgeven.

 

Stel al met al je wensen op én je beschikbare budget. Binnen je budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste website maker. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de tarieven bij bovenstaande website makers (flink) uiteenlopen.

 

Tip 5: check goed de templates van de website maker

Voordat je definitief de knoop door gaat hakken, zou je nóg een keertje naar de website van de builder toe moeten gaan. Hierbij zou je nadrukkelijk naar de templates van de website maker moeten kijken.

Spreken de templates je aan? Heb je voldoende mogelijkheden om de templates aan te passen? En sluiten de templates aan op het doel van je website? Kijk hier kritisch/goed naar, zodat je na je keuze direct goed van start kunt gaan.

 

Tip 6: maak gebruik van de gratis proefperiode

Ben je tussen twee of meerdere website makers aan het twijfelen? Maak sowieso bij elke website maker gebruik van de gratis proefperiode. Dit is aan te raden als je aan het twijfelen bent, maar is ook in alle andere situaties aan te raden. 


Met een gratis proefperiode krijg je een duidelijke indruk van de website maker. Je kunt de tool zelf uitproberen en alvast met eigen ogen aanschouwen. De kennis die je hiermee opdoet, ga je op geen enkele andere manieren opdoen.

 

De beste website makers: onze conclusie

Om dit artikel waardig af te sluiten, zetten wij de top 11 van beste website makers nog een keertje voor je op een rijtje:

  • Nummer 1: Wix
  • Nummer 2: Squarespace
  • Nummer 3: GoDaddy
  • Nummer 4: Shopify
  • Nummer 5: Weebly
  • Nummer 6: Zyro
  • Nummer 7: Jimdo
  • Nummer 8: Duda
  • Nummer 9: WordPress.com
  • Nummer 10: Strikingly
  • Nummer 11: 1&1 IONOS

 

Bij deze lijst valt direct de diversiteit op. Sommige website makers zijn voor tal van websites geschikt, terwijl je met andere website makers alleen een one page website kunt maken. Alleen al om dit voorbeeld raden wij je aan om zélf een goede vergelijking te maken. Wij zijn in ieder geval het beste/meeste te spreken over Wix.

 

Twijfel je nog tussen bepaalde website makers? Maak sowieso gebruik van de gratis proefperiode en let goed op specifieke punten. Daarvoor kun je het beste de bovenstaande tips opvolgen.
 

Veelgestelde vragen over de beste website makers

Wat is de beste website maker van dit moment?
Wij geven op dit moment de voorkeur aan Wix. Deze website maker is onwijs gebruiksvriendelijk, biedt veel functionaliteiten aan, is betaalbaar, staat erg goed aangeschreven en is voor veel soorten websites geschikt. Zelfs als je nooit eerder een eigen website hebt gemaakt, is dit met Wix een fluitje van een cent. Op plek 2 en 3 volgen wat ons betreft Squarespace en GoDaddy.


Is het aan te raden om te kiezen voor een gratis website maker?
Nee, dit is niet aan te raden. De gratis website makers zijn beperkt qua functionaliteiten. Je kunt met zo’n website maker dan ook nooit de gewenste website creëren. Wat je wel kunt doen, is met een gratis account eerst de website maker uitproberen. Vervolgens kun je besluiten om een abonnement af te sluiten.

 

Wat zijn de voordelen van een website maker?

  • Beschikking over veel templates. Bij goede website makers kun je uit heel veel templates kiezen, waardoor je het design van de website niet meer helemaal zelf hoeft te ontwerpen.
  • Betaalbaar. De beste website makers zijn relatief betaalbaar. Zeker als je naar hetgeen krijgt dat je kijkt.
  • Geen technische kennis nodig. Als je bijvoorbeeld van Wix gebruik maakt, heb je totaal geen technische kennis nodig.
  • Je kunt een beroep doen op de service. Kom je er bij een website maker niet helemaal uit? Dan kun je altijd een beroep doen op de service. Als je bijvoorbeeld met WordPress.org aan de slag gaat, ligt dat anders.
  • Biedt veel mogelijkheden. Zeker als je voor één van de beste website makers kiest, biedt de builder veel mogelijkheden. Dit blijkt uit de templates, maar ook uit de functionaliteiten.

 

Wat zijn de nadelen van een website maker?

  • Biedt geen eindeloze mogelijkheden. De mogelijkheden met een website maker zijn divers, maar zijn altijd beperkt. De beste, mooiste en meest complexe websites zijn dan ook nooit met een website maker gemaakt.
  • Je moet een abonnement afsluiten. Bij nagenoeg alle website makers is het zo dat je een abonnement af moet sluiten. Je krijgt hierdoor maandelijkse kosten te maken. Zit je daar op te wachten?
     

Kun je een template van een website maker aanpassen?
Ja, dit is zeker mogelijk. Je kunt zo’n template als het geraamte van het huis zien. Als dit geraamte eenmaal staat, kun je de rest van het huis naar je wens maken. Dit is ook het geval bij een website; de rest van de website maak je met de website maker volledig naar eigen wens.

Hoe kom je aan een domeinnaam en webhosting?
Je domeinnaam en webhosting kun je via een speciale partij regelen, zoals Vimexx en Versio. Je kunt het in sommige gevallen echter ook via de website maker regelen. Let er wel op dat je echt je eigen domeinnaam moet hebben en niet iets als ‘jouwdomeinnaam.[naamwebsitebuilder].nl’.


Wat moet je voor een goede website maker betalen?
De kosten voor een goede website maker vallen reuze mee. Bij bijvoorbeeld de beste website maker, Wix, betaal je slechts 5,50 euro voor het meest basic pakket. Indien je voor één van de uitgebreidere pakketten kiest, stijgt dit maandelijkse tarief uiteraard wel. De totale kosten per maand vallen bij de beste website makers echter reuze mee.


Welke website maker raden wij je aan?
Wij raden je Wix aan; dit is volgens ons de beste website maker van het moment. Maar, wij raden je ook aan om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Waar ben je precies naar op zoek? En wat moet de website maker sowieso bieden? Aan de hand van je eigen onderzoek vind je de beste website maker voor jóu!

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Wix
Squarespace
GoDaddy
Shopify
Weebly
Tips
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?