Book holder
Home
Blog
Welke verzekeringen heb jij nodig als software ontwikkelaar?
Home
Blog
Welke verzekeringen heb jij nodig als software ontwikkelaar?

Welke verzekeringen heb jij nodig als software ontwikkelaar?

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 11 oktober 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 11 oktober 2022

Welke verzekeringen je als IT specialist af zou moeten sluiten, vind je hieronder in de gids online verzekeringen voor software ontwikkelaars. 

article-hero
Verzekeringen voor software ontwikkelaars
Verzekering IT
alt
Verzekeringen voor software ontwikkelaars
5/5
blue-tick
Helemaal zelf afsluiten
blue-tick
Op maat
blue-tick
Dagelijks opzeggen

Als IT specialist ben je de gehele dag bezig met systemen, data, gevoelige informatie en de fundering van een onderneming. Voor veel ondernemingen zijn de IT systemen simpelweg het allerbelangrijkste. Als IT specialist rust er daarom een hoop druk op je schouders.
 

Alleen al om deze reden is het belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten. Welke verzekeringen je echt af zou moeten sluiten, vind je hieronder.


 

👨‍💻Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT

De kans dat je als IT specialist een beroepsfout maakt, is altijd aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld een verkeerde code in een systeem verwerken, je kunt bepaalde data volledig wissen of je kunt een vergelijkbare beroepsfout maken. Om je tegen deze beroepsfouten in te dekken, heb je absoluut een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.
 

Indien je zo’n beroepsfout maakt, is de kans groot dat je hiervoor een claim aan je broek krijgt. Je opdrachtgever ondervindt mogelijk (grote) financiële problemen door je gemaakte beroepsfout. Om je tegen zo’n claim in te dekken, biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Met dank aan deze verzekering ben je ook nog verzekerd van de juiste juridische ondersteuning, mocht het uiteindelijk zo ver komen.
 

☂️Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als IT specialist doe je waarschijnlijk niks anders dan zitten, zitten en zitten. Hier is het menselijke lichaam niet voor gebouwd, waardoor je na verloop van tijd last van lichamelijke klachten kunt krijgen. Om je tegen een mogelijk langdurig ziektebeeld in te dekken, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering

aan te raden. 
 

Op het moment dat je langdurig niet kunt werken, zit je dankzij deze verzekering niet zonder inkomsten.
 

☂️Lijfrenteverzekering

Het ondernemerschap is bijzonder leuk en uitdagend, maar kent ook zijn mindere punten. Zo is het een feit dat je geen pensioen opbouwt. Om toch je oude dag fijn door te komen, is het advies om een lijfrenteverzekering af te sluiten.
 

Deze tip is niet alleen voor IT specialisten belangrijk ,maar voor in principe elke ondernemer. Met een lijfrenteverzekering bouw je namelijk op een belastingvriendelijke manier pensioen op. Op je oude dag ben je bijzonder blij met deze keuze.
 

Hoe bescherm jij jezelf tegen beroepsfouten als IT specialist?

De kans dat je als IT specialist een beroepsfout maakt, is uiteraard altijd aanwezig. Maar, er zijn wel manieren waarmee je deze kans zoveel mogelijk kunt minimaliseren:
 

  • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In de wereld van IT en software volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Je doet er daarom verstandig aan om van alle ontwikkelingen goed op de hoogte te blijven.
  • Blijf cursussen volgen. In het verlengde van bovenstaande punt is het ook aan te raden om je kennis te blijven verrijken. Dit doe je bijvoorbeeld door beroepscursussen te volgen.
  • Stel goede algemene voorwaarden op. Ook is het aan te raden om goede algemene voorwaarden op te stellen. Bij een mogelijke claim kun je met goede algemene voorwaarden al een hoop potentiële risico’s afdekken.
  • Maak duidelijke afspraken met je opdrachtgever. Tot slot is het advies om duidelijke afspraken met je opdrachtgever te maken. Wat mag je opdrachtgever van jou verwachten? En wat verwacht jij vanuit de kant van de opdrachtgever?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?