Book holder
Home
Blog
De beste zakelijke outfit als zzp'er
Home
Blog
De beste zakelijke outfit als zzp'er

De beste zakelijke outfit als zzp'er

Gewijzigd, 21 februari 2022
Gewijzigd, 21 februari 2022
article-hero

[ez-toc]

Zelfstandig zijn brengt heel wat voordelen met zich mee: je kan je eigen werkuren bepalen je hebt heel wat vrijheid en als het goed gaat, kan je ook nog eens heel veel verdienen. Hoewel veel mensen tegenwoordig als zzp'er thuis werken, kan het alsnog de moeite waard zijn om jezelf te verzorgen met de juiste kledij. Een van de beste manieren om jezelf ernstig te nemen als zelfstandige en ook serieuzer te worden genomen door anderen is een goede, stijlvolle outfit.

Misschien hecht je als zzp'er niet al te veel belang aan je outfit, maar er zijn genoeg redenen om dat wél te doen. Ben je nog op zoek naar goede tips voor een zakelijke outfit die klasse uitstraalt? Dan kunnen de volgende tips je zeker en vast helpen om die goede outfit te scoren in de (online) winkel.

De beste tips voor een indrukwekkende, zakelijke zzp'er outfit

Ook zelfstandigen doen er altijd goed aan om een klassevolle, zakelijke outfit te kiezen. Hoe stel je nu een goede outfit samen? Hieronder enkele handige tips:

  1. Ga altijd voor een outfit die eenvoud uitstraalt

Een van de beste manieren om je imago als zelfstandige te bevestigen, is door te gaan voor een outfit die eenvoud uitstraalt. Sobere kleuren als zwart en wit, die op een slimme manier gecombineerd worden, zijn een goede basis. Maar het gaat nog verder dan dat.

Ook kan je bijvoorbeeld kiezen om een uniforme stijl te creëren, door broeken/rokjes en hemden/bloesjes van eenzelfde merk of in eenzelfde stijl te kiezen. Zo is je outfit consistent, waardoor je er ook veel zakelijker uitziet. Dat zorgt ervoor dat je jezelf meer gaat zien als zelfstandige én dat ook uitstraalt.

  1. Maar houdt het toch een beetje casual

Hoewel het een goed idee is om strakke, zakelijke kledij te kopen, kan het geen kwaad om daar een casual toetsje aan toe te voegen. Dit hangt natuurlijk grotendeels af van de omgeving waarin je werkt, maar het is een goede richtlijn. De balans tussen zakelijk en casual is niet altijd gemakkelijk te creëren. Je kan een outfit die vooral zwart-wit is bijvoorbeeld afwerken met een subtiel kleuraccentje in de vorm van een horloge, juweel of een ander leuk accessoire.

Het voordeel van een outfit die iets meer casual overkomt, is dat je toegankelijker bent voor bijvoorbeeld klanten. Je ziet er daardoor ook een stuk minder streng uit, wat vooral belangrijk is als je job als zelfstandige afhangt met goede relaties met klanten of werknemers.

  1. Besteedt genoeg aandacht aan accessoires

Een goede outfit vinden is één ding maar om het af te maken, zijn ook accessoires belangrijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hierin gaat overdrijven: less is often much more. Toch kan een eenvoudige accessoire al veel doen om je outfit net iets stijlvoller te maken. Voor vrouwen is een classy werktas dat bij de outfit past een goed idee. Mannen kunnen het dan weer doen met een mooi horloge of een zonnebril.

Het is bij accessoires ook niet énkel de bedoeling dat je er 'zakelijk' uitziet. Je mag gerust een accessoire kiezen waar je je als persoon zelf goed bij voelt, iets dat je graag draagt of op hebt. Zo voel je je beter in je vel in je zakelijke outfit - en dat zal je productiviteit alleen maar positief beïnvloeden.

  1. De beste kleuren voor een zakelijke look

Als er één factor is die niet onderschat mag worden bij het samenstellen van een zakelijke outfit, dan is het kleur. Net zoals bij alle andere soorten outfits is het belangrijk om de juiste combi's te vinden. Naast het sobere wit-en-zwart is het ook mogelijk om voor andere kleuren te kiezen, zoals grijs, (donker)blauw, (donker)bruin en cognac.

Wil je iets creatiever zijn en zie je graag patronen en prints? Het kan, maar zorg er dan wel voor dat de kleuren neutraal genoeg zijn. Anders gaat je outfit er té druk uit zien, en dat is binnen een zakelijke setting natuurlijk niet de bedoeling.

  1. Schoenen als basis voor je zakelijke outfit

Ten slotte zijn er ook de schoenen, die toch wel één van de belangrijkste onderdelen zijn van elke outfit, ook voor zzp'ers. Als je voor zakelijke schoenen gaat winkelen, besef dan dat een goed paar schoenen essentieel zijn om de rest van de outfit uit te doen komen. Hoge hakken, stijlvolle pumps voor vrouwen en classy kostuumschoenen voor mannen zijn allemaal goede opties.

Ook bepaalde veterschoenen kunnen, zolang het maar geen sneakers zijn. Kleuren die goed passen bij een business look zijn zwart, grijs en ook bijvoorbeeld nude. Zorg dat je zeker het juiste paar schoenen kiest, want vaak is het daar juist dat het samenstellen van een goede outfit mis gaat.

Een zakelijke outfit, dat maakt ook een goede zzp'er

Maar al te vaak wordt het belang van een stijlvolle, classy outfit bij zzp'ers onderschat. Je eerste indruk op klanten is echter van groot belang om je imago als zelfstandige op te bouwen én je zelfzekerheid een boost te geven. Gebruik bovenstaande tips om je zakelijke outfit samen te stellen en je productiviteit en succes als zelfstandige meteen een niveau hoger te tillen!

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?