Book holder
Home
Blog
Vijf populaire freelance opdrachten
Home
Blog
Vijf populaire freelance opdrachten

Vijf populaire freelance opdrachten

Gewijzigd, 23 februari 2022
Gewijzigd, 23 februari 2022
article-hero

Bekijk ook:
 

Beste Freelance PlatformJij bevat een set met vaardigheden waarin jij jezelf hebt gespecialiseerd en wilt deze graag inzetten voor diverse opdrachten. De keuze om op freelance basis te gaan werken kan zeer gevarieerd zijn. Misschien houdt jij van de flexibiliteit die deze vorm van werken te bieden heeft of wellicht één van de andere voordelen die hierbij komen kijken.

Voordelen van freelancen

Er zijn erg veel voordelen aan het uitvoeren van werkzaamheden op freelance basis. Freelancen staat gelijk aan vrijheid. Je kunt de perfect balans vinden tussen privé en werk. Zo heb je zelf de keuze over hoe jij je werkdag inricht. Breng jij eerst de kinderen naar school, voordat je begint? Geen punt! Dan maak je in de avond gewoon extra uurtjes, zo zorg je ervoor dat je alsnog de deadline haalt. Daarnaast is ook de locatie waar jij de werkzaamheden uitvoert heel flexibel. Zo kun je zelfs in het buitenland werk uitvoeren voor jouw klanten.

Er is veel diversiteit in de opdrachten die jij aanpakt, althans als jij dat wilt. Door gericht opdrachten te selecteren ben jij de enige die jouw werk bepaald. Wel is de omgeving elke keer anders, dit komt omdat je voor verschillende opdrachtgevers werkt. Als het klikt met een bepaalde organisatie, dan kunnen jullie er samen voor kiezen om vaker met elkaar te werken. Zo houd je het uitdagend en afwisselend.

Hogere beloning! Dit is zeker geen negatieve bijkomstigheid, natuurlijk kun je een uurtarief niet één op één vertalen naar inkomen. Het uurtarief is meestal een all-in tarief, dus hier draag jezelf nog allerlei kosten van af. Over het algemeen houdt een freelancer een stuk meer over dan een medewerker in loondienst. Vanuit de Belastingdienst zijn er namelijk veel belastingvoordelen beschikbaar gesteld, die je kunt gebruiken als freelancer.

Zoek een intermediair

Er zijn verschillende digitale platformen, waar opdrachtgever en freelancer bij elkaar worden gebracht. Het zelf vinden van klanten kan nog een best tijdroven klus zijn, dus het gebruik van een intermediair kan dan oplossing bieden. Zorg wel dat je jezelf goed inleest op het platform, welk gedeelte jij bijvoorbeeld dient af te dragen.

Telkens meer organisaties besteden hun opdrachten enkel uit bij dit soort platformen, hierdoor kan het zijn dat de ideale opdracht voor jou enkel hier wordt weergegeven. Het is ontzettend zonde om deze opdrachten mis te lopen, omdat jij niet bent ingeschreven. Jellow is zo'n platform, zij bieden freelancers en opdrachtgevers een transparante samenwerking. Door hier gebruik van te maken behoudt jij ten alle tijden zelf het overzicht.

Zorg dat je jouw vaardigheden ten alle tijden blijft voorzien van de nieuwste technieken. Bedrijven zetten volop innoveren, dus zorg dat jij deze trend volgt.

Vijf populaire beroepen

 • Recruiter
  • Dit is een vakgebied dat qua populariteit een explosieve groei heeft meegemaakt in relatief korte tijd. Als interim recruiter houdt jij de dagelijks bezig met het opsporen van de ideale kandidaat voor een bedrijf. Hierbij is uitstekende communicatie een must-have en weet jij met jouw creatieve manier van werken elke keer de juiste kandidaat te vinden. Er zijn veel verschillende expertise gebieden, waarop jij kan worden gezet. ICT is op dit moment één van de meest populaire markten waarin jij kan opereren.
 • Front-end developer
  • Elke website of programma heeft z'n eigen interface, ook wel de voorkant. Dit is in feite de weergave van de complexe programmeerstructuur, die zich aan de achterkant bevindt. Jij zorgt letterlijk voor de correcte verbinding tussen het ontwikkelde design en de geprogrammeerde taal die noodzakelijk is voor het correct laten functioneren. Er zijn tegenwoordig veel programmeertalen en aan de hand daarvan zijn er diverse frameworks beschikbaar. Een goede freelance front-end developer specialiseert zich op zo'n framework en sommige zelfs op meerdere.
 • Copywriter/journalist
  • Unieke content creëren is voor veel bedrijven ontzettend belangrijk om de aandacht van klanten vast te houden. Nu is het schrijven van pakkende en correcte teksten, niet altijd even gemakkelijk. Daarom kom jij als copywriter hier om de hoek kijken. Bedrijven huren jou graag in om op geheel unieke wijze teksten aan te kunnen bieden op diverse kanalen. Zo kan het zijn dat je teksten schrijft voor een website of misschien wel voor één van de sociale media kanalen.
 • Softwareontwikkelaar
  • Net als dat de 'front-end' ontzettend belangrijk is, zodat klanten goed met het programma of de website kunnen werken, is 'back-end' net zo belangrijk. Een softwareontwikkelaar schrijft in een programmeertaal bijvoorbeeld een nieuwe app of houdt deze wellicht bij doormiddel van updates. Er is ontzettend veel vraag naar goede softwareontwikkelaars. Met het groeiende aantal programmeertalen is het belangrijk om jezelf zo breed mogelijk op te leiden.
 • Marketeer
  • Als je dit beroep uitvoert weet je dat er ontzettend veel factoren van invloed zijn op het voorkomen van een bedrijf. Jij werkt er aan mee om dit 'beeld', op zo'n positief mogelijke manier neer te zetten. Het bedenken van complete online marketing strategieën vraagt veel vaardigheden. Vooral de digitale vaardigheden die jij te bieden hebt, zijn voor een bedrijf van cruciaal belang.
Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?