Book holder
Home
Blog
Geen vakantiegeld, toch goedkoop op reis als zzp’er: 5 tips
Home
Blog
Geen vakantiegeld, toch goedkoop op reis als zzp’er: 5 tips

Geen vakantiegeld, toch goedkoop op reis als zzp’er: 5 tips

Frank Breukelman
Gewijzigd, 22 mei 2024
Door Frank Breukelman
Gewijzigd, 22 mei 2024

Persbericht: Deze vrijdag ontvangen de meeste werknemers hun vakantiegeld. Dit geldt echter niet voor zzp’ers, die zelf geld opzij moeten zetten voor vakanties. Voor wie dat dit jaar niet gelukt is, zet financeplatform Boekhouder.nl vijf creatieve tips om toch voordelig op reis te kunnen.

  1. Gebruik zakelijke voordelen voor privévakanties

Veel zakelijke tools kunnen indirect helpen om je privé-uitgaven te verminderen. Zo zijn er zakelijke creditcards, rekeningen en boekhoudpakketten die reisvoordelen bieden, zoals korting op vluchten of huurauto’s. Op die manier kun je dus besparen, maar het is wel belangrijk dit goed in je administratie te verwerken. Deze privéuitgaven zijn bijvoorbeeld niet fiscaal aftrekbaar.

 

  1. Reis en werk combineren met een workation

Dat laatste verandert (deels) wanneer je besluit op ‘workation’ te gaan. Zeker wanneer je toch al van plan was alleen op vakantie te gaan, kan een ‘workation’ een goede optie zijn. Workations zijn de perfecte manier om werk en vakantie te combineren. Door (aantoonbaar) een deel van je vakantieperiode te werken vanuit een inspirerende locatie, kun je een deel van de kosten van je verblijf dekken terwijl je toch geniet van een nieuwe omgeving. Ook hierbij geldt wel dat je niet zomaar alle kosten van je vakantie zakelijk mag opvoeren. Op Boekhouder.nl kun je lezen waaraan een workation moet voldoen.

 

  1. Maak slim gebruik van je zakelijke netwerk

Netwerken is niet alleen nuttig voor je zakelijke groei, maar kan ook vakantievoordelen opleveren! Boekhouder.nl benadrukt het belang van netwerken via bijvoorbeeld LinkedIn. Zoek naar collega-zzp'ers of klanten die vakantieverblijven verhuren of bereid zijn tot huisruil. Dit kan aanzienlijke kosten besparen en biedt vaak unieke en authentieke ervaringen.

 

  1. Verhuur je werkplek tijdelijk

Je kunt natuurlijk besparen op je vakantie, maar je kunt ook andersom denken: zorgen voor extra inkomsten tijdens je vakantie! Heb je een eigen kantoor dat leegstaat tijdens je vakantie? Overweeg dan deze ruimte tijdelijk te verhuren. Zo genereer je extra inkomsten terwijl je geniet van je vrije tijd.

 

  1. Korte tripjes zijn minstens zo waardevol

Tot slot: denk je dat een vakantie pas echt leuk is wanneer je lang en ver weg bent? Volgens psycholoog Daniel Kahneman kunnen kortere vakanties minstens voor minstens zoveel geluk zorgen als langere vakanties. Dit komt doordat we tijdens korte vakanties vaak intenser genieten en ons beter de leuke momenten herinneren. Daarnaast kunnen meerdere korte vakanties door het jaar heen zorgen voor regelmatige oppepper van je humeur en welzijn. Overweeg dus eens af en toe lang weekend weg dichtbij huis, in plaats van twee weken naar een ver oord in het hoogseizoen!

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?