Book holder
Home
Blog
Een Makkelijk en Eenvoudig Boekhoudprogramma Kiezen
Home
Blog
Een Makkelijk en Eenvoudig Boekhoudprogramma Kiezen

Een Makkelijk en Eenvoudig Boekhoudprogramma Kiezen

Joyce van Vliet
Gewijzigd, 23 december 2022
Door Joyce van Vliet
Gewijzigd, 23 december 2022

In deze review kijken we naar de meest eenvoudige boekhoudprogramma's. Wij hebben meerdere boekhoudprogramma's getest en per boekhoudprogramma gekeken hoe snel je leert werken met het boekhoudprogramma. ✔️ Expert review door Hans van den Berg, boekhouder en auteur bij Boekhouder.nl. Gemakkelijkste pakket: e-Boekhouden, eenvoudig en compleet.

article-hero
Top 6 boekhoudprogramma's die je snel op weg helpen
e-Boekhouden
alt
Gemakkelijk en eenvoudig
5/5
blue-tick
Volledig
blue-tick
Compleet
blue-tick
Overzichtelijk
alt
Monyemonk
alt
Beste voor uren
4.5/5
blue-tick
Uren en Projecten
blue-tick
Eenvoudig
blue-tick
Voor bepaalde zzp'ers
Snelstart
alt
Modern en gemakkelijk
5/5
blue-tick
Simpel
blue-tick
verfrissend
blue-tick
Eenvoudig
Tellow
alt
Eenvoudig met gratis pakket
5/5
blue-tick
AI koppeling
blue-tick
Automatisch aangiftes
blue-tick
Koppelingen
Visma
alt
Erg volledig
4.5/5
blue-tick
Voor BV
blue-tick
Compleet en modern
blue-tick
Formeel

Lees dit artikel wanneer je zelf je boekhouding wilt uitvoeren en je zo min mogelijk tijd wilt bezig zijn om 1) het boekhoudprogramma onder de knie te krijgen en om 2) het boekhoudprogramma te gebruiken.

 

In dit artikel vind je de meest eenvoudige boekhoudprogramma's die er op de markt zijn. 

 

🏛Top 5 makkelijkste boekhoudprogramma's

 

  1. e-Boekhouden
  2. Snelstart
  3. Moneymonk
  4. Visma
  5. Digibtw

 

💁In dit artikel gaan we uit van een ondernemer die opzoek is naar een boekhoudprogramma en niet naar een facturatie programma. Zo is het versturen van facturen veel simpeler en zijn sommige programma's vooral daarvoor geschikt.

 

⌛Wat maakt een boekhoudprogramma moeilijk en tijdrovend


Boekhoudprogramma's worden vooral tijdrovend wanneer ze heel complex zijn en wanneer je als gebruiker door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Meest voorkomende irritaties zijn:

 

😱 Overload: Je logt in en komt in het dashboard en je schrikt je rot 

 

 

Je wordt overweldigd door alle boekhoudtermen, functies en opties die het boekhoudprogramma heeft. En je denkt: Help waar moet ik beginnen!? hoe krijg ik dit voor elkaar, dit gaat me dagen aan studietijd kosten en ik ben al zo druk als ondernemer!

 

😱 Keuzestress: Te veel keuze

 


Je wilt een factuur sturen, een offerte opstellen of een btw aangifte doen. Maar er lijken wel 100 manieren om het te doen, je weet niet wat je moeten kiezen. Wat is nu de juiste keuze?!

 

🧘‍♀️ Relaxed en makkelijk online boekhouden

Je wil dus vooral relaxed en gemakkelijk online boekhouden. Het programma moet alle mogelijkheden hebben, zonder dat je overweldigt wordt door keuze. 

Daarnaast moet de UX (afkorting van User Experience) goed zijn. Geen vervelende animaties, gekke knoppen of moeilijk te lezen teksten.

 

🔬Wij hebben alle boekhoudprogramma's onderzocht op gebruik
 

Wij hebben alle boekhoudprogramma's onderzocht op complexiteit en bovenstaande factoren. En komen tot de volgende top 5 meest eenvoudige boekhoudprogramma's.

🏆e-Boekhouden meest eenvoudige boekhoudprogramma

e-Boekhouden is voor ons het meest eenvoudige boekhoudprogramma. Het boekhoudprogramma is enorm volledig maar toch heel simplistisch in gebruik.

Hier een aantal screenshots van het de ‘cockpit’ 
 


Eenvoudig factureren

 

Gemakkelijk zelf BTW aangiftes doen

 

Gemakkelijk relaties beheren

 

Conclusie

e-Boekhouden is eenvoudig en compleet. Precies zoals boekhouden moet zijn. Wil jij gemakkelijk boekhouden en het zelf in de hand houden? Kies dan voor e-Boekhouden. Probeer het gratis 

Snelstart, een goede nummer twee

Naast e-Boekhouden zijn we ook erg enthousiast over Snelstart. Het boekhoudprogramma heeft een vervrissaende user experience. En is makkelijk onder de knie te krijgen


Facturen in een paar seconden

 

BTW zo gepiept

 

Klant toevoegen? Zo gedaan met KVK koppeling

 

Conclusie

Houd jij van een verfrissend boekhoudprogramma en wil je lekker makkelijk en snel van start 😉 Kies dan voor Snelstart!

Moneymonk, gemakkelijk voor zzp met uren registratie

Moneymonk is absoluut een gemakkelijk boekhoudprogramma. En voor de zzp'er die met uren en projecten werkt een boekhoudprogramma die zeker in overweging genomen moet worden!

 

Snel factureren


BTW is belangrijk, daarom direct in het menu

 

Lekker makkelijk uurtjes bijhouden

 

Conclusie

Moneymonk is lekker makkelijke en overzichtelijk. Een perfect boekhoudprogramma voor zzp'ers in de bouw of wanneer je producten per uur en per project verkoopt!

 

Visma, eenvoudig boekhouden voor de BV

Visma is een enorm compleet en toch eenvoudig boekhoudpakket voor de BV eigenaar en het mkb. Daarom verdiend Visma zeker een plek in de top 5 meest gemakkelijke en eenvoudige boekhoudprogramma's.

 

Volledig verkoopfacturen sturen.  

 

Volledig en goed BTW aangifte doen

 

Debiteuren beheer

 

Conclusie

Zoals je ziet in de screenshots hierboven is Visma EAccounting volledig en dat maakt het naar onze mening iets minder geschikt voor zzp'ers. Maar heb je een BV en wil je een boekhoudprogramma dat met je onderneming mee groeit dan is het zeker de overweging waard. Het is relatief eenvoudig en toch schaalbaar.

 

DIGIBTW, simpel en overzichtelijk

DIGIBTW is een boekhoudprogramma met een relatief simpele backend. Wat ons betreft een prima boekhoudprogramma om te overwegen als simpel boekhoudprogramma.

 

Alles in een gemakkelijk overzicht


Factuur aanmaken

We missen hier wel de KVK koppeling bij het aanmaken van een relatie.

 

BTW aangifte zo gepiept 

 

Conclusie

De backend is wat simpel, maar voor sommige zzp'ers is dit precies wat ze zoeken. Daarom hebben wij DIGIBTW opgenomen in de top 5.
 🏛Eenvoudig boekhoudprogramma kiezen

Zoals je hierboven ziet lijken boekhoudprogramma's allemaal wel een beetje op elkaar. Zo is boekhouding immers boekhouding. En heeft ieder boekhoudprogramma dezelfde functies. Zoals factureren, offertes opstellen en belastingaangiftes doen.

Omdat  ieder boekhoudprogramma een tijdsinvestering kost, raden wij aan om een boekhoudprogramma te kiezen welke met je mee groeit. Je wilt immers liever niet switchen.

Daarnaast is het handig om een boekhoudprogramma te kiezen waar ook jouw huidige of eventueel jouw toekomstige boekhouder mee werkt. 

In de top 5 hebben e-Boekhouden, Visma en Snelstart de meeste boekhouders. 

 

💶Proberen kost niks

Ieder boekhoudpakket heeft een gratis proefaccount. Probeer dus vooral zelf te kijken wat het beste bij jou past. Het kost je niet meer dan een paar uurtjes om je er in te verdiepen en deze top 5 uit te proberen.


Wil je echt alle boekhoudprogramma's vergelijken dan doe je dat hier op onze boekhoudprogramma vergelijker. Heel veel succes met het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf!

Vind je deze informatie nuttig?
Samenvatting
Wat is gemakkelijk boekhouden
e-Boekouden
Snelstart
Moneymonk
Visma
Digitbtw
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?