Book holder
Home
Blog
Als zzp’er een VPN gebruiken
Home
Blog
Als zzp’er een VPN gebruiken

Als zzp’er een VPN gebruiken

Gewijzigd, 11 februari 2022
Gewijzigd, 11 februari 2022
article-hero

Bekijk ook:

 

Beste Telefoonservice
VPN is waarschijnlijk een woord dat je al regelmatig voorbij hebt horen komen. Maar wat is het precies en waarom zou je er als zzp'er gebruik van maken? In deze blog lees je hier meer over.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk. VPN zorgt voor een veilige verbinding tussen jou en het internet. Niet iets waar veel mensen over nadachten toen het internet net uitkwam. Je internetverbinding was immers toch altijd al veilig? De laatste jaren is dat veranderd en liggen er wat risico's op de loer als je geen gebruik maakt van een VPN. Het komt steeds vaker voor dat er datalekken ontstaan bij bedrijven of dat vervelende malware zich vestigt in computers. Ook kunnen cybercriminelen tegenwoordig je hele computer op slot gooien en slechts tegen betaling van een flink bedrag geven ze je weer toegang tot je computer. Hele vervelende situaties waar je niet in terecht wil komen. Het veilig internetten is dus niet zo vanzelfsprekend. VPN kan hier voor jou verandering in brengen. Om uit te kunnen leggen hoe dit precies werkt, moet eerst even de werking van het internet uitgelegd worden.

Zodra je online gaat, maakt jouw router van jouw internetprovider verbinding met de website die je bezoekt. Hiervoor heb je een IP-adres nodig die verstrekt wordt door jouw internetprovider. Met dit IP-adres kun je gebruik maken van het internet. Het maakt de verbindingen met diverse websites mogelijk. Iedere website staat op een server. Bij het bezoeken van een website maakt jouw IP-adres verbinding met de server van die website. Als jij de website bezoekt, krijgt de server van jouw IP-adres het verzoek om alles wat op die website staat te tonen. Omdat jouw IP-adres een soort persoonlijk adres is, krijgt de server veel informatie over jou bij het bezoeken van een website die op die server staat. Om ervoor te zorgen dat jouw IP-adres niet meer naar jou te herleiden is, kun je een VPN-server gebruiken. Een VPN-server vormt als het ware een beveiligde schakel tussen jou en de website die je bezoekt. Je maakt hierdoor geen contact via jouw eigen IP-adres, maar via dat van de VPN-server. Dit betekent dat jouw identiteit niet zichtbaar is tijdens het surfen op het internet. Dat is een stuk veiliger.

Een VPN-server heeft enorm veel capaciteit. Dit betekent dat honderden mensen gebruik kunnen maken van zo'n server. Hierdoor is jouw data, tussen de datastroom van die honderden andere internetgebruikers, nog moeilijker te vinden door een derde partij.

Hoe kom je aan een VPN?

Het is niet ingewikkeld om aan een VPN te komen. Je kunt een abonnement afsluiten bij een VPN-aanbieder. Voor enkele euro's per maand kun je een dergelijk abonnement al afsluiten. Het hoeft niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar VPN Nederland of NordVPN. Uit reviews blijkt dat deze makkelijk te gebruiken zijn. Ook zijn ze erg snel. Als je dagelijks enige tijd van het internet gebruik maakt, is die snelheid wel erg fijn.

Het is belangrijk dat je vooraf bedenkt welke services voor jou belangrijk zijn voordat je een abonnement afsluit. Denk aan snelheid, een lage prijs, anti-spyware opties, gebruiksgemak enzovoort. Door goed te bedenken welke services voor jou belangrijk zijn, kun je een aantal VPN-aanbieders afstrepen. Aangezien er veel VPN-aanbieders zijn, is dat wel handig. Zo kun je het overzichtelijk houden voor jezelf.

Nadat je een abonnement hebt afgesloten bij een VPN-aanbieder kun je de software van deze aanbieder downloaden. Dit kun je doen via de website van de door jou gekozen VPN-aanbieder. Als je ook op je telefoon gebruik wil maken van een VPN kun je van dezelfde aanbieder een app downloaden op je telefoon. Ook op je telefoon kun je dan veilig gebruik maken van het internet.

Tot slot kun je, na het downloaden van de VPN software, de VPN activeren. Meestal kun je dit doen door simpelweg op een 'aan'-knop te klikken. De VPN-verbinding wordt dan automatisch gestart. De VPN-software loopt op de achtergrond dus tijdens het internetten zal je weinig merken van het feit dat je VPN actief is.

Veel internetplezier!

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?