Book holder
Home
Blog
Het belang van een prettige werkplek
Home
Blog
Het belang van een prettige werkplek

Het belang van een prettige werkplek

Gewijzigd, 21 februari 2022
Gewijzigd, 21 februari 2022
article-hero

[ez-toc] Behoor je tot de groep zzp'ers die veel vanuit huis werken, dan kan het best zijn dat je veel baat bij hebt dat je werkomgeving en comfortabel, netjes en fris uitziet. Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

 

Een goede bureaustoel

Niets is zo aangenaam als je je aangenaam voelt. Achter je bureau thuis werken, wekt het verlangen op om een goede en aangename bureaustoel te hebben. Een goede bureaustoel is heel erg belangrijk, omdat je per slot van rekening veel tijd doorbrengt achter je laptop of computer. Zorg er dan voor je dat je een goede houding aanneemt en dus een goede stoel aanschaft.

Er zijn verschillende soorten bureaustoelen, maar als thuiswerker is het beter om een aan te schaffen die van hoge kwaliteit is. Je hoeft natuurlijk niet direct een stoel uit het dure segment aan te schaffen als je start, maar ga voor jezelf na of je het de investering waar vindt. 

Persoonlijk ben ik positief over Herman Miller. Zij bieden diverse producten aan via de webshop van kantoorartikelen.nl, een bekende speler op dit gebied. Herman Miller heeft ergonomische stoelen, maar ze onderscheiden zich in mijn ogen met name met het cradle to cradle principe; ze streven naar een 100% groen en afvalvrij productieproces. Naast het feit dat een Herman Miller stoel goed is voor je werkhouding, draag je dus ook een steentje bij in het verduurzamen van Nederland en de wereld. 

Vergis je niet, wij beseffen ons uiteraard dat het een flinke investering is. Als eerste stap kan je natuurlijk ook een voordeliger exemplaar aanschaffen, maar neem vooral ter harte dat je je bewust bent van een goede werkhouding. Als zzp'er is het natuurlijk cruciaal om geen fysieke ongemakken te ervaren en vervolgens mogelijk zelfs uit de running raakt.

Aankleding van je werkkamer en bureau

Een ander aspect dat parten kan spelen is dat je als zzp'er aldoor gemotiveerd moet zijn om je werkzaamheden te verrichten daar motivatie en werkinzet hand in nauw verband met elkaar gekoppeld staan. Als jouw werkzaamheden vooral achter een bureau verricht moeten worden kun je bijvoorbeeld denken aan het opfleuren van je bureau. Met creativiteit en een beetje inzicht kun je met een kleine aanpassing of toevoeging, je bureau omtoveren in een omgeving waar je met lust en passie kan werken.

Er zijn meerdere manieren waarop je je werkplek nét een beetje uitnodigender maakt. Het is een vaak voorkomend fenomeen dat wanneer thuiswerkers achter hun bureau gaan zitten, ze zodanig geconcentreerd zijn op hun werk dat er weinig tot helemaal niet wordt gelet op de kleine details. Je werkplek is een ruimte waar je vooral geld mee gaat verdienen. Je hebt dan geen tijd om bij je dierbaren te zijn op dat moment. Een leuke foto erbij zetten in de ruimte waar je zal moeten werken, kan ervoor zorgen dat je je werkplek iets persoonlijker maakt.

Je werkplek dient niet alleen aangenaam te zijn, maar ook georganiseerd. Een whiteboard kan daar ook vaak bij helpen. Door een whiteboard in je werkkamer te hangen of plaatsen, waar je in een keer zicht op kan hebben, kun je je opdrachten noteren en ervoor zorgen dat je die nooit meer over het hoofd ziet. Op je whiteboard kun je per uur of per dag, van je werkzaamheden afhangend, aangeven wat de opdrachten of de lopende afspraken zijn.

Als laatste tip voor een goede werkplek is het ook erg prettig om wat groen in je werkkamer te plaatsen. Wat plantjes op je bureau kunnen al het verschil maken. Het is zowel mentaal fijn om groen om je heen te hebben, maar het kan zelfs zorgen voor net een beetje meer gezonde lucht in je ruimte.

Kort samengevat is een goede werkplek iets om niet aan voorbij te gaan. Een goede stoel, een fijne sfeer op je bureau en praktische invulling kunnen je dagelijks net dat beetje meer geven!

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?