Book holder
Home
Blog
Kies je als zzp'er voor een particulier of zakelijk internetabonnement
Home
Blog
Kies je als zzp'er voor een particulier of zakelijk internetabonnement

Kies je als zzp'er voor een particulier of zakelijk internetabonnement

Gewijzigd, 21 februari 2022
Gewijzigd, 21 februari 2022
article-hero

[ez-toc]

In de thuiswerk periode heb je als zzp’er meer dan ooit de behoefte aan een goede internetverbinding. Weet je al welke snelheid je nodig hebt, maar twijfel je nog tussen een zakelijk en een particulier abonnement? Dan is dit artikel voor jou.

Overweeg dit voor je een zakelijk of een particulier abonnement bestelt:

Btw terugvragen

Het grootste argument voor een zakelijk internet abonnement is dat je (een deel van de) btw kunt terugvragen. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Heb je bijvoorbeeld geen apart kantoorpand, en gebruik je het internet ook thuis? Dan moet je kunnen aantonen dat je je verbinding voornamelijk voor de zaak gebruikt. Als je het voor een groot deel voor je privé situatie gebruikt, kun je geen btw terugvragen.

De kosten

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, is een zakelijk abonnement vaak iets duurder dan een particulier pakket. Dit komt onder andere omdat je meestal een hogere snelheid krijgt, en betere klantenservice. Ook zitten er vaak extra standaard opties in je pakket, zoals doorwerken tijdens een storing.

Benieuwd hoe erg die kosten uit elkaar liggen? Vergelijk dan eens dezakelijke internetabonnementen met departiculiere internetabonnementen. Misschien liggen de kosten voor een internetabonnement met jouw wensen helemaal niet zo ver uit elkaar.

Extra opties

Over de opties besproken: er is veel mogelijk als je kiest voor een zakelijk internet abonnement. Denk aan:

  •   Hogere internetsnelheden;

  •   Doorwerken tijdens een storing met behulp van mobiel internet;

  •   Een vast IP-adres voor het hosten van websites;

  •   Maandelijks kunnen op- en afschalen;

  •   Beter bereikbare en technisch kundige klantenservice.

Word je enthousiast als je deze opties ziet? Of zijn het dingen waarvan je nu al weet dat je ze niet per se nodig hebt? Dat kan je keuze voor een zakelijk of particulier abonnement makkelijker maken.

Vergelijk zakelijke internetabonnementen

Voor je een zakelijk internet pakket bestelt, kun je even een kijkje nemen welke opties en snelheden providers aanbieden, en wat de prijzen zijn. Dit doe je doorzakelijk internet te vergelijken. Zo krijg je er een duidelijk beeld bij.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?