Zakelijke financiering nodig? Hier lees je alles over het een financiering voor je bedrijf.

Zakelijke financiering aanvragen voor je bedrijf

Zakelijke financiering nodig? Hier lees je alles over het een financiering voor je bedrijf.

Gewijzigd, 27 juli 2022
Leenbedrag
Selecteer leenbedrag
€ 150 000
vector
vector

Aanbieders financieringen

Looptijd maanden (* Indicatie)

1
12
SwishFund
0,8*
BridgeFund
1%*
Qeld
1,25%*

Zakelijke financiering aanvragen voor je bedrijf


Een zakelijke financiering aanvragen kan voor groeimogelijkheden zorgen binnen je onderneming. Zo kun je het geld bijvoorbeeld steken in de voorraad van jouw bedrijf om zo de groei van het bedrijf te promoten. Op die manier kun je het assortiment uitbreiden zodat consumenten een bredere keuze hebben. 

Bij een zakelijke financiering heb je de keuze uit een doorlopende financiering of een eenmalige financiering. Bij een eenmalige financiering krijg je tijdelijk een vast bedrag welke je per maand weer aflost met extra rente erbovenop. Bij een doorlopende financiering kun je geld opnemen wanneer je het nodig hebt, maar weet je wel zeker dat je te allen tijde iets anders de hand hebt. Hier betaal je alleen rente over het deel van het geld dat je daadwerkelijk opneemt.


 

Werkkapitaal financieren voor 1 jaar


Naast voorraadfinanciering kun je ook kiezen voor werkkapitaal financiering. Wanneer je als ondernemer start heb je flink wat financiële verplichtingen. Om hier allemaal aan te kunnen voldoen heb je ook genoeg geld nodig. Zo kun je bijvoorbeeld je personeel betalen maar ook de kosten betalen van de huur van het pand. 

Met een werkkapitaal regel je dus een zakelijke financiering waarmee je binnen een termijn van 1 jaar de financiële verplichtingen van jouw onderneming kunt betalen. Deze vorm van een zakelijke financiering is alleen mogelijk met een zakelijke rekening. Het voordeel van deze vorm van een lening is dat je altijd geld achter de hand hebt op het moment dat je het nodig hebt.

Financieren zonder cijfers is mogelijk


In bijna alle gevallen moet je de jaarcijfers van de laatste 3 jaar kunnen laten zien bij de aanvraag van een zakelijke financiering. Wanneer je als ZZP'er net pas bent gestart kun je deze cijfers niet tonen. Hierdoor kan het lastig zijn om een zakelijke financiering te regelen. 

Er zijn een aantal kredietverleners die hier toch wat voor je kunnen betekenen. In zo'n geval wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de kwartaalcijfers. Een nadeel aan een zakelijke financiering zonder jaarcijfers is dat de rente vaak vele malen hoger ligt dan bij de bank. Dit komt omdat de kredietverstrekkers een groot risico nemen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om toch aan een zakelijke financiering te komen zonder jaarcijfers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijke financiering waar wordt gekeken naar de banktransacties om zo een beter beeld te schetsen. Na het aanleveren van een aantal documenten kan er toch worden gekozen om een zakelijke financiering te verstrekken.


 

Welke mogelijkheden voor financiering eenmanszaak


Bij de start van je eenmanszaak kun je kiezen voor een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Bij een krediet staat er een vast bedrag klaar die je kunt gebruiken wanneer je dit nodig hebt. Hierin heb je de ruimte om te kijken wanneer en hoeveel je per keer opneemt. 

Er zit wel een limiet aan dit bedrag. Bij een zakelijke financiering of lening krijg je direct het gehele bedrag dat je wil lenen op je rekening gestort. Het is daarna de bedoeling dat je dit bedrag vervolgens weer gaat terugbetalen per maand. Hier komt ook nog eens de afgesproken rente bovenop. 

Uiteindelijk ben je dus meer geld kwijt dan je ervoor terugkrijgt. Wel heb je direct een groot bedrag tot je beschikking om in je eenmanszaak te steken. De kosten die je per maand betaald zijn afhankelijk van de rente en de looptijd van de financiering. Dit wordt vooraf afgesproken met de bank.

Een zakelijk pand financieren met een lening


Door middel van een bedrijfshypotheek kun je een lening afsluiten welke je kunt gebruiken voor de verbouwing of een stuk grond te financieren voor bijvoorbeeld je nieuwe pand. In de meeste gevallen sluit je een bedrijfshypotheek af voor een periode van maximaal 20 jaar. 

Er komen financieel gezien veel dingen kijken bij het opstarten van een onderneming. Met een bedrijfshypotheek of zakelijke lening kun je toch een bedrijfspand aanschaffen of verbouwen om daar jouw onderneming in te vestigen. In sommige gevallen krijg je korting op je lening wanneer je het pand verduurzaamd. 

Door een snelle test uit te voeren kun je direct zien of jij in aanmerking komt voor een zakelijke financiering voor jouw onderneming. Zo zie je direct wat je kunt lenen en wat je maandelijkse kosten gaan zijn.

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Zakelijke financiering aanvragen voor je bedrijf
Werkkapitaal financieren voor 1 jaar
Financieren zonder cijfers is mogelijk
Welke mogelijkheden voor financiering eenmanszaak
Een zakelijk pand financieren met een lening
3922
0