Book holder
Home
Blog
Waarom kiezen zzp'ers voor zakelijk internet?
Home
Blog
Waarom kiezen zzp'ers voor zakelijk internet?

Waarom kiezen zzp'ers voor zakelijk internet?

Gewijzigd, 23 februari 2022
Gewijzigd, 23 februari 2022
article-hero

[ez-toc]

Ben jij zzp’er? Dan weet je hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Maar wanneer je op zoek gaat naar een internetabonnement is de keuze ontzettend groot. Want Kies je voor een internetabonnement voor particulieren of past een zakelijk internetabonnement beter.

Zakelijk internet heeft veel voordelen voor jou als zzp’er. Je bent je eigen onderneming en goed bereikbaar zijn en snel kunnen schakelen is belangrijk voor jou. Wij zien dan ook veel zzp’ers kiezen voor een zakelijk internetabonnement. Waarom? Dat vertellen we je in dit blog.

Voordelen van zakeijk internet voor zzp’ers

Het heeft voor zzp’ers veel voordelen om te kiezen voor zakelijk internet. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet:

 • De btw van je zakelijk internetabonnement kun je terugvragen. Dat scheelt je niet alleen een behoorlijk bedrag, maar het bespaart je boekhoudkundig ook nog eens veel werk.
 • Zakelijk internetproviders hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Zo zorgen zij voor extra internetbeveiliging en beschermen je bijvoorbeeld tegen DDoS aanvallen.
 • Je ontvangt veel meer ondersteuning vanuit je internetprovider dan bij een particulier internetabonnement. Je kunt vaak tot wel 24 uur per dag gebruik maken van de helpdesk.
 • Dan helpt je zakelijk internetprovider je in veel gevallen ook graag met extra diensten. Daarbij kun je denken aan hulp met alarmsystemen, het aanvragen en faciliteren van pinbetalingen of vaste IP-adressen.
 • Ook leveren ze je diensten die niet beschikbaar zijn voor particulieren klanten, zoals VoIP telefonie, eigen IP-adressen en extra firewall diensten.
 • En misschien wel het belangrijkste voordeel van zakelijk internet voor zzp’ers; Je ontvangt internet van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Zijn er dan geen nadelen aan zakelijk internet?

Kiezen voor zakelijk internet heeft voor zzp’ers veel voordelen. Een nadeel is de prijs. Zakelijk internet is kostbaarder dan een particulier abonnement, maar voor die prijs krijg je ook veel terug zoals je hierboven kunt lezen.

Welke mogelijkheden biedt zakelijk internet?

Er zijn in Nederland verschillende providers die zakelijk internet bieden. Je kent vast KPN, T-Mobile en Ziggo wel. Wist je dat je niet alleen je zakelijk internet kunt regelen via deze providers. Je kunt er ook voor kiezen om een tv-pakket toe te voegen aan je zakelijk abonnement en vaste telefonie. Daarnaast bieden deze providers ook mobiele telefonie zodat je alles bij één provider onder kunt brengen.

Net zoals je misschien gewend bent bij internetabonnementen voor particulieren kun je ook bij zakelijk internet kiezen uit verschillende vormen van internet. Zo ontvang je internet via de kabel wanneer je kiest voor zakelijk internet van Ziggo en DSL of glasvezel internet bij KPN en T-Mobile. Welke vorm van internet je kunt ontvangen is afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres.

Voordelen DSL-internet

 • DSL is de voordeligste internetvorm
 • Je kunt kiezen uit meerdere zakelijk internetproviders
 • DSL is bijna overal in Nederland leverbaar

Nadelen DSL-internet

 • De beloofde internetsnelheid behaal je in de praktijk vaak niet. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de afstand van je adres tot de wijkcentrale.
 • Je kunt met DSL geen supersnel internet van 1000Mbit/s ontvangen.

Voordelen glasvezel internet

 • Je kunt met glasvezel internet een internetsnelheid van wel 1000Mbit/s behalen.
 • De up- en downloadsnelheid is gelijk aan elkaar. Daardoor kun je grote bestanden niet alleen razendsnel binnenhalen, maar ook verzenden.
 • Je kunt kiezen uit meerdere zakelijk internetproviders

Nadelen zakelijk internet

 • Glasvezel internet is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Er wordt wel hard gewerkt aan de uitbreiding van het netwerk.

Wist je dat T-Mobile voor zakelijke klanten, glasvezel internet aanlegt op je adres wanneer dit nog niet beschikbaar is?

Voordelen kabel internet

 • Je kunt via de kabel een internetsnelheid van wel 1000mbit/s ontvangen.
 • Kabel internet is op veel adressen in Nederland beschikbaar.

Nadelen kabel internet

 • Je kunt niet kiezen uit verschillende zakelijk internetproviders. Ziggo is in Nederland eigenaar van een groot gedeelte van het kabelnetwerk.
 • De uploadsnelheid ligt bij kabel internet lager dan de downloadsnelheid.

Kies jij voor zakelijk internet?

Kiezen voor zakelijk internet tegenover een abonnement voor particulieren heeft veel voordelen. Je kunt rekenen op extra service vanuit je provider en zij zetten graag dat extra stapje om je zo goed mogelijk te helpen. Zakelijke providers blijven innoveren om te zorgen voor een veilige internetverbinding. Daarnaast scheelt het je boekhoudkundig een hoop tijd en is de btw aftrekbaar.

De kosten voor zakelijk internet liggen wat hoger, maar je ontvangt dan wel betrouwbaar internet van de hoogste kwaliteit.

Vind je deze informatie nuttig?
0
0
Dienst
Welke dienst zoek je?