Book holder
Home
Blog
Het belang van SEO voor zzp'ers
Home
Blog
Het belang van SEO voor zzp'ers

Het belang van SEO voor zzp'ers

Gewijzigd, 21 februari 2022
Gewijzigd, 21 februari 2022
article-hero

[ez-toc]

Elke zzp'er beseft dat een stevige website, blog of webshop van essentieel belang is om het beste uit zijn of haar bedrijf te halen. Het opstellen van een online profiel is tegenwoordig heel eenvoudig geworden, en dat geeft tal van zelfstandigen veel meer bereik. Dat wil echter niet zeggen dat elke website even succesvol is. Eén van de belangrijkste factoren, die ook erg vaak wordt onderschat, is de SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft eigenlijk betrekking op alle methodes die helpen om een bepaalde website of webshop hoger te doen ranken in zoekmachines. Als zzp'er is het de moeite waard om je SEO in orde te krijgen, om zodoende meer klanten én succes te verkrijgen. Maar hoe zit SEO nu precies in elkaar en waarom is het zo belangrijk om op een SEO Bureau te vertrouwen? Het onderstaande artikel geeft wat meer informatie.

Hoe werkt SEO?

Bij Search Engine Optimization gaat het erom dat men een website, blog, webshop of andere online identiteit zo goed mogelijk doet ranken in zoekmachines als Google. Het principe is dat, wanneer iemand een zoekwoord in Google of een andere browser intikt, deze verschillende resultaten te zien krijgt. De manier waarop deze resultaten zijn geordend, hangt af van verschillende factoren:

  • De populariteit van de webshop/website/blog. Hoe populairder een site en hoe vaker deze wordt bezocht, hoe hoger hij zal staan op de zoekresultaten.
  • De kwaliteit van de inhoud van de site. Hoe beter de tekst op een website of blog is afgestemd op bepaalde specifieke zoekwoorden, hoe sneller men op die website terecht zal komen.

Er zijn daar nog heel wat factoren aan toe te voegen, maar bovenstaande hebben de grootste invloed op hoe een website of blog rankt in zoekmachines. Elke zzp'er heeft baat bij een website, webshop of blog en zou zich dan ook moeten verdiepen in hoe SEO werkt.

Hoe maak je je website SEO-proof?

Het opbouwen van een website die er goed uitziet, dat is natuurlik stap één. Zodra dat gebeurd is, is het de bedoeling dat die website ook zichtbaar wordt op het web en klanten gaat aantrekken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar SEO is de basis. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je blog of website voldoet aan de SEO-vereisten om bereikbaar te zijn voor mensen op het internet? Hieronder vind je enkele handige tips!

  1. Ga af op keywords

Eerst en vooral moet de tekst van je website verzorgd worden. Hoewel je natuurlijk helemaal zelf kan kiezen hoe je je content opbouwt, is het de moeite waard om die te baseren op bepaalde zoekwoorden. Dit zijn woorden die specifiek te maken hebben met je branche, je aangeboden product of dienst, enzovoort.

Voor een kapper kan dat zoekwoord 'haar knippen', 'kapsel' of zelfs gewoon 'kapper' zijn. Door gerelateerde woorden in de teksten op je website te verwerken, maak je het voor internetsurfers gemakkelijker om op jouw website terecht te komen. En dat vertaalt zich dan weer in méér potentiële klanten.

  1. Je website functioneel maken

Zodra de pagina's van je website gevuld zijn met kwalitatieve teksten, die ook de belangrijkste keywords bevatten, is het de bedoeling dat je je website online plaatst. Afhankelijk van het programma waar je mee werkt (of je dat nu doet via een website builder met of zonder programmering), zal dat op een andere manier gebeuren.

Doorgaans moeten de keywords die je op je website hebt geplaatst, ook als effectief zoekwoord worden geïdentificeerd. Pas als je website online staat en je een vaste domeinnaam hebt, is het echter mogelijk om daar bezoekers mee aan te trekken.

  1. De content van je pagina's aantrekkelijk maken

Hoewel het uitzicht van je website op zich geen effect zal hebben op de SEO ervan, is het toch belangrijk om daar ook aandacht aan te besteden. Het aantrekken van publiek is immers slechts de eerste stap: je wilt natuurlijk dat ze ook lang genoeg op je website blijven én je product of dienst aankopen! Daarvoor zijn een aangename, aantrekkelijke lay-out den een goed webdesign voor nodig.

Je kan hiervoor beroep doen op een specialist, maar bepaalde zaken kan je ook zelf doen. Opvallende foto's, een leuke scroll-through ervaring en geanimeerde of interactieve elementen maken je blog of website meteen zoveel leuker en aantrekkelijker.

Het belang van een SEO Bureau voor méér online succes

Het is duidelijk dat bij het SEO-optimaliseren van je website als zzp'er heel wat komt kijken. Vaak heb je als zelfstandige echter geen tijd over en dan is het een goed idee om een professional in te schakelen. Een gespecialiseerd SEO-bureau, dat precies weet hoe E-commerce SEO werkt, kan je helpen om je website gebruiksklaar te maken. Niet alleen zal je site of blog er op die manier goed uitzien, ook ben je zeker dat die meer klanten aantrekt.

Zodra je website- of shop tot in de kleinste details is afgewerkt en zowel de SEO als de SEA (Search Engine Advertising) op punt staan, kan je als zelfstandige heel wat meer publiek aantrekken. En dat komt het succes van je bedrijf zeker ten goede.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?